» »

Študij na FERI v MB

Študij na FERI v MB

Xgeneration ::

LP!

No še dva meseca, pa se bom moral vpisat naprej. Sem dijak 4. letnika splošne gimnazije.
Prosil bi vas, če bi mi lahko odgovorili na nekaj vprašanj in mi tako morda malo olajšali odločitev, na katero šolo naj grem naprej.
1) O programiranju nimam pojma. Vse kar sem napisal, je program "Pozdravljen svet", pa še to iz knjige ven. :)
Zanima me, če ni to prevelika ovira za ta študij?
2) Koliko časa študentje dejansko porabite na dan ali na teden recimo za vaje...? Zelo bi mi pomagalo, če bi mi lahko kdo, ki se je tja vpisal, pa o programiranju prav tako ni imel pojma, koliko časa je dejansko preteklo, preden je prišel "v korak" s sošolci z predznanjem C++, jave...?
3) Ali ta študij recimo v prvem letniku dopušča delo preko študentskega servisa? Slišal sem namreč, da so praktične vaje zelo "razmetane" po tednu in po dnevih...?

Je tu na forumu kdo tak, ki je (bil) na FERIju, kljub temu da prej ni imel ravno kaj prida pojma o programiranju? Kakšne so tvoje izkušnje?


Za odgovore se vnaprej zahvaljujem.

lp:D
LP

icek ::

Sam sem na FERIju, ampak ne racunalnistvo.

Predznanje ni ravno velika ovira za vpis na fax, ce se bos le na faxu vredu poleg spravo. Tam se lahko vse naucis, ce le imas voljo, silil pa te doben nebo. Dobro je ce ti matematika lezi.
O vajah ti bo moral povedati kdo, ki studira rac. Jaz sem se vedno imel cas za ostale hobije in za pir s kolegi.
Delas lahko preko studenta, ampak ce bos redno delal in hotel tudi fax izdelati koliko toliko redno, potem pa res vec nebo casa za kak hobi in pir s kolegi. Vecina sosolcev, ki so redno delali, niso koncali faxa. So sicer tudi izjeme. Delas pa lahko preko studenta tudi v srednji soli (vsaj, ko sem jaz se bil tam). Vazno je samo, da imas status oziroma, da nisi iskalec zaposlitve na zavodu.
Rider of Theli
www.air-tv.net

T(he) Boss ::

Jaz sem imel podobno izhodisce. Predvsem je odvisno od tega, ce se vpises na UNI ali VS, jaz sem na uni, pa ti povem, da je vecja tezava matematika kot programiranje. V prvem letniku imas samo vsak semester 3 ure obveznih vaj, ce se ne motim. Potem v drugem jih je pa dosti vec.

matvoz ::

jaz sem sedaj v 2. letniku..
prisel sem iz splosne gimnazije in pred faxom nisem cisto nic programiral..
po eni strani si v prednosti, ker imas boljso podlago pri matematiki, ki pa je prva dva (ce ze ne vsaj samo v prvem) letnika bolj pomembna od programiranja..

dejstvo je, da se bos moral na zacetku bolj truditi, kot pa tisti iz racunalniskih srednjih sol, samo boste hitro vsi na istem :-)

glinik ::

Xgeneration, vse bo šlo samo malo volje do dela boš moral pokazat. Vaje so res fuk, včasih si celi dan v šoli. Lahko si pa cel dan doma, čisto odvisno od urnika. Vsekakor pa redno delo in šola ne gresta skupaj, vsaj za veliko večino. Preveč je snovi za predelat (razen če ne švinglaš na izpitih :D ).

