Forum » Omrežja in internet » Čuden problem z povezavo v internet
Čuden problem z povezavo v internet

Kekec ::
Ima en čudn problem z internetno povezavo ki mi ga ne uspe rešiti.
Torej na začetku imam en Wireless Router pravzaprav Linksys-a v katerega je lepo priklopljen ADSL modem in potem iz routerja naprej 4 računalniki dva navadna PC-a preko kabla in dva prenosnika preko wireless. Problem je z enim od PC-jem vsi ostali delujejo normalno brez težav. Problem pa je sledeč ko se računalnik prižge in ko grem naprimer na internet mi po kaki minutki mogoče dveh pade povezava nobena spletna strani ni več na voljo. Probam povezavo do drugih računalnikov in dela torej brez problema se sprehajam po LAN-u le v svet ni več možno.
Odprem command line in vtipkam ipconfig /renew in dobim en čudn odgovor:
The operation failed as no adapter is in the state permissible for this operation.
Seveda kabl je ok kot tudi mrežna saj lahko dostop da drugih računalnikov.
Če cel postopek ponovim torej reštartam računalnik se vse skupaj zgodi enako in mi nikakor ne uspe popraviti tega.
Je že kdo imel kaj podobnega???
Lahko samo povem da če sem na pc-a direktno priklopil asl modem potem ni bilo problema!
lp
Torej na začetku imam en Wireless Router pravzaprav Linksys-a v katerega je lepo priklopljen ADSL modem in potem iz routerja naprej 4 računalniki dva navadna PC-a preko kabla in dva prenosnika preko wireless. Problem je z enim od PC-jem vsi ostali delujejo normalno brez težav. Problem pa je sledeč ko se računalnik prižge in ko grem naprimer na internet mi po kaki minutki mogoče dveh pade povezava nobena spletna strani ni več na voljo. Probam povezavo do drugih računalnikov in dela torej brez problema se sprehajam po LAN-u le v svet ni več možno.
Odprem command line in vtipkam ipconfig /renew in dobim en čudn odgovor:
The operation failed as no adapter is in the state permissible for this operation.
Seveda kabl je ok kot tudi mrežna saj lahko dostop da drugih računalnikov.
Če cel postopek ponovim torej reštartam računalnik se vse skupaj zgodi enako in mi nikakor ne uspe popraviti tega.
Je že kdo imel kaj podobnega???
Lahko samo povem da če sem na pc-a direktno priklopil asl modem potem ni bilo problema!
lp
- spremenil: Kekec ()

Pyr0Beast ::
Maš ruter pravilno nastavljen? Nestabilnost, zanič kabel?
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 34 35 36 37 )Oddelek: Omrežja in internet | 594799 (8326) | viktor_007 |
» | Router ne spusti čez prometaOddelek: Omrežja in internet | 2101 (1692) | s6c-gEL |
» | VNC preko ruterjaOddelek: Omrežja in internet | 2978 (2793) | Karen |
» | T-2 in Wireless routerOddelek: Omrežja in internet | 12797 (12329) | iro |
» | Kako nastavit WLAN ASUS WL500g (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 8110 (5854) | DixieFlatline |