» »

[MP3] avtoradio

[MP3] avtoradio

«
1
2

soko ::

Zanima me kateri od teh je najboljši oziroma kateri iztopa od rugih, da se ga splača kupit.

Sony CDX-R3300
Pioneer DEH-P3500MP
JVC KD-S891R
JVC KD-LH 7 R
JVC KD-G401
Blaupunkt Daytona MP53
  • spremenil: CaqKa ()

Alec999 ::

Pioneer DEH-P3600MP cena od 38.000 sit - 49.990 SIT

uzami 3600 ne 3500 !

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Alec999 ()

Trupl0 ::

Pioneer DEH-P3600MP

cena od 47k do 53k


novejši in bolši model od 3500

matic ::

Zakon: kupi pionerja

Predlog: kupi deh 3600MP

Ce hoces ti pa jest prodam mojega 3500MP, bi si sel po novega 3600 >:D 3500 Prodam za 40.000 :D > matic@medicotehna.si 8-)
-----------------------------------------
podpis: _____________

Tomay ::

Pioneer seka, mam lanski letnik sam je vseeno dober.
Voodoo 4Ever

soko ::

Kakšna je pa sploh razlika med pioneerjem 3500 in 3600?

Še en avtoradio se mi je uvrstil v izbor in to je Sony MP40.

Kakšna je pa razlika med Sony MP40 n Sony CDX-R3300

Alec999 ::

Zlo velka :) ... 3600 bere CD text 3500 pa samo ID3 tag ... tud oblikovno se zelo razlikujeta say kar se volume gumba tice

drgac pa raliko med 3600 in 3500 si lohka ogledas tle.

res priporocam DEH-3600MP zvok in radijski sprejemnik so super.

Lp,
Alec999

matic ::

ALEC999: Ni res... razlik skoraj da ni, razen to da je nov 3600 nov model, verjetno izboljsane kake malenkosti in spremnjena oblika! To je vse! Tut 3500 bere CD text - vem ker ga imam. Je pa to zelo kvaliteten radio, zelo izpolnjen in zaupanja vreden. Pioneer pac! S SONY pa ne seri... SONY zna izdelovat samo televizorje in kar se njih tise in THAT'S IT! SONY avtoradiji so najvec obup kar obstaja!

Sicer pa za take stvari lahko pogledas na: www.avtoakustika.net ali .com ali nekaj v tem smislu!

Pioneer je def. eden najboljsih izdelovalcev avtoradijev v amaterskem in pro razredu!!! Sploh pa so ze od samega zacetka znani po zeloooo dobrih avtoradijih! Se jih se spominjam, ko je prisel pred daaaaavnmimi leti na trzisce RDS! :D

Avtoradio 3500 ali 3600 pa je nekak najbolj vrhunski radio v amaterskem razredu... To je najcenejsi radio od pionerja, ki ima podporo za mp3-je. Vsi drazji modeli imajo zelo malo funkcij vec, vecinoma so boljsi v displayu, dodatne funkcije pa so (sploh za vecino uporabnikov) vecinoma NEuporabne! In tudi ce bi jih ze morda rabil, ti brez njih ne bo tezko ziveti. So pa drazji radiji od Pionerja v dosti vecji verjetnosti da ti ga prej sunejo in ce ti ze sunejo enega ali drugega ti bo 3600 modela dosti manj skoda kot kakega drazjega, recimo 5600!
-----------------------------------------
podpis: _____________

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: matic ()

Alec999 ::

matic >> hvala, da si me popravu ocitno sm se zmotu .. 3500 ze zna CD-text brt :8) ne zna pa WMA ... sam WMA se itak tok ne uporablja.

Se pa s tabo cist strinjam glede Sony avtoradijev in zvocnikov, say kar sm vidu in slisu :D

Lp,
Alec999

soko ::

Torej v ožjem izbu je še:
Pioneer DEH-P3500MP oziroma 3600
JVC KD-LH 7 R
Blaupunkt Daytona MP53
Za JVC in Blaupunkt ni nobeden nič komentiral - kaj jih nimate ali niso kvalitetni?

matic ::

JVC se nekak, Blaupunkt pa ne vem no... jast ga skor ziher nebi kupu... pa niti nevem zakaj ne... ampak ga preprosto nebi! :D JVC pa tak, tak... je neki... ni pa lih nevem kaj... boljs so neki smency fancy, kot pa uporabni... pa tut ta sminka ki jo imajo, meni ni prav nic vsec... kupi pioneer pa bo mir! 8-) Dal bos tstih 5.000, 10.000 vec kot za kak JVC morda... samo bos ziher zadovoljen.... kakovost je kakovost!
-----------------------------------------
podpis: _____________

carota ::

Kenwood-a ni nihce omenjal. Svojcajt so zelo hvalili njehove MP3 avtoradije. Vasa mnenja?

