» »

.si domena

.si domena

Doman ::

Zanima me če je možno da ,,navadni'' smrtniki registriramo domeno z končnico .si ?
Kolikor sem jast zasledil imajo to možnost le pravne osebe, firme, društva... Kdaj bo pa možno da bomo .si domeno registrerali tudi fizične osebe.
Npr. Zakaj bi kupoval .com inp. domene ko pa sem slovenski državljan in želim že z domeno pokazat iz kje prihajam. Toliko imam jast za povedat o tem, vi pa malo pokomentirajte.

LP, PiraT

Gwanaroth ::

Jap, samo s.p., d.o.o., d.d. ter pravne osebe lahko dobijo .si domeno..
Lights often keep secret hypnosis..

Tilen ::

Totalna bedarija, se strinjam. Je pa res, da bi potem vsak mulo ki ima 3k v zepu kupil domeno in bi npr. na IRCU videli vsemogoce sranje.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

TheBeeZee ::

Počakaj do januarja 2006. Takrat bo lahko vsak registriral karkoli.

Bakunin ::

za "piclih" (5000 SIT + DDV za registrarja ) +DDV za smrtnika - ce registrar ne zaracuna nic zase).:( (arne$)

TheBeeZee ::

j, ne sekiraj se. Zaradi tega pripravljamo "bombico" kot odgovor Arnesu.

Ales ::

Ne ravno januarja, par mesecev kasneje. Sprostilo se bo najprej za firme, v drugi polovici leta pa še za navadne občane... Za točne datume je pa še malo prezgodaj, ker se lahko še kaj spremeni.

reber ::

.si domeno lahko registrira tudi vsak navaden smrtnik, če ima prijatelja, znanca, kogarkoli ki je poslovni subjekt in mu je pripravljen registrirati domeno v okviru lastne firme, mimogrede, ko bo registriral svojo.

Ob tem pa sam postavljam vprašanje, namreč .si domeno sem tudi jaz, navaden smrtnik, dobil po zgoraj omenjenem načinu.

Imam sicer že eno .info domeno, preusmerjeno preko mydomain.com na freeweb.siol.net in enako sem želel narediti tudi z novo domeno .si in žal ne dela.

Nastavitve na mydomain.com mi niso najbolj jasne, za info domeno sem samo vkljčil forwarding, za .si pa to ne gre, menda nekaj s SOA zapisi, kot so mi povedali na domenci, ali pa bi oni radi kasirali preusmeritev in nočejo povedat kako se to naredi.

No, domeno .si bi rad preusmeril na freeweb.siol.net preko mydomain ali kje drugje kjer je brezplačno. Kakšna ideja mogoče, verjetno bo rešitev vsem prišla prav, še posebej tistim, ki imamo radi brezplačno. Torej domeno .si si pa le registrirajte prek kolegov ki imajo firme.

Ales ::

Moralo bi iti... tudi če so SOA zapisi zunaj priporočenih vrednosti s strani ARNES-a, bo ta vseeno domeno vpisal v svoj vrhnji DNS. Lahko poskusiš npr. na Zoneedit, ta je nekoč brez težav deloval z .si domenami, ne verjamem, da je zdaj kaj drugače...

Sicer pa najprej nastavi zadeve pri takem ponudniku, potem pa stestiraj, če je prav nastavljeno. Upoštevaj, da morda sistem ponudnika potrebuje nekaj časa, da tvoje spremembe oz. nastavitve vpiše v svoj DNS. Ko je prav nastavljeno pa svojemu ponudniku registracije reci, naj ustrezno spremeni DNS zapise za domeno.

reber ::

Zadeva deluje

Preusmeritev sem naredil preko zoneedit.com na feeweb.siol.net nastavitev domene tako da so vpisani nameserverji od zoneedit, traja pa kar nekaj časa, da se strežniki pomenijo med sabo


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Usposobitev domene

Oddelek: Omrežja in internet
122838 (2583) neoserv
»

Domena kupljena, kako naprej?

Oddelek: Omrežja in internet
214813 (3913) Rokic
»

Vpis DNS strežnika v vrhnji DNS

Oddelek: Omrežja in internet
378771 (7262) kronik
»

Domena + irc [vHost]

Oddelek: Omrežja in internet
81721 (1556) Bug
»

Vpis registrirane domene v primarni DNS strežnik

Oddelek: Izdelava spletišč
133393 (3087) Tody

Več podobnih tem