» »

Kateri avto kupiti - podajte prosim svoje mnenje!

Kateri avto kupiti - podajte prosim svoje mnenje!

1 2
3
»

Fizikalko ::

To, da po 24k km nimaš težav, pa res še ni noben podatek. Počakaj še vsaj 100k km, potem pa se bodo začele pizdarije...

OmegaM ::

Ja avto jer bil kupljen z 125 000 km, 25000 sem jih od nakupa naredil sam, vsakemu avtu se lahko kaj zgodi, sicer upam da me bo drzal se dolgo ker ga ne mislim menjat, mogoce kdaj za AR 166 to pa je to.

Se novi avto niso tipi top in se lahko pokvarijo se veliko prej. Pa to velja za vse od Alf do zastave,vse.
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

gkovac ::

Moje dosedanje izkušnje z avtomobili so sledeče:

Imel sem Peugeota 106 XN in sem bil z njim ekstremno zadovoljen! Majhna poraba, poceni servis, udoben četudi malo majhen. Naredil sem 200.000 kilometrov in nikoli nisem imel večjih problemov. Pri letih, ki jih je avot imel (8) in prevoženih kilometrih pa se pri vsakem avtu najde neki za popravit.

Naslednji je bil VW Golf 4, ki pa je bil požrešen kar se tiče porabe bencina. Poleg tega je bil tudi trd za vožnjo in sedeže je imel kot klopce... po relacijski vožnji (recimo v Budimpešto) sem mislil, da mi bo odpadel hrbet.

Sedaj imam Škodilaka Oktavijo in sem z njo super super zadovoljen! avto je ogromen (You can put three bodies inside), varčen, udoben ima pa to pomanjkljivost, da je "prešvoh" ampak to je samo moje mnenje. Prvi servis zanjo je koštal 23.000 SIT pri 15.000 kilometrih. Brez besed. Od sedaj naprej vozim Škode, ki pa bodo imele močnejše mašine.
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

Stepni Volk ::

OmegaM - govora je bilo o novejših dizlih. PSA-jeve dizle najdeš v Fordih od leta 2001 naprej. Seveda se je Ford moral najprej znebiti še starih zalog, med njimi tudi omenjene verzije 1.8.

sidd ::

Naš vozni park doma pa je sledeč:
citroenova xsara 2.0 hdi dizl letnik 2002 november 90KM... ni pripomb, samo več ko 200 ne leti, navora dovolj, poraba solidna, okol 6.5 litra (avta ne šparamo).

fiat punto 1.2 mašina okol 3, 4 leta star že tud. no ja, kaj več nevem povedat, parktat samo vozo, vredu avtek, mali, mogoče edino malo dost pije za 1.2 mašino + preobčutljiv pedal za gas pa premehek volan(čist elekronski, fuj)

peugeotov 206 karavan 1.4 al nekaj takega od strica... hja, bolše je ko prej renojeva petica:)) nisem še vozil, samo stric se pritožuje da veliko pije..8 al kolko že:D aja, pa nikam ne gre, motor je švoh v nulo.


pa en offtopic:

kia rio 1.4 16V, hyundai getz 1.4 16V, renojev klio II 1.5 dci...? za kerega bi se odločli? cena vseh je okol 2M 400K sit.. oprema podobna.
clio drugač pride 2M800K, samo je 400k popusta...edini plus pri klijot je res majhna poraba(okol 4 litre) pa sport paket. torej, evropejec al korejec?

lp

Fizikalko ::

Med temi tremi jajci izberi najmanjši jajc - Cliota. Itak je pa dizl, tko da ni dileme.

sidd ::

hehe, vem da so jajce, samo kaj češ več dobit za tak denar. no ja, sej so še kr dobre jajce, za to kaj bo primarni namen( za mater služba nazaj, to je 20 km, pa tu pa tam posoja meni al pa sestri...). kaj češ, mati noče rabljenih jajc met :D. sicer pa, clio vedno bol prihaja v ospredje nekako. bomo vidli... še kakšen predlog za kakšen drug avto malega/nižjega razreda?

