» »

BigBang - Kolko dni od nakupa lahko zahtevas denar nazaj?

BigBang - Kolko dni od nakupa lahko zahtevas denar nazaj?

«
1
2

Cinderela ::

V bigbangu sem kupo en monitor in me zanima ce mas teg 14 dni da zahtevas denar nazaj kot drugje? Ma mrtve pixle 2 blizu sredine in en pri desnem kotu na crni podlagi.
Naspolosno mi pa monitor sploh ni vsec ker ma input delay in ga niti nebi zamenjal za drugega ampak hocem koncati kompletno z LCDji dokler se CRT dela lol.
  • spremenilo: Cinderela ()

JOKER ::

LEP POZDRAV !

Najprej me zanima tole :

Kupil si monitor in ti šele po 14ih dneh ni všeč !?
Kako si ga potem lahko izbral in kupil, če ti ni všeč ?

Zdaj pa o pravicah kupcev ....
Nikjer ni tako kot si omenil, da imaš 14 dni možnost vrnitve denarja.
Po zakonu je ta čas 8 dni brez obrazložitve zakaj vračaš izdelek.
Po 8ih dneh pa je dobra volja prodajalca ali ti bo vrnil denar, ali pa napisal dobroimetje.
________________________________________________________
Ka te češ ....

frudi ::

v navadnih trgovinah sploh nimaš pravice vrniti izdelek in zahtevati vračilo kupnine. kvečjemu je to stvar dobre volje trgovca, tako da če boš poskusil, se obnašaj prijazno, jim lepo razloži situacijo in ti bodo morda ustregli. če boš začel mahat z neobstoječimi zakoni, te bodo hitro poslali nekam :)
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

bluefish ::

ravno pred enim mesecem sem kupil kabel (cena 3.000 SIT). Še isti dan sem ugotovil, da ga ne rabim in sem ga nesel nazaj. Denarja mi sicer niso vrnili, sem pa dobil vrednostne bone.

Pa še ena zgodba.
Pred približno pol leta sem kupil torbico za digitalca, vendar sem še tisti večer našel originalno Sonyjevo v drugi trgovini. Šel sem nazaj in celo dobil denar nazaj na bančno kartico, s katero sem plačal.

Kot je že bilo povedano je veliko odvisno od trgovca in prodajalca. Oboje je bilo namreč v BigBangu. V prvem primeru v tistem, ki je sedaj namesto BOF-a, v drugem pa v tistem, ki je nasproti tržnice v BTC-ju.

Cinderela ::

A niso BOF pa Bigbang povezani zaj eno isto sranje? V Bofu pise da mas 15 dni pravico vrnit stvar razen dolocenih v orginalni skatli. In ti vrnejo denar na bancni racun.

drjaxx ::

Okej glede na to da delam u "Bengu" bom probal mal razjasnit zadevo :)

Stranka ima po zkonu pri nas možnost vračila gotovine v 45 dneh, ČE je izdelek kakorkol okvarjen al ima stvarno napako.
V primeru monitorja moraš ugodit standardu da imaš vsaj 4 mrtve pike v okviru 2 cm da se smatra za reklamacijo.
Prav tako velja da ko enkrat kupiš izdelek in da ti "dela" ga nemoreš zamenjat oz. do nekega zneska je to možno - odvisno od prodajalca.

Tko da: Play It Nice pa bomo menal :D

Cinderela ::

JOKER: NE bit pametni. Nikjer ne pise da ma monitor LCD input lag napram navadnem CRTju. To je najvecji problem. Potem so mrtvi pixli blizu sredine ekrana oz napol mrtvi. Drugace je pa komaj 1 teden odkar sem kupo ceprav je monitor lep na pogled in po specifikacijah in opisih dober. Je vseeno ZAKURAC ker nikje ni pisalo da bo input lag video/audia napram CRT/TVju. Recimo pri igrah kaka streljacina nimas obcutka da drzis trdo pusko ampak gumjasto oz kot da si gasilec pa z vodo strelas :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Cinderela ()

Izi ::

Pepelka, nihče ne poskuša biti pameten tukaj.
Odgovor si že dobil.
Samo v spletnih trgovinah imaš možnost vračila izdelka.

