» »

USB MODEM 3G problem

USB MODEM 3G problem

bajro ::

Zivjo, in sicer imam sledeci problem. Kupil sem USB moden (sierra wireless 3g) pri T-2 za 157eur z 10eur mes.narocnino hitrost 7/2mb/s.
Zanima pa me sledece. Pri igrah online kot so WOW in CS:S me po minuti zalagira in ven vrze oz dc. iz igre, sicer pa sem online oz. internet dela..se pravi iz streznikov me mece dol.. Ali mi lahko kdo razlozi oz. pove zakaj se to dogaja in kaj je vzrok. Hvala za odgovor.
survivor, not statistic

'nesposobni so sposobni onesposobit sposobne'

nUUb ::

Instant internet ni namenjen igranju online iger. Zgodi se da se kak paketek izgubi in tebi zalagira vse, ker le-ta manjka. Boljši je kabelski 512kbps/128kbps kot pa 5mbit/1mbit instant, ravno zaradi tega. Seveda to velja za igre in ne za spletne strani itd.

KoMar- ::

Tako je. Ne moreš prek 3G špilat CS:S, no.

dronyx ::

Instant internet ni namenjen igranju online iger. Zgodi se da se kak paketek izgubi in tebi zalagira vse, ker le-ta manjka.

No, tole pa ne bo čisto držalo. Jaz imam Instant Internet (Mobitel) in igram prek interneta vse živo, tudi recimo COD-MW2 in L4D 2.

TCP/IP protokol sam ima vgrajene mehanizme, tako da paketov ne izgublja, ampak v tem primeru protokol to ugotovi in pošlje ponovno (res pa to pomeni zakasnitev).

UMTS internet zaradi radijske komunikacije ima sicer po naravi nekoliko večje zakasnitve (lag), kot recimo xDSL. Je pa igranje iger prek tega močno odvisno tudi od dosežene hitrosti (odvisno od obremenjenosti bazne postaje).

Jaz sem imel nekaj časa nazaj uploada samo 20 kbs in so bile potem vse igre res neigralne. Ko sem potem na blogu težil glede tega, so upload popravili na prek 300 kbs (download imam čez 2 Mbs) in sedaj dela brez problema vse.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

bajro ::

Aha, hvala vsem za pomoc in odgovore.
survivor, not statistic

'nesposobni so sposobni onesposobit sposobne'

nUUb ::

Ma daj no ne pametovati.
Ko se izgubi paketek, se izgubi in zaradi tega mu lagne, ker v določenem roku igra ni dobila določenega podatka, seveda pa je to odvisno od samega sourca igre.

LP in brez zamere

dronyx ::

@nUUb: Taki strokovni razlagi pa nimam kaj za dodati. IP paketi se pač izgubljajo in zaradi tega ljudje doživljajo lag. Še sreča, da se prav pogosto ne izgubljajo, ker potem bi tebi pri bančni transakciji lahko izginila tudi kakšna nula med potjo. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

KoMar- ::

Eno je TCP, drugo je UDP.

dronyx ::

Eno je TCP, drugo je UDP.

To je res. TCP preverja pravilnost, UDP pa ne. Ampak po mojih več kot enoletnih opažanjih, na UMTS omrežju ni vzrok laga izgubljanje paketov, ampak preprosto zakasnitve zaradi radijskega dela komunikacije. Pingi pod 100 so redkost, običajno pa med 100 in 150 ms. Praktično nikdar pa mi ni igra kar naključno blokirala, ker bi Mobitel izgubljal nekje v zraku IP pakete.

Kot lag pa se močno odraža prepočasna povezava. Recimo pri 20 kbs uploada je izgledalo, kot da imam ogromno laga, samo problem je bil v tem, da je igra zahtevala preprosto večjo pretočnost tudi uploada, ne samo downloada.

Verjetno pa se da tudi kako testirati, kakšen je UDP packet loss rate na UMTS umrežju.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

nuclear ::

ok da ne odpiram novega topica.. 30EUR na mesec do 21mb hitrost.. koliko procentov časa je dejansko do 21mb? ene 5% ali več? zanima me povprečna hitrost, in ali so zdaj kaj porihtali da se da z dokaj normalnim pingom(pod 150) igrati cod, css?
Corsair 750D - VI Hero - i5 4670k - Corsair Dominator 32GB - 1080Ti - EVO 500GB
- Sabrent 1TB nVME - Corsair AX860i - Ducky Shine 3 Brown


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Internet micro lag

Oddelek: Pomoč in nasveti
101161 (840) Beef
»

TCP-NC omogoča za velikostni razred višje hitrosti v brezžičnih omrežjih

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
367906 (6124) misek
»

Simobil unlimited - omejena hitrost (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
12518519 (12587) ZdravkoČolič
»

Mobitelov instant internet

Oddelek: Pomoč in nasveti
103248 (2980) dronyx
»

Kako odpraviti odzivni čas (ping) ???

Oddelek: Omrežja in internet
444032 (2961) antonija

Več podobnih tem