Fizikalko ::

Jaz mam ta razred, 206 HDi, mašina super, plastika not bolj švoh, pije 4 litre, švoh mašina, zaenkrat 75000 km (3 leta star je), zaenkrat menjam le olje.

sidd ::

no, te pa tak bi skorda lahko rekel0:) ker bo to res avto ko nebo drugega za dobit, je važno da malo stane vzdrževanje in mala poraba. glede cliota pa je foter našel nekje 1.5 dci dizl z 160 nm navora in 80 KM...pomoje je kr dost. če pa pije 4 litre...kaj češ lepšega:))

Fizikalko ::

No, pa maš.

PALOMINO ::

Oho, vidim da ste na plano potegnili "mojo" temo o avtih. No jaz sem se potem odločil za Renault Megane 1.6 16V in ga imam sedaj 9 mesecev. V tem času sem naredil 25.000km in lahko rečem da je zadeva kar ok. Malo pokuri, dobro potegne udobje pa tudi ni tako zanemarljivo za to ceno in ta rang avta.

sidd ::

palomino, sej pa toti megani so dobri avti0:)

pa še ena o jajcih. ma do slučajno izkušnje z renault modus-om dizl?

bluefish ::

tudi mi smo kupili Megana-a (še prejšnja generacija), ima pribl 50.000 km pa ni nobenih težav.

Smorny ::

glede cliota pa je foter našel nekje 1.5 dci dizl z 160 nm navora in 80 KM...pomoje je kr dost. če pa pije 4 litre...kaj češ lepšega


4 litre boš imel le z veeeliiiikoooo relacijske vožnje. Meni mešana vožnja da porabo okoli 4.4-4.5 l/100 km. Na relacijah 3.5, na AC pa okoli 5.
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

roli ::

Mi smo imeli pa tele avtomobile (ki se jih spomnim):
Seat cordoba.Kolikor vem dober samo kaj več ne vem.
Škoda oktavija 1.8 bencinar.Krasen avto z katerim smo se ogromno vozili in je držal 6 let.Vsem v družini je bil izredno všeč.
Laguna (nova stara okoli 6 mesecev) 1.8 Dci in oprema Privilege +Xenon žarometi+ASR in nekaj teh tehnologij.Kar nekaj problemov z njo in kljub ceni 6 milijonov ni ravno dobra.1 mesec po nakupu je crknil parkirni senzor,potem je tukaj nekaj cukanja....Drugače pa vredu avtoček.Vendar naslednji ne bo Renault.Mama bi definitivno BMWja.Jaz pa Toyoto prius.
Trenutno imamo že pol leta Ford Escort (starejši),dizel mašina in oprema Chia.Avto deluje vredu in je tudi udoben.Za star avto Super!
http://www.r00li.com

Stepni Volk ::

Lagunini dizli Dci so: 1.9, 2.0 in 2.2.

mzidy ::

Bratova punca ma Megana Coupeja l.03, 90kKM, 1.9dci 88kW/120KM nobenih problemov, sam poraba za dizla kr visoka(7.2L), tak avto se pa itak ne špara po cesti:) Avto je za športn avto zelo udobn, vleče pa tud kr vredi:D

bmen ::

Kaj pa pravite na Dacio Logan -nov dizel 1.5dci manj kot 2 mio SIT. Će hočeš imti nov avto - mogoče pa
... B ...

glinik ::

Joj, samo tega ne. Pač imaš nekaj let star avto za to ceno. Avto je po 2-3 letih še vedno "nov".

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

perci ::

In kaj je narobe z dacio? Razen tega, da je grda in ima nezveneče ime?

WarpedGone ::

Bratova punca ma Megana Coupeja l.03, 90kKM, 1.9dci 88kW/120KM nobenih problemov, sam poraba za dizla kr visoka(7.2L), tak avto se pa itak ne špara po cesti:) Avto je za športn avto zelo udobn, vleče pa tud kr vredi:D


Isto mašino mam v laguni 2, pa mi pije 5,1, z zimskimi pa sm mel povprečno 5,3. Morš met pa hudo težko nogo da si ga spravu na 7,2. Oz. kak bencinar bi teb kuru 10+.
Zbogom in hvala za vse ribe

WarpedGone ::