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Bob Rock ::

1)
Js sn prisel iz trgovske (3+2) na FERI, tak, da nisn mel predznnja ne iz programiranja, ne iz matematike, pa mam zdej se par izpitov pa diplomo, tak, da se ti lahka povem, da se da.
2)
Vaje grejo lepo od zacetka, tak, da ce redno hodis na vaje, lahka vecino nardis na faksu, da ti ni treba doma kej velik migat, sam sn na zalot to prepozn ugotovil, ko ce ne delas sproti, se ti dokaj hitro nabere precej dela (js sn sel na informatiko, kjer mas mal vec casa za sebe ko pa npr. na programski, tak, da lahka govorim za informatiko, nevem kak je tam)
3)
ja, je kr fejst razmetan, sam ce si najdes za delat kej, ko se da zmenit za delovni cas, gre lepo skoz, npr. kako kenlarjenje al pa da doma delas kake web strani al pa kej podobnega

pajac ::

Jaz sm sicer v LJ VSŠ računalništvo. Štartal sem brez predznanja in ti rečem, da je čisto noro, če te stvar vsaj malo zanima. Ko se ukvarjas s tem, ti kar naenkrat postaja jasno to pa ono...
Sicer se moraš na zacetku malo bolj potrudit, ampak je trud kasneje 100% poplačan!:D
Če mas veselje do tega, se upisi!
Jz sm glede na moje predznanje napisal vse tri prosnje na racunalništvo pri prehodu iz srednje sole!
Konec koncev smo pa mi tukaj da si pomagamo, če se nam kej zaštopa ne?!:)) :))
HA!..Tega pa nima še nihče!! ;p

buba švabe ::

Predznanje skoraj nič ne pomeni. Jaz osebno nisem vedel nič o programiranju, ko sem prišel na FERI (ampak res absolutno nič!), pa nisem imel popolnoma nobenih problemov, vsaj s programiranjem ne. Isto lahko povem tudi za nekatere sošolce, ki so prišli iz raznih popolnoma neračunalniških srednjih šol (gimnazije, ekonomske, itd.), pa tudi niso mel problemov. Je pa blo ogromno tipov, ki sem jih videl samo prvih par mesecev, al pa mogoče prvi letnik potem pa nikoli več. Tak da je čisto od tebe odvisno, kak se stvari lotiš in kako resno zagrabiš študij. Kar se pa tiče dela, bi jaz raje malo počakal. V prvem letniku je res dosti vaj (ki so vse obvezne), urniki so pa tut taki, da težko kaj konkretnega zraven splaniraš. Je pa vse možno...
če hočeš razumet rekurzijo, moraš najprej razumet rekurzijo

Xgeneration ::

Hvala za odgovore! Res!

Sej dejstvo je v tem, da mam v bistvu rad matematiko. Veliko lažje se jo učim kot pa npr. zgodovino, sociologijo... Pri matematiki mam tut lepe ocene. Pač veliko lažje za šolo delam sproti pri matematiki, kjer že sedaj redno delam domače naloge - dobro to je tudi vse - učim se ne kaj prida - ampak neko navado le imam. Dočim recimo zgodovino se vedno drkam dan pred testom, pa še to zvečer ob kakih devetih pol desetih začnem - pa ugotovim, da mam 40 strani. Medtem ko se za matematiko samo zraven usedem,pa že gre vse lepo. Pa tut če 3 ure zraven sedim pred testom - ker pač navadno grem skozi vse naloge, ki smo jih rešili v šoli. Kar nekako steče. Včasih lahko celo glasbo zravn poslušam. :)
Sej glede dela prek študenta nisem mislil ravno redno. Pač sej veste - vsake tok časa - če je kje ravno kak dobr deal :).


Neki bi vas še vprašal. Kaj pa študentski domovi? A je težko notr prit? Pa kako je v MBju s širokopasovnim internetom v študentskih sobah?
To bi blo zame skor nuja - k sem pa reš še kr računalniški tip - razen programiranja (še zaenkrat :)).

