» »

Number 1 v Sloveniji!

Number 1 v Sloveniji!

«
1
2

Matek ::

Tole je nekdo pejstal na IRCu. Ce se vam ne da brat, lahko sam obnovim, gre za kratek clanek o Atomik Harmonik, ki pravi, da je njihova Turbo Polka ze 27 tednov v Sloveniji number 1.

Enivej, Atomiki me sploh ne brigajo, zanima pa me tisti number 1. Vem, da imajo v dosti državah uradne lestvice založb, na katerih (najbrž) glede na prodajo CDjev oblikujejo razpored najbolj popularnih pesmi. Ne vem pa kako je s tem pri nas. Pogosto slišim, da so ti ali oni na prvem mestu že dolgo, po čem se to sodi?

Kje je kaka uradna lestvica ki to določa? Jaz poznam samo kake bedne iz posameznih revij ali TV oddaj, nobene uradne s kakega združenja založb ali česa podobnega pa še nisem videl.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

DominusSLO ::

Mogoče so na prvem mestu po gledanosti :D

Matek ::

To bi bilo še najbolj možno ja >:D .
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

marS ::

hahaha...bolj so popularni kot marsikteri šminker alpa kaka rocklegenda. sam nacionalka (TV in radio se sprenevedata kot da jih ni in jih ne vrtita na svojem programu, kao ne smejo vrtet tacga podna)...
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Elemen_T ::

Edino pravilno - naj svoje slovenske riti in četvero jošk sterajo v švabarijo in za vedno zapustijo našo deželo.

Sej ne rečem, ajde harmonika vse ok, sam celotna izvedba AH - sramota za slovenijo.

Wox ::

Mah. Ne fiksaj ga. Narodu je treba dat kruha in iger. Če že ne vedo poslušat, naj vsaj zraven gledajo.:D
Commodore 64

Thomas ::

Jest jih občudujem. No shit.

Ziga Dolhar ::

Ne vem, v čem je problematično poslušanje/gledanje tega "crapa", če se človek i zaveda, da gre za "crap".

Tudi ko gledam 24ur, imam vedno to v mislih.
https://dolhar.si/

Matek ::

Dobro dobro, ampak prosim, dal sem jih zgolj za primer. Stvar, ki me zanima je, kje lahko dobim domnevno lestvico, na kateri so Atomik Harmonik in še marsikateri glasbenik vedno na prvem mestu.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

TriDvaEna ::

Čeprav ni to moja muzka sem vseen najdu.

Herzlich willkommen beim Aprés Ski! Hüttenkönig DJ Ötzi bekommt Gegenwind aus Slowenien: Atomik Harmonik besetzen mit ihrer "Turbo Polka" schon seit Monaten Platz 1 der heimischen Charts und machen sich jetzt auch bei uns ganz gut.

Atomik:D

vasquez ::

Vikend magazin (priloga Dela) objavlja lestvico najbolje prodajanih plošč v Sloveniji. Da se jo slišati tudi na Valu 202.

cryptozaver ::

Ce gre verjeti statistiki, potem smo v vecini taki poslusalci ki najraje poslusamo turbofolk.

Hoteli ali ne, tako pac je!!!

Thomas ::

Ne vem v čem je štos, da bi se jih sramovali. Ali pa jih smatrali za "manjvredne", "komercialne" in še vse, kar je teh slabšalnih pridevnikov.

Verjemite človeku, ki tole piše, ko mu igra Lacrimosa! :))

zile ::

Ambasada Gavioli
V sklopu NT konference 2005 je bil tudi večerni dogodek in je prov pasal žurat na domače priredbe narodnih komadov...v izvedbi Atomic Harmonik:D
Celo par slotecharjev je blo zraven :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zile ()

Matek ::

Vikend magazin (priloga Dela) objavlja lestvico najbolje prodajanih plošč v Sloveniji. Da se jo slišati tudi na Valu 202.


