» »

Supersize Me!

Supersize Me!

Boeing ::

Zanima me, če je že kdo gledal ta film in kakšno je vaše osebno mnenje o vsej stvari in o problemu nasplošno...

Osebno se vedno bolj zgražam nad ameriškim načinom delovanja in dojemanja demokracije... in vedno manj se čudim vse pogostejšemu pojavljanju america-haterjev ;((

Nasplošno pa kul dokumentarec, ki da misliti. Pri Mc-u me že zdaj niso videli velikokrat (preštejem na prste ene roke za lani), od sedaj naprej pa me sploh ne bojo več.

LP J
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Ziga Dolhar ::

"Ameriški način dojemanje demokracije" ... "america-haterji" ...

... McDonalds.

Potem ti to uspe povezat v neizogiben problem preobjedenosti, s katerim se soočiš že, če "malokrat" [prsti ene roke ...] tam ješ. In sedaj tega ne boš rešil, ampak boš problem z izogibanjem preprosto ignoriral. Supr.

p.s.: pri problemu "dojemanja demokracije" in "haterjev" ima tvoj nick verjetno precej večji vpliv kot prehrambena veriga.

--

p.p.s.: Jure, takih zmedenih postov od tebe nisem vajen. Res. Kaj točno želiš sporočit?
https://dolhar.si/

Vikking ::

v tem dokumentrcu se je tip dobesedno nažiru, 3 obroke iz mc-a na dan! Nekako prikazu da to zelo slabo vpliva na zdravje, ter moč korporacij da se vsidrajo v šolstvo ne glede na to če prodajajo zdravo prehrano ali ne. Zanimiv dokumentarc,

Pithlit ::

Verjetno sm eden redkih k so se mu ob tem filmu sline cedile >:D . V McD-ja grem tko... enkrat do dvakrat na leto... Zato ker imajo res okusne zadeve. To da so nezdrave ve pa itak vsak normalen človek.
Life is as complicated as we make it...

Mr_Globus ::

Itak vsa hitra prehrana škodi. Mc pa spolh sux ker tej njihovi burkgerji so za dva pajs(k)a in jih ni več. Grem raje k kakemu čefurčku na štant pa dobim vsaj kaj konkretnega:D

Caligula ::

Ta film ni dokumentarec. Vidi se tudi, da tip nima pojma, ker ga potem dejansko lahko katerikoli dripec iz MCDja popolnoma unici kot so dejansko ga na koncu s preprosto izjavo.

Jah saj mi pri MCDju odsvetujemo, da bi kdo vse 3 obroke dnevno jedel v MCDju-oz da bi jedel samo burgerje.
Tega se sami zaposleni ne pocnemo.

Nasploh pa ponujamo tudi precej solat,..

NAvsezanje lahko kdo pije toliko mineralne vode, da umre. Pa to se ne pomeni, da je voda strupena...

Skratka tip je lame. Skoda v bistvu samo ponavadi je tko ,da prave teme nesposobnezi zajebejo.

BigWhale ::

> Jah saj mi pri MCDju odsvetujemo, da bi kdo vse 3 obroke dnevno jedel v
> MCDju-oz da bi jedel samo burgerje.

Hm, problem ni v McD-ju. Problem je v ker v USA imajo poleg McDja, se kakih 153 drugih fast food restavracij. V vsakem mestu in povsod.

Potem pa jes zajtrk k McD, kosilo v Taco Bell, vecerjo pa v Pizza Hut. ;) Pa to so samo najvecji, vsako mestece ima pa se kakih deset takih manjsih. :)

Aja, za malico pa jes kak ultra cheesy snack,... :P

In probleme imajo zato, ker je precej hrane taksne kot je. In ta problem je cedalje vecji tudi pri nas.

