Forum » Igre » CS in kabelska povezava
CS in kabelska povezava
kajak33 ::
Glede na to da nisem ravno ljubitelj igranja igric in s tem nimam nobenih iskušenj, vas prosim, da mi odgovorite na naslednje vprašanje. A se da CS igrati preko navadne analogne ali ISDN linije?
S sosedom si delima kabelsko povezavo in mi zadnjih nekaj tednov teži da ne more igrati CS-a ker mu baje povezava šteka. Sedaj krivi mene in mi izklapla kabel, da kao potem lahko igra.
Ker imam poštiman sistem,tudi relativno čisti, mislim, da to ne more biti problem. Res je da imava dostop 1Mb in da bi to moralo po mojem mnenju biti dovolj. Sam ne uporabljam nobenih P2P programov (razen izjemoma Shareazo, ko kaj pač rabim), tako da sam, uporabljam povezavo večinoma samo za skype, massenger in surfanje.
Sam pa ima neki pretpotopni računalnik (karikirano), athlon 850 z 256Mb in gforce 4 kartico. Kako je pa z čistostjo njegovega sistema pa močno dvomim.
Kakšne so vaše izkušnje z zasedenostmi serverjev za to igro.
Počasi že malo izgubljam živce in razmišljam da ga z njegovo povezavo pošljem v 3pm.
lp in hvala
S sosedom si delima kabelsko povezavo in mi zadnjih nekaj tednov teži da ne more igrati CS-a ker mu baje povezava šteka. Sedaj krivi mene in mi izklapla kabel, da kao potem lahko igra.
Ker imam poštiman sistem,tudi relativno čisti, mislim, da to ne more biti problem. Res je da imava dostop 1Mb in da bi to moralo po mojem mnenju biti dovolj. Sam ne uporabljam nobenih P2P programov (razen izjemoma Shareazo, ko kaj pač rabim), tako da sam, uporabljam povezavo večinoma samo za skype, massenger in surfanje.
Sam pa ima neki pretpotopni računalnik (karikirano), athlon 850 z 256Mb in gforce 4 kartico. Kako je pa z čistostjo njegovega sistema pa močno dvomim.
Kakšne so vaše izkušnje z zasedenostmi serverjev za to igro.
Počasi že malo izgubljam živce in razmišljam da ga z njegovo povezavo pošljem v 3pm.
lp in hvala
NoUse4AName ::
Ja 1mbit download, samo upload imata verjetno samo 256. Upload hitrost je tukaj problem, ker vsakič ko ti greš na eno internetno stran njemu verjetno zašteka, ker mu zmanjka uploada.
kajak33 ::
Aha še to. Kaj mi lahko kdo prišepne kakšen program naj dam gor, da mi bo spremljal promet iz in v comp. Trenutno se nič pametnega ne spomnim
lp
lp
Tilen ::
Cist mimogrede, deljenje kakrsne koli povezave je kaznivo. Zdaj pa ce mas kabl, adsl ... bilo kaj. Sharing.. a-a.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Slowenc ::
In pa čist tko, athlon 850 ni predpotopni računalnik.
Vsak naj si svoj kabel nabavi pa bo obema delal tako kot mora. Se pa strinjam da skype kar dost pobere na uploadu, okrog 10KB. Potem ni čudno da mu CS šteka.
Vsak naj si svoj kabel nabavi pa bo obema delal tako kot mora. Se pa strinjam da skype kar dost pobere na uploadu, okrog 10KB. Potem ni čudno da mu CS šteka.
Skiny gate.
VASkO ::
skype ze ne more bit kriv da mu steka. ce imam jaz 512/128 povezavo in se cisto komot igra FPS preko interneta, poleg pa lahko tece se en pogovor preko skypa.
lambda ::
1/4 1MBit linije zagotovo zadostuje za igranje CS ali CS:S.
Torej rešitev: Netlimiter in nastavi dl limit na recimo 64KB/s in ul limit na 16KB/s. Ko boš to postoril lahk rečeš sosedu naj vi v rit vtakne tist kabe, če mu kaj ne bo všeč, ker mu preostala linija zagotavlja brezhibno igranje.
Če je linija slučajno kaj slabša kot 1MBit, vrednosti zmanjšaj za polovico.
Torej rešitev: Netlimiter in nastavi dl limit na recimo 64KB/s in ul limit na 16KB/s. Ko boš to postoril lahk rečeš sosedu naj vi v rit vtakne tist kabe, če mu kaj ne bo všeč, ker mu preostala linija zagotavlja brezhibno igranje.
Če je linija slučajno kaj slabša kot 1MBit, vrednosti zmanjšaj za polovico.
Zheegec ::
Ni važen bandwith, ampak ping. Iz izkušenj ti povem, da na 1Mbit ADSL na 10KB uploada (1/3 linije) CS:S deluje zelo slabo, na 3KB uploda pa še nekako, download tja do 15KB/s tudi še OK deluje.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Js mam bolse pinge z 512/128 od vseh ADSL-jevcev :P Tudi onih ko majo po 4mega dl in nwem kok ul :)
Triera pač.
Triera pač.
lambda ::
No ... jz postavljam server za občasno igranje cs:s enkrat ali dvakrat na teden in lahko rečem da prenos na posameznega igralca nanese tam okrog 4KB v eno smer. Pinge majo pa ljudje tam od 50 pa do 100 in ne vem zakaj tolko ... če pogledam cs 1.6 so bli pingi okrog 30. Nekako mi ni jasno. Linija pr men ni problem. Ve kdo zakaj taka razlika - imajo pa povečini ADSL.
Za CS več kot preveč. Ga imam namescenega v knjiznici na 233 Mhz ter 128 MB rama :]
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Merjenje hitrosti downloada/uploada (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Omrežja in internet | 388710 (5268) | dussan |
» | USB MODEM 3G problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1048 (844) | nuclear |
» | Pomoč! ADSL vs CABL!!! (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 5611 (4708) | darkolord |
» | Kaj pa mi na Telemachu? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 8238 (6544) | DeLonghi |
» | ADSL iz 512/128 na 1024/128 (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Omrežja in internet | 35709 (18791) | RedOS |