Tisto kar pravi Joker drži samo za spletne trgovine. V normalnih trgovinah vrnitve ni. Ko enkrat kupiš lahko vrneš samo če je kaj narobe z izdelkom.
V vseh navadnih fizičnih trgovinah si izdelek najprej ogledaš in ga lahko tudi preizkusiš in ko enkrat plačaš ga ne moreš več vrniti razen pod garancijskimi pogoji.
Če garancijo uveljavljaš v roku 45 dni od nakupa lahko zahtevaš denar nazaj, kasneje v garancijski dobi pa samo še popravljen izdelek.

Če torej nimaš vsaj 7 mrtvih pikslov potem nažalost ne bo nič z vrnitvijo.

Input lag pa je problem samo na 21" LCD ali več.
Se pravi imaš verjetno 24" LCD. Ti so trenutno za igranje hitrih strelskih iger res povsem neprimerni, ampak to bi moral že vedeti, čeprav proizvajalci to skrbno skrivajo.
Če pa imaš 19" LCD potem pa input lag verjetno ni problem in bo težava kje drugje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

Cinderela ::

21 je ja. No jaz sem onega ko je tam mi prodal tocno vprasal. On je tudi reko da je neko stevilo pod katerimi menjajo bla bla. No jaz sem ga tocno vprasal kaj pa v 14 dneh ce je kaki pixel pa je reko ja to lahko menja. Bom ga tudi drzal za besedo da vrnem oz v najslabsem primeru menjam. No mislim na Samsungovi strani pise da je defekt pixlov zelo redka stvar "rare" iz produkcije a kak mam kr 3 svetloplave svetlece pixle ce je tak redka stvar to? Mislim wtf.

Izi ::

Lahko, da ti bo zamenjal, če je tako obljubil. To je njegova dobra volja.
Moraš pa vedeti, da prodajalci obljubljajo marsikaj, ko hočejo prodati izdelek, ko pa je kaj narobe pa te ne bo hotel več poznati :D
Seveda bo potem moral ta tvoj monitor podtakniti nekomu drugemu, ker nazaj v tovarno ga ne more poslati z samo 3 mrtvimi pikami.
Tako, da boš v primeru uspešne zamenjave onesrečil nekega drugega nepozornega kupca >:D

A ko si kupil pa ni bilo nobenega defektnega pixla?
In v nekaj dneh so se pojavili kar trije? To pa je smola >:D

Ko sem jaz kupoval LCD (tudi v Big Bangu nasproti Koloseja) me je prodajalec pustil z monitorjem in jaz sem ga preizkušal celih 45 minut, da se ne bi pojavila kakšna mrtva pika.
Najbolj problematične so tiste prve ure delovanja monitorja.
Večina pik se pokvari v prvih dneh delovanja monitorja, po približno 14 dneh pa je že "skoraj" nemogoče da bi ti še kakšna crknila.

Glede "input laga" na tvojem 21" LCD-ju pa se le prepričaj, da ni vzrok premalo zmogljiva grafična kartica. Za igranje iger na 1600x1200 mora biti grafična kartica iz najvišjega cenovnega razreda. se pravi vsaj 120k SIT, drugače se vse zatika in to ni vzrok v monitorju.

Ljudje radi pozabijo, da je za igranje iger na recimo dandanes že dokaj dostopnem 24" LCD-ju obvezen SLI dveh najmočnejših kartic drugače lahko na igranje kar pozabiš >:D

opeter ::

O katerem monitorju je sploh govora? O Samsung 214T? Ali pa slučajno Samsung 215TW HAS?

Kot drugo pa bodo CRT do 2008 dokončno izginili iz proizvodnje. :\
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Cinderela ::

Hmja sej. 215TW. Drugace pa kak so vsi na svetloplavi barvi stuknili mi je tudi cudno. To je taka abrva ko ce mas windows desktop brez wallpaperja. Sem pogledo ze prej za dead pixle pa nisem nic upazo potem pa se dans enrkat pa 3 plavi stuckani. Input lag nerabis graficne mocne. Ze v samem windowsu vidis naprav CRT. Drugace pa je blo vec kot 120fps v clone modu in je lagal za CRTjem. Input lag definitivno je to mi doben nebo reko da ni.

