Forum » Kaj kupiti » Celeron 1.1Ghz in BX?
Celeron 1.1Ghz in BX?
jerry2000 ::
Zanima me, ali novi Celeroni delujejo na BX matične plošče in kaj je največ, kar lahko v le-te vtaknem? Kaj pa Celeron 850Mhz, ki je že na 100Mhz vodilu?
Moja plošča je MSI BX Master...
Jerry
Moja plošča je MSI BX Master...
Jerry
msmiha ::
Na to ploščo lahko vtakneš samo procesorje celerone z 66MHz vodilom. To zares dobročipovje je povozil čas. Kraljevalo je pa res zelo dolgo
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.
McWolf ::
Umm? kokr jest vem gre na bx tut proc z 133 busom, sam je jeba k je pol agp na 90. Pa ne ga srat de gre na bx sam proc z 66mhz busom, a niso ble bxovke za p2?? torej z 100mhz ne bo problemov, za 133 pa nč ne rečem. Edin na moj plati bx133 vem de je 133 uradn.
Go tell it on the mountains!
garfield ::
Intel 440bx je 100Mh chipset, (66Mh in višje).
Ta čipset ni 133Mh vendar je na nekaterih ploščah to delalo O.K., ker je bilo vse navito (Abit BX133 in Epox BX7 plošča)
Na nekaterih ploščah so procesorji delovali ampak samo če je bil ram 100Mh, z 133 je zmrzovalo
Celeron ti bo delal z ustreznim slot1 adapterjem
katerega boš pa zelo težko dobil.
(to so celeroni od 566Mh do 1Gh 18 micronska teh.
1.1Gh in višju bodo pa v 13Micronski teh., za katere boš moral imeti ustrezno ploščo (t.i. TUALATIN podporo)
l.p.
Ta čipset ni 133Mh vendar je na nekaterih ploščah to delalo O.K., ker je bilo vse navito (Abit BX133 in Epox BX7 plošča)
Na nekaterih ploščah so procesorji delovali ampak samo če je bil ram 100Mh, z 133 je zmrzovalo
Celeron ti bo delal z ustreznim slot1 adapterjem
katerega boš pa zelo težko dobil.
(to so celeroni od 566Mh do 1Gh 18 micronska teh.
1.1Gh in višju bodo pa v 13Micronski teh., za katere boš moral imeti ustrezno ploščo (t.i. TUALATIN podporo)
l.p.
trot ::
Kot je rekel garfield, potrebuješ ustrezen adapter, mislim da zaradi voltaže. BX master je zelo dobra plošča, mojemu kolegu dela gor čist brez problemov p3 733 (FSB 133 Mhz). Pokliči na Megahit v LJ, pa jih malce pobaraj, povej kaj maš in kaj bi rad kupil. Meni so vedno zelo prijazno pomaglai, tudi če nisem nič kupoval.
Lp, MH
Lp, MH
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Tualatin Upgrade Adapter nasel v ZG!!! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 11398 (7736) | Spajky |
» | kateri P3 na Abit BH6 (slot1) ploscoOddelek: Strojna oprema | 1809 (1596) | Air_Borne |
» | Tualatin mod dela!!!Oddelek: Navijanje | 2376 (1824) | GTi |
» | Pentium 3 problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1202 (972) | Pisk |
» | Lastniki Celeronov 2 (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 4199 (3497) | Boško |