» »

Pomoč! ADSL vs CABL!!!

Pomoč! ADSL vs CABL!!!

«
1
2

KameHameHa ::

Ja mam enega kolega,ki trdi,da je adsl hitrejši kot pa cabl!

Kar pa sem mi zdi rahlo nerazumno saj se mi zdi,da sta tehnologiji po hitrostih,ki jih lahko dosegata enakovredni.
Aja,da nebom pozabo za njega je razlika,v hitrosti, med dolpotegom podatkov z kakšne internetne strani in p2p pravi,da je cabl pri p2p hitrejsi z internetne streni pa adsl,kar pa so smešne domneve,ker kaj on tak testira ni pod laboratoriskimi pogoji,ker vsi vemo,da je dosti odvisno od linije,ki jo uporablja pač tisti od koga vlečeš!

Pravi,da verjame,da je adsl hitrejši in to na podlagi tega kar so mu govorili kao ljudje,ki se na to spoznajo,ki so pa čisto slučajno uslužbenci pri telekomu;)

na zalost meni ne vrjame tak,da vas prosim,da se malo razpišete,da prebere se kaj od vas glede te primerjave!
KitaKiHira

OrlyTM ::

adsl je teoreticno sicer sibkejsa tehnologija kot kabl, vendar v sloveniji, kjer se kablasi nic ne zmigajo, dejansko JE hitrejsi od kabla!

prvo kot prvo ti edino siol prek ADSLa omogoca hitrosti do 8mbit/s, medtem ko kabl nekje max 1mbit/s .... pa se to ne povsod.

se ena stvar so pa pingi, kjer spet adsl zmaga ...

torej ... JA; danes JE ADSL v Sloveniji hitrejsi kot kabl ...

v teoriji ma pa kabl se veliko rezerve in samo upamo lahko, da se bojo kablasi kej zmigal in zacel delat na tem ...
lih zadnjic so se monterji od telemacha hvalil, da novi modemi zmorejo transfer do 27mbit/s ... pol pa podpisujem pogodbo je bil pa max link 1mbit .... :\

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

TekO ::

ADSL je HITREJŠI od kabla... tko da ti morm powedat da je meu tvoj kolega kr prou.

Sade ::

Ne posplošvat vseh kablskih sistemov s telemach-om, Triera nudi paket 10 Mbit/s( 1Mb/ul, to na Adsl-u ni mogoče!!!!), pa vpraši kogarkol ko ma triero kok ma pinge pa bos ( ORlyTm) vidu da so pingi manjši kot pri Adsl-u, drgač pa se mi zdi da je tut AMis dvignu hitrosti na kablu in ma tut 3 Mbit/s!

Lp!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sade ()

Mavrik ::

Razlik v hitrosti pri nas ni, če maš ti 1Mbit paket, to pomeni 120 kb/s tako na kablu kot na ADSLu. Je pa res razlika v zanesljivosti. Ogromno je pritožb čez Telemach, medtem ko za ADSL nisem zasledil toliko pritožb. Tudi razlike v pingu (kjer se kablaši tako radi hvalijo) so minimalne, saj je razlika med 30ms in 50ms neopazna.
The truth is rarely pure and never simple.

OrlyTM ::

kaj sm te druzga jst reku .... kabl je v teoriji zmoglivejsi od adslja ... v praksi pa dons siol bistveno bolje opravlja svoje delo kot kablasi ... triera in amis sta samo znanilca, da se bo mogoc neki spremenil, ni se pa se.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Sade ::

sej to sem napisu ni vspoevsod po Slo tako, sam Triera je much better od Adsl-a tut po zanesljivosti( torej ze opravlja delo bols od Siola!!!) , za AMIS pa ne vem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sade ()

MEDENA ::

jebote triera...k jo noben ne uporablja...mrbit 100 uporabnikov

ne lagat da ma triera 10mb/s...tisto so LAN paketi

max majo 5/1 mbit/s za poslovne!

pa itak je ISND 19900 SIT zdej + 4 SIT ADSL !