No, to me je zanimalo. Se da to videt tudi kje na netu? Na čem pa ta lestvica temelji in kdo jo pripravlja?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

marS ::

-lestvica se pripravlja na podlagi podatkov o prodaji plošč oz CDjev v posameznih izbranih trgovinah in po podatkih založb.
sam hecno je da nočejo povedat koliko komadov so prodali, rečejo vedno le da je ta teden prodano za 20% več kot prejšnji teden in take gluposti.
AH so trdno na vrhu /no, vsaj bli so pred kakimi 2 mesci ko sem to oddajo poslušal na radio 202/ vedno jih pa samo na hitro omenjo, ne smejo pa jih predvajat ...
no to se mi zdi totalnio odvratno od nacionalne TV in radia - kao AH so podenj in zato jih ne bomo predvajali...ma ne me jebat, pa kaj mislijo da je Malibu ali Vili al kaj podobnga boljše? ja...:\ očitno tko mislijo
...no more heroes...
https://ilbis.com/

christooss ::

Se mi zdi da temelji kolk je blo prodanih CDjev
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

BigWhale ::

Thomas:

> Jest jih občudujem. No shit.

Jaz tudi.

Utk ::

Ja ja, Špelce so pa res zanič, tisto Predinovo jamranje je dost bolj zakon:\ to zna vsak bedak...
Nekatere očitno boli, da se 15 let matrajo pa jih nihče ne posluša, drugi pa pridejo takoj z dobrim komadom, res boleče, prav jim je:D

Sergio ::

CrniE, ti ocitno ne ves kaj govoris. :)

Predlagam ti, da pogledas, koliko _vec_ je dosegel Zoran Predin v svojem zivljenju. Sicer pa stavim 5 jurjev, da cez eno leto AH ne bo vec na tisti lestvici.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

iskra ::

Malo prej sem bral o AH v časopisu: Špelci sta se šli slikat za neko FHM-like revijo v Avstriji :D Danes nej bi izšel izvod z njunimi slikami ... Se kdo kej vozi v Avstrijo, da lahko poskenira kak izvod? >:D
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

Utk ::

Segio, jaz pa stavim 5 jurjev, da Predina ne bo _nikdar_ na vrhu tiste lestvice. Niti ga najbrž ni blo nikdar...razen morda takrat s tisto nogometno foro, čudno da ni imel takrat nič proti "komericali", "turbofolku" pa še čim. Pa nimam nič proti njegovi muziki, samo pameten je preveč...
Aja, pa še to, AH ima trikrat več zadetkov na googlu kot Zoran Predin:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

Gandalfar ::

Gandalfar ::

Igramo nekakšen goveji golaž, ki se pripravlja na naslednji način :na rock olje daš malo naše štajerske čebule, drobno sesekljane, malo vode, dodaš meso teh naših disco krav, potem to počasi kuhaš, dodaš malo soli in drugih začimb iz shrambe v tvoji okolici... Pojavili smo se v času novega vala, a mu nismo pripadali. Že tedaj smo bili in smo še vedno - NA SVOJI STRANI. Na koncertnih nastopih in na radijskih programih največkrat izvajane in na najvišja mesta časopisnih, radijskih in televizijskih lestvic uvrščene pesmi : Praslovan, Ne mi dihat za ovratnik, Vaterpolist, Sonček, Gate na glavo, Lidija gre k vojakom ( na naših ploščah največkrat izdana pesem - skupna naklada preko 20.000 izvodov ), ... Lačni Franz in Zoran Predin smo nastopili na preko 800-ih (od tega v rojstnem Mariboru na blizu 100-ih) samostojnih, skupinskih, solidarnostnih koncertih ( letno povprečno na 65-ih, na hrvaškem v Zagrebu pa smo samo v enem letu (leta 1987 ) nastopil 26-krat) tako v koncertno-prireditvenih dvoranah, kot na športnih stadionih in glasbenih klubih po Sloveniji (Maribor, Ljubljana, Koper, ...), v številnih krajih nekdanjih jugoslovanskih republik (Zagreb, Split, Osijek, Beograd, Novi Sad, Skopje, Sarajevo) in v tujini (Dunaj, Celovec, Gorica, Szombathely). Skupno je nas do danes poslušalo in si nas "v živo" ogledalo preko 1.000.000 (na koncert povprečno od 500 do 1000) naši prepoznavni, prefinjeni, ubrani in občuteni (rock) glasbi (temelječi na izvirnih, zafrkantskih, razmišljujočih, efektnih, aktualnih in angažiranih besedilih) naklonjenih poslušalcev vseh generacij (od tega nas je samo na hrvaškem v Splitu, kjer smo nastopili s še nekaterimi južnoslovanskimi rock skupinami, leta 1986 poslušalo naenkrat rekordnih 70.000 ljudi).