Drugac se samo vidijo na temni oz crni podlagi. Na beli, rdeci, zeleni pa ne ker mislim da se maskirajo ker te barve prevec sajnajo vsej z dead pixel tester 2.1 programom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Cinderela ()

Izi ::

Kot drugo pa bodo CRT do 2008 dokončno izginili iz proizvodnje. :\

Verjetno res, ampak še vedno jih ne bo prepovedano uporabljati :D
Če ga kupiš leta 2008 ga imaš nato lahko brez problema nekje do leta 2020

Kot sem že nekje omenil je čas, da se vse CRT-je manjše od 21" vrže v smeti in zamenja za 19" LCDje, ki so povsem dorasli nalogi.

Druga pesem pa je z velikimi CRT-ji (21" in več), ki so za moje pojme še vedno boljši kot enako veliki LCD-ji.

Jaz že imam 24" LCD, ki se odlično obnese za pisarniško delo in surfanje po internetu.
Za igranje iger pa je tako, kot da bi mi miško nekaj bremzalo, čeprav igra teče tekoče. vse to seveda na zmanjšani resuluciji, kjer je slika boljh motna. Za normalno resolucijo moja 7800 GTX še zdaleč ni dovolj zmogljiva. pri filmih pa zvok enostavno malenkost prehiteva sliko. Če takoj na to vklopim na isti vhod CRTja, je zvok vredu z sliko.

Zato za igranje iger in gledanje filmov pa še vedno uporabljam 22" CRT :D

Cinderela ::

ce bi to takrat vedo pred 1 tednom nebi nikol razmislal o LCDju. Nikjer v dobenem opisu se nisem vido input laga. Zdaj vsak dan pride na http://www.BeHardware.com/ en clanek glede tega. Trenutno je na razpolago samo v fracoscini. Dead pixli so mi bli znani ze prej tak da to niti ni tak hudo ampak input lag pa grozno. Ce je le mozno ga dam nazaj pa pozabim na LCDi za nekaj cajta dokler nebom prisiljen kupit oz ko Samsung CRT 19 crkne mi. Noja bom vido. Igre se sicer vedno lahko spilas stem na 4:3 modu in nizji resoluciji na DVI priklopu in zgleda cist isto kot na 19 CRTju mar milimetrov vecje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Cinderela ()

Izi ::

Za 215TW sem že slišal, da se ljudje pritožujejo nad input lagom, čeprav ni 24"
Najhujši input lag med vsemi monitorji ima Samsungov 244T, kjer je izmerjen več kot 60ms zaostanek med premikom miške in premikom okna na ekranu. Ima pa verjetno najlepšo sliko od vseh LCD monitorjev.
Tako, da nakup 20 ali več inčnih LCDjev je sklepanje kompromisov.

Input-lag je znan že več kot leto dni in z prihodom 24" monitorjev pa je končno postal splošno znan, ker ga na precej razširjenem Samsungou 244T z lahkoto opazijo čisto vsi.
Proizvajalci jasno problem skrbno prikrivajo.

Glede input laga si lahko prebereš na wikipediji
Input lag @ Wikipedia

Zaenkrat je znano, da je input lag odvisem od tipa panela.
S-PVA, S-MVA in Overdrive-TN paneli imajo velike input lage.
Največji input lag ima S-PVA
Medtem ko jih IPS, S-IPS in AS-IPS sploh nimajo oz. so več ali manj nezaznavni.

Če bi jaz ta trenutek kupoval LCD 20" ali več bi verjetno izbral S-IPS panel.

