» »

DVD z mp3 in jpg za ozadje na avto LCD-ju

DVD z mp3 in jpg za ozadje na avto LCD-ju

Venturer ::

Zdravo! Stvar je sledeča: na dvd ar z lcd-jem lahko predvajam mp3-je posnete v data načinu in se mi izpiše seznam komadov ter podatki o predvajanem komadu na lcd-ju. Ozadje je pač serijsko na radiju in se ga ne da spremenit. Mene pa zanima kako bi lahko ohranil velikost mp3-jev (da bi jih še vedno lahko spravil prek 1000 na en dvd) pa da bi mi pri vsakem mp3-ju predvajal zraven slikco. Torej ne kot data temveč kot video dvd.
Poizkusil sem z Nerovim pluginom Vision Express, in sicer funkcijo Slideshow, ki pa ima to slabost da lahko narediš max 99 slideshowov. Če dam več mp3-jev in slik v en slideshow se pa po pritisku tipke za naslednji komad, zadeva prestavi na naslednjo sliko in ne na naslednji mp3( lahko določiš koliko časa naj traja slika preden se zamenja). Zanima me če je možno kako narediti da bi en jpg. nekako priklučil mp3-ju in bi s pritiskom tipke za naprej skočilo na naslednji komad z drugo slikco. Kot že rečeno to sem uspel storiti z Nerom vendar lahko tako posnamem le 99 komadov, in sicer vsak komad kot svoj slideshow s svojo sliko.
Pa še druga opcija o kateri razmišljam: Z nero vision expressom lahko tudi vstavljaš avi mpg, wmv, vob in potem to oblikuje v video dvd s svojim menujem. Ko vstaviš npr. en avi mu lahko dodaš svoj mp3, in zadeva potem ko je zapečena na dvd-ju deluje normalno kot dvd in ga lahko previjaš naprej nazaj, samo ni mi pa uspelo namesto filmčka vstavit samo slikce, npr jpg. Pa da bi potem to igralo kot filmček s stalno enakim ozadjem(jpg) toliko časa kot je dolg mp3.
l.p.

EDIT: sem malo po netu brskal in prebral da je nekomu uspelo to z programom Sonic Foundry DVD Architect 2 v kombinaciji z Sonic Foundry Vegas 5. Samo ta programa kot vidim nista free, je kakšen podoben free program ki bi zmogel isto.
l.p.
  • spremenil: Venturer ()

CaqKa ::

1000 jih neboš spravil gor...razn v data načinu.. če boš hotel dvd compliant pol ti bo vsakič pretvarjal datoteke v kake svoje formate.. recimo slike za slideshow kolkor sem videl se pretvorijo v bmpje.. potem je pa tukaj še druga omejitev na 99 pesmi kot si sam ugotovil.. avdio cd je recimo tudi na max 99 pesmi omejen.. zadeva skratka nebo šla točno tak kot si si zamislil.

Venturer ::

Zdravo. Sem dobil Sony DVD Architect 2.0 in z njim sem naredil DVD, ki vsebuje meni s takšno strukturo: glavni meni: SLOVENSKE pesmi, TUJE pesmi, SPOTI. Potem SLOVENSKE vsebuje ALYA, LEELOOJAMAIS..., TUJE enako vsebujejo mape z različnimi izvajalci, enako SPOTI. No potem pa ko ibereš npr. najprej SLOVENSKE nato podmenu LEELOOJAMAIS začne igrati prvo pesem od te skupine na LCD-ju je pač ena slika LEELOOJAMAIS, in spodaj piše ime komada. Ime komada da program sam zraven ga lahko urejaš. No sicer nimam v nobeni mapi več kot sto pesmi, skupaj jih je pa sigurno več, vendar 1000 jih res nikoli ne bi spravil gor. Nisem pa še preizkusil v eno mapo jih dat več kot sto s tem programom. Skratka program je super, če npr. poleg mp3-ja ne daš zraven slike se pač na črnem zaslonu izpiše ime datoteke. No če bo to komu pomagalo, bom še sprobal za 99+ komadov če gre.
l.p.

Venturer ::

Sem probal. V eni mapi ne moreš posneti več kot 99mp3-jev, oz. jih lahko do 255, samo napiše da če jih je več kot 99 da ne bo povsod chapterjev. No jaz sem naredil 5 map s po 99 komadi in vsakemu komadu sem dodal eno slkco, pa še je nekaj prostora ostalo na dvd-ju. Torej na dvd-video način se da spravit na en DVD 4,7GB preko 500 mp3-jev povprečnih dolžin s slikami in imenom skladbe. To se mi zdi zelo dobra alternativa snemanja mp3-jev v data načinu, seveda če se poveže dvd s tv-jem.
l.p.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Venturer ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Divxvid] Quadro predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
37553298 (8123) Spajky
»

MP3

Oddelek: Loža
121541 (818) Konlov
»

Kopiranje zaščitenih CD-jev

Oddelek: Pomoč in nasveti
469127 (7333) charly5650
»

[MP3] avtoradio (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7915610 (12219) Damjan Jagar
»

Izdelava DVDja za komponento

Oddelek: Zvok in slika
151073 (882) CaqKa

Več podobnih tem