» »

Lastniki Celeronov 2

Lastniki Celeronov 2

«
1
2

Dalmatinc ::

Evo tukaj je nekaj za vas. Povejte kako ste zadovoljeni z svojim jeklenim konjičkom. Vse kar veste o njem; kolkiko ste ga navili; kako je stabiln in kako delajo igre; kakšni so vaši rezultati testiranj z njim. ALi ste zadovoljni.

Da mi ker v tem topicu ne omenja durona in AMD-ja, ker je namnejn izključno srečnim c2 lastnikom :D

asPeteR ::

Ja mojga,... kva že,.. aja DURONA AMD >:D
sem navil ful veš,....

8-O

sasox ::

Eni se še vedno niso naučili brat :D

alfainomega ::

Saj kakor sem videl po testih , se ti nesplača ubosti celerona 2 . Ker enostavno naviti celeron se ne more primerjati z bistveno počasnejšim PIII po MHz , kar je saj s strani Intla sedaj najpomembnejše.

Žal se jaz še nisem odločil za AMD-ja , to pa zaradi matičnih plošč , ki še vedno niso to kar bi morale oz. kar dobiš z intlovo ploščo , z Aword-ovim biosom.

Sam sem imel kar nekaj težav z VIA- chipsetom , pa me sedaj še prav nič ne veselijo AMD-ji . Pa ne da ni to slab procesor samo plate :\:\

Priporočam ti da si ubodeš najpočasnejšega PIII z 100 MHz vodilom , ter ga preklopiš na 133MHz , za kar v večini premerov dela k stu mater. Samo moraš imeti plato ki ti podpira 133 MHz vodilo, ampak ne navita.:D
Mr. B>SI

alien-w ::

celeron 600 @ 945 trenutno, ker delam ene teste, drgac pa dela tut na 1017. 1,95V. razlika med navitim in nenavitim je precejsna...

3LeR. ::

alfainomega: a is ti na glavo padu????
koko ni plat!
abiT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! so the best zdele so boljše ali pa saj primerljive z intel platam

VASkO ::

3Ler, ti pa si nor. Ocitno se nisi slisal, da je Abit samo proizvajalec in ne smer razvoja. Vse SocketA plate so skoraj enake, Abit pa je samo firma, ki jih dela. Obstajajo pa se Epox, MSI, Gigabyte, Soltek...

alfainomega ::

Pa če nebi bilo amaterjev , mi tech tipi nebi imeli glavobolov , kot so -3LeR-.
Škoda , da se pri nas ne plačuje tehnične pomoči , tako da najprej poveš cifro svoje kreditne kartice , itd.

Ssssoooooorrrrrryyyyyy navit Celeron 2 600 na 900 je sicer resssssss fullllllll hitrejši od Celerona 2 600 ali katerega višjega . Žal pa je enako hiter kot pribljižno PIII 600 MHz. Hallo ? a se ti splača nabaviti celerona ne. Ker bo PIII 600 navit seveda , nascal še tako hiter Celeron , ker je že nenavit hitrejši od trenutno navitega celerona.

Malo se ozri po testih , recimo štiri + mesece nazaj , ko so se nekateri še s tem posebej ukvarjali.
:\|O:P:O
Mr. B>SI

Dalmatinc ::

ALfa in omega; Jau, jau, jau........kje tebi primerjava med p3 600 in c2 633@950. C2 950 se po Jokerjevih testih v fseh igrah mčno postavi porobu p3 800. Kolikor je to res nevem. Ampak Sploh ne izgleda tko slabo.

Me pa zanima kakšne so vaše izkušnje z celeroni 2 in ne DURONI (plate, procesorji AMD) / a ne znate brat ............... Hvala za konkretne odgovore>:D

crusader ::

UPS sm 2x ist odgovor poslau.Vsakemu se zgodi:8)

crusader ::

alfainomega: imam c366@550 in je v sisoft sandri precej hitrejši od p3 5008-)

Dalmatinc ::

Poglejte tale link in povejte ali mu verjamete:







Conclusions

Its fairly obvious we have a large performance disparity here, more then one would think the 128K of L2 and 66MHz default bus speed would impose. But one must keep in mind the Celeron is a value chip, and thus Intel wants it play a substantial second-fiddle to their flagship Pentium3.