Cinderela ::

Jah nic od tega nisem vedo prej. Zaj se zadno probavam neki movie ko flasha vse te barve v ta dead pixel. Me res zanima ce bo delovalo lol 60% sansa baje.

opeter ::

Ne vem. Takšen probleme s svojim 20.1" LCD-jem (NEC 2080UX+) nimam.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Izi ::

Ljudje smo si različni.
Jaz sem siguren, da 50% ljudi z svoljimi čutili tega "problema" enostavno ne uspe zaznati, 25% ga opazi ampak se navadijo (možgani se prilagodijo in ignorirajo zaostanek),
za 25% ljudi pa je nažalost problem prevelik, da bi se lahko sprijaznili z njim.

Vsak ima določen čut bolj razvit kot drugi.
Jaz naprimer opazim močno utripanje slike še celo pri 85Hz. Šele okoli 100Hz se slika v mojih možganih zlije v neprekinjeno sliko.
Zato nikoli v življenju nisem uspel gledati televizijo, ker so včasih delovale na samo 50 Hz in tako sem imel občutek kot da gledam v stroboskop.
zato kot otrok sploh nisem mogel razumeti kako lahko ljudje stalno gledajo v tisto čudno škatlo iz katere se mi je zabliskala slika, ki je takoj nato popolnoma ugasnila :D

Zato pa z kvaliteto zvoka nimam nikakršnih problemov.
MP3 kompresiran na 32kbps je zame popolnom isto kvaliteten kot 320kbps pa čeprav poslušam na hudem stolpu v popolni tišini >:D
Ne vem ali je to zato, ker sem popolnoma brez posluha ali je kaj tretjega ampak se ne sekiram. vidoim pa da sem tukaj v manjšini.

Izgleda, da ima večina današnjih ljudi bolj ravit sluh in malo zakrnele oči :D
Ker sem poznal kar nekaj ljudi, ki so uporabljali stare CRT monitorje na 75Hz in se jim je zdela slika čisto vredu in utripanja sploh niso opazili potem tudi verjamem, da marsikdo ne more zaznati tistih 30 do 60 ms zaostajanja slike za premikanjem miške ali pa prehitevanje zvoka.

In tako kot nekdo prisega, da ne more nikakor poslušati 128kbps MP3-jev, ker je zvok nekvaliteten, tako nam je nekaterim ob uporabi novejših LCD-jev, ko jaz premaknem roko in nato "čakam" skoraj desetinko sekunde, da se končno tudi na monitorju začno premikati zadeve :D

opeter ::

Ja vidiš, to pa si dobro napisal. Mogoče hitrost res ne zaznam, vidim pa vsaj dvakrat več barv in odtenkov, kot večina okoli mene. To je najverjetneje zaradi tega, ker se dosti ukvarjam z barvami (mešanje barv pri naravnih materialih, ilustracije, fotografije itn.).
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Cinderela ::

Nevem no jaz bom sel v bigbang reko u bom da so deadpixli oz stuckani pixli. Cez noc bom pustil ovi pixel trainer ce bo se kaj unstuackalo ampak ne verjamem v to. In tudi reko mu bom da mi je prodal kao kak mi lahko proda monitor "super za igre" in "filme" njegove besede a kurac z tak big delayom da popizdevam zram! In takoj bom tudi vpraso ce vrnejo denar. Mislim mam reje CRT 19 colski kot pa LCD 21 colcki ce le ni teh problemov.
Ce bo pa enega dneva res potrebno to sraje od LCDja kupit v kolikor mi vrne zaj bom pa prej ziher eno vlko studijo naredo lol.
Samo fora je da sem se pogovarjo po angleksih forumih in tam so tudi ludi meli 215TW pa so vsi rekli da ni dobenega input laga lol. Zato sem sel posnet spil v clone modu in se je dobro vidlo da je.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Cinderela ()

Izi ::

Aja, opeter, tvoj LCD monitor NEC 2080UX+ ima S-IPS panel za katere velja, da nimajo nič input laga.
Tako, da jasno, da ga ne opaziš, ker ga enostavno ni :D
Imaš odličen monitor.
Tudi jaz mislim nabaviti enega podobnega samo, da mi je 20,1" malo premajhen.