LP:D
LP

NoUse4AName ::

Ne predznanje programiranja pomeni kr precej. Če se primerjam s sošolci, ki niso znali programiranja pred tem ko so prišli na faks je razlika precejšnja. Med tem ko sem si jas utrdil znanje, so se oni komaj osnove naučili. Tako znam veliko več kot ostali. Nadoknadili ne bojo kmalu (sem v višjem letniku in je razlika še vedno velika).
Drugače pa se ni za sekirat če ne znaš, redki znajo programirat preden pridejo na faks.
V študentskih domovih pa je internet ja.

matvoz ::

V studentske domove se da priti sorazmerno lahko, ce pac niso tvoji starsi kaki ultra bogatasi :-) lahko, da bos cakal nekaj mesecev, da se naredi prostor, samo mislim da ne bi smelo biti problema, se posebej, ker bodo dogradili se en s.d. na lentu letos..

internet je pa 100Mb, samo ne v vseh studentskih domovih.. tako da, ko/ce se bos hotel vseliti, prvo vprasaj, katere sobe imajo internet..

za kaj vec info o razlicnih studentskih domovih pa lahko tudi preko z.s. :-)

lp

Xgeneration ::

Ja, hvala za odgovore.
Lahko tut še kdo kaj doda.

Saj zdaj sem že kar odločen, da pridem.
Itaq mam pa še malo časa, da med mojimi najdalšimi počitnicami malo vsaj osnove programiranja pogledam.

A mi lahko kdo svetuje kako knjigo - oz. kako www stran kjer bi res na najlažji način malo progratmirat lahko začel? Sam sem jih že veliko našel - zdaj mam doma celo knjigo
- "C++ na kolenih", pa že na začetku piše, da je potrebno imeti vsaj osnove programiranja... :(

LP

uživite
LP

NoUse4AName ::

Jas sem se naučil programiranja iz c++ na kolenih. Tako da ne rabiš posebnega predznanja. Imam na računalniku izvorno kodo vseh primerov, če jo hočeš.
Učenja iz internetnih strani pa se izogibaj. Veliko hitreje in lažje se boš kaj naučil iz ene dobre knjige.

glinik ::

Ne vem če studentski domovi (pri Lentu) že niso končani? Pred par dnevi sem videl neke študente, ki so hodil not in ven. Madonca je to lepa zgradba, kdo bo prišel noter, ta bo sigurno na dobrem. Tudi jaz sem slišal, da imajo za internet SVINSKO HITRE linije.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

NoUse4AName ::

Ja so dokončani, namenjeni pa predvsem študentom medicinske fakultete. Ampak se da not prit tudi če ne hodiš na medicinsko.

matvoz ::

11. in 12. sta koncana.. 13. dom pa sedaj gradijo.. zgrajen bi naj bil do maja, samo se bo verjetno se malo zavleklo.
vsak lahko pride v tisti dom, ne samo studentje medicine.. ne vem, od kod vam ta info..

lp

NoUse4AName ::

od zaposlenih na univerzi...

c00L3r ::

Jaz sem zdaj 1. letnik Računalništvo in informatika UN, in ti sem prej hodil na strokovno gimnazijo na SERŠ, tak da sem mel nekaj predznanja programiranja. Vso to predznanje mi je koristilo, le kot osnovna ideja o tem kako se programira, pa to kar smo se prvi mesec in pol učili sem že znal. Zdaj pa se zudi jaz že učim nove stvari, ki jih prej nisem znal (dinamične podatkovne strukture, sklad, objekti....).

Je pa tak, če si pridn in se učiš, boš naredo matematiko in programiranje brez problema. Pa obvezno hodit na vaje iz posameznih predmetov, in tam tudi sodelovat. Jaz sem parkrat mankal ali pa nisem ravno sodeloval pri vajah iz matematike in se to hitro pozna. Aja, pa če maš zdaj matematiko 4 ali pa 5, še ne pričakuj da boš mel tudi na faxu take dobre ocene pri matematiki. Ker če boš šel računalništvo študirat, boš šele vido kaj je matematika.

Mel boš 6 ur matematike predavanj in 6 ur vaj na teden. Ampak nočem te strašit, saj se da, samo je pa treba več delat kot v srednji šoli/gimnaziji. Sam sem naredil maturo iz matetike z 5, tukaj pa pišem kolkvije okrog 50% ali pa manj :P pa se učim več kot na gimnaziji.

