Forum » Loža » piknik hrana & pijaca
piknik hrana & pijaca
budili ::
moram za en piknik cca. 30 ljudi nabavit hrano (cevapcici pa to) in pijaco
mogoce nasveti kam it iskat pijaco-da se bo poceni skoz prislo, pa hrano da bo koker tok okusno?
lokacija LJ-KR
po teh vecjih centrih ne hodim kupovat, je na kolicino ali kako drugace ceneje?
hvala za vsak predlog
mogoce nasveti kam it iskat pijaco-da se bo poceni skoz prislo, pa hrano da bo koker tok okusno?
lokacija LJ-KR
po teh vecjih centrih ne hodim kupovat, je na kolicino ali kako drugace ceneje?
hvala za vsak predlog
- spremenil: budili ()
SkIDiver ::
Za LJ oz KR ne vem. Se pa vsekakor meso splača kupovat v mesnici. Tam se dobi ponavadi najceneje in imaš možnost že pripravljenih dobrot za žar(recimo čevapčiči). Z izjemo, da imam kak špar, tuš in podobne kako ugodno akcijo. Mal prelistaš zadnje reklame pa zaviješ v mesnico dve pa vidš.
Pijača je najcenejša vrjanta kak tuš, špar, hardi. Kruh pa defenitivno v šparu. Cela štruca narezana na kose in zapakirana v folijo.
Pijača je najcenejša vrjanta kak tuš, špar, hardi. Kruh pa defenitivno v šparu. Cela štruca narezana na kose in zapakirana v folijo.
korenje_ver2 ::
najboljs je ce za cevaprice kups meso za pecenje v leclerku na rudniku v ljubljani. tm se meso hitr obraca, kar pomeni da dobis zelo kvalitetnega... za 4 ljudi vem da je 1.5 kg cevapcicev dost... to je pol okrog 12 kg mase heh. 1 kg mase v leclerku je 800 sit se mi zdi...
definitivno ne predlagam da kupujes meso v manjsih mesnicah, ker se nam je ze parkrat zgodilo da je blo meso pokvarjeno...
definitivno ne predlagam da kupujes meso v manjsih mesnicah, ker se nam je ze parkrat zgodilo da je blo meso pokvarjeno...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: korenje_ver2 ()
mali tapravi ::
Dobro je tudi če poznaš kakega neposrednega proizvajalca (kmeta ), pa kupiš odojka.
Seveda ubitega in pripravljenega.Zna biti poceni in 100% sveže.
Potem pa se dogovoriš v kakšni gostilni ali pekarni, da ti ga spečejo.
Pa imaš za cca 40 ljudi dovolj mesa, rabiš še samo zelenjavo.
Seveda ubitega in pripravljenega.Zna biti poceni in 100% sveže.
Potem pa se dogovoriš v kakšni gostilni ali pekarni, da ti ga spečejo.
Pa imaš za cca 40 ljudi dovolj mesa, rabiš še samo zelenjavo.
Pa lep dan še naprej....
korenje_ver2 ::
mali tapravi, to ni srbija. kle rabs dovoljenje za zakol... al neki tazga. to pa dodatno stane.
mali tapravi ::
Trenutno to še ne drži.
Nobena trditev.
Drugače sem pa zadnjič v sparu videl piščančja bedra po 450 sit/kg.
Le kaj ni v redu z njimi?
Nobena trditev.
Drugače sem pa zadnjič v sparu videl piščančja bedra po 450 sit/kg.
Le kaj ni v redu z njimi?
Pa lep dan še naprej....
whatever ::
Trenutno to še ne drži.Nobena trditev.
Torej je to Srbija?
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.
A. Smith ::
Kolješ lahko kolikor hočeš. Važno je, KJE! Za klavnico je treba imet dovoljenje (BSE pregledi so samo pri govedu). Je pa res, da ga ima vsak večji prašičjerejec, ki se verjetno ukvarja tudi z odojki, tak ima tudi peč za pripravo odojka. Na podeželju jih ni težko najti, sam vem za tri v radiju 2 km od doma. Izbiram lahko tudi težo odojka (pri odojku s kostmi se šteje 800g na osebo).