Cinderela ::

So mi ga nazaj vzeli. Povedo sem enosavno po resnici. Monitor mi je bil predlagan kot super za igranje od prodajalca a ker ma S-xxx panel je prepocasen za igre in da ima 5 mrtvih pixlov. Fertik. Pa sem dobo dnar nazaj in se orpavico se je :D .
Kaj nej recem nimas bolsega servisa.

Cinderela ::

Nevem ce je to res glede S IPS panela. Kolko vem Dell 2005 uporabla prav tako SIPS pannel pa je bil zmerjen input lag napram CRT priblizno 50ms ali 60ms in to je teoreticno tolko kot S-PVA. Seveda cel lag nesmes pannelu prepisat ker so tudi nareldi test med Samsungom in Dellom z SPVA pannelom pa je mel Dell 25-45 samsung pa 45-60ms lag. Tak da!!


Zdaj v kratkem bo en clanek objavlen glede input laga in testiranja monitorjev. Bo zanimivo branje vsekako.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Cinderela ()

klemen22 ::

Če ti bo prodajalec uslišal tvoje moledovanje za zamenjavo potem so le dve opciji:
- prodajalec je kreten in dela v škodo podjetja -> če bi bil jaz direktor bi letel prvi dan!
- prodajalec je naiven in ima manjvrednostni kompleks, tako da se ne more upreti stranki s še tako idiotskimi predlogi
Aja po zakonu seveda nisi opravičen do vračila denarja!:\
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Cinderela ::

je se tretja moznost. Da vse to kaj si nastel leti na tebe in zato z nasmehom prebiramo tvoja blebetanja :D
Na njihovi strani tocno pise da mas cas v 15 dneh vrnit blago in zahtevat denar tudi ce je z njim vse vredi. NA to sem se tudi skliceval tak da nehaj ti z tvojimi zakoni ker si bedni. Ziher kaki wannabe policaj ki je pado na psihotestu >:D

klemen22 ::

Na njihovi strani tocno pise da mas cas v 15 dneh vrnit blago in zahtevat denar tudi ce je z njim vse vredi.

To drži za splenko trgovino ha? :\ :\
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Cinderela ::

kaj ma veze to! nikjer nic ne pise zakaj kaj velja in je samo ena stran tak da... bi verjetno kr ti prvi ven leto z take trgovine>:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Cinderela ()

klemen22 ::

kaj ma veze to! nikjer nic ne pise zakaj kaj velja in je samo ena stran tak da... bi verjetno kr ti prvi ven leto z take trgovine

In verjetno kje na njihovi spletni strani tudi piše "Pridružujemo si pravice do napačnih podatkov" in to samo zado ker taki kot ti Cindarela hočejo izkoristit vsako luknjo v "zakonu". :\
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

opeter ::

Amen. Tema je zaključena. Happy End za Pepelko. Veselimo se skupaj. Moderatorji zaklenite. Hvala.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

JOKER ::

Cinderela:

nekaj postov gor, si se spravil name, da se delam pametnega !! HALOOOO !
Takrat ko sem ti jaz odgovoril, nisi nič omenjal v svojem prvem postu, da ima Death pixle ... itd, ampak je tvoj glavni razlog bil, da ti enostavno ni vščet, tako da ....... >:D
Škoda, da te nisem citiral, da bi tudi ostali videli, kaj si najprej napisal.

Vidim pa, da skozi spreminjaš svoje poste "popravljaš", nato si pa pameten.

Kolikor sem prebral pa opažam, da si zadevo rešil, hvalabogu !
________________________________________________________
Ka te češ ....

klemen22 ::

Takrat ko sem ti jaz odgovoril, nisi nič omenjal v svojem prvem postu, da ima Death pixle ... itd, ampak je tvoj glavni razlog bil, da ti enostavno ni vščet, ta

Dead pixli v MEJAH NORMALE niso napak ki bi bila primerna za garancijo. To je slabost tehnologije.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Cinderela ::

Kaj spreminjam? razen ce ti 15 minut rabis da napises nekaj ok.

