» »

mrtvi pixli itd...

mrtvi pixli itd...

amhisX ::

Kako v trgovini preveriti mrtve pixle? Na kaki barvi podlage so najbolj opazni?

Nameravam kupiti LCD, še nisem delal z njim, nameravam nabaviti 19", rabil bi ga sicer za vse ampak primarno za programiranje. A je res taka razlika pri teh tipih matrik?

Kaj pa pri gledanju filmov se zaradi zornega kota res opazi taka razlika? Sam sem gledal že filem na lcd monitorju prenosnika, na navadnih LCD-jih pa še ne, na preosnikih vem, da je slika pri filmu precej drugačna če ni zorni kot pravi, zanima me ali se isto dogaja pri navadnih, namiznih LCD monitorjih?

LP

Du5aN ::

Najbolje, da zaslon preveriš z Nokia Monitor testerjem

mitjaje ::

Ja z zornim kotom, si že sam povedal težave, ampak ta še zdaleč ni tak hud, kot recimo en moj LCD ekran od Sony star cc. 5 let, ko gledaš na ekran, pa se od enega dela do drugega dela, ne vidi vsega ;((

Kar pa se tiče kvalitete LCD ekranov, pa se predvsem meri v:
svetilnos
kontrast
velikost piksla
odzivnost ekrana (se opazi ponavadi samo pri igrah, npr: Wollybolly ali kak je že tista odbojka, ko prav vidiš črto-senco žoge ko je potovala čez ekran :)) )

Drugače, pa reči v trgovini, jah pred tabo stestirajo ekran na vseh treh barvah + skoraj črno - kjer se morejo zliti vse tri barve, da nastane črna. Pixsl ponavadi crkne ob prvem vžigu ekrana, kasneje boš imel zelo malo šans, da ti keri crkne.

upam da sem dobolj povedal. LP

ps: bodi predvsem pozoren na kontrast ekrana!! (svetujem pa ti vseeno 17 coll, kar je primerljivo z skoraj 19coll crt ekrana, 19 coll LCD, je že gromozansko veliko in boš moreal met resolucijo na slabo narejeno, da boš sploh kaj videl ...
vglavnem, premisli še o 19 coliih)
www.ultrasplet.net

Brainstorm ::

Glih dans sem v Austriji kupoval monitor zravn pa sem mel na usb ključu en mali program dead pixel tester in od tega najdu na 4-ih od petih od benq-uja fp937s+ mrtve pike. Prodajalc je bil že čist živčn ko je mogu vse razpakirat no tazadn je pa le bil clean.
Drugač pa nej bi mel čas 8 ms sam ne vem a je painkiller tok naret da se slika zamegli ko te kostko zaseka s sabljo v hrtiše al monitor vseeno nekako ne sledi preveč dogajanju, čeprav je bil na tom's hardwaretu ocenjen najboljš od treh najhitrejših 19 colerjev na tržišču.
Pa i key ki je kao za auto kalibracijo, v dvi načinu ni v funkciji v d-subu pa je, ne vem a je to feler al more tok bit. Uglavnem če ga mam na dvi prikloplenga tut geometrije ne morem nastavlat.

Zgodovina sprememb…

Spajky ::

"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse o LCD od A-Ž (strani: 1 2 3 4165 166 167 168 )

Oddelek: Kaj kupiti
8372979558 (44394) hariscorale
»

Mrtev piksel ali...?

Oddelek: Pomoč in nasveti
111751 (1536) dr.Akula
»

BigBang - Kolko dni od nakupa lahko zahtevas denar nazaj? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
545245 (4100) Zheegec
»

Punca v težavah

Oddelek: Kaj kupiti
233915 (1939) Bug
»

POmoč (dead pixel) (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
595626 (4685) Izi

Več podobnih tem