Za programiranje pa maš 2 dobri knjigi, v katerih je vse kar boš mogo znat na faxu. Programiranje za službo, to pa je druga zgodba, tu pa pride potem bolj v poštev iskanje informacij na internetu.....

Gelde študentskih domov, pa je tak, da v tistih na lentu, je not 1 moj sošolec (za tega 1 vem da je, najverjetneje jih je tudi več), tak da niso namenjeni samo medicinski fakulelteti. Mislim da imajo linijo v internet, ker gre za nov študentski dom. Pa še nekaj, ta dom na lentu je samo 1 ulico nižje od FERI-a. Zdaj nevem kolko kaj poznaš MB.

Xgeneration ::

Ja, hvala. Saj nisem mislil, da bom mel zdaj pa matematiko 10 al pa 8... 7 pa 6 bosta čistto vredu :) Pač lažje se jo učim, kot pa recimo zgodovino.

Samo me pa res zanima, kakšne so povprečne ocene na koncu letnika? A so kake osemke al pa devetke tut? Al so samo 6 pa 7 :) kar je manj pa itaq ...

A mislite, da bi blo pametno pri prijavi v študentski dom napisat, da bi mi prisotnost širokopasovne internetne povezave v sobi močno olajšala študij ( :) ) pa, če bi lahko kar napisal gor, da bi si želel v študenstki dom Lent (tanovi) ker je bliz... :)

Men se to ful preveč vsiljivo sliši. Samo po eni strani bi mi pa morda tako najbl znali ugodit. Točk za vpis bom pa po maturi mel od 90 naprej skoraj 100%.

Hvala
LP

NoUse4AName ::

Vse je odvisno od tega koliko truda vložiš. Lahko imaš povprečje nad 9 ali celo same 10, lahko pa imaš komaj nad 6.

matvoz ::

@ NoUse4AName:

mogoce uradno, ampak na lentu najdes studente vseh faxov.. preverjeno :P ;-)

@ Xgeneration:

studentski dom izbiras potem, ko te ze dajo na listo in si ze na vrsti na tisti listi.
potem sklicejo sestanek z nekaj deset kandidati za studenta, kjer vam razlozijo malo pravice in dolznosti, potem pa morate v pisarno se prijaviti..

tam pa vprasas, ce imajo kaj prostih mest na lentu, in to je to..
na lentu je v vsaki sobi dostop do interneta (100Mbit), telefon in kabelska tv.

ce na lentu ni prostora, imas v grobem dve moznosti:
- zurerske domove (4., 5., pogojno 3.)
- manj zurerske domove - pac malo tisji (1., 2., 6., 7.)

odvisno je tudi od nadstropja, da ne bom delal krivice eni ali drugi strani..

lp

Xgeneration ::

Ej, hvala, res!

No pa še neki moram vas vprašat, zdej k ravno lahko. :)

A je notebook sploh kaj uporaben v prvem letniku?

Fotr mi je rekel, da mi ga bo kupu, sam js si bom itaq sam kupu enga boljšega namiznega.
Pa ne vem, a naj hitim z notebookom al lahko počakam - sej vete - že čez kako leto bojo za isto ceno baterije zmogljivejše, da notebookov samih sploh ne omenjam...
LP

NoUse4AName ::

notebooka ne rabiš. V bistvu je vseeno če uporabljaš svoj računalnik ali šolski računalnik na vajah. Vse se shranjuje na mrežni disk, do katerega imaš dostop preko FTP.

Xgeneration ::

Hvala za odgovore.

Če bi še kdo kaj dodal - kak napotek, karkoli... You're welcome! :D

Drgač se pa vidmo 11.2.2005 na informativnem dnevu.

