» »

slovenska glasba

slovenska glasba

1
2
»

Fatboyslim ::

Se strinjam da je slovenska popularna scena na verjetno najbolj nizki točki do sedaj. Vsi komadi se mi zdijo narejeni na silo, mediji pa nimajo jajc da bi vrteli kaj drugega oz. so v mnogih primerih še plačani za to, da promovirajo kar jim narekuje industrija.

Sem pa mnenja, da je v Sloveniji precej odličnih glasbenikov, ki so pa na žalost podcenjeni in naši javnosti precej neznani. Na pamet mi padejo Laibachi, Melodrom, Scilence, Rotor, Random logic, octex, House Mouse... - ter zagotovo še mnogi drugi, ki bi imeli nekje drugje veliko večji ugled kot pri nas

Vikking ::

Trenutni trend slovenske popularne glasbe je takšen, da imamo 3 modele ki pišejo besedilo in glasbo za 90% glasbene scene v sloveniji.

To so ponavad vsi tisti ki jih potem gledamo v kakšnih kvalifikacija za evrosong, manekenkam ki imajo 5 minut časa... in neverjetno kako se to prime in da lahko z takšno ceneno glasbo služijo

Včasih s osicer kakšni prebilski od siddahrte do loklanih ansamblo ala drinkersi... od predina, kreslina ki imajo k sreči zvesto publiko.

Tisti najboljši so pa itak že pobegnal iz Slovenije, ker pri nas bojo zize pa babe, ki se zvijajo tako da hrbtenica boli ko jih samo že gledaš + nališpane kot najbolj cenene pocestnice (da se milo izrazim) vedno bolj zažgale kot kakršnakoli kvaliteta.

jype ::

Hja, časi so drugačni.

Z "belo simfonijo" se ne identificira več cel narod, kot se je 25 let nazaj :)

Melanholija ::

Fatboyslim: se popolnoma strinjam naštel si same odlične glasbenike, in se jih najde še nekaj...recimo meni so tudi povšeči takšne skupine ki delajo dobre koncerte, naredijo dober žur(Mi2 recimo)!
Vikking: To kar si napisal je povsem res. Danes že vsak mislli da je lahko glasbenik smo poglejmo fredi millerja in podobne da v določenih ženskah ne govorimo.
Je pač tako da si v sloveniji primoran hodit na koncerte ki so navoljo, bolj poredkoma imaš priložnost na koncertih slišati nekatere zares dobre Sloveske skupine, kaj šele nekatere tuje. Mislim da edino na področju Metal scene lahko gledaš nekatere res dobre skupine (metalcamp, pa tudi v Lj je tega dovolj).

overlord_tm ::

Sukpine ko narijo žur, Drinkersi pa doljenska ;)

'FireSTORM' ::

Prvo se morate vprašat če današnje "slovensko" dretje in mjavkanje še sploh si zasluži naziv glasba.
Those penguins.... They sure aint normal....
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Radio postaje v SLO-Gold fish memory efect? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11613212 (8023) PreviousUser
»

Slovenska narodna glasba

Oddelek: Sedem umetnosti
212798 (1987) Semafor
»

TOP 100 najslabših pesmi (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
6317583 (9504) Nikec3
»

Koliko domače glasbe na radiu?

Oddelek: Sedem umetnosti
203704 (3394) Tarzan
»

Number 1 v Sloveniji! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
585507 (4251) jype

Več podobnih tem