BTW: Zelo dobr trik kako zmanjšat porabo je, da si na kompjuterju naštelaš prikaz trenutne porabe. Avtomatsko stopš dol iz gasa ko ti pokaže 15, 20, 25 :)
Zbogom in hvala za vse ribe

Scarface ::

Za ta dnar bi js kupu BMW 318 (mogoče 316, sam je švoh) okol letnika 00. Zame najlepsi avto za ta denar... udobje je seveda neprimerljivo večje kot v mestnih malčkih, potegne pa tud čez 200km/h.... poraba...za tak avto ne visoka... realno 8-10l(zima+mesto)

Lp
PS: To kar pise, da bi naredu sem tud naredu :P
Been there, done that....

Stepni Volk ::

Nad Dacio Logan so bili navdušeni pri Top Gearu. Back to the basics. Jeremy Clarkson je med drugim rekel, da je to tako kot osnovni mobilni telefon brez vse nepotrebne navlake.

Scarface ::

Dacia Logan je imela na testih precej težav z stabilnostjo... sicer se bodo pa sčasoma pokazale ostale slabosti... novi vsi delajo drugač jih nebi poslal v prodajo :). Če ne drugega pa izgleda obupno..... 8-O
Been there, done that....

bluefish ::

res je, da ima težave z kakovostjo (vidni ostanki lepila pri podlogah, snemanje gume pri stopalki za plin,...), vendar pa je motor Renault-ov, kar tudi ni slabo.
Sicer pa za zahtevano ceno res ni preveč za pričakovat.
Morda bi celo rajše kupil Dacio, kot pa Chevrolet Avea (ena zvezdica pri NCAP ;(()

globoko grlo ::

eno vprašanje, za vas znalce

alfa 147 al focus ta prejšen model, oba približno enako motorizirana

se prav, če za trenutek odmislimo motorje (načeloma bi bil 1.9/1.8 dizl), ker avto bi bil bolj kul in zakaj

alfa me pač zelo vleče, mi je full všeč, ampak ta focus tut ni slab, torej malo pomoči pliz

tnx

Scarface ::

Pri Focusu po defaultu zelo kmal ratajo vrata po spodnjem robu rjava.... tko je nekje do letnika 2003 js mislm... mal se pozanimi okol tega. Druga stvar je pa ta, da niso ravno varčni. Ga ma sestra z motorjem 1,4 pa prav da je poraba kar blizu 10l. Je še skor nov, tko da se bo poraba nekoliko zmanjšala ampak pod 8 pa sigurn tud nebo šla....
Alfe so lepe... pa avtomobili z dušo... tko pravjo... ampak jst se po slabi izkušnji s Fiatom izogibam italjanskim vozilom. Pa bolj so športne...
Tezka odločitev ja.. :)
Been there, done that....

Stepni Volk ::

globoko grlo - odvisno od tega kaj ti je bolj pomembno.

Design
"Edge design" - Focus ali Walter De Silva-jeva avtomobilska romantika. Interier je vsekakor lepši v Alfi (Mazda si ga je "sposodila" za 6-ko)..

Posebnost
Pri tem je potrebno omeniti, da je bil Focus leto ali dve med najbolj prodajanimi avtomobili (običajno je bil v Evropi Peugeot 206). Posledično si v Focusu bolj slehernik, kot posebnež.

Motor
Če je vprašanje dizla, potem je Alfin (fiatov) 1,9 Jtd boljši. 1.8 dizli Fordu niso bili ravno v ponos. Posledica je bila povezava s konzernom PSA (Citroen in Peugeot) in skupni razvoj le teh (1.4, 1.6, 2.0 Hdi oz Tdci).

Funkcionalnost
Alfin prtljažnik je za razred manjši.
Udobnost vožnje je prav tako v prid Focusu. S svakovo Alfo sem se enkrat iz Kranja peljal v Graz in nazaj. Prvič v življenju sem nazaj volan prepustil drugemu. Preutrujen. Športno podvozje in volan niso "potovalni", kar je sicer moja prioriteta.
Focusa sem vozil dvakrat. Prvič Ljubljana-Bled, ko sta prijatelja kupila 1.4 Focusa in drugič cca 3 dni v Švici z 1.6 bencinarjem (rent-a-car l.2003). "Nemško trdo" podvozje, dober handling. Poraba pri 1,6 litrskem je bila 6,8l (1/2 mestna, druga relacija).