For users of older BX boards, the Celeron 566 is a miracle chip. With a little overclocking, you can now have roughly the performance of a Pentium 3 733MHz without the need for high bus speeds, a overclocked AGP card, and double the price. At $150, the Celeron 566 is a steal, and worthy of carrying on the proud overclocking tradition that was born with the original Celeron 266.

Sej ViaHardweru pa ja zaupamo !!

Igor ::

ja reviev je uredu in drzi
ce si lastnik BX plosce in mas star (100 mhz ali slabsi) ram in mislis racunalnik uporabljat za pisarnisko delo in igre SAMO V TEM PRIMERU IN V NOBENEM DRUGEM se ti splaca kupit c2 drugace pa ne
jest sm testiral pri sebi doma in je bil moj c566@860 priblizno 10-15 % hitrejsi v igrah od p3 550@650
ce pa sta p3 pa c2 na isti frekvenci je c2 nekako 20-25% pocasnejsi
z duroni oz tb se pa nism ukvarjal tko da ne vem kaksna je razlika

alfainomega ::

Ok , pa pojdimo malo tehnično:
No nebom šel preveč globoko , ker bi se potem razpisal.
Prvič ločiti je treba najprej Celeron A(oz 1) ter Celerona 2. Jaz sem bil eden izmed ponosnih lastnikov Celerona 300 a navitega na 450 . Pa je bil ubijalski. Celeron 2 se od svojega starejšega kolega loči oz. od PIII ne samo po manjšem cache-u ampak se delno tudi po povezavah loči , ima manjšo prepustnost , v glavnem ni čisto tako kot stari uskubljeni PII z manj cache.

Drugo , žal pomeni več cache boljše rezultate , takrat ko pridi v igro matematika , oz. takrat ko se začne malo več zadev obdelovati.
To pa se pri samem sintetičnem testu , kaj hudo ne pozna.

Če hoče kdo dodatno zvedeti primerjave , se lahko obrne na naslednje linke:
http://www4.tomshardware.com/cpu/00q3/0...
http://www4.tomshardware.com/cpu/00q3/0...

V glavnem sta tu testa sandre 2001 ter QIII , imate celo paleto testov , tako da se lahko prepričaš potem tudi cenovno , kam spada tvoj celeron 600 navit na kamorkoli.
Tu se moja PIII 600 ne navita , enostavno poserje( pri Q3) na tvoj navit celeron , pa da sedaj ne omenjamo , kam bi se uvrstila navita 600 na 798@(6*133).

ŽAl boš res pri svojem Wordu ter tech forumu prišel ceneje skozi , ampak v realnosti pa neboš kaj dosti dosegel.
Duronium ševedno rula pred celeronom navit ali pa nenavit , kar se pa tiče PIII pa je druga zgodba.



8-O8-O8-O8-O8-O8-O8-O

Upam da smo zaključili to diskusijo.
Mr. B>SI

Dalmatinc ::

Kumu sedaj verjeti ?????

testom, ali tebi ki zagovarjaš svojega P3 600.

Prejšen odogovor v tej temi je govoril nasprotno;

Dragi Alfa in Omega, ali si ti v živo videl primerjavo; ali si imel c2 v mašini ? Ah pomoje ne; Ker oprosti meni da se drznem oporekati tvoji raziskavi; C2 633@900; brezpogojno premaga tvojega p3 600 v katerem koli testu....žal



Prosm še komentarjev lastnikov c2-jev

ns-miha ::

ej kva se sploh jebete ! jest sm navel svoj abak, pa leti ko svina. ene 1000 operacij s kuglcami nardi na dan vec!

p.s. men laufa c2 600 prvitu na 927 po testih lih tolk hitro kot p3 866 nenavit.
aja serius sam mi laufa na 1280x1024 na 32bit grafika, na najvisjih detajlih brez zatikanja.
mam pa not
QDI BRILIANT 1s
c2 600 na 927
winfastov mx na quadro mxr
256 rama
20 giga disk
creative pci 128 (dober star model s 4 izhodi)
pekalico od mitsumija 4x4x24x
pa teac 40x
aja pa se obesek z svastiko za sreco !

