» »

Linux slack 8.0

Linux slack 8.0

JeDo ::

Ne vem če se je o tem že razpravljalo pa vendar. Khmm, zadnje čase se ubijam z željo zamenjati operacijski sistem, trenutno se bodem na win2k kateri pa saj so dobri, predvsem pa niso zastonj, zato sem se odločil da končno preneham podpirati malega mehkega in narediti preskok na linux. Vse lepo in prav. Do sedaj sem uporabljal linux le kot server tool/konzolo in to je bilo to, tam mi ni bilo potrebno razmišljati, kako bom uporabil Š ali Ž, sedaj pa, ko sem skočil na X-e pa se je zadeva obrnila. Ker že od verzije 3 uporabljam slackware, še nisem in tudi ne nameravam prebekslati na kak drugi linux sistem, vse je tam kot je potrebno in se konfigurira kot znam, le težava je z šumniki. Uspelo mi je usposobiti, da mi sistem v mozilli prikaže iso fonte, kot tudi s font managerjem te fonte tudi vidim, ne morem pa jih recimo uporabiti v NOBENEM programu, kjer je te fonte treba fizično odtipkati, recimo Coffe cup, gicuu, kmail kword .. Prebral sem faq na lugosovi strani že 15x in mi ni nič bolj jasno kot ob prvem branju, zato, vsakdo, kateri slučajno poseduje katerokoli verzijo linuxa in ve kako to prepričati da bo delalo welcome !!! prosim če mi lahko pomaga!

še malo specifikacij :
slack 8.0
kernel 2.4.5
enlightenment (zadnja ver)
Gnome (zadnja ver)
win iso 8859-2 fonti

lp JeDo
----------------------------------------------------------------------------
<br>

simon ::

Imas nastavljeno slovensko tipkovnico? za Xfree4.x jo lahko spremenis onthefly v xtermu z ukazom:
setxkbmap si
Ce ti vrne napako si moras najprej postimati X-e.

trot ::

Nočem neke vojne kde-gnome, samo zakaj ljudje uporabljajo gnome, če je jasno, da kde dosti bolje preveden v slovenščino. Slack 8.0, kernel 2.4.9, skoraj vsi programi delajo s šumniki bp, samo oni kdevelop me neki jeb...
Če nisi nujno navezan na gnome, poskusi raje s kde, ker se naši prevajalci dosti bolj ukvarjajo z njim, nastavitve pisav so enostavne kot od winsov
Pa še nekaj-če boš uporabljal kword in kmail se ti bolj splača uporabljati kde, zakaj bi imel naloženih več knjižnjic?

JeDo ::

MA ne v em meni je gnome všeč in zadovoljen sem z njim, pa saj ravno tu je problem, kde mi deluje preveč windowish :) bom že pogruntal !

lp JeDo
----------------------------------------------------------------------------
<br>

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Debian Gnu/Linux kot workstation (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1960119298 (34972) RedDrake
»

Advanced user anketa [REZULTATI OBJAVLJENI] (strani: 1 2 3 4 )

16215591 (10673) Eru
»

Gentoo install (strani: 1 2 )

525180 (4600) HerrBaron
»

kak se vam zdi slackware

171297 (1085) AnubisOfDoom
»

linux v pisarni