RookY ::

Tiste Mc solate , so glih tko junk food...
Solata mora biti sveža, če hočeš, da ima telo kako korist od nje in poleg tega ne prelita z nekimi strašnimi prelivi, posuta z mesom itd...
Mislim da tukaj ni sploh za razpravljat...Mc in ostale fast food so nezdrave. Ko se odločiš, da greš jesti v Mc, tja ne greš zaradi zdrave prehrane seveda, zato je tudi ne ponujajo...
Meni osebno je sicer Mc boljši kot ves ostali fast food. Je mogoče zato, ker je najbolj nezdrav? :D
Juhu juhu spet bom bruhu

TESKAn ::

Tip je samo lepo dokazal, da je fast food nezdrava in povzroča debelost in dosti drugih problemov. Kolikor sem razumel film, je bil njegov cilj, da to dokaže, ker se korporacije nekako niso strinjale, da so soodgovorne za porast predebelih in kronično predebelih ljudi v ZDA.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Boeing ::

Ziggga: v bistvu sem hotel povedat točno to, kar sem. Da je ameriški sistem trgovanja s prikrivanjem pomembnih informacij, zavajanja potrošnikov in poteptanju kogarkoli, ki se postavi pokonci, za vsako ceno, in da se ta kuga širi povsod po svetu in je tudi že pri nas.

Glede mojega nicka pa dobro vem, kakšne probleme imajo konkurenti na trgu in čeprav se mi samo približno sanja, kaj se dogaja v ozadju, mi slednje ni prav nič všeč, ampak kaj naj zdaj? Menjam nick ? :)

Kar se pa tiče reševanja problemov z izogibanjem: jaz sem zase problem hitre prehrane rešil že na samem začetku, ko sem se odločil da ne bom živel od mcdonaldsa, ampak da bom 45 min "of my value day time" namesto pred računalnikom raje preživel v kuhinji. Verjemi, če bi se vsi odločli ta problem rečevat na ta način, bi dotični problem hitro izginil.
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Vikking ::

Caligula: Ta film ni dokumentarec.

na imdb pravjo da je, (mislim da je prav toliko dokumentarec kot je Fahrenheit 9/11 od Michael Moore-a), ampak me vseeno zanima pod kakšen žanr bi ga ti uvrstu. Vsako pretiravanje škoduje zdravju, tudi če bi s športom pretiravu tako kot je on s hrano pri mc-u bi ti to bolj škodilo kot koristilo.

Je pa res škoda da tudi pri nas v Sloveniji nimamo supersize menije kr zgledajo vredi pa pocen, pa še naješ se. V mc-a grem 10x na leto pa mi je vedno všeč, le tisti burgerji so tko mičkeni, kr drugače bi večkrat pršu.

ShowDown ::

glede solate v MCD-u: Že samo preliv ima več kot 400 kalorij.....to pomeni da jih ima več kot hamburger!!!

Soldier ::

jao ko tole berm se mi je tk zlustal enga al pa tri big mac-e....a aaaa-jutr gem u McD..

jRk0 ::

jazst sem pa vceraj za vecerjo pojedo 4 cheesburgerje:) to je vsaj poceni:D 660 sit za 4 :D
You fuck up once, you loose two teeth.

overlord_tm ::

ampak me vseeno zanima pod kakšen žanr bi ga ti uvrstu


[šala] znanstvena fantastika :P :P :D [/šala]

V Meku majo tak zanč une cheese, včasih so bli še dobri sam zdej so pa zanč. Big mek je še kr dobr sam je mejhn :'( .

recimo da grem 10x na let tja

---
enkrat sm jih v meku mal prodajalce zajebavu zarad tega filma, če so kej prometa zgubil pa to, pa sm dubu zraven zaston kolo :D

Zgodovina sprememb…

darh ::

kakršnokoli pretiravanja škodi -- tako kot je tipu k je en mesec jedu samo v meku, tako njegovi bejbi ki se baše samo in edino z zelenjavo (razen če je le po poklicu vegan-kuhar, privat pa tud kak zrezek poje).

Blazno trapasto se mi zdi se spravljat na razne korporacije zaradi lastne neumnosti - če si debel in ti ni prav si za to kriv sam... mek pa zihr nikogar ne sili v to. Meni je tudi ful dobr bigmek pa chicken, pa ne grem vsak dan jest tega. Pa kaj potem če je v vsakem mestu po 100 različnih fast-food restavracij -- kriv je tisti k je tolk weak da se ne more upret temu.
Excuses are useless! Results are priceless!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: darh ()

Caligula ::

Zanr?
Home video.

