Forum » Pomoč in nasveti » Stara kišta
Stara kišta
Trubadur ::
Nekako sem precej jezen...
Doma imam en star računalnik (c533) in če se ga kakorkoli dotakneš oz. posegaš v njegovo drobovje, odpove.
Prej sem dal ven IDE kabel (povezava z diskom) in zdej računalnik, ko ga prižgem samo dolgo zapiska (hitro in kratko prekinjanje). Probal sem resetirat bios, nič, odstranil vse možne komponente, nič.
Kaj naj še probam, ker sem na koncu z živci?
Aja, a kdo ve kakšen kabel potrebuje NEC 3540 dvd rw? IDE koliko? Problem je v tem, da mi BIOS ne zazana ničesar kar je na kabel priklopljeno
Hvala za nasvete,
lp
[polepšal mod]
Doma imam en star računalnik (c533) in če se ga kakorkoli dotakneš oz. posegaš v njegovo drobovje, odpove.
Prej sem dal ven IDE kabel (povezava z diskom) in zdej računalnik, ko ga prižgem samo dolgo zapiska (hitro in kratko prekinjanje). Probal sem resetirat bios, nič, odstranil vse možne komponente, nič.
Kaj naj še probam, ker sem na koncu z živci?
Aja, a kdo ve kakšen kabel potrebuje NEC 3540 dvd rw? IDE koliko? Problem je v tem, da mi BIOS ne zazana ničesar kar je na kabel priklopljeno
Hvala za nasvete,
lp
[polepšal mod]
Berite Thomasa!
- spremenilo: Myth ()
Myth ::
Aja, a kdo ve kakšen kabel potrebuje NEC 3540 dvd rw? IDE koliko? Problem je v tem, da mi BIOS ne zazana ničesar kar je na kabel priklopljenoPotemtakem je kabel fuč, nabavi drugega. V bistvu je vseeno ali je 66 ali 100. Čeprav so včasih imeli 66 za CD-Rome , 100 pa za diske. Zdaj pa je vseeno.
Za prvo težavo pa ne vem, mogoče ga nisi prav nazaj dal? Prav priklopil diska in cd-roma nanj?
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ne zazna HDD pri zagonuOddelek: Pomoč in nasveti | 1249 (1024) | -žiga- |
» | NEC dvd-rw 3500/3520/3540 (strani: 1 2 3 4 … 27 28 29 30 )Oddelek: Strojna oprema | 102941 (27450) | nuclear |
» | ponovni zagon računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 2405 (2069) | solatko |
» | Priklop tetjega dikaOddelek: Strojna oprema | 1415 (1136) | Jakka |
» | Problem : BIOS ne prepozna SATA diskaOddelek: Strojna oprema | 1125 (1026) | mikko |