» »

Matematika na splošni maturi

Matematika na splošni maturi

para! ::

Mene zanima razporeditev snovi na splošni maturi pri matematiki. Ali je snov testa enakomerno razdeljena po letnikih, je več prvega, drugega ali tretjega in četrtega letnika? Če se kdo spomne, slučajno :)

Se vam je tistim, ki ste do zdaj, splho pa tistim, ki ste v prvem roku letos opravljali matematiko, zdel ta predmet težak?
Death before dishonor!
  • spremenil: para! ()

Xgeneration ::

Ni težko - je pa veliko, če bi hotel vse predelati. Sam nisem prišel skozi :). Naučil sem se le tisto, kar sem pozabil.

Snov je iz vseh 4 letnikov. Čeprav morda nekoliko prevladujeta zadnja dva letnika. Je pa najbolj trotl ziher varijanta za učit se, da rešuješ stare pole. Boš videl, da se nekateri tipi nalog ponavljajo.

Vsako leto je okoli 13 nalog - ena je zmeraj kompleksna števila, ena zmeraj vektorji ena logaritmi, kvadratna funkcija, pa obvezno odvod/integral(četrti letnik) ipd.

Sem sicer imel 79/80 točk na poli za osnovno raven - tak da ja - lahko se mi je zdelo. Pa ne samo meni - tut drugim. Večina je bila z matematiko najbolj zadovoljna. Tudi ko so dobili rezultate.

V šoli vam bodo ziher dajali vaje ali pa vam vsaj svetovali, kako in kaj. Mi smo vsakih štirinajst dni pri pouku dobili en delovni list posebej za maturo z enimi 10-15 nalogami. Pa kdor je želel je imel torej 14 dni časa, da reši. To sem sam res reševal. To je bilo pa tudi vse.
!! Seveda pa - če sem ob reševanju teh delovnih listov ugotovil, da kakšne naloge ne znam rešit - sem pogledal nazaj v zvezke. Pa se mi je dogajalo, da sem, predvsem pri kompleksnih številih, vsak mesec iste naloge gledal, kako se rešujejo in sem do mature obvladal. Seveda pa smo vse naloge tudi skupaj rešili v šoli. Samo ne čakaj na to, da ti prfoxa v šoli vse na tablo reši - tut če se ti bo zdelo, da veš, zakaj se gre pri nalogi, boš na maturi 100% ugotovil, da vse le ni tako lahko.
Tak da malole migaj sproti. Čeprav za dvojko je dovolj tut zadnji dan pred maturo. Ni pa to 100%. V našem razredu pri matematiki ni nihče padel. Pa šli taki na maturo, katerim je prfoksa pr matematiki šenkala, da so tja sploh prišli - niso meli blage veze.
Pač od navadnih testov je matura veliko lažja no...

dovolj mam (mam novo tipkovnico, pa kr ne morem nehat tipkat ;))
lp
LP

speed machine ::

Xgeneration: se podpišem pod tvoj post.:D

Smo imeli podoben sistem, pa med letom liste in vse. Samo da sem tiste liste zadnji večer reševal. Pa sem si rekel to si morm pogledat, pa to še, pa mi je vedno prišlo nekaj vmes.
Dokler ni pršla matura. Pa so vseeno leta dela prej bila poplačana in sem imel mat 5.
//

Xgeneration ::

sej pravim - meni je mnogo lažje take stvari se učit, ko lahko neki pišeš, pa malo mrdaš naokol, kot pa recimo zgodovino - dobro, da je nisem mel - piflat se na stotine strani...bad

sem mel sociologijo - že tu je bla kriza - sam soc pol na maturi ni težka, pa zmneri se da predvidevat, kaj bo gor - od 19 tem sem se jih naučil le 7 - pa je šlo vse zelo dobro skozi
LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vegova (LJ) (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Šola
30141071 (1274) WizzardOfOZ
»

Ali je maturo potrebno opraviti

Oddelek: Šola
337498 (6356) Phantomeye
»

prepisovanje na maturi NEXT GEN - how to (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
8812073 (8578) Pro
»

naprej za šolanje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
13747804 (45286) Jan987
»

Študij na FERI v MB

Oddelek: Šola
477924 (6820) Bob Rock

Več podobnih tem