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
ferdo ::
lakota pritiska
nekdo je omenil da se ne sme klati pa to.. po beli krajini koljejo drobnico vsaki dan, tega mesa dobiš kjer češ, prfekten okus in seveda odojke, da ne bo kdo mislil da ni ponudbe.
tako je po celi Sloveniji na podeželju.
nekdo je omenil da se ne sme klati pa to.. po beli krajini koljejo drobnico vsaki dan, tega mesa dobiš kjer češ, prfekten okus in seveda odojke, da ne bo kdo mislil da ni ponudbe.
tako je po celi Sloveniji na podeželju.
budili ::
hvala za predloge, bomo sel v LC (ze sam zarad baget me mika )
glede pajcekov: suhe mesnine tu po hribih (Skofjelosko) lavfajo na veliko, tko da jest ne vidim kakih hudih omejitev ali inspekcij
aja placuje se pa itak vse na roko
glede pajcekov: suhe mesnine tu po hribih (Skofjelosko) lavfajo na veliko, tko da jest ne vidim kakih hudih omejitev ali inspekcij
aja placuje se pa itak vse na roko
perci ::
sam 1.5 kile mesa za 4 osebe ni dost - ne za celodnevni piknik
en stejk je recmo 200g, zdej ko mamo mi piknike noben ne poje sam dva ;) - res pa so to pozrtije
en stejk je recmo 200g, zdej ko mamo mi piknike noben ne poje sam dva ;) - res pa so to pozrtije
Nejc Pintar ::
v mercatorju piščančja nabodalca in sirovi čevapčiči
Lahko je biti prvi, če si edini!
cholt45 ::
Korenje se vidi da v životu še nisi prašiča "metal"!
Mensezdi da se dom lahko kolje samo za domačo uporabo, za prodajo je pa že treba veterinarje poklicat, da jih pregledajo! V praksi pa v bistvu pri nas po vaseh kar doma prašiča zakoljejo in ga takj prodajo.Kupec pride z mesarjem, zmaliči tuplo, plač in že se peljejo domov! Če pa gre meso v kako predelavo, ali kam dlje, potem ga pa ponavadi dajo zarinkat in potrdit!
Da se vnemo k temi! Ena varianta ti je, da kupiš kako meso v akciji in si sam narediš čapapčič, če seveda znaš! S kvaliteto nebi smelo biti problemov, če je le kupljedno meso zadovoljive kvalitete. Ker v tiste mase za čevapčiče itak mešajo svega i svašta(šta je previše za paštetu ite u čepapčič)! Samo, če boš čevapciče iz 10 kg mase delal je pa to kar precej dela!
No nima veza izbira je tudi v marketih velika in če si bolj lene sorte ti tudi tistih par krajcarjev več nebo težko odšteti.
Mensezdi da se dom lahko kolje samo za domačo uporabo, za prodajo je pa že treba veterinarje poklicat, da jih pregledajo! V praksi pa v bistvu pri nas po vaseh kar doma prašiča zakoljejo in ga takj prodajo.Kupec pride z mesarjem, zmaliči tuplo, plač in že se peljejo domov! Če pa gre meso v kako predelavo, ali kam dlje, potem ga pa ponavadi dajo zarinkat in potrdit!
Da se vnemo k temi! Ena varianta ti je, da kupiš kako meso v akciji in si sam narediš čapapčič, če seveda znaš! S kvaliteto nebi smelo biti problemov, če je le kupljedno meso zadovoljive kvalitete. Ker v tiste mase za čevapčiče itak mešajo svega i svašta(šta je previše za paštetu ite u čepapčič)! Samo, če boš čevapciče iz 10 kg mase delal je pa to kar precej dela!
No nima veza izbira je tudi v marketih velika in če si bolj lene sorte ti tudi tistih par krajcarjev več nebo težko odšteti.
korenje_ver2 ::
vcasih smo prasice obracal pa tut kej druzga...
sicer pa zgleda da so pravilnik spremenil ... al se pa sam men zdi...
http://www.uradni-list.si/1/ulonline.js...
sicer pa zgleda da so pravilnik spremenil ... al se pa sam men zdi...
http://www.uradni-list.si/1/ulonline.js...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dober hamburger v centru Ljubljane (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 33646 (2370) | tikitoki |
» | Kakšna je razlika med električnim žarom in žarom na oglje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 22574 (19636) | Riff |
» | Sarajevski čevapčiči-kje v Lj z okolico so najokusnejši? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 20166 (17436) | [D]emon |
» | Kaj se dogaja s "kvaliteto" mletega mesa? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 29119 (25114) | Okapi |
» | Koliko stane oven?Oddelek: Loža | 2740 (1997) | Zheegec |