5er--> ::

Verjetno klemen22 misli tole:
[To temo je spremenil Cinderela dne 30.07.2006 ob 10:17:08.]
[Ta odgovor je spremenil Cinderela dne 30.07.2006 ob 11:11:49.]
[Ta odgovor je spremenil Cinderela dne 30.07.2006 ob 12:29:30.]
[Ta odgovor je spremenil Cinderela dne 30.07.2006 ob 12:44:27.]
[Ta odgovor je spremenil Cinderela dne 30.07.2006 ob 17:01:49.]
[Ta odgovor je spremenil Cinderela dne 31.07.2006 ob 15:54:00.]
[Ta odgovor je spremenil Cinderela dne 31.07.2006 ob 16:26:53.]
Edit: Prav imaš Cinderela. Zamešal sem uporabnika JOKER in klemen22.:8) Oprostite.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 5er--> ()

Cinderela ::

Jaz jokerju pravim ki se sklicuje na prvi post kjer tocno pise za dead pixle. On pa komaj 15 minut kasneje reagiral tak da predvidevam da rabi 15 minut da kaj napise te pac. Kaj ces.

perci ::

Prebral sem prvih 10 postov in ugotovil, da noben tule, vključno s tistim, ki dela v bibangu, nima pojma kako je s to stvarjo. Sem sicer tole razlagal na tem forumu že n-krat, tako da se mi res ne da še enkrat. Svetujem "iskanje".

Popravek: Izi je kokr tok pravilno napisal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

TechBeats ::

Ma klošarji so v temu bigbangu, sploh kar se špilk tiče.
Danes sem hotel vrnt oz. reklamirat špil NFS-carbon in kaj mi reče na oddelku za igre, ne morem zamenat ker je že odprta, pa kao da ni tehtn razlog ker mi špil ni všeč. WDF res cigoti, pol mi pa še zabije kao da bi imel probleme z nadrejenimi če bi mi vzel špil, ker sm ga že uporabljal.

No mal sem ga sam posral, ker sem že špil registreru oz. sm uporabu serijsko,da sem sprobu špil prek neta. Sam sem mu tud predložil account in mu še reku da nimam namena, da bi zdej kao spizdu serijsko, pa da bi jo sam na piratski verziji uporablju. Pa mi reče, da me čist šteka sam da ne more in pika. Res šupki so kar se tega tiče.

Ps. a kdo kupi NFS rabljena špila 5dni dam accaunt in si sam pol spremeni podatke v accountu (password , mail) za evo 30€ nova je 43€. naj mi ZS pusti ali na mail (t_razer@hotmail.com), če koga zanima.
AciD TriP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: TechBeats ()

bastadu ::

Danes sem hotel vrnt oz. reklamirat špil NFS-carbon in kaj mi reče na oddelku za igre, ne morem zamenat ker je že odprta, pa kao da ni tehtn razlog ker mi špil ni všeč.
Ja kaj si pa pričakoval, da ti ga bojo brez besed vzeli nazaj?? Sladko sanjaj, špil si kupil in basta, za preizkus pred nakupom obstajajo demoti, ne pa da špil kupiš in ker ti ni vušeč bi ga ti kr vrnil...

TechBeats ::

Usen so hinavci, k da lohka vidm na podlagi demota kaj vse je in kaj ni kul pa kako je prek neta kar je bistvo zame, če pa u demotu sploh prek neta ne morš sprobat, požeruhi oderuhi jedni so še zmer>:D . Nkolveč ne kupm špilk, kar se tiče ko vn pridejo raj počakam neki cajta pa dam pol še enkrat cenej zanjo, lep primer Quake 4 bla 15.000sit, jst sm dal pa po max pol leta 3900sit zanjo.

Nategovalci so, in še zmer bojo zame u temu Bigbangu. Pa rečte kar čte.;(( ;((
AciD TriP

bluefish ::

ne misli, da imajo samo v BigBangu tako politiko poslovanja. Iger prav tako v vračilo ne sprejemajo ob nakupu preko interneta,... Seveda je stvar popolnoma logična. Predstavljaj si, da nekdo kupi igro, jo obrne, čez en teden ali manj pa jo prinese nazaj in pove, da mu ni všeč.

