Forum » Loža » McDonalds
McDonalds
Poldi112 ::
Pravilo da bi metali stran hrano zato ker je prehudo pocakati 2 min se mi zdi sick. In je pohvalno s strani nasih fast foodov da tega ne delajo.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Tear_DR0P ::
Fast food is food prepared and served quickly dalj na wiki
Hrana mora biti postrežena hitro, čakati mora že pripravljena, vendar še vedno sveža in topla. Čaka te lahko samo dolečn čas kot je že bilo povedano. To je politika podjetja in franšize. V kolikor se je niso sposobni držati, naj se ji odpovejo. Licenca je licenca, za softwer ali za restavracijo.
Je pa res da je neetično hrano stran metati, sam je tud neetično govorit kako zanič so slovenske restavracije in kako zanič je hran tam. Sam etika sploh druga tema.
Fast food pomeni postrežen hitro, brez čakanja. Pa tudi če je nekomu 3 minute težko počakati, je to njegova stvar, morda se mu na vlak mudi.
Če pa maš čas, se vsedeš v normalno restavracijo, hrano naročiš in nanjo počakaš.
Hrana mora biti postrežena hitro, čakati mora že pripravljena, vendar še vedno sveža in topla. Čaka te lahko samo dolečn čas kot je že bilo povedano. To je politika podjetja in franšize. V kolikor se je niso sposobni držati, naj se ji odpovejo. Licenca je licenca, za softwer ali za restavracijo.
Je pa res da je neetično hrano stran metati, sam je tud neetično govorit kako zanič so slovenske restavracije in kako zanič je hran tam. Sam etika sploh druga tema.
Fast food pomeni postrežen hitro, brez čakanja. Pa tudi če je nekomu 3 minute težko počakati, je to njegova stvar, morda se mu na vlak mudi.
Če pa maš čas, se vsedeš v normalno restavracijo, hrano naročiš in nanjo počakaš.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain
gzibret ::
Jaz predlagam da termin "fast food" zamenjamo s terminom "junk food" in imamo rešen problem glede čakanja.
Vse je za neki dobr!
junk food in McDonaldsova sterilnost ne greta skupaj.
Daedalus ::
junk se nanaša na "kvaliteto" hrane in ne na pogoje, v katerih je pripravljena...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
Luzdi ::
A joj keri kekci ste to.
Mislm sramota da mate take fore. Grov up. Taka nestrpnost. Sej so ljudje in me zanima če bi kdo od vas pametnjakoviču za 500sit/uro skakal okol pekača da bo stranko lahko postregel v 3minutah in ne v 4. Mislm sploh ne vem kva nej rečem. Razvajenci jedni. Pa ne neki tle primerjat restavracije al pa McDonaldsa k dobr vemo da za restavracijo rabiš minimalno pol ure ne pa teh 3 al 4 minut v McDonaldsu.
Sramota da nastaja taka problematika ker moraš počakat na burger ker jih pač zmanjka eno celo minuto ali dve!
Mislm sramota da mate take fore. Grov up. Taka nestrpnost. Sej so ljudje in me zanima če bi kdo od vas pametnjakoviču za 500sit/uro skakal okol pekača da bo stranko lahko postregel v 3minutah in ne v 4. Mislm sploh ne vem kva nej rečem. Razvajenci jedni. Pa ne neki tle primerjat restavracije al pa McDonaldsa k dobr vemo da za restavracijo rabiš minimalno pol ure ne pa teh 3 al 4 minut v McDonaldsu.
Sramota da nastaja taka problematika ker moraš počakat na burger ker jih pač zmanjka eno celo minuto ali dve!
Kr en
Matek ::
Vsi, ki obsojate tiste, ki ne morejo počakati 3 minute, ne razumete cele zadeve. Ne gre se za to, da ne bi mogli počakati tistih par minut na hrano, seveda lahko, to je dokaj hitra postrežba. Ampak če greste v Ameriko kamorkoli v McDonalds, majo tiste kanalčke polne sendvičev in vrsta gre kot po tekočem traku, ne pa da takoj ko pride 10 ljudi v restavracijo je treba čakat. Pač, Slovenija je premajhna oziroma ljudje premalo uporabljajo takšne restavracije, saj so cene hrane dokaj visoke v primerjavi z običajno hrano. Nekateri pa bi želeli met instantno postrežbo, saj se marsikje tudi pri nas hvalijo z brošuricami o tem, da se hrana odvrže po nekaj minutah, če ne pride do kupca, a vendar še nisem videl, da bi vrgli kak senvdič stran.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
po pravici povedano, me boli kurac kak šiht so si zrihtal.Jst še nikol nism mel ure plačane manj od 600 SIT na uro. Delal sem pa že kot nosač, čistilec, roadie, tonc, programer, prevajalec, administrativni delavec, natakar,... Sem želel it v Mca delat pa je reku kolega ki je že delal tam da nej grem rajš rit nastavljat, bo lažje.
Pa niso krivi oni ki tam delajo za blagajno da je postrežba počasna, tko da dret se nanje je absurd. Napadit je treba vodjo poslovalnice al pa celo lastnika licence-franšize. On špara in zaradi njega čakaš.
Sej sicer pa ne vem kaj se bunim. Ne jem v McD, razen 2x do 3x na leto, ko se mi zalušta, al pa kje v tujini.
Pa niso krivi oni ki tam delajo za blagajno da je postrežba počasna, tko da dret se nanje je absurd. Napadit je treba vodjo poslovalnice al pa celo lastnika licence-franšize. On špara in zaradi njega čakaš.