Simeroni ::

jest se spravljam kupit Blaupunkt Daytono...dosedaj sem imel samo Blaupunkte...zadnji je Madrid 105...nobenih problemov, odlicen tuner...ampak slab kasetnik...itak ne poslusam kaset :D

Daytona je za razliko od ostalih manj upadljiva...manj cool in sminkasticna...sem pac starejsi poslusalec :D :D

Koliko pa stane Daytona v tujini?

maticm ::

kenwood,JVC kdor tega ne pozna ne ve kaj je radio!

Mam JVC(cd)cca 1,5 let dela odličn(tuba,ojačevalec,...)
kenwood=špica (glej mal kataloge in uporabnike)

Ne priporočam Pioneer ker sem slišal že toliko kritik (tipke,ploščica,kontakti) še manj pa sony in ostalo...

pazi glede ploščice ki se same spustijo (avtomatske) saj mehanizem ni večen sploh če pogosto daješ dol ploščico kar je danes skoraj obvezno (kdor ne želi poslušati le motorja...=napridipravi delajo svoje)

lp...

matic ::

s kenwoodi cel kup problemov c tunerji in cd playerji... a se dobesedno razno razni "bugi" so se pojavljal pri dolocenih serijah od a do z (od razapadanja hardwara, do softwarskih zuzkov). Ce pa dela kul, pa dela potem ponavadi kul... edino kvaliteta zvoka ni povsem vrhunska, to pa obs tak in tak dozivel samo pri kakem Pioneerju, pa baje da Alpine so tut vredi v kvaliteti!

dojaja: nevem kje si ti to slisal, ampak doma imam ca. 20 let star pioner pa delajo se vse tipke in vsi kontakti. Poznam mnoooogo ljudi, ki ima pionerja, med drugim je tut fotr imel vedno pionerja in NIKOL nobenih problemov - nikol noben kontakt jebal, nobena tipka, nobena ploscina, tut od nikogar se nisem slisal, da bi imel tak problem pri pioneerju. Edini problem, ki sem zanj slisal je cena!
-----------------------------------------
podpis: _____________

TylerDurden ::

jvc kd sx 998

zakaj? Ker ima vse tisto kar sem pri pioneerju (prej sem imel deh 6100) pogrešal:
- auto scroll naslovov komadov
- mute tipko
- časovno precej krajši stisk tipke za izklop

cena 57.000
Let\'s make some soap ...

maticm ::

Ne bi zdej o Alpine in ceni...

Olajuwon ::

Od zgoraj naštetih bi jaz vzel Blaupunkta... (seveda če maš dovolj keša) Če pa ne pa Pioneer, ki je sigurno boljši od sony-a. Jvc pa kot firma mi ne diši preveč.
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

Tattoo- ::

Tkole bom rekel...do 60.000 SIT ne moreš pričakovat, da boš toplo vodo odkril :D. V tem rangu dobiš od vseh priznanih firm (Kenwood, Pioneer, JVC, Blaupunkt) vstopne modele MP3 playerjev. Alpine je že višji razred.

Kolega ima Kenwooda KDC-M6021 pri katerem lahko pohvalim naslednje: hitr odzivni čas med komadi, kratek čas nalaganja pri vstavitvi CD-ja, mute tipko, dokaj dobr zvok...V slabost mu pa štejem nekoliko slabši sprejem radijskih postaj ter pri modelih z MASK možno zatikanje mehanizma.

Sam imam Pioneer DEH-P5530MP pri katerem lahko pohvalim: dobr sprejem radijskih postaj, dobr zvok + miljon nastavitev za še natančenjšo nastavitev barve zvoka, dokaj hitr odzivni čas med komadi...Malo pa me moti naslednje: ni mute tipke, ni avto scroola pesmi.

Blaupunk pa ima baje najboljši sprejemnik radijskih postaj...bližnjih izkušenj (razen z 15. let starim fotrovim avtoradijem) pa nimam. 8-)

JVC je pa tudi nekje između Kenwood-a in Pioneer-ja. Edino Sony-a se ne priporoča :\.
Racing is in my blood - Ayrton Senna

Big Poppa ::

A ima kdo tega 3600.Zanima me,če je osvetlitev tipk samo zelena,ali obstaja tudi kakšna druga barva.
Zelena ravno ne paše v bmw......rabim oranžno.

Alec999 ::

oj,

Radiji so taki k na slikci DEH-P3600MP , DEH-P3630MP in DEH-P3600MPB

Lp,
Alec999

Big Poppa ::

Aha,torej tak rdeče-oranžen obstaja,fino.
Zanima me le še to,kje se ga dobi za tako ceno,kot si napisal zgoraj (38 do 49k).

lp,Jure

Alec999 ::

v trgovini sm najceneje videl za 46.990 ... ena trgovina "Akvonij" neki tazga v Celju za 49.990 (Hervy Norman, Fun electronic,...) ... drgac za 38k sit se dobi v Kranju prek Bolhe ..... za 41 al 42 pa v Ljubljani prek Bolhe

Lp,
Alec999

der_Alte ::

Obstaja kaksen avtoradiocdmp3wmaplayerTM, ki zna predvajat mp3 datoteke *brez* pavze med njimi? Clarion DXZ638RMP je glede tega razocaranje, ker so med mp3 priblizno sekundo dolge pavze, kot da bere datoteko s CD. Precej motece, ko poslusas kaksno daljso stvaritev. Pa da ne zgleda vesoljsko.

Alec999 ::

Pioneer deh-3600MP .. nism zaznou da bi ksne dodatne pavze ble .. je tko kda bi navadn CD brou.

kajzer ::

A z odpiranjem ploščice (oz. z mehanizmom, ki odpre ploščico oz. tako nekako :D ) nimate nobenih problemov? Samo to me moti pri tem radiju. Če to lepo deluje grem takoj v nakup. Zakaj ga še tako priporočate? Js se že skoz bolj nagujem k JVC-ju, vendar toliko pohval za Pioneer-ja... ne vem več kaj naj kupim!

matic ::

Kjer imas komade, ki so preliv en v druzga, se nisem zaseldil da bi bil kak mp3 player ki nebi imel te pavze.. tut 3600 nima pomoje tolk majhne pavze. To bi res lahko naredili vsaj tam, kjer se komad avtomatsko prelije v naslednjega - torej na da ti, kot uporabnik prestavis na naslednji komad.

Sicer, pa da se oporecem glede MUTE tipke in SCROLLANJA naslova pri pionerju, kaj se meni zdi!

MUTE - 3500 ga ima! 8-) Pa ne ravno MUTE, ampak PAUSE, ki lepo deluje pri CDjih in MP3jih, res pa ni MUTE-a ko poslusas radio... ampak kdo pa to rabi... saj imamo MP3je! 10 CDjev v avtu z MP3ji in je muske PREVEC. Radia sploh ne vzgem vec skor. Kadar pa ze poslusam, pa je itaq cisto potihem, ker je bedn. Res pa da 5500 nima ne MUTE, ne PAUSE tipke! Upam, pa da so to PAUSE naredili tudi pri 3600 modelu in pri ostalih novih modelih Pioneerja! To je res edina bedna fora, ce se PAUSE nimas! ;(

SCROLL - ga NE rabis! Ce bi ga imel, bi pa hotel, da se NE scrolla! Zakaj? Ko se furas v avtu in pogledas na display (itaq lahko samo za kratek cas, ti (vsaj meni) vec pove zacetne crke komada, kot pa ce mi komad scrolla nekje na sredini in videm neke srednje crke, ki mi skoraj nic ne povejo. Tko da, raje imam zacetne crke, kot pa nek scroll, ki nevem zakaj je tocno! Ce pa ze hoces za scrollat, pa je tipka, ki jo drzis dobro sekundo in se zadeva 1x zascrolla cez. Ce bi ze kaj hotel, potem bi hotel le "daljsi" display, tako, da bi imel vec crk na1x na displayu.

Ja in to sta RES edini in SAMO edini dve pomankljivosti na Pioneer radijih.. pa se te dve pomankljivosti, sta tako, tako. Pomankljivost koliko za koga! :D

Problemi z mehanizmom??? Za probleme z mehanizmom sem slisal samo pri Kenwod radijih, tistih, ki imajo, da se avtomatsko obraca sprednja ploscica za 180, da je ne rabis sploh ven jemat. Pa se to sem samo slisal za te tezave. Kolega je mel ta radijo in mu je delalo povsem brez tezav, kar nekaj let.
Pri pioneerju, pa ta ploscica ne dela povsem nobenih tezav. Tisti mehanizem tukaj je simpl kot pasulj in se sploh nima kaj dost kvarit, razen ce ga imas "odrptega" pa ga ruknes ko konj z roko, da kaj odlomis!? Mogoce je edino kaj drugace pri drazjih modelih, ki imajo narejeno da se ta ploscica avtomatsko dviguje in zapira.