Dalmatinc ::

Miha LEPO TE ČUTI; kako si ?>:D

malinavc ::

miha: ne verjamem ti da ti čisto vse lepo laufa na 32bit, še posebej pri tej resoluciji ki si jo omenil in še posebaj ne z Intelom, v 16 bit ti verjamem, mx je ql za 16 bit, za 32bit pa že rabiš GTSa...
...odvisno s katere perspektive gledamo...

Freak ::

mam c500! Navil sem ga pa na 624! Dela, ampak vseen je bol stabilen pr 5008-)

Dalmatinc ::

Jst ti pa verjamem Miha; sej sem dons dobu še od par ljudi isto informacijo in vsi ki so imeli c2 inn ga še imajo ga hvalijo medtem ko durone 35% lastnikov pluva>:D

ns-miha ::

malinovec: ce spremenis mx v mxr se pozna za ene 100% pri hitrosti.
dela pa v 32bit serius sam. ce mi ne verjames prid do mene pa ti pokazem! ce bi se dal posnet bi ti poslal na video kaset al pa v divx:))

Dalmatinc ::

Miha kokr sem jst seznanjen je med MXq in MX razlika samo v programih ?

Ali ni res ?

>:D>:D

TribesMan ::

Nevem kje so zdej vsi tisti z duronom ki niso mogli svojga durona navit cez 900??? Kajti jast poznam 4 ki imajo durone in od tega je edn navil na 950 drugi na 927. Dva reveza pa nista prsla niti cez 900. In upostevajte to da je edn ot deh dveh na vodnem hlajenju!!!
Pa se neki malinovc ne more vrejet da bi mihu laufal u 1280 v 32-bit se posebej pa ne na intelu. Kolkr jest vem so vse AGP kartice na intlovih chipsetih hitrejse kot pa na viinih ali amdjevih. Cist tko by the way. pa se tole pred dvemi tedni sm skup vrgu racunalnik z duronom 750 in kyrom pa se je zadeva ze pri 1024 zatikala v nfs5, vse dokler nism preklopu u AGP 2x pa se takrat ni steklo cisto gladko pri 1152, medtem ko je na celeronu 450 delovalo brez tezav in zatikanj vse do 1280. Zdi se mi da bo imel intel pred ostalimi izdelovalci chipsetov vedno prednost, saj je kolikor jast vem glavni pri predstavljanju novih tehnologij za PC-je. In vedno se bodo vse firme trudle bit kompatibilne z intlom ne pa z vio al pa amdjem. In prav zato bo moj naslednji procesor c2 633 ali p3 600, na dobri stari bx platki.

Cist tko mal u premislek vsem zagrizeni amdjasem:|

VASkO ::

zato pa se VIA trudi bit kompatibilna z ostalimi firmami in ZATO moras instalirat njihove 4in1 gonilnike na pravi nacin! Stvar potem leti!

twosocks ::

Jest mam c600@900 (1,7V) v midi ohišju, brez dodatnega hlajenja, BH6 1.0 SS, 256 RAM (na CAS2), 40Gb IBM, TNT2,Yamaho 16x10x40,CDTEAC,2 omrežni,SB 128...

stvar dela stabilno na 900, višji pa sploh noče.
Večina iger dela bp, glihdanes sem probal Quake Areno in dela gladko pa npr. NFS5 dela na višjih resulucijah super (in to kljub švoh grafični).

