Forum » Pomoč in nasveti » BIOS ne razpozna R9800 PRO
BIOS ne razpozna R9800 PRO
dyn ::
Pred več kot letom dni sem nabavil kartico Sapphire Radeon 9800 Pro 128MB. Omenjena kartica je vse do danes delovala brezhibno, danes se pa je med delovanjem računalnika nehala odzivati. Kartice po ponovnem zagonu računalnika ne prepozna BIOS, ki z značilnimi piski sporoči, da kartice ni v sistemu. Kartica je ves čas delovala na privzetih frekvencah tako RAM-a kot GPU-ja in ni bila flash-ana.
Sistem:
matična Abit NF7-S V2.0
1024 MB RAM-a
Athlon XP 3200
Ali še obstaja kakšna rešitev za Radeon-a, saj je garancija potekla aprila.
Sistem:
matična Abit NF7-S V2.0
1024 MB RAM-a
Athlon XP 3200
Ali še obstaja kakšna rešitev za Radeon-a, saj je garancija potekla aprila.
Kartica je bila odstranjena in ponovno nameščena, ter preizkušena tudi v drugi mašini vendar so bili rezultati identični, piskanje MB-ja.
Prav tako AGP port matične ni v okvari saj se v tej mašini zdaj poti 9500@9700 NP, ki dela BP.
Zanima me če je možno katico flash-at, čeprav je MB ne zazna, saj imam njen BIOS shranjen.
Prav tako AGP port matične ni v okvari saj se v tej mašini zdaj poti 9500@9700 NP, ki dela BP.
Zanima me če je možno katico flash-at, čeprav je MB ne zazna, saj imam njen BIOS shranjen.
Jan987 ::
če je stara eno leto ima verjetno še garancijo in jo nesi nazaj v trgovino in naj ti dajo novo!
SavoS ::
@dyn...tudi meni tu in tam ob vklopu pc-ja piska.....pa sem malo boljše pogledal na ekran in zasledil, da piše, da ni zaznalo, da bi grafa imela priklopljeno dodatno napajanje....in pogled na grafo...., moleks je res bil VKLJUČEN, plata pa je veselo piskala, .....kaj naredil.....izklopil moleks, malo premrdal konektorčke v molex-u in zaenkrat je vredu......
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???
@jani123: grafični je garancija potekla aprila (Sapphire daje samo 12 mesecev garancije)
@SavoS: če molex ni priključen ti monitor ne ostane v bypass-u, men pa ostane, lučka na monitorju venomer utripa
in tudi obvestilo o nepriklopljenem napajanju (molex) se ne prikaže.
Kartica je pred tem, ko je "izdahnila" nekajkrat v XP-jih mrknila (računalnik je delal, le slika je bila črna in monitor je bila v bypassu). Dvakrat je tudi BIOS ni zaznal, vendar je po večkratnem reset-u ponovno delovala.
Ko je delala, ni bilo nikoli zaznati kakšnih popačenj v sliki ali manjkajočih pik, ki bi opozarjale na pregrevanje RAM-a ali GPU-ja.
@SavoS: če molex ni priključen ti monitor ne ostane v bypass-u, men pa ostane, lučka na monitorju venomer utripa
in tudi obvestilo o nepriklopljenem napajanju (molex) se ne prikaže.
Kartica je pred tem, ko je "izdahnila" nekajkrat v XP-jih mrknila (računalnik je delal, le slika je bila črna in monitor je bila v bypassu). Dvakrat je tudi BIOS ni zaznal, vendar je po večkratnem reset-u ponovno delovala.
Ko je delala, ni bilo nikoli zaznati kakšnih popačenj v sliki ali manjkajočih pik, ki bi opozarjale na pregrevanje RAM-a ali GPU-ja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problemi z R9 380 4G grafo! (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7693 (6070) | Myers75 |
» | Grafična kartica Asus Radeon 6870 na Lenovo plošči? Kako? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 9990 (8494) | rzidar1 |
» | X800GTO~2 prihaja... (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Navijanje | 41994 (19979) | Dragon14 |
» | Čiščenje PC jaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2258 (1696) | schurda |
» | Popotovanje nekega odsluženega čipa (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 6050 (3216) | Geo |