Sej sicer pa ne vem kaj se bunim. Ne jem v McD, razen 2x do 3x na leto, ko se mi zalušta, al pa kje v tujini.
BigWhale ::
Mene to cakanje in jamranje na cakanje niti ne moti tako. Moti me bolj tisto, ko ljudje jamrajo o higieni in o tem kak junk je junk food.
Temu se je ziga pri repliki na moj post izognil. ;>
Temu se je ziga pri repliki na moj post izognil. ;>
Ziga Dolhar ::
BigWhile, opomni me ... čemu točno sem se izognil? (Kopi-pejst prosim, da ti lohka direkt odgovorim :).)
https://dolhar.si/
bradek ::
Urna postavka je 700-750 sit, odvisno od poslovalnice, ce so zadovoljni s tabo in "napredujes" se ti naslednji mesec zvisa urna postavka za 50sit. Nocne postavke ne poznajo/v nekaterih poslovalnicah je 100sit visja (odvisno od franšize).
Dr Evil ::
Urna postavka je za začetnike od 240 do 300 sit in to ni joke.Kaj te mislite,da bo nek fast food štand plačal tolk kot kakšna zavarovalnica?Malo morgen.
flipflop ::
Ma dej dej. Pokaži kak dokaz, da res kdo dela tam za 240 SIT na uro. Tri leta nazaj sem videl, da so imeli oglas za študente, plačilo pa >500 na uro, tak da ne vem od kje tebi teh 240. Ali pa če si ti v kakšni drugi državi, pa imate tam takšno postavko.
overlord_tm ::
? Ne, res ne.
nisi dost v Meku :p
potem res ne vem zakaj bi jim na steni visela tista ura, ki tudi ur ne kaže, pa zajak bi metal tiste konce železa med burgerje . Pač če ga tok cajta noben ne poje, pol ga stran vržejo. al pa so se res potrudl in zavajajo stranke
Flipflop.Sam sem prek študenta nekaj časa delal tak da vem.
Aja,delal pa sem v Mb.Mogoče je v Ljubljani drugače,saj ste baje nad 80% EU razvitosti.
Aja,delal pa sem v Mb.Mogoče je v Ljubljani drugače,saj ste baje nad 80% EU razvitosti.
Myth ::
Mene zanima kdaj si ti tam delal?? Moj prijatelj je lani med počitnicami tam delal in verjemi, rekel mi je da je urna postavka od 500sit dalje.
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤
Bilo je pred tremi leti.Za razliko od tvojega prijalta, za šest mescov ne dva,saj drugače ti niso povrnili stroškov za zdravniški pregled.Mogoče je v Mcdonaldsu kjer je tvoj prijatelj delal ,delo bolše plačano,a mi lahko verjameš,da je politika tega štanda malo plačilo za veliko dela.
In dvomim,da je v Mb po teh treh letih urna postavka naredila tak preskok.Mogoče je sedaj okrog 400 sit več pa nikakor ne.In še to ko si assistent manager z dovoljenjem do čiščenja solate
In dvomim,da je v Mb po teh treh letih urna postavka naredila tak preskok.Mogoče je sedaj okrog 400 sit več pa nikakor ne.In še to ko si assistent manager z dovoljenjem do čiščenja solate
Myth ::
A ti si sploh živel zdaj 3 leta?? Veš koliko se je spremenilo. Tudi plače. In cene bonov. Pa nič če ne verjameš, jaz sem povedal kar vem. Vsak ima svobodo do svojega mnenja.
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤
flipflop ::
Mogoče je v Ljubljani drugače,saj ste baje nad 80% EU razvitosti.
Kakšna Ljubljana. Težko verjamem, da bi kdo v Sloveniji šel delat za 240 SIT na uro.
bradek ::
Dr Evil, ne pretiravaj, povedal sem ti kaksne so urne postavke, z 300 sit na uro si pa ustrelil mimo in to zelo. Ce mi se vedno ne verjames poklici upravo McDonaldsa Slovenija na 01 4289 210 in ti bodo tam povedali.
Ste pa smešni,vi bi nekaj okrog telefonirali,meni pa ko sem ta denar prejel pa mi ne verjamete Kr sanjajte o velikih parah,samo prosim ne v povezavi z Mcdonaldsom.
BigWhale ::
Ziga,
Eh, tvoje lene riti ne bom podpiral... Poglej moj drugi post in tvoj odgovor nanj... ;)
Eh, tvoje lene riti ne bom podpiral... Poglej moj drugi post in tvoj odgovor nanj... ;)
LordWorm ::
Glihkar pojedel 2xRoyal Cheese in 4xCheeseburger...Riiiiiiig
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LordWorm ()
perci ::
McDonald's ima po SLO franšise. Torej ne gre samo za eno firmo itd. Zato so lahko tudi urne postavke drugačne od Mac-a do Mac-a. Je pa tko, da naceloma servis ne pusti tako nizkih postavk.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mc'Donalds (strani: 1 2 3 4 … 22 23 24 25 )Oddelek: Loža | 182495 (7062) | Horas |
» | Kebab vs. ostala hitra hrana (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 48762 (44427) | PINki |
» | Subway Sendvici (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10734 (9127) | B-D_ |
» | Supersize Me!Oddelek: Sedem umetnosti | 3309 (1968) | Tear_DR0P |
» | McDonald's (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7043 (6383) | blue96 |