» »

Razlike med ADSL modemi

Razlike med ADSL modemi

Dredd ::

Ker imam ADSL že nekaj časa (Iskratel SI2000) me zanima kakšna je razlika v primerjavi z novejišmi (Callisto...?)
Opazil sem tudi, da ko se konektam, mi najde 10 mb link, medtem ko pri kolegu (ima ADSL par dni) 100 mb. Oba XP klienta, 1 PC direkt, brez routerjev, switchow,...
Kako je kaj s tem? Hvala..
Dredd

OldSkul ::

Callisto modemi so slabi. Eni delajo dobro, eni manj dobro, eni slabo. Vsi pa se grejejo kot hudič. Vsaj moj. SI2000 je že boljši modem, ki sem ga prav tako imel in je bil dosti boljši od Callista. Priporočajo ga za Siol TV.
Zdaj je še en Westell modem, ki je daleč najbojši in ima omogoča enim višje hitrosti če uporabljajo Siol TV. Problem je, da ga še ne dajejo standardno zdraven ADSL-a, ga pa nekateri že imajo in pravijo, da je nadcarski.

Mavrik ::

Ti se tega CopperJeta kar drži, je precej bolj stabilen kot Callisto. Glede hitrosti linka na mrežni: Ta modem podpira samo 10 Mbit mrežo, zato ti to tudi tako javi. S tem nisi na nobeni izgubi, ker itak ne gre prek 8 MBit maksimuma.
The truth is rarely pure and never simple.

wishmaster ::

CJT je zakonski modem .Trenutno imam callisto modem pa sem z njim tud zadovoljen.V 5 mesecih nobenih problemov.Westel modeme pa dajejo ponavadi tistim ko imajo probleme z siol TV. Videl sem še pa da imajo nekateri modeme callisto 821+ .

Dredd ::

OK, potem sem očitno na boljšem, dokler deluje...
Kaj pa to kar slišim, da pa lahko Callisto ob pravilnem postopanju deluje kot strojni firewall?
Če sem narobe slišal, bom hvaležen popravka.
Hvala.
Dredd

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dredd ()

wishmaster ::

Callisto modem lahk deluje kot router /firewall ... . Vendar je dosti bolj pametno dat 20.000 SIT za router ,kot pa ta modem nadgrajevat,pa izgubljat živce in ti bo vsakih nekaj ur prekinilo povezavo,sploh pri kakšnih p2p programih.

Dredd ::

Se mi je zdelo. Hvala!! Bom lahko zdaj mirno spal.
Lp!
Dredd

Jeebs ::

A je pri CooperJet-u tud možno kake nastavitve spreminjat? BTW, jst mam občutek, da se mojemu CJT-ju po cca. 15-20 dneh rahlo zmeša. Če bi kdaj rabu menjavo, moram plačat nov ''modem'' al ga dobim zastonj? Na nove pakete ne mislim it.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jeebs ()

Chicken Boy ::

Westell modemov je zelo malo v sloveniji in jih nebojo več dajal zraven. Modem je špica, vendar če bi vsi meli ta modem bi se sesulo omrežje. Če ti dela 2Mb link in ti 4Mb ne, ti da modem to omogoča.

Ginginova ::

Ne vidim poante, zakaj ne morejo več Westell-ovega modema ponujat. Še posebej tistim, ki imajo težave z SiolTV. To, da bi z njimi sesuli omrežje je največja neumnost, kar sem jih kdaj slišal. Z ADSL modemom nimaš kaj sesuvat omrežja, lahko le ponudiš kakovostnejšo in bolj stabilno DSL linijo. :|
No ja, saj itak grem na T-2, ker imam dosti SiolTV kockanja in tudi (pre)visokih cen. >:D

Ogo

Chicken Boy ::

Ti maš cev skozi katero lahko teče tok vode in če boš dal močnejše pumpe bo nekej časa delal potem pa bo začel odpovedovat, ker nebo več mogl it skozi cev toliko vode. Isto je pa s kablom. Tok gre lahko čez več pa ne.

Jeebs ::

vendar če bi vsi meli ta modem bi se sesulo omrežje.


Ti mal kozle streljaš. Če nekaj plačaš (v tem primeru določeno hitrost pri ADSLju) je tvoja pravica, da tudi dobiš tisto kar si plačal. Če pa SiOff ni sposoben dejansko ponuditi storitve, ki jo prodaja pa naj grejo rajši krompir pa koruzo sadit. V vsakem primeru, če ti piše, da oni priskrbijo modem ti morajo takega, da ti omogoča storitev, ki si jo izbral.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Chicken Boy ::

In kje piše da ti oni poskrbijo modem? Oni ti dajo modem in je tvoja last, če pa ti hočeš 4Mb in ti nedela oz. se modem ne sinhronizera ti pač tega linija ne omogoča in nemoreš met 4Mb paketa. Če ti kej ni všeč greš k drugemo ponudniku ali pa se zadovoljiš z 2Mb paketom. Nikjer ne piše da ti morjo pa zdej oni omogčt 4Mb na vse kriplje in tud v pogodbi ti to piše. Če nedela, nedela, lahko si pa greš sam kupt ta modem jih verjetno prodajajo kje. Če ne pri nas pa v tujini.

Sicer tudi meni ni jasno zakaj teh modemov več ne ponujajo, ampak meni je čist logično da če povezava ne zdrži in če imaš slabe kable da bi prej kot slej pršli do sesutja. In pol bi spet vsi jokal.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
15543263 (18803) imallears
»

ADSL Callisto821 router (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Omrežja in internet
32963412 (27107) JoskoMacher
»

Adsl callisto 821 modem

Oddelek: Omrežja in internet
51285 (1168) maxy
»

WESTELL serija LiteLine 6100 - NOVI SIOLOV MODEM

Oddelek: Omrežja in internet
211771 (1240) ferjan
»

ADSL problem (telekom)

Oddelek: Omrežja in internet
282992 (2139) TribesMan

Več podobnih tem