Sade ::

MEDENA umir mal: Ja za fizične tut pr siolu ni na voljo 8 M, dal sem primer ker je pač napisu da ponujajo na kablu max. 1M ,pa še to ne povsod...
Aja pa še to če si mal bol oddaljen od centrale se na adsl-u poslov od kakga paketa 4 M!
Drgač pa si lahka ziher da majo na Trieri velik več userjev kot si misliš ti....

Pa sure na telekomu hočjo vsilit ISDN žal, pa 19.900 stane ja sam brez tel., tko da pol se kakih 5-10k, za paket s telefonom. Sicer pa sploh ni važn šlo se je sam za to da ponujajo na kablu tut več kot 1 M!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sade ()

Slowenc ::

100kbps na kablu ali preko ADSL je ista figa. Problem je samo kako kvalitetno bo delovalo. Siol ima bistveno manj pritožb kot recimo telemach, kajti ima tudi dosti novejšo tehnologijo kot telesmeh. V zadnjem času kdor ima Thompson modem nima težav (nekateri imajo vseeno), kdor pa ima starejšega Nemota, pa vsekakor ima več možnosti za težave. Sploh pa le-te izstopajo, če že samo CATV omrežje ni dobro in prihaja do motenj. Tako je tudi v sami teoretični razliki med Nemo sistemom in zdajšnjim Thompsonom - Docsis sistem.
O tem zakaj imajo nekateri operaterji težave zagotoviti kakovosten prenos oz signal uporabniku bi se dalo še veliko povedati.
Skratka, v sami hitrosti istega paketa ni razlike med adsl in kablom.
Skiny gate.

WhiteWolf ::

LOL mam v MB stanovanju kjer studiram kabl, pa doma ADSL pa lahka povem da ma kabel za ene 20ms boljsi ping ce ne se vec.

xenon74 ::

dej Slowenc ne buzeriraj s takšnimi napamet izjavami: "Siol ima bistveno manj pritožb kot recimo telemach, kajti ima tudi dosti novejšo tehnologijo kot telesmeh"

Doma imam TeleSMEH in mi laufa 1 leto in pol brez kakršnega koli problema - Mašine so priklopljene 24/7 in tudi DL/UL je stalen. Če gre za kakršnokoli krajšo prekinitev delovanja (nadgradnje omrežja ipd.) - te najmanj dan prej obvestijo po netu. Znanci, ki imajo TeleSMEH se tudi ne pritožujejo.
V firmi imam ADSL (1024/256) oddaljenost od centrale je manj kot 3km. Zamenjali so modem + plato v centrali - in to šele po 3mesecih stalnega klicarjenja. Povezavo je vrglo dol vsako minuto. Imeli smo kar nekaj nenapovedanih DSL mrkov ipd.

Kar se mene tiče ne navijam za nikogar, ker mi je vseeno od kje se priklapljam. Neglede na to pa lahko rečem, da Siol SUCKS big time v moji direktni primerjavi s TeleSmehom. Tako v tehnični pomoči kot v pasovni širini. Če nekaj plačam hočem tisto tudi 100% koristiti.

Vsekakor pa ima vsak svojo izkušnjo.

X74

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: xenon74 ()

Sami ::

Itaq, da je Siol ADSL bolj zanesljiv in hitrejši od Telemacha (cable). Moj frend ma doma Telemach kabl 512/128 in ima skoraj vsake dva tedna izpade po 3h. Mam pa tud frende, ki jim mašine laufajo že po 1 leto 24/7 in z ADSL niso imeli nikoli nič težav, kot jaz zadnjih 14 dni od kar imam ADSL.8-)
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Slowenc ::

xenon:
Če bi si dost natančno prebral kaj sem napisal... da ti osvežim spomin, težavni so predvsem Nemo modemi, ki jih starejši uporabniki dobro poznajo. Ti imaš verjetno Thompsona ali pa LanCityja. Ne morš na tvojem primeru trdit da adsl "sux big time", telemach pa rula. Kot če bi imel mercedeza pa bi se ti pokvaru, pa bi par tednov čaku da ti ga zrihtajo, v primerjavi s kakšnim drugim avtomobilom, ki se ti nebi nikol pokvaru, pa bi bil zato merđo najslabši avto.

Zdi se mi da smo odgovorili na prvotno zastavljeno vprašanje, zato nadaljna debata okoli posameznih kabelskih ponudnikov internet vs adsl-a ni potrebna - vsaj tukaj ne.
Skiny gate.

xenon74 ::

Primerjava pa taka!:8) Jaz ne primerjam tehnologiji - obe omogočata isto.
Primerjam Siol in TeleMach = ponudnika tehnologije.
Mercedes = tehnologija
Trgovec ki ti ga je prodal = ponudnik tehnologije.

X74

KoReNJe ::

tehnicna razlika med dsl in kabelsko je v tem, da ima vsak uporabnik dslja svojo povezavo do centrale medtem ko je kabelsko omrezje malo drugace sestavljeno. v glavnem teledrek pri nas sux, siol je zakon. odkar je teledrek prevzel meglic-telekom, ne samo da je internet izpadal vsak teden, ampak tut tv signal. za tv signal so govoril da je varovalka na krajevni skupnosti. sam cudn da po 100 izpadih niso nc boljs naredil.

AngelOfDeath ::

Vsak ma svoje prednosti in slabosti
Kar se pa tiče vprašanja keri je hitrejši je odgovor: tisti ki ima naročen večji paket :)
Če imaš pa na obeh naročen isto hitrost tudi dobiš isto hitrost ( vsaj pri trieri) Za druge pa nažalost ne vem kako majo porihtano.


Btw.
Siol ne zagotavlja da boš dobil tistih 8mbitov še posebej če si malo dlje od centrale in je dosti naročnikov že gor.

Dead_Eye ::

Torej tu na obali je ADSL veliko boljši od kabla. Telesmeh še TV ne zna poštelat da bi vsi kanali delali bp, kaj šele internet. Največja razlika se vidi v pingih - adsl ima vedno isto - okoli 50, kabel pa ima pod 100 samo ponoči do nekje šestih zjutraj.... Popoldne tudi do 600!!!!!!!! Pa da ne govorimo da ne doseže niti plačanih 768 kb/s.

Vzami ADSL.

Aja, sem pozabil napisat: modem je Thompson.....
The one and only

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Dead_Eye ()

Caligula ::

ADSL je bolj ziher zadeva in delujo konstantno na predvidenem nivoju. Labl predvsem precej niha. Ne cisto vsem ampak precej velikemu stevilu uporabnikov. Skratka jaz imam ADSL in nebi saltal na kabl razen, ce bi bil opazno ceneje.

Pa ni.

Phoebus ::

Fantje, kaj če bi lepo vsak nbapisal številke pa bi dobili nek PRAVI vtis!

Moje:

Kaj: Kabel
Infrastruktura od: Lj-kabel
Lokacija: LJ-Center, kolodvorska
ISP: voljatel
Paket: 768/128

Povprečna hitrost DOL: iz arnesa konstatntno okoli ~92-96kBps (*8 ~ 736kb-768kb) (debian update/upgrade)
Največje vrednosti DOL: redno (večkrat na dan) dosegam 110kB-120kB a hitrost ni konstantna (traja par minut max) (*8=880kb-960kb)

Povprečna hitrost GOR: ~16kB na arnes konstantno, včasih -ampak bolj redko- tudi do 20kB.

Izpadi: v letu in pol trije. Enkrat je en sosed hotu met TV pa je na naši žili neki prćkal. Drugič je šlo nekaj v franže pa so mogli popravit; ni delalo od ~22h do ~4h. Tretjič je bla nadgradnja omrežja ampak so prej obvestili in en popoldan ni delalo ~1.5-2h.

Tako da izpolnjujejo vse obljube- plačano hitrost zagotavljajo nonstop, izpadov je malo (za sosedovo prčkanje ni kriv operater).

Soprano ::

Triera je imela že lani 10.000 uporabnikov, je pisalo v Delu (torej
vseeno malo več kot 100 =)

Jaz imam pri njih paket za 8k sit, dobim za ta denar 50% večji
download kot pri ADSLu (1,5 Mbit/s - v praksi konstantno od
170-180 KB/s), ping pa je v povprečju 7-10 ms non-stop.