Pa se to!
ON/OFF gumb, se je nekdo pritozeval, da je predolgo za tiscat za ugasat... sploh nevem zakaj rabis ugasat!? Ugasnes prizges ga s tem, ko das ploscico gor/dol! Saj jo menda JEMLJE VEN????? Ce jo ne, potem jo ZACNITE!!!!! ZArad takih nam potem capci udirajo v avte in kradejo! Ko ne bo vec ploscic v avtu, bojo tut manj kradl, ker naujo nic dobil!!! Pa se on/off si itaq obicajno nastimas na kontakt avtomobila! Avto laufa, radijo laufa. Avto ne laufa, radio ne laufa.
-----------------------------------------
podpis: _____________

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: matic ()

kajzer ::

Matic in ostali, mate kake probleme z njim?

Alec999 ::

Pioneer 3600 ima gumb Pause in Loud tko da tle ni pripomb.

Drgac glede mehanizma da se kvar je to bl domena unih radijev, ki se obracajo za 180 stopinj. Prjatu je mel Alpine za 230k sit, k se
ploscica sam obrne na not in se je dvakrat pokvaru ploscati kabel, ki pride v ploscico (predvidevam, da zrd mraza).


Jst osebno nimam nobenih problemov z 3600mp .. je pa res da ga imam sele dobr mesec pa pol.

kajzer ::

Kje bi se dalo tale avtoradijo najceneje dobit? Najboljše kje v bližini celja?!?! V Šentjurju pradaja eden za 46,5k, samo me moti ko je sp, raje bi ga mel iz trgovine.

Alec999 ::

V Celju je trgovina Akvonij (Šentjur center) >> www.akvonij.si za 46.990 SIT .. razen ce si tega mislu :) k ta je tud nek s.p.(Franci B. Zupanc s.p.)

kajzer ::

Ja tega sem mislu. :D Pardon za ceno, celih 37k pride. Ka pa kej v Avstriji? Kje bi ga dobu nejcenej seveda blizu meje?

soko ::

Kje bi ga lahkodobil za 37.000 v okolici Šentjurja? (Od zupanca?)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: soko ()

kajzer ::

Ne 47k je!:O Drugače ga pa dobič na bolhi za 38k.

MaX ::

Morda kdo ve, kje v avstriji blizu slovenske meje imajo Clarion avtoradie?

Big_Al ::

Ko sem sam pred nekje letom dni izbiral MP3 avtoradio sem pri kolegu najprej malo sterstiral Kenwooda, kaj se upravljanja tiče v redu -design ni bil ravno po mojem okusu. Pa sem vzel en CD-R ter en CD-RW pa v trgovino sprobat druge. Pioneer - milsim halo, vstavm CD čakam, čakam, čakam..... pa delfinčki gor in formula dol.... AJJJJAJJ!!! Nakar pride na vrsto JVC KD-SH909R. Design - bomba, upravljanje - super (edini minus je dvakratni klik source tipke ob preklopu iz CD->tuner, ki pa ob uporabi daljinca odpade). Zvok - nisem ravno audiofil ampak se mi zdi dost dinamičen in kvaliteten. Dost hitro tudi prečekira CD in začne igrat, tudi pavze med komadi ter čas od izbire komada do začetka igranja ni tako dlog kot pri Pioniru ter Kenwood-u. Drugih resnih kandidatov pa takrat v bistvu še ni blo.

kajzer ::

Časi se spreminjajo in z njo tehnologija.:D

Big_Al ::

ampak filozofija firme ponavadi ostane enaka...

matic ::

Pred leti je bil zamik pri branju MP3jev zeloooo velik, sploh pa proti danes! Jaz na svojem pioneerju nimam nobenih problemov pri branju s CDji... bere pac povprecno. Ce je CD spraskan malo ga se prebere, ce so veje praske pa so tudi pri zvoku hitro kake napake. Se mi pa se ni zgodilo da CDja nebi bral! To se mi je zgodilo samo ko sem posnel en CD mp3jev in mi je Nero javil da ni po ISO standardu in da so neka imena predolga, pa sem dal vseeno continue in predno mi je potegnilo zakaj CDja ne bere, sem nekaj casa rabil. To je pa vse. Bere pa odlicno b.p. CD-R in CD-RW!