Se pa pozna 300MHz. V primerjavi z bratovim D600 gre hitreje, kjer pa nastopi grafika, pa prehiti C900 na celi črti zarad Geforca mxr.
*------------------------------------------------------------------*
Ni podpisa
*------------------------------------------------------------------*

EASYdoor ::

Tocno tako kot so ze drugi omenili: BX plate so najhitrejse za igre in najstabilnejse! Iz lastnih izkusenj vam povem, da VT6X4+Cel 2 566@706 (na vec ne gre inu ne vem zakaj!!) pa VIA 4in1 je totalno sranje!!! Sestra ima mojo prejsnjo BX plato pa prej. proc Celeron 433@540 in graficna sis neka, ki je tko kot riva 1 in ji v dolocenih spilih bolj leti kot meni. Pa ne samo spili. Ce bi dal notri kako bolso graficno bi vzletelo pa je samo 540mhz! Pri meni pa 706 in riva tnt 2 m64 pa mi v RA2 ko postavim server najkasneje konca, skoraj za polovico me prehiti od sestre racunalnik! Komu kaj ni jasno?
...svet ni eden, svetova sta dva - PA JA :)))...

EASYdoor ::

jao me kak gnoj so zmene naredili:D

<=!!!
...svet ni eden, svetova sta dva - PA JA :)))...

Dalmatinc ::

Sam zakaj ?>:D

yoystick ::

MIHA44:
A lahko malo bolj natančno poveš kaj je ta sprememba mx na quadro mxr!
Drugač mam pa tut jaz C2 600@900 naufa brez problema na 1.85v in 38 C°!
0:):D;((

Boško ::

Izgleda da mam samo jaz lenga C2!! Moja 700-tka noče laufat na več kot 998MHz!!

Bomo vidl kaj bo pol ko bom vodno namontiru!! Zaenkrat še leži v garaž na panku!:D

Marjan ::

mah......jest mam tud "lenga" C2. Sm že vse probu pa ne gre več kot 90MHz*8.5, to je 566@765, problem je v tem da ne morem povišat voltaze več kot 1,75V (BX133-raid)

.....................................Dejte povedat kje na netu so napisani tedni izdelave, pa ker je bolši !!!!!!!
plizzzzz..............................

Trubar ::

Mam c2-566navit na 706 brez kakih orbov in slicnega sranja. Se NE pregreva sploh (37C).
U onem MAX testi (al ka je ze:) sem dubu 3645 pik in baje je to zlo fajn.:D

cao8-O
Ref exchange link:
https://www.binance.com/en/register?ref=VV7U3WUE
https://www.kucoin.com/r/rf/Hu6Rx2

Dalmatinc ::

zzzzzz

ok, len celeron; maste pač smola:\

ginekolog ::

Jaz mam cII 633@1039 in sem zelo srečen. Mam RivoTNT2, 200mb rama in vsi špili laufajo na 1024 gladko kot svila ;) Za proc pa sem dal 20k v AVS. Plato pa sem zhe mel.. zakon.

Jani

Muflon1 ::

CII 700@950+ Golden Orb (36-40°C)
plata Abit SE6
Chipset 815E + Blue Orb(41°C)
128 MB Infineon PC133 RAMa
grafična 3D Prophet 2 Geforce 2 MX
disk 40 GB Western Digital ATA100 7200 obratov
zvok SB Live! Value
Pekač HP8200+ (4X4X24)
Mrežna kartica
DVD Pioneer 103S
slika Philips 107B
miš Intellimouse Explorer
6 ventilatorjev

Kako deluje? Dobro hvala Serious Sam no problem Black&White no problem tudi za novejše igre bo še pol leta ziher no problem pol pa pride k men domov Geforce 2 Ultra in P4 .....
>:D>:D

Marjan ::

torej, kje na netu so napisani tedni izdelave proca?????? (3)
...in kolk dobr je ker...

Boško ::

Ja, to tud mene zanima, ker bi rad vedu, al lahko še kaj več pričakujem od procesorja.

Ko bo vodno hlajenje končano seveda!!

sirotka ::

Eh, mene pa neki jebe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ko ga hočem navit na 75, na 75 Mhz, mi zamrzne!!!!!Jebi to!;((

VASkO ::

dalmatinka, se res razmisljas o moji plati? ker zdaj vec nic ne vem, komu mejl posiljam, tebi ali onemu fusaru, ki ti ga je zlorabljal?!?:\

Dalmatinc ::

Sej paravim da meni ! Aja sej ko sem zgubil tistih 30 pik zaradi klupih postov je tud on pisal neki; amapk to smo uredili !

Zdej sem jst jst !
vredi ?>:D


O tvoji plati? - vse potom e-maila ? si dobil garancijo !!

Jst ::

jst mam BH6 + c2 600 navit na 900 na 1,75 volta (vec ne gre) in mi dela stabilno odkar sem ga dobil. Zanimivost: ta celeron nikoli ni delal na 600 :), ker takoj ko sm ga dal v masino sem nastavil fsb na 100 in konc. PIKA
z mojim v3 2@3 @ 187mhz je to se zremraj dober comp za spile. spilam b&W, dela normalno, NFS5 leti, UT pa tud. in to na w2k pro.

Polde ::

Moj celeronček 600 lafua kr na 1116 z vodnim hlajenjem.
LP

misko ::

abit bx6 2 600@927 (9X103) pri 1,80 V + GORB

TribesMan ::

Vidm da se zmeri pol folka ne ve kako na easy nacin povecat max napetost proca, ce je ta zablokirana z strani Biosa:

Prvi bl simpl nacin, ki je uporaben samo ce uporabljate sloket, je ta da ne slotketu nastavte deafult napetost na vec kot je v resnici in plata vam bo potem v BIOSU dovoljevala povisanje napetosti se za dodatnih 0.3V.

Drugi nacin je pa ta da v BIOSu nastavimo napetost na najvecjo mozno in se potem spravimo flashat BIOS s to razliko da na koncu ukaza dodamo parameter /CC naprimer: c:\Awdflash.exe bios.bin /CC zdaj vam bo plata obravnavala to napetost, ki ste jo nastavili v BIOSu pred flashanjem, kot deafultno in vam bo omogocala da jo povecatese za 0.3V. Ta nacin je uporaben na vseh platah od Abita (neglede al je slot1 al socket370) za plate za AMDje pa nevem, ker nism se nikol probavu kej tacga nardit.

Upam da sm vsaj komu mal razsiru obzorja;)

Marjan ::

tribes: ej pa to je noro, sploh nism vedu da CC to pomen........pa zakaj tega nikjer ne pise????!!!

upam da mi bo delal na bx133, ker 1,75V je pa res premal!!

misko ::

tega pa tud nism nkjer slišu ne brow
ampak je pa ful uporabno
bom takoj poskusu:D

Dalmatinc ::

Jah Tribes pomagu si marskikateremu čapcu na slo-techu. Tašni nasveti so vredni Zvezdice:D

Marjan ::


a lahko bios update-aš z istim biosom kot je že???

logično da....:\

Dalmatinc ::

ja da se !! isti BiOS ...:D

Marjan ::

***** ** ******** **** *******************
(to je ble kletvica!)

ta postopek ki ga je opisu Tribesman men NE DELA;((
ja, plata je abit (bx133)...........

vse kar je nardil je blo to da mi je vse nastavitve v biosu vrglo na defolt!!!!!!!!????
:(
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

CII OC

Oddelek: Navijanje
171489 (1249) GaS
»

kaj mislite o abit bx133

Oddelek: Navijanje
101053 (897) Marjan
»

C2 - kako ste zadovoljni

Oddelek: Pomoč in nasveti
191249 (1044) Dalmatinc
»

p3 700E (nenavit) ali c2 633@950

Oddelek: Kaj kupiti
441635 (1318) Dalmatinc
»

naj.. naj.. OC procesor

Oddelek: Navijanje
331627 (1166) Jst

Več podobnih tem