Naročnik sem že več kot 3 leta in nisem imel praktično nobenih
problemov. Kar se mene tiče, je glede na moje potrebe kabel
bistveno boljša izbira.

Soprano

TekO ::

OK sam tko o kablu... je moj frend naroču kabl in mu je po 3 dneh modem crknu...
Glede hitrosti pa odvisn na kerm koncu slovenije...Tuki k sm js (LJ) je ADSL hitrej

CaqKa ::

modem od adsla lahko glih tak crkne..
verjetno si hotell izpostavit dejstvo, da je pri adslu modem v lasti telekoma pri ostalih ponudnikih pa ponavadi v tvoji lasti. kar pomeni da če strela vdari ga pri adslu siol menja, sicer ga pa moraš sam.

Caligula ::

Ce si v gosto poseljenem naselju v kakem bloku, stolpnici,.. mas veliko moznost, da bo kabel pocasen. ADSL je vedno enako hiter. Ni odvisen od obremenjenosti linij na neki lokaciji.

CaqKa ::

tole zgornjo drži samo če je operater (v tem primeru kabelski) neresen.
se pa da porihtat in ne verjamem da oni ko imajo triero in so v bloku da jim dela kaj slabše.
in če siol nebi imel tako močne pipice navzen potem siolu tudi nebi tak letelo.

pumaxx ::

Po vaših hitrostih sodeč je moj kabelski priključek zrel za serviserja. 2M/256 = 210/25 k-triera-arnes to so max vrednsti. Ali pa se eni samo hvalijo (frizirajo podatke)?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pumaxx ()

Gandalfar ::

Cist vredu hitrosti dosegas..

pumaxx ::

Gledam če 1m5 pomeni 170-180 po tej logiki pomeni 2M 225-240 in če je ul 128-15do 16 k je mojih 256 okrog 30 ali sem pa jaz kakrazred matematike prespal.

AngelOfDeath ::

pumaxxx mam isto linijo dela okrog 230 -240/25-28

Poskusi si s trierine strani oziroma arnesove potegnit kaki večji podatek (100-600+ Mb) dol

PrimozR ::

Telemach, 512/128-ob dobri vleki (kkšn FTP al pa kej podobnega-recmo Slo-Tech Linux)-okol 90 Kilobajtov. So bli že tut bolši cajti (okol 130kb/s), ampk sm še zmer zadovolen, ker itak nimam kj da bi mel DL skos zaseden. Če mula fajn šopa, pol pa ja.no zj mi net skače od 60-75.

pumaxx ::

Probal z ftp-jev (arnes....) in razni http in to je to.

xenon74 ::

telemach 512/128
bin image datoteke
FlashFXP app
thu 12.00-13.00 CET
DL
1MB 183KB/s
2MB 95KB/s
4MB 60.6KB/s
100MB 60.3KB/s
UL
1MB 15.3KB/s
2MB 14.2KB/s
4MB 13.8KB/s
100MB 13.4KB/s

Rekec ::

Jaz mam kabel pri Trieri, živim pa v 8 nadstropnem bloku (Nova vas)v MB, imam pa paket 1024/768 in mi z interneta downloada 118 kb/s in uploada v povprečju 26 kb/s. Tak da se ne pritožujem, glede na to da je v našem bloku okoli 25 uporabnikov.
Je pa res, da mojemu sošolcu ko ma ADSL (predel Radvanje) z 1024/256 povezavo konstantno downloada 150 kb/s in uploada 29 kb/s, tak da je malo bolje. JE pa razlika po regijah v Sloveniji, v LJ je 100% boljši ADSL (moj stric je zaradi slabe jitrosti kabla prešel na ADSL). Se pa pojavljajo razlike tudi v predelih MB-ja. Recimo v Radvanju je kabelski prek Amisa precej počasnejši kot 1 km stran pri meni ko mam prek Triere.