Audio
Alfe lahko dobiš z Bose ozvočenjem in serijsko podporo za iPod.

Kvaliteta izdelave
Focus je bil kar nekajkrt najboljši med 3 letniki po kvaliteti izdelave v svojem razredu v ADACovih testih. Alfe ponavadi ne najdemo na takšnih mestih. Drug problem je, da je Alfa Romeo športna znamka, kar pomeni, da jo kupci ne bodo "šparali". Alfe mi še nikoli ni uspelo voziti "mirno". Značaj avtomobila ti tega preprosto ne dopušča. OK, z dizlom se da. Pri bencinarjih niti sličajno.

Kaj bi izbral?
Težka izbira. Recimo, da sta oba neke enako ohranjena in iz preverjeno "dobre roke" (in noge). Glede na otroke, psa in dnevne potrebe, gotovo Focusa. Brez teh "omejitev" Alfo obvezno z Bose ozvočenjem..

Zgodovina sprememb…

roli ::

Jau pa sem res zaj***.1.9 Dci ne 1.8.
http://www.r00li.com

globoko grlo ::

ej si mi olajšal zadevo:D
sej se mi je zdel, da je taka situacija, sem prec za alfo (nimam frocov, psa pa tut ne:D ), sam tale kvaliteta me skrbi. Za 156 sem slišal, da se po 5 letu skoraj vsaka ta druga pokvar, kar je nesprejemljivo.

Za 147 pa sem upal, da so kj izboljšal kvaliteto, ampak zgleda, da niso. Se pravi, da tudi zdej še veljajo alfe za bolj crap kvalitete?

kopernik ::

Pri Alfah je problem, da jih običajno kupujejo entuziasti, ki vozijo precej bolj dinamično in posledično tudi avto bolj "trpi". Kar pomeni, da je velika verjetnost, da bo alfa istega letnika bolj zgonjena kot focus. Pač, previdno pri nakupu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()

WarpedGone ::

Ja, kvaliteta alf ni nič nižja kot kvaliteta nekaterih bol slavnih po kvaliteti.
Problem so vozniki, ki te avte vozijo. Alfe se pač ne vozi kot VW.
Zbogom in hvala za vse ribe

Stepni Volk ::

Po podejtjih, ki lepijo svoje nalepke na vozila so bili v lanskem letu sledeči rezultati: Avtomobilski proizvajalci z najmanj okvarami v letu 2005.

Po modelih se potem stvari malce zamešajo.

Tako je bil Ford Focus drugi najbolj zanesljiv avtomobil v letu 2004 v svojem razredu. Pred Toyotino Corolo! 147-ka je šele 14-ta, skupaj z Meganom.

Seveda ima tovrstna statistika vrsto napak. Zavzema le posege, ki jih je opravil ADAC (nemški AMZS). Zato ne vsebuje statistike o okvarah vozil, ki so jih odpravili lastniki sami ali v pooblaščenih in nepooblaščenih servisih. A o tem smo že v Slo-tech temi zgoraj.

Bolj merodajni so tako specializirani testi rabljenih vozil, ki se naslanjajo na vrsto statistično pridobljenih podatkov, ter osebnih izkušenj avtomobilističnih revij.
Test rabljenih Alfa Romeo 147-tic
Test rabljenih Ford Focusov

Zgodovina sprememb…

OmegaM ::

Imam AR 156 SW 2.4 jtd pa je stara nekaj vec kot 5 let pa dela super, je pa tak, ce clovk ni skrbel za avto pol je to bolj za v k... Poznam pa enga ko ima cist razcapano ampak tud nic ne da na avto
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov avto do 20k (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10320399 (13833) sass628
»

Nov avto za 15000€ (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
21461772 (45538) kljhjkhkjh
»

Kater avto vzet (prvi) (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
9421525 (18456) RejZoR
»

Kateri avto vozite, katerega si želite? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7811866 (9888) Martin Krpan
»

Kateri avto kupiti (čist na kratko)? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
254131684 (123226) Valvoline

Več podobnih tem