» »

Kaj se dogaja s "kvaliteto" mletega mesa?

strani: 1 2 3 »

Okapi ::

Glede raziskave, koliko točna je trditev, da kvaliteta mesa narašča z vsebnostjo misičnih beljakovin
Odvisno, kaj razumeš pod kakovost. V laboratoriju ne moreš merit okusa, zato so se odločili, da bodo kot merilo vzeli zdravo prehrano, kjer je mišica boljša od maščobe, kit in hrustanca.

Ne povedo pa rezultati teh meritev nič o okusu. Prav tako ti rezultati ne povedo nič o ostalih snoveh v mesu, ki so bistveno bolj problematični kot nekaj odstotkov maščobe gor ali dol, recimo soli, nitratih, fosfatih ... Skratka, ena bolj ali manj ničvredna "raziskava".

O.

Daren ::

Hec je Okapi, da je ZPS v preteklosti že imel teste, kjer so upoštevali podstavko okus in tako ne vem čemu je bila sedaj ta odsotna. Delim pa tvoj dvom o "raziskavi".

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Daren ()

Bananovec ::

andrejka100 je izjavil:

dobivajo preventivne antibiotike (bolj razširjeno pri prašičereji)...

Po tvoje je torej bolje, da dobijo v klavnico celega shiranega prasca na robu življenja, okuženega z xyz boleznijo ali virusom? Rade volje ti postrežem takega za kosilo al' pa ti ga kar zameljem za čevape.
Itak pa od cepitve z x-zdravilom prasca y-dni ne moreš zaklat.
BTW: Kar dosti vas ima napačne predstave o podeželju.

Daren ::

Bananovec je izjavil:

andrejka100 je izjavil:

dobivajo preventivne antibiotike (bolj razširjeno pri prašičereji)...

Po tvoje je torej bolje, da dobijo v klavnico celega shiranega prasca na robu življenja, okuženega z xyz boleznijo ali virusom? Rade volje ti postrežem takega za kosilo al' pa ti ga kar zameljem za čevape.
Itak pa od cepitve z x-zdravilom prasca y-dni ne moreš zaklat.
BTW: Kar dosti vas ima napačne predstave o podeželju.


Preventiva in/ali kurativa.

Pyr0Beast ::

Odvisno, kaj razumeš pod kakovost. V laboratoriju ne moreš merit okusa, zato so se odločili, da bodo kot merilo vzeli zdravo prehrano, kjer je mišica boljša od maščobe, kit in hrustanca.

Ne povedo pa rezultati teh meritev nič o okusu. Prav tako ti rezultati ne povedo nič o ostalih snoveh v mesu, ki so bistveno bolj problematični kot nekaj odstotkov maščobe gor ali dol, recimo soli, nitratih, fosfatih ... Skratka, ena bolj ali manj ničvredna "raziskava".

V bistvu človek okuša hrano, ne pa jo analizira, ko jo je. :)

Meni osebno je zamaščen svinjski čevap boljši od suhega, npr. puran ampak vsakomur svoje.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Okapi ::

Mora biti ravno prav masten. V maščobah se topi veliko tistega, kar daje dober okus. Zato se tudi uporablja za čevapčiče različne vrste mesa (tudi če so recimo, kot bosanski, samo iz janjetine - vzeti je treba 3 različe kose) - da dobiš pravo razmerje maščobe. Če zmelješ samo najboljše meso, je mogoče malo bolj zdravo, ni pa najboljše po okusu.

O.

Pyr0Beast ::

Je res.


Sam sem sojo v mletem mesu videl samo v grčiji. To je bilo tam 50%-50%, zadeva ni bila najboljšega okusa, lokalni fast food pač.
Je pa soja cenejša od mesa afaik, tudi zato jo dajejo povsod.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

madmitch ::

Daren je izjavil:

andrejka100: Daj prilimaj te študije, don't be vague.

Pa mislim, da se ne bo nihče preveč razburjal, če se boš pri oceni uporabe kostne moke zmotila za 10%, tako da povej nam okvirno številko.

Glede raziskave, koliko točna je trditev, da kvaliteta mesa narašča z vsebnostjo misičnih beljakovin ?


Kostna moka? Kje jo pa dobijo? Pri najboljšem sosedu al jo doma meljejo?
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

MrBrdo ::

Najboljši čevapi so iz konjskega mesa, v Lj. sprobano iz mesarstva krušič. Mnjami. Je pa malo dražje :)
MrBrdo

BigWhale ::

MrBrdo je izjavil:

Najboljši čevapi so iz konjskega mesa, v Lj. sprobano iz mesarstva krušič. Mnjami. Je pa malo dražje :)


Tist je itak not sam soja in ostanki!!!!

zagi123 ::

...torej so čevapi pri Dubočici, Portalu itd. narejeni iz najslabšega mesa, ker so zelo sočni?

Kaj pa čevapi, ki se jih kupi v trgovinah in se ponavadi skrčijo za tretjino med pečenjem? Je tudi tukaj vzrok šparanje z mesom?