Mavrik ::

1024 kbit ADSL ti NIKOLI ne bo downloadal 150 kb/s. Teoretično 128 največ, če kaže več tip oz. program laže.
The truth is rarely pure and never simple.

Fukomuko ::

a kdo ve če ma arnes kabelski internet v velenju?

CaqKa ::

rekec: in kje si ti dobil 1024/768 paket?

Mavrik ::

CaqKa: http://adsl.siol.net

Slučajno je SiOL uvedel en kup novih paketov.
The truth is rarely pure and never simple.

pumaxx ::

Vidi se fleksibilnost siola da že ponujajo pakete na meji prenosa.Pri kablu ki pa je še daleč od meje pa imamo upload-e kot na isdn-u. Če se v kratkem ne bo z našim kablom kaj spremenilo resno razmišljam o ADSL-u. Trdi so kot kremenčkovi.

CaqKa ::

mavrik: rekec ima triero.. na trieri pa ni takih paketov, če pa so pa me res zanima kako priti do njega.

McHregec ::

CaqKa mogoče mu je pa končno uspelo naviti kabelski modem ali je pa kakšnega uslužbenca triere podkupil ...
Destroyer Of The Worlds.

Mavrik ::

Ups, moja napaka.
In on nima 1024/768 paketa, ker bi moral meti tak paket 90+ kb/s uploada.
The truth is rarely pure and never simple.

darkolord ::

:D

Dead_Eye ::

Meni osebno tej podatki o downloadu in uploadu ne pomenijo nič. Kvaliteto linije se vidi v pingu v igrah, kjer mora bit predvsem konstanten in pa seveda nizek. Kaj meni pomaga download 200kb/s če mi ping skače od 50-200?
Downloadam že lahko, samo igrat pa se ne da..... Glede pinga pa je ADSL boljši od kabla(vsaj tu na obali)
The one and only

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Dead_Eye ()

PARTyZAN ::

--- 213.143.81.1 ping statistics ---
30 packets transmitted, 30 received, 0% packet loss, time 29025ms
rtt min/avg/max/mdev = 6.113/7.857/17.115/1.900 ms
[partyzan@tm partyzan]$

LJ - TM 512/128

Mi lahko kdo z siola nalima sem boljše pinge do gatewaya? Izpadov ma tlele TM dost mn od siolovcev btw. V špilih je ping konstanten in običajno manši od siolovih pingov. (Ni nobenega poskakovanja)

Gandalfar ::

--- 213.250.19.90 ping statistics ---
31 packets transmitted, 31 packets received, 0% packet loss
round-trip min/avg/max = 10.4/10.9/12.5 ms



vredu.. boljsi si :> 4ms se res _toliko_ pozna?

Mavrik ::

Ko boš ti opazil že 15 ms razliko v online špilih se mi javi.
The truth is rarely pure and never simple.

PARTyZAN ::

Ni važno če se pozna ali ne. Vsi ste neki pluval po TM-ju ... Evo vm zdej dokaze da zadeva sploh ni tok slaba kokr ste vi govoril..celo boljša od siolovega ADSL-a:P

Sergio ::

ja bog ne daj da bi siol pppoe odstranil pa znizal pinge na 2 ms. Potem pa RES ne bi mel vec kaj govort :)
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

link_up ::

jst podpiram kabl :)...

Myth ::

C c c. Že tisočkrat predebatirana tema. :D
Odločitev je tvoja, kaj boš imel. Odvisno pa od lokacije, kje živiš. :8)

/me je povedal vse. :))

BZ in LP
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

KKS > Triera > UPC > Telemach (strani: 1 2 3 4357 358 359 360 )

Oddelek: Omrežja in internet
179532570568 (7784) MadMen
»

Elektro turnšek in kabelski internet - novo omrežje, a počasno odpiranje web strani

Oddelek: Omrežja in internet
247629 (6429) hojnikb
»

ping

Oddelek: Omrežja in internet
161606 (1270) Tilen
»

Triera in arnes zelo zelo počasi

Oddelek: Omrežja in internet
262469 (1753) PrimozR
»

Preveliki pingi (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
525073 (4480) [L4M3RZ] - TinLaDeN

Več podobnih tem