Čaw pa hvala še enkrat.
LP

glinik ::

Boš s tablo hodil po šoli, da te bomo prepoznali :D :D

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Xgeneration ::

Mogoče :)
LP

cahahopie ::

Sem 2. letnik FERI RI UNI. In imam naslednje izkušnje in nasvete:
Prej sem obiskoval splošno gimnazijo. Spekter zanimanj sem imel kar velik. Prej še iz osnovne so me predvsem navduševale igre, nato sem se navdušil nad spletnimi stranmi, phpjem, photshop grafiko, tako, da sem imel nekaj predzanja iz programiranja. Bil sem dejaven tudi t.i. rač. krožku na šoli. Po drugi strani pa sem bil in sem se imel za predvsem NE-tehnično orientirano osebo. Prej bolj umetniško in retorično naravnano osebo. Recimo, zgodovino sem na maturi pisal 5. Matematiko sicer 4, a v šoli sem jo imel komaj 2.
Vodilo so bile vedno le igre, pa tudi tehnologije povezane s spletom in rač. grafika.
-> In kakšni so vtisi sedaj?
Niti najmanj si nisem predstavljal , da bo toliko matematike, a jo lahko celo vzljubiš, ker odkriješ vso to abstrakcijo pojavov okrog nas. S toliko analize v glavi, da bi prfoksa dal v kompleksen prostor in ga integriral. In morda začneš razmišljati, da pa je matematika lahko celo uporabna. Skratka vse skupaj je malo manj matematike kot na matematičnem faksu, torej 7 matematik.
Programiranje? To pa je stvar, ki te nagonsko sili, da kreiraš, da si ambiciozen, da si najboljši. Z bolj ali manj uspešnimi predavanji in razlagami predavatelja in asistentov boste v 1. semestru obvladali vse do objektnega programiranja in še malo čez. V 2. semestru se boste srečali s predvsem zelo špasno objektno Javo, ki ti ponudi prvi stik z grafičnim vmesnikom, bazami, protokoli, skratka ponudi ti znanje, ki sem ga nato uporabil za delo v podjetju čez počitnice. Nadvse koristno! Ostali predmeti pa so v 1. letniku bolj ali manj osnove oz. obvezni dodatki (fizika, elektronika in vsa ostala matematika).

2. letnik? No prvi semester je pa res malce klavern če nisi t.i. res tehnično naravnana oseba. Ker, če so ti v prvem letniku ponudili roko, so ti jo sedaj izmaknili oz. ti odsekali še lastni prst. O čem govorim? Programiranje s katerim se boste srečali v 1. semestru so podatkovne strukture, torej kako efektivno pohraniti podatke v dinamičnem pomnilniku (seznam, sklad, vrsta, drevesa.... in drevesa, grafi). Dokaj zanimivo. Analiza 3 (matematika) ... en trd oreh, pa kaj. Ekonomija? Prava osvežitev. Preklopne strukture in elektronika??! No, ta dva predmeta pa bi črtal. Vsaj jaz. Oba dva predmeta zahtevata obvezno udeležbo na lab. vajah (nista edina), povrhu pa zame še dolgočasna in iz tega lahko sledi, da ni kaj dosti znanja v glavi.:D Pa tudi kolikor opažam pri sošolcih, je precej nizka raven zanimanja oz. tudi znanja. Ja, pri teh dveh predmetih se gre za bolj ali manj enako snov, torej signale, logična vezja. No kakor je komu všeč seveda. Pač iz objektnega na raven enic in nul. No, upam ,da bo 2. sem. bolj zanimiv.

Glede lajfa? Lajf je, samo ni vse Štuk in Trust, ker teh dveh se kar hitro naveličaš. Priporočam privat čage v študentu ali kje privat. Drugače pa je cel Maribor en Kampus - Vse poti vodijo na Štuka in od enega do drugega študentskega doma ali faksa ni daleč.
Če si že res utrujen od hoje pa stopiš na enega od mnogih mestih kombijev - pikapolnic.

Maribor vabi!
Bolje živ slabič kot mrtev junak!

