» »

uninstall pingo 3.0

uninstall pingo 3.0

Sivina ::

Nalozil sem ga preko monitorjevega DVD-ja in mi ga je nalozil tako, da sploh ne vem kam. Rad bi ga deinstaliral in potem zopet instaliral tako, da vem kam. Kako ga uninstaliram?:8) aja, oa sem password sem pozabil?

roscha ::

In v sistemu imaš 12 diskov s po 33 particijami?

Linux verjetno nekje je. In unninstall nima velikega smisla. Če že želiš inštalirat na novo samo povoziš staro inštalacijo.

Preden nadaljujemo razloži kako in kaj imaš urejeno z diskovjem. In ker predvidevam da imaš še polkna si v v disk managerju (a kako se že reče) poglej katerih particij windrek ne vidi oz pravi da so unknown. Tam ždi Linux.

imam dve particiji, na eni so polkna, na drugi linux pa se program files od xp. no, problem je v tem da sem razparceliral disk pa so bi GB nekam pobegnli. ker v linuxu to ne znam resit, pa pass sem pozabil, je bil moj plan tak: uninstall linux, popedenat particijo in na cisto nazaj nalozit se ekrat pingo in pass nekam napisat:8) . Za zacetek, kako naj uninstall pinga?

Majko mila si trd. Uninstala NI. Kako pa polkna odinštaliraš?

Na isti particiji ne moreš imet XP podatkov IN Linux. Linux uporablja filesistem, katerega win ne poznajo.

Začni ponovno inštalacijo in če ext3/reiser.. particija že obstaja jo bo Pingo pomoje ponudil za inštalacijo, če ne prekini pred particioniranjem, ker si boš drugače 99% pobrisal kaj kar nočeš.

Omisli si DRUG disk za poizkuse z Linuxom, pa boš vsaj prepričan da podatki na win ne bodo šli k vragu.

roscha thx, ves, eni smo pac trdi :-). Sem pa naredu pizdarijo, sem sformatiral particijo na kateri naj bi imel pingota, restartal comp, pa mi da nek kurcev ukaz (ne spomnem se kateri - nisem na istem comp.) in ne morem nikamor, ne do linuxa (ga ni vec) ne do XP. What now?:8) 8-O :O |O

sem poskusal nalozit pingota se enkrat, pa mi pravi, da ni dobra particija oziroma sploh ne vem kam ga naj nalozim:8) . Bi mi rad kar formatiral disk, tega pa nocem8-O

Najprej si MBR porihtaj, da boš sploh lahko v polkna prišel.

Boot z XP cdja, F8, fixmbr.

Potem pa si z di(s)k managerjem vwin poglej kako in kaj je z diskom. Particijo za Linux pusti BREZ filesistema in ponovno inštaliraj.

Če je naj bi bila to kao D: particija v win je potem /dev/hda2 v Linuxu....

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izšel Ubuntu 9.10 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
35730342 (21044) Gandalfar
»

OS flame wars (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Operacijski sistemi
20211819 (7142) MrStein
»

ntfs in linux? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1006800 (5344) SkIDiver
»

Linux in popolni zacentik...