Sergio ::

Hvala, Gand :)
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Daedalus ::

Primerjat dve dobesedno blond joškarce namenjene zadovoljevanju spolnih fantazij nepotešene mularije in zakompleksanih, z rokometom prezaposlenim odraslim v spremstu dveh šminkerjev s traktorja s Predinom? Bodte no resni:D Sej ne rečem - vsak ma nek svoj okus, samo dajte jih pol rajš primerjat z recimo Veselimi Štajerkami, ne pa resnimi glasbeniki, ki so v življenju že nekaj dosegli. Kot da bi šal primerjat Britney Spears z Nick Caveom. Ni glih smiselno, a ne?


/zdaj se bo pa ziher kdo oglasil z vprašanjem - ma kdo pa je ta Nick s čudnim priimkom:D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Thomas ::

Cave je nick? Kako mu je pa potem zares ime? :\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

Thomas ::

Moram pa rečt, da me impresionira ena SLO pesmica zadnjih 10 ali 20 let. "Pojdi z menoj!". Ta mi je pa res všeč. Hja ...

Daedalus ::

Sem rekel:D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Keyser Soze ::

Okus je zoprna reč. Sploh če zadeva ni po mojem okusu. Kot recimo Nick Cave. Kaj lahko rečem. Da je on še slabši kot Atomic Harmonik. Ne da ni kaj pogledat na njem. ŠE to je poleg, da isto kar nekaj godrnja v pesmih.

Ni jih čez jazz derivate.

P.S.: No zdaj me pa popljuvajte. Hkrati si pa še malo poglejte 3delavnico in slike tam gor ter slike od Picassa. Ne vem. Po mojem okusu bi morali imeti v Sloveniji najmanj par slikarskih miljarderjev.

Thomas ::

No, ampak kaj sem hotu rečt. Kdo je večji umetnik je stvar okusa. Torej precej random zadeve. Tisti dve dvojčici sta nesporno veliki umetnici, saj ju obožuje ogromno ljudi. Kakšen umetnik je pa Zoran Predin? Jah tudi ga občudujejo precej.

Sami veliki umetniki. Mozarta, Michelangela in Leonarda pa obožuje še več ljudi. IMO so ti največji umetniki. Vsaj milijarda občudovalcev doslej.

Podobno kot Madona in Michael Jackson.

Hm ...

Bottom line. Umetnost = všečnost.

Utk ::

Ja v 80-tih, ampak še 15 let to vlečt naprej...gate na glavo so pa tudi vrhunec umetnosti ja:D
( na naših ploščah največkrat izdana pesem - skupna naklada preko 20.000 izvodov ) Brizgaaaj ima že do zdej naklado 25,000 komadov:\ Itak je pa to napaka po moje, 20,000 pa res ni dost.

Ziga Dolhar ::

Za intelektualen komad verjetno je.

p.s.: A ni Špel[c]a rekla Predinu na Tranjih, da njemu je lahko, ko ga pa plačuje država? :P
https://dolhar.si/

BigWhale ::

20.000 je za slovenijo OGROMNO!

Pri nas so uspesnice tiste plosce, ki se prodajo v recimo 5000 izvodih. Brez heca.

In ja, Gate na glavo je precej dobro besedilo. Pac, razumet ga je treba. Tako kot je najbrz treba razumet: "If you want to have some fun, jest sem tvoja bejba / let me be the one your turbo polka bejba".

Jaz slednjega v bistvu ne razumem. Pa ga najbrz nikoli ne bom.

Ampak to se ne pomeni, da se mi ne zdijo atomiki fenomenalni. So fenomenalni ampak hkrati mentalni umor. Kreslin je tudi car na svojem podrocju in ima fenomenalna besedila, samo kaj, ko je pa vsebina taka zile rezujoca. In to od zapestja proti komolcu...

Mislim, primerjava besedil tukaj ni na mestu. Se posebaj ne, ce clan skupine Game Over rece nekaj v stilu: 'kaj pa je na tem tko intelignetnega, gate na glavo'.