NoUse4AName ::

Preklopne strukture in elektronika??! No, ta dva predmeta pa bi črtal. Vsaj jaz. Oba dva predmeta zahtevata obvezno udeležbo na lab. vajah (nista edina), povrhu pa zame še dolgočasna in iz tega lahko sledi, da ni kaj dosti znanja v glavi.

Preklopne strukture in sistemi je pomemben predmet, koliko vem imajo nekaj podobnega vse računalniške fakultete. Glede znanja pa je tako, da ga boš imel veliko ko boš predmet naredil. Saj je za ustnega treba znat v bistvu vse. Sej ustni ni tako težak, samo vse moreš znat :).
Elektronika je pa res waste of time. Kaj moreš. Glavno da ne komplicirajo preveč na izpitih, sej tudi sami vejo da nas računalničarje niti malo stvar ne zanima, torej niti ne pričakujejo blaznega znanja.
Drugi semester je malo boljši. OIS vas bo verjetno imel dr. Jurič ki je zelo zanimiv (rozman kot rektor nima cajta), algoritmi pa bojo meli par zanimivih nalog za programiranje. Vendar dobiš največjo katastrofo od predmeta: arhitekturo računalnikov. Predavanja od žumra so sicer dobra (precej drugačna od prog1), vendar celotno zadevo pokvarita asistent in njegov pomočnik. Mogoče sta se pa letos kaj popravila od lani, ampak dvomim.

glinik ::

Lep članek cahahopie :D .

Ampak nekaj bistvenega si pa le pozabil. ŠPORT ! Kako je v LJ in kako je v MB? Kolko vem imaš v LJ eno malo telovadnico na drugi stani mesta, pa še tale je vedno nabita polna. V MB imaš center Leona Štukla, ki je zraven Štuka. Torej zelo zelo blizu, na leto plačaš 1500 SIT in imaš košarko, nogomet, odbojko ... Z doplačilom fitnes, badbinton (postaja vedno bol popularen), sqash, aerobiko za "nežnejši spol", plezanje. Za študenta športnika je MB zakon :D ! Dvorana je tipi topi, res idealen kraj v mrzlih mesecih, kadar nimeš preveč dela v šoli.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Quikee ::

glinik: Pa se Pohorje je blizu =)

BigMan ::

Če bi rad eno dobro knjigo za programiranje si nabavi Thinking in C++. Je v PDF formatu in brezplačna(www.bruceeckel.com). Samo za začetek je malo pretežka. Za začetek bo dovolj Struktirurano programiranje v C++ od Žumra(učbenik za prvi letnik). Priporočam ti, da knjigo predelaš pred začetkom študija(potreboval boš kaka 2 meseca 2-3 ure/dan). Pol ti bo veliko lažje. Ono knjigo gori pa ko bom učbenik res obvladal. ;)

Xgeneration ::

Ja, bom med poletnimi počitnicami poskusil vsaj malo se vpeljat. Sej ni treba, da celo knjigo naredim - pač tolk, da malo vidim, o čem se ploh gre pa to... Čeprav, če tko pomislim če sipoleti med počitnicami vsak dan od devetih pa do enajstih zju3 za to vzamem, mi še pa res dovolj cajta za lajf ostane :). Tak da hvala.

Ja - vem, da naj bi blo v MB za študente boljše poskrbljeno - tut glede športa. Predvsem zarad tega, ker je MB le manjši in je veliko lažje zarad tega, se mi zdi no...
LP

NoUse4AName ::

V bistvu je LJ univerza prevelika. Če primerjaš velikosti univerz v evropi jih je večina velikosti mariborske, ljubljanska pa je 2x večja. Iz tega ishaja slabša organiziranost.