Zheegec ::

Ja politika glede tega se je res spremenila čez noč. Kakšen mesec nazaj bi ti še mogoče zamenjal, če bi ti pa zdajle špil vzel nazaj bi ga moral prodajalec sam s svojim denarjem kupit!!
Zakon sicer pravi da morajo biti rabljene stvari (recimo rabljena igra) posebej ločene in označene od ostalih in pa seveda z določenim popustom. Pa si predstavljal - vrneš špil po 5 dneh ker ti ni všeč, proda se ga naprej z recimo -30% in podjetje je celo na izgubi. Misliš da si lahko kar malo zmišljuješ in da bo šlo podjetje samo sebi delati škodo??
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

JutriPS3 ::

Digital Dope: koliko si star?:\ A kruh tudi vrneš v trgovino če ti ni všeč? Kaj vse živ človek ne prebere. Mislim bogi prodajalci ker se morajo s tem ukvarjat. Verjetno si v tem času NFS že obrnil kaj?>:D Za v rubriko "saj ni res pa je".
Ja, po demotu imaš približno predstavo ali ti je igra všeč ali ne.
Bom probal jutri reklamirati pico v bližnji pizzeriji - seveda jo bom prej pol pojedel da se prepričam da mi ni dobra.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: JutriPS3 ()

Zheegec ::

Cindarela - a to misliš za BigBang spletno stran?? tam 100% nikjer ni to napisano (15 dni časa za vračilo namreč), tako da če ti prodajalec iz BB kaj zamenja ali vrne gotovino ti naredi blazno veliko uslugo, sploh glede na to, da imaš možnost artikel pogledati že v sami trgovini in tudi kaj vprašati - seveda je pa odvisno v kateri BB greš, v onem pri Koloseju (BB Giga) boš več izvedel kot v onem pri tržnici hahaha :))))
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

TechBeats ::

Hahhaha, very funny:\ , nima veze, ma da ti vzamejo špil nazaj. To pa sploh ni primerljivo s hrano in podobnimi bedarijami k jih naštevate.
Nism je ubrnu sam čist mi je mim, sm jo kupu sam zarad multiplayerja pa še to je čist bedno, tko da ne mi solit po pameti.
Kaj mislu sm da bojo reklameral in kaj je narobe kle, špil je špil so fucking what ne. To imajo oni u BB ene blodnje kao da bi nevem recimo cdkey ukradu, na ta način, sam mene boli za un cdkey, če me je špil čist razočaru, sm več pričakoval od njega tko da ne pametuj jutrips3 -za tvoj info več k ti. Pa ne mi z enimi otroškimi forami naprej metat k se nemislm s takimi bedarijami ukvarjat.

Fora je sam u tem, če bi pa mp3 player nazaj prnesu je pa se kul, k je pa špil je pa ceu hudič, če je že odprta embalaža, zamoje pojme je to brezveze, k špil je čist nou 2x polaufan. Uglavnm nima veze zame so amaterji in pika.8-)
AciD TriP

JutriPS3 ::

k špil je čist nou 2x polaufan.

Ja z uporabljeno serijsko>:D
Še enkrat premisli zakaj se špilov ne more vračat če premoreš toliko pameti. Bi blo pa fino ja. Kupiš špil, čez 3 dni ko ga obrneš rečeš da ti ni všeč in bi ga rad zamenjal za drugega ali pa denar nazaj.

bastadu ::

Jap, za začetek bo potrebno znat ločit kaj je software in kaj hardware...

Matek ::

No, naslednjic ko se za nekaj tako trdno odlocis, se sploh ne obremenjuj z obvescanjem sirnega sveta preko foruma. Ker ce ti itak ves kako je, potem ti mi ne moremo vec pomagati.