Po mojem je problem v tem, da bi nekateri radi, da se njihova dela obravnavajo kot nekaj kar bi bilo 'state of the art' v prenesenem pomenu. ;) Ampak ni. Ne more biti vsako besedilo 'globoko'. Atomikovi jih nimajo in to so povedali in priznali, da delajo stvari za 'rajo'. Tudi zaradi tega jih obcudujem.

Utk ::

No, ampak 25,000 je pa še več:)
Sej ni nihče reku da imajo AH pametna besedila, niso pa zato nič manj vredni proti nekomu, ki bi RAD imel pametna besedila, tudi če jih ima.
Muzika mora bit za rajo, za koga pa...če ima kdo kaj drugega, pa nima pravice pljuvat po drugih. Bi bli kaj bolj pametni če bi samo njega poslušali? Po moje bi blo še več samomorov kot jih je že tako.

marS ::

no vsekakor ni8ma smisla razpravljat o kvaliteti predina ali pa AH, to sta popolnoma različni kategoriji (btw: ne poslušam niti enga niti druzga), sam dejstvo pa je da pač tak shit kot so brizgalne pali in žari vse naokoli in je pršlo tut na ogromno nemško tržišče /v primerjavi s slovenskim/.
Smešno je, vsaj meni, da se nacionalni radio in TV namensko izogiba to predvajat in po teh AH pljuvat. Ni popolnoma nobenega razloga da se tako obnašajo - mislim ej, pa to je čista cenzura. Ne morš se takole s folkom zajebavat, zraven pa zahtevat še plačevanje naročnine.
Sploh pa, kar je komu všeč je stvar okusa, o okusu pa se ponavadi ne razpravlja.
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Gandalfar ::

kaj pa ce jim zalozba ne pusti?

perci ::

Založba jim ne pusti? Ne bodi no smešen :D.

cryptozaver ::

Kaj predvaja radio in kaj ne je stvar uredniske politike. Ce so se odlocili da V202 ne bo vrtel AH, trash metala klasicne glasbe (razen v tematskih oddajah) itd - let it be. Pac poslusas drugo postajo. S takim kontekstom ki ti ustreza. Nikjer pravzaprav ne pise da MORAS placat RTV narocnino.

Glasba je IMHO predvsem namenjena sprostitvi, razvedrilu. Ce se kdo sprosti ob harmoniki in dekoltejih - zakaj pa ne. Na dostih zurkah sem dozvel da so ta najbolj zamorjeni vpadli na sceno sele ko je zapel meh ali kolo.

BigWhale ::

perci:

Ne bi bilo prvic. Ko so v video spotnicah povedali, da pac ne bodo uvrstili Sebastijana na lestvico, ker pac to ni glasba katero bi vrteli v oddaji, no, takrat je neka slovenska zalozba rekla, da potem pa pac ne bodo vrteli nobenega njihovega spota. Tudi za slovenske 'boy bande' so rekli, da jih ne bodo vrteli ali pa gostovali.

Pa se je potem zgodilo, da so bili Game Over povabljeni v oddajo, pa precej na veliko so to potem razglasali, tako s kanckom sarkazma. V sami oddaji si jih je pa voditelj lepo hm, privoscil na nek nacin.

Perci, ja dejasnko zalozbe ne pustijo vedno vrteti glasbe/spotov vsem, ki bi si to mogoce zeleli. ;)

PS: Predin IMA pametna besedila. ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

perci ::

BigWhale: Tkole je: Bolj znani radiji (kar val 202 je - govorilo se je o nacionalnem radiju, ne?) morajo predvajati vse hite. Če kakega nočejo predvajat, lahko založba lepo reče: "opa miki, če nočte AH predvajat, vam pa še Tomaža Domicelja ne bomo dali. Problem rešen. In to ne deluje na tak način samo pri nas ampak po celi evropi. Na tak način tudi založba lahko do določene mere forsira svoj izbor hitov.