Xgeneration ::

Kr ne morem že dočakat študija, res. Sej vem, da ni samo uživancija - da so izpiti tut, pa dnevi učenja prej. Samo kako komaj čakam, da mi ne bo treba več brat neki, česar nočem. Do 1. februarja mormo v šoli prebrat knjigo za maturo. Ima slabih sedemsto strani. Js sem tam na 50 trenutno. :) Sploh nimam motivacije. Šit. Da ne omenjam kolk mam sociologije še za predelat do mature - ko v bistvu ne maram družboslovja preveč - mi je malo žal, da nisem fizike vzel za maturitet6ni predmet, samo tam pa profesor sux - tak čist nekomunikativen je pa ne vem no... Sem pa idiot, ker se moram zdaj 400 strani nadrkat nekako, pri fiziki bi pa morda blo malo lažje - je le kaj bolj "za razumet". Ma ne vem no. Bo že. Točk itak ne rabim - gre se mi samo zato, da ne bom meu glih za dve oceni slabše maturitetne ocene kot pa prej...
LP

Xgeneration ::

Ja, res je prevelika. Tam enostavno ne moreš kar tako od ene fakultete do druge. OK - sej v MB recimo pravna pa FERI tut nista ravno ena ob drugi - samo lahko pa kamot peš prideš od ene do druge, če maš le malo časa.
LP

matvoz ::

skoda, da nisi vzel fizike za maturo.. jaz sem jo, pa mi je zelo pomagalo pri fiziki na feri.. skoraj vse sem ze prej vedel o:)

NoUse4AName ::

Ja meni je fizika iz mature tudi zelo pomagala. Saj je snov fizike v 1. letniku v bistvu srednješolska.

Xgeneration ::

No, saj fizike sem mel 3 leta, pa mi je kr šla. Bom pač nadgradil malo.
LP

glinik ::

Saj take krize z fiziko tudi ni, kot to eni mogoče prikazujejo. Malo naštudiraš stvarii, pa lepo gre. Jaz sem pisal 50% . Eno nalogo sem vedel, eno pa dobil :D (od 4-rih nalog). Za ustnega sem se učil teden dni, pa sem skoraj vse znal.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

alum ::

v koncni fazi nam je vsem zal, da nismo meli fizike na maturi:\

Backup22 ::

Fizika na FERIju ni problem.. raje več truda vloži v matematiko, ker te čaka mesarsko klanje :D Analiza, Lineran algebra...
//

_marko ::

wakum:
ti pa je filozofija na maturi pomojem ful pomagala na feriju>:D
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: _marko ()

alum ::

Backup22...kaka matematika??8-)

_marko...nebi si mislo kak:D

icek ::

Ko sem jaz delal fiziko na FERI (6 let nazaj) nam je dal Kumperscak mislm da 14 vprasanj, ki so prisla v postev na usnem izpitu. Pisnega je sicer bilo potrebno naredit, po moznosti s kolokvijem. Ustni pa potem ni bil neki problem, ce si vedo tistih 14 vprasanj, kar pa je zelo malo. Sicer so bile izpeljave in podobno, ampak kdo se tistega ne more naucit ne vem kaj pol dela na FERIju.
Rider of Theli
www.air-tv.net

alum ::

se ni nihce reko, da je fizika tezka...cist gimnazijska...je pa res, da ce si jo mel na maturi, ti je dosti prisparano8-)

icek ::

Vem, da ni doben rekel tega, ampak se pa je dosti ljudi in tudi sosolci pritozevalo takrat.
Rider of Theli
www.air-tv.net

desperados ::

če mane uprašaš ne greš študirat elektrotehnike al pa računalništva ampak MATEMATIKO!!!
velik sreče
LP!

Bob Rock ::

Eh, u prvem letniku je mal vec poudarka na matematiki, pol pa skor nic vec.
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najbrž ne bom sprejet na FRI, druga opcija FERI ali VSŠ, par uprašanj za študente FER

Oddelek: Šola
132762 (1936) avtek
»

FERI programiranje

Oddelek: Šola
246890 (6417) amacar
»

FRI (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šola
22146328 (33848) awy
»

naprej za šolanje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
13747691 (45173) Jan987
»

Fakulteta za računalništvo in informatiko

Oddelek: Šola
316162 (5507) kopernik

Več podobnih tem