Sicer pa seveda je logicno, da se spili ne menjujejo, clovek bozji, iz natanko takega razloga, kot si povedal - ker je cisto enostavno CD-KEY prepisat. Ce bi vsak cd/dvd menjali ljudem, potem bi jaz lepo kupil enega, ga zripal, nesel menjat in tako naprej. Pa bi v kakem tednu v mp3je spravil vso glasbo, ki bi mi ugajala. Ce pa naujo hotl m3nat, so pa amaterji in.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

TechBeats ::

Jah shit happens, jebat ga. Serijska gor dol, sam vseen ni to to, sem pričakoval več, ne pa sam eno odslovitev in ene bedne razloge, pa tudi če nebi uporabil serijske mi je nebi uzeli nazaj, so rekl pol. Krrrr nekiiiiii.
Pa nej bo software al pa hardware.
Ja jst sm potrošnik in imam vso pravico do vračila blaga ki se ga kupil, by the way, in to pravico imamo potoršniki, drugač je pa en velik nateg. A jst tud denar serjem pa ker stvar, ki mi ni ušeč, in bi rad denar nazaj ne smem dobiti, tukaj se pokaže zakon oz eno pravilo ki gre, da ima potoršnik vedno prav pa naj reče prodajalc kar hoče, in u mojmu primeru se to izkaže kot zelo grenka laž.
Evo še en primer sm se spomnil, kupil sem miš logitech mx518, sem jo imel doma 2dni in jo tud uporabljal ta čas, samo ker je samo za desničarje, mi ni odgovarjala in sm jo odnesu nazaj, ok res da mi niso dal denarja nazaj, sem si pa lahko izbral ostale stvari iz te štacune(comtron), za isti znesek in stavr je bila rešena, v tem primeru je imel potrošnik prav, sam vseen kar se špilke tiče ni to to.
AciD TriP

bastadu ::

Ta 'tvoja' pravica ne velja, v kolikor gre za programsko opremo, računalniške igre, zgoščenke (CD), filme (DVD), knjige in potrošni material, v primeru, da je bila odstranjena originalna embalaža... pa sprijazni se že enkrat, da je prodajalec imel popolnoma prav...

JutriPS3 ::

Ja jst sm potrošnik in imam vso pravico do vračila blaga ki se ga kupil

Ravno prej si rekel da se strinjaš da se kruha ne menja sedaj pa pizdiš da ima potrošnik vedno prav. Zanč sem kupil pol kile jelenovga pa mi je bil zanič, bi moral nesti nazaj?>:D Saj veš potrošnik ima vedno prav

Pa nej bo software al pa hardware.

Še enkrat: neka kontrola mnora biti. Se ti zdi prav da bi razno frocovje vračalo (že preigrane) igrice pod pretvezo da jim niso všeč. Seveda po možnosti s porabljeno serijsko?>:D

da ima potoršnik vedno prav pa naj reče prodajalc kar hoče

Ne, potrošnik nima vedno prav. Od kje ti to. Od onega ponarodelega pregovora?

samo ker je samo za desničarje, mi ni odgovarjala in sm jo odnesu nazaj

Tukaj sem se pa nasmejal:D

A jst tud denar serjem pa ker stvar, ki mi ni ušeč, in bi rad denar nazaj ne smem dobiti

Dobro, te jutri obvestim kako bo s pico, ko jo bom reklamiral, seveda jo bom prej pol pojedel:D Pizda bodo prasci če mi ne bodo dali denar ki ga ne serjem nazaj.

TechBeats ::

Okej kul, sam hotu sm slišat vaša mnenja, sam sm ugotovu, da ste vsi polni sarkazma, eni bolj k drugi:\ :| .
Uglavnm, ja zajebu sm ker sm šu vračat špil LOL. Probat vrnt ni greh.
Ok ne bom več moril.0:)

@jutri ti se pa tud mal skuleri momak:D
AciD TriP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: TechBeats ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LCD Monitor (za igre)

Oddelek: Kaj kupiti
161944 (1538) jazst1
»

Dell 27" ali kaj drugega?

Oddelek: Kaj kupiti
182525 (1810) zile
»

30" monitor (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
505428 (3795) wade
»

LG 26" monitor

Oddelek: Kaj kupiti
394570 (3346) LordWorm
»

hitra odločitev

Oddelek: Kaj kupiti
151638 (1308) miwche

Več podobnih tem