In zdej ti men povej, če založba ni valu 202 dovolila predvajati njihov AH al je blo obratno, da jih radio ni hotel. Tako, da znani radiji, ne samo da lahko predvajajo te hite, celo silijo jih v to in na določen način izsiljujejo.

mali tapravi ::

> PS: Predin IMA pametna besedila. ;)

Vsa čast Predinu, za vsa njegova besedila.
Od drage Lidije do pujčekov, do gat na glavo, do mentol bonbona, do koz neumnih.....
Predin je bil faca, ki je znal napisati besedilo za sprostitev ljudskih množic ob poslušanju umetnikov zabavne glasbe.
Zakaj pravim, da je bil faca?
In on kot nekakšen upornik na pokojni glasbenbi sceni se pojavi kot nekakšen pocen kritik, za ceno obstoja na "glasbeni" sceni namesto častnega zatona še ene zvezde
slovenske glasbe.

P.S.
Kar se pa naklade tiče je pa Smodetova Jožica prehitela tudi.......
Pa lep dan še naprej....

marS ::

bla, bla, bla....sej predvajanje je res stvar uredniške politike in lastnika radia en k**** briga kaj si kdo misli, on pač vodi svojo politiko. Ma pri javnem mediju - valjda je to tisti za katerega moram plačevati naročnino, ker živim v hiši ki ima električni priključek - pa se s takimi preseravat pa npr. AH ali marjana Smodeta ne predvajat, a nekega Jasmina Stavrosa, ki je kar se mene tiče v isti kategoriji, pa dejmo.
Pri zasebnem mediju mi je jasno da je volja lastnika tisto kar odreja njegovo politiko, kaj pa pri javnem mediju? To da nekdo napamet odreja ja to se bo rolalo to pa ne je zame navadna cenzura in nič druzga. Nej reklame ven fliknejo, denar od naročnine za javni medij naj se deli glede programa na vse medije ki obstajajo, pa bomo pol vidl kako bo kdo piskal.
pa evo AH zdej žarijo in palijo po Nemčiji pa kaj so Nemci zdaj seljoti in kreteni? Se spet tuki mal bol pametne delamo ane?
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Utk ::

Jaz bi rekel samo to: če ene Hrvatica poje kako ful zelena je trava zelena, vrtijo to na vseh, vključno državnih radijih, če BI pa ena Slovenka pela kako zelo je zelana trava, bi se ji pa smejali na forumuih kot je to, na nobenem radiu pa predvajali. IN TO JE SRAMOTA. ZA NAS. RES NAS JE LAHKO SRAM. Še posebej pa urednike. Naj počivajo v miru. In naj jih Janševa vlada vse ZAMENJA.

Utk ::

Tiste ki so "državni" uredniki. Na druge itak naj nima vpliva. In tako je prav.

Ch4N93 ::

na nacionalki pa res ne sme biti turbo folka

aja...kaj pa Ceca...kaj pa ona igra
Ceca zapela v oddaji Spet doma

citat iz povezave: ...Največja zvezda turbo folka...


kolikor vem so AH tudi povabili v oddajo, vendar po Ceci, in verjetno samo da bi popravili vtis
Ni nam lahko...

jype ::

Ce ne drugega lahko turbofolk glasbo neomejeno kopirate, saj to zagotovo ne more biti intelektualna lastnina.

Thomas ::

Ravno toliko kot katerakoli druga skladbica. Ravno toliko.

Čemu vzvišenost?

iskra ::

Sem še malo pregledoval slike od AH: tista dva kekca se pojavita na 1/100 slik tako da vemo koliko je ura :)

cryptozaver: res nikjer ne piše da bi moral plačevati RTV: kar z računom od elektrike dobiš računico, meni nič, tebi nič. :\ Pa če vrtijo glasbo ki ti je všeč ali ne.
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

Ziga Dolhar ::

> Sem še malo pregledoval slike od AH: tista dva kekca se pojavita na 1/100 slik tako da vemo koliko je ura

Kaj kdo to prikriva? A kdo pravi drugače?

Mislim, ne vem, kako inteligentno je za nekoga, ki se že sam manifestira kot "glasba [in vse kar gre zraven] za rajo", potem še ugotavljat, "hej!, to je pa v bistvu samo glasba za rajo!". Maloumno.
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

dvoumne slovenske pesmi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7710902 (5871) A. Smith
»

TOP 100 najslabših pesmi (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
6317632 (9553) Nikec3
»

slovenska glasba (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
554922 (4827) 'FireSTORM'
»

Eurosong 2005 / Omar je dobil svoj "stop" (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
936912 (4950) BigWhale
»

EMA 2005 (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
666580 (5226) Myth

Več podobnih tem