Daren ::

zagi123 je izjavil:


Kaj pa čevapi, ki se jih kupi v trgovinah in se ponavadi skrčijo za tretjino med pečenjem? Je tudi tukaj vzrok šparanje z mesom?


Krčenje je popolnoma normalna zadeva in se dogaja ne glede na mesto nakupa/pridelave.

Limit-sky ::

Krčenje je popolnoma normalna zadeva...
No, končno bom lahko moji boljši polovici razložil, da se to dogaja z vsemi čevapi. :))
Sploh v hladnejših mesecih.:8)

BadB0y ::

Daren je izjavil:

zagi123 je izjavil:


Kaj pa čevapi, ki se jih kupi v trgovinah in se ponavadi skrčijo za tretjino med pečenjem? Je tudi tukaj vzrok šparanje z mesom?


Krčenje je popolnoma normalna zadeva in se dogaja ne glede na mesto nakupa/pridelave.


Zato pa določene mesnice dodajao vlaknine, da to deloma preprečijo.


jest10 ::

zagi123 je izjavil:

...torej so čevapi pri Dubočici, Portalu itd. narejeni iz najslabšega mesa, ker so zelo sočni?

Tukaj so pa dostikrat v igri razni ojačevalci okusa;)

Steinkauz ::

Ojačevalec okusa in sočnost nimata kej dost veze
10$ bonusa DigitalOcean: SSD Cloud Server
https://www.digitalocean.com/?refcode=15db81ab9979

Vikking ::

Ne priporočam uporabe "začimbe za čevapčiče", ker ne pride dobro. Kot da bi jedel čevapčič namočen v vegeto.

Nevem zakaj toliko komplicirate z mesom. Greš v trgovino in naj pred vami odreže kos mesa in ga zmelje. Saj je primarno najbolj pomembno, da se vidi s kakšnega kosa mesa imate mleto maso. Ker ne zaupam in se je že dostikrat izkazalo, da meljejo ostanke, in različnih vrst kosov mesa, ki se niso prodali, ali so ostali od obrezovanja. Sploh v večjih trgovsih centrih. Če imate lokalnega mesarja in pozitivne izkušnje z njim, potem mu verjetno lahko zaupate in vzamete že mleto meso.

Potem samo še poper, sol, česen in 1 surova jajčka na 500g in imate za piknik hitro pripravljene čevapčiče s kar najmanj kompliciranje in telovadenja.

Super Sonic ::

"Prav tako ti rezultati ne povedo nič o ostalih snoveh v mesu, ki so bistveno bolj problematični kot nekaj odstotkov maščobe gor ali dol, recimo soli, nitratih, fosfatih ... Skratka, ena bolj ali manj ničvredna "raziskava"."

Te zapise in ugotovitve imaš v drugih številkah, o temi salam, hrenovk, ipd. Če bereš vse številke dobiš nekaj vedenja o tem.

Res je, da raziskava ni najboljša, res pa je tudi, da jaz boljše pred oči še nisem dobil. Vsaj nekdo, ki se trudi, po drugi strani so pa testi včasih res pod kritiko. Ta je nekje vmes.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

jRk0 ::

kaj res nihce nikol ne poskusi AVE cevapov?:D ravno v soboto sem peko pa so super:D
You fuck up once, you loose two teeth.

globoko grlo ::

matr ste se rzpisal :)

nej mi en pove, kje v okolici LJ so dobri že narjeni čvapki

tnx

McMallar ::

V Ljubljani: 10 v pol
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25

madmitch ::

globoko grlo je izjavil:

matr ste se rzpisal :)

nej mi en pove, kje v okolici LJ so dobri že narjeni čvapki

tnx


Ja itak, to je trenutno zelo pomembna tema, kaj pa ti misliš.

Še en glas za 10 u po
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Daren ::

BadB0y je izjavil:

Daren je izjavil:

zagi123 je izjavil:


Kaj pa čevapi, ki se jih kupi v trgovinah in se ponavadi skrčijo za tretjino med pečenjem? Je tudi tukaj vzrok šparanje z mesom?


Krčenje je popolnoma normalna zadeva in se dogaja ne glede na mesto nakupa/pridelave.


Zato pa določene mesnice dodajao vlaknine, da to deloma preprečijo.


Moram reči, da se mi zdi neizmerno smešno, da bi kdo dodajal vlaknine, da ne bi bili laični kupci šokirani nad zmanjšanjem mase izdelka. Amerika, hehe.

Okapi ::

Par zanimivosti, kako delajo hrano, s poudarkom na "mesu". Za tiste z dobrim želodcem;)





O.
strani: 1 2 3 »


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšna mešanica za perfektne čevapčiče/pleskavice?

Oddelek: Loža
2511945 (10041) MTB
»

Peka na žaru - maščoba pada po oglju...? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5116479 (13470) BigWhale
»

Burek

Oddelek: Loža
452441 (1772) perci
»

Prehranjevalne navade skozi čas

Oddelek: Loža
451562 (898) Boeing
»

šiš-bebap....

Oddelek: Slo-Tech
151067 (725) Gandalfar

Več podobnih tem