Tezav z 3500 nimam nobenih. Imam pa ga dobre pol leta in ga tudi kar dosti uporabljam. V tem času sem naredil ca. 10.000km in radijo mi pri tem veliko pomagi na poti! 8-)
Vse kar je (kao) slabega na tem radiju, sem opisal zgoraj!
-----------------------------------------
podpis: _____________

bastadu ::

Zanima me, katere programe kaj uporabljate za izdelovanje coverja (mp3-liste), na kateri je seznam skladb v enakem vrstnem redu, kot se prdvajajo v radiu? Hvala za odgovore!

CaqKa ::

jaz ga ne rabim.. ker mam v glavi.. ostalo izpiše player :)

roli ::

Hej!
Al pa kupi cd mp3 player z adapterjem za avtoradio in en
navaden kasetni avtoradio.>:D
Lp!
http://www.r00li.com

Tomay ::

Kako je pa z pioneer deh 7700. Prodajajo jih po oglasih za 50.000 (enaa 66.000). Kakšna je razlika med 3700 in 4700 glede na to, da v ceni ni velikih razlik?

Mam opel astro 2, ki ima iso priključke, zvočnike, anteno...
A bo avtoradio deloval, če ga bom samo not porinil, glede na to da so vsi priključki pravilno razporejeni?

A se mi splača 7700 nabavljat, glede na to, da bodo gor samo serijski zvočniki priklopljeni?
Voodoo 4Ever

BlackHole ::

LP Marko

Zgodovina sprememb…

zeeero ::

Jaz mam zdaj že slabo leto JVC KD-G501, in ti lahko povem da sem zadovoljen z njim (mogoče pogrešam malo možnost branja playliste). Pohvalim pa lahko tudi to, da avdio cd-ja niti enkrat nisem slišal preskočit, čeprav imamo pri nas zelo slabe ceste (Prekmurje).

Za Opel Astro Classic II pa je tako:
Originalni zvočniki so slabe kvalitete, raje mal prišparaj nekje pa vsaj prednje zamenjaj z kakimi Pioneer 16cm premera spredaj in 13cm zadaj (moral boš dokupit nosilec za zvočnik, razen če ti kjer star zvočnik izrežejo, stane pa cca 2k SIT par).
Sicer pa tudi če nisi kak elektronik, mislim da bos znal zvezat zičke (orginalni radio od Astre ima rahlo drugače povezano kot pa kakšen novejši radio), saj ti vse piše v navodilih za priklop kam more it kam. Če pa ne, pa ti to v 5 min naredijo kje v kakšnem audio servisu.

Lp, Matej!
One Step Closer To Oblivion...

Dr_M ::

Tomay: no jest mam deh7700 in morm rect da je res super avtoradio. mp3ji spilajo odlicno, tut zvok na splosno je zelo dober. ma precej nastavitev, tko da mors kr dobr navodila prebrat :)
drugac pa se od cenejsih modelov razlikuje po tem, da ma OEL display (fancy moder graficni display:) ) in 2 izhodza za ojacevalec + izhod in kontrola za woofer.
no, pa se reze nima spredi na ploscici, kar je samo en velik plus :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

glinik ::

Meni pa je tale všeč. Kaj mislite, kolk ta zadeva stane, tak od oka? :D

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Vikking ::

okol 300k od oka>:D

glinik ::

Tolko, jojojoj, potem si ga naj kar imajo ... :D

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

kurnik ::

Pioneer deh :3700 25k,Pioneer deh :4700 30k, Pioneer deh :5700 40k.
Najboljši je Pioneer deh :5700 40k,podrobno si poglej na njihovi domači spletni strani.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kurnik ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri avtoradio?

Oddelek: Na cesti
476130 (4310) Vikking
»

Kateri Mp3 Avtoradio nabavit ???

Oddelek: Na cesti
81410 (1276) jRk0
»

Kater avtoradio in katere zvočnike? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
525777 (4183) dunker
»

avtoradio MP3 - katerega do 70.000?

Oddelek: Na cesti
152136 (1957) Sydk
»

mp3 avtoradio

Oddelek: Na cesti
232388 (1883) Tody

Več podobnih tem