Lahko bi sel v katerokoli restavracijo 3krat na dan in bi jedel kar ti pac najbolj pase po okusu in toliko kot ti pase-oz on se je se silil-se celo po tem, ko je ze bruhal,... pa bi mel take ali pa se hujse rezultate.

To kar je delal on je zanr jackass home videov.

Binji ::

ma jst te hrane iz Maca itak ze dolgo ne morm vec. Pa nism kaksen privrzenec zdrave prehrane:D Mi ze okus ni pravi..kot bi plastiko grizu:|
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

flipflop ::

Meni se pa ne zdi tak slaba, samo premalo je je za tisto ceno. Grem pa tja jest mogoče 5x letno.

whatever ::

Ne vem, meni je včasih hrana iz mcdonaldsa teknila, danes pa mi ne več toliko. Kljub temu kdaj pa kdaj še zavijem tja, ker se včasih zbujam ob čudnih urah in je to edina "restavracija" v bližini ki je še odprta. So pa predragi definitivno so hamburgerji premali za to ceno pa še preveč plastični. Pa še zdej so prasci podražili - včasih sta 2 cheeseburgerja koštala 300 sit, zdej pa so podražil na 330 sit in to ceno na veliko oglašujejo kot da je ne vem kako ugodno, malokdo pa ve, da sta prej stala 2 cheeseburgerja 300 in ne 330 tolarjev. Prav popizdim ko slišim tisto njihovo reklamo. Barabe kapitalistične.>:D
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Vikking ::

To kar je delal on je zanr jackass home videov

Nisem vedu da je Michael Moore dobu oskarja za Jackass home video za njegov Bowling for Columbine, ker situacija je popolnoma ista.

Kamorkoli pogledam vsepovsod ga imajo za dokumentarc. Mogoče je nared bolj domače, a to mu ne zmanjšuje vrednost, da bi ga pripisal jackass moviju.

Mogoče ga uvrščaš med jackass movije ker je pač tvegal svoje zdravje za ta film oz. če navedem iz (Vir: myTELUS) "Not surprisingly, the diet makes him lethargic, then sick, then actually threatens his life, possibly permanently. For all of Spurlock's Everyman charm, the film inevitably heads into Jackass territory, which for some viewers will probably come as a thumbs-up. But the filmmaker's refusal to eat anything at all other than McDonald's products, and his assiduous avoidance of any sort of exercise, makes him a fool, and that isn't something you would ever have thought to call Michael Moore."

Pa vendarle ga myTELUS uvršča med dokumentarce, mogoče se zaradi neumnosti izvalalca poskusa želi inačiti z jackass-om, vendar je pravilno podal nazorni prikaz ameriškega načina življenja, z veliko "dobre" hrane in malo gibanja oz. ukvarjanja s športom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vikking ()

Tear_DR0P ::

Fast Food ni nujno tudi junk food.

TIp je pa pač mel rad hrano iz Maca da jo je tolkk pojedu - je pa res da je ameriška družba dost drugačna od naše in se nam zdi bolana.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Microsoft ::

Jst pa se nkol nism bil v teh Macih. Sm pa slisal, da so baje ti burgerji tak mali, da dvakrat vgriznes v njega, pa ga ni vec. Slabo to.

Grem rajs v Pinkija.:P


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

Ziga Dolhar ::

Preveč "poslušaš", Jimi.
https://dolhar.si/

perci ::

Pinki je pa res obup - se 5 krat bolj nezdravo kot Mac.

Microsoft ::

Ziggga, bos reku, da ma Mac tak vlke burgerje, kot siptar pred vhodom v Gospodarsko razstavisce? To bi blo kul.

perci, vem. Sam ko si lacn, je vse dobro.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Matev ::

šiptar pred vhodom na gospodarca OAZA ima res velike lepinje
ampak možgane pa ne

ti da tist sendvič in tok ven iz njega teče da je za znoret

Brane2 ::

Film sem že kar nekai časa nazaj odgledal in se mi ni zdel nič alarmantno dobraga ali slabega. Zanimiv poskus pač.

Ni mi tudi čisto jasno,zakