» »

priklop hišnega kina na pc

priklop hišnega kina na pc

hONDAgamer ::

lp. imam hišni kino, ki vsebuje 5 zvočnikov in en nizkotonec, na komp pa mam zvezano prek navadnega audio kabla...amapk ko tam v temu programu dam notr da mi prepozna vsak zvočnik posebi, ne špila tak ko bi moglo, mam pa naštimano na 5.1 sistem in tak ko da nebi prepoznalo...igrajo sicer vsi zvočniki ampak ne tako kot bi morali vsak ob svojem času, najbol špila spredni(centralni zvočnik) in woofer, ostali štirje ki so front left, fron right and rear lef, rear right pa igrajo potihem...rešitve? hvala
vtec inside ;p

krajnc3k ::

zelo zanimivo vprašanje :D

vaščan ::

5.1 sistem če hočeš da ti bo špilalo 5.1 moraš priklopit v 3 izhode na pcju za analogno ali na en kabel če maš digitalno kako maš ti sedaj povezano? Uglavnem ko to poštimaš in še naštelaš v audio control panelu da ti res zvočniki špilajo takrat ko je treba je še en hakeljc. Recimo za filme Odvisno kateri predvajalnik uporabljaš ampak ponavadi če hočeš da igra tako kot je treba je potrebno še v samem predvajalniku pravilno nastavit ali v audio codecih. Za filme če do sedaj nisi imel 5.1 imaš vrjetno vse nastavljeno za stereo in tudi zaradi tega ne igra kot je treba. V igrah bi se pa moralo dobro slišat seveda je spet malo odvisno od same igre. Marsikaj se da rešit če napišeš kateri hišni kino 5.1 sistem imaš.

hONDAgamer ::

zvezano mam preko navadne banance v en vhod to pomeni da prepozna samo lev in desni zvočnik. hišni kino je pa (Sistem za domači kino Philips HTS3520)

OPIS ZA PHILIPS SISTEM ZA domači kino HTS3520

# HDMI 1080p izhod za popolno digitalno doživetje visoke ločljivosti
# Predvaja: CD, (S)VCD, DVD, DVD+R/RW, DVD-R/RW, DVD+R DL medije
# Predvaja: XviD, WMV, MP3, WMA formate in JPEG fotografije
# Dolby Digital in Pro Logic II prostorski zvok
# 600 W RMS izhodne moči zagotavlja izreden zvok za filme in glasbo
# Karaoke sistem za zabavno in razburljivo pevsko tekmovanje doma
# USB Direct za predvajanje fotografij in glasbe direktno iz USB flash naprav
# Zvočniki s cevmi za base za izreden zvok in masiven izgled
# Easy-fit barvni konektorji za enostavno namestitev
# Digitalni FM radijski sprejemnik (do 40 postaj)
# Dimenzije enote (ŠxVxG): 360 x 54.5 x 331 mm
# Teža enote: 3.7 kg
vtec inside ;p

Zgodovina sprememb…

vaščan ::

Aha težavo imaš ker ubistvu nimaš 5.1 vhoda za to tvojo škatlo kot vidim fino bi bilo da bi imel vsaj optičnega pa še tega nikjer ni videti. Zadeva podpira pro logic 2 kar pomeni da ti s stereo singnala sam izdela nek surround. Ni to čisto pravi 5.1 je pa za silo. Bohve če obstaja kakšna zadeva da bi iz rač 5.1 zvlekel na scart nekakšen adapter to bi mogoče šlo.
http://www.google.si/imgres?hl=sl&clien...

hONDAgamer ::

ja to sm že enkrat meu vezano na starejši tv preko kompa, scart adapter ki prenaša video in avdio... problem je da v kompu nimam analognega priklučka za audio..
vtec inside ;p

vaščan ::

Vsak pc ima analogen audio izhod ponavadi več njih.

hONDAgamer ::

mam sam 3 navadne za bananco druga ne.
vtec inside ;p

vaščan ::

hONDAgamer je izjavil:

mam sam 3 navadne za bananco druga ne.


To je to recimo 5.1 sistem šibaš iz vseh teh treh izhodov katere nastaviš potem na pcju kateri so sprednji zadnji in center wofer zvočniki. Ponavadi imajo pa matične plošče še digitalni audio izhod ki se lahko nahaja čisto na drugem koncu kateri pa rabi samo en kabel da šiba 5.1 zvok. Problem je samo v tvojem reciverju se pravi hišnem kinu ker ima samo stereo vhod.

Stvar je taka.
Zadeva je res mišljena da lahko šibaš pač samo stereo signal noter zdej če je v tem stereo singnalu recimo kodiran pro logic2 5.1 zvok ti ga bo pro logic 2 v reciverju odkodiral v 5.1 in predvajal na tem 5.1 sistemu to pa je tudi vse to je tista najboljša varjanta. Pravega 5.1 pa s tem sistemom mislim da ne moreš imeti. Kar ti ga pač pro logic 2 iz stereo naredi.

Jaz se na tvojem mestu nebi preveč sekiral pro logic 2 zadevo še vedno kar dobro porihta samo ne ga silit na rač z nekimi 5.1 varjantami ti mu nastavi čisto običen 2.0 signal katerega bo potem že on rihtal naprej. Večina filmov tako nima tistega pravega 5.1 zvoka sicer je 5.1 zvočni zapis ampak daleč od surrounda to ima par tistih top zvočno obdelanih visokoproračunskih akcijskih filmov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: vaščan ()

hONDAgamer ::

ok, hvala ti :)
vtec inside ;p


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hišni kino ali navadni 5.1 sistem

Oddelek: Zvok in slika
314935 (3873) Anney
»

Hišni kino

Oddelek: Zvok in slika
7582 (518) zolja
»

Zvočniki k LCD TV (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5310569 (9844) T-Majo
»

LCD TV -> dvd hišni kino.

Oddelek: Pomoč in nasveti
185164 (4947) Zako
»

[Hi-Fi] - DTS, Dolby Digital, Dolby Pro Logic II,... (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
537600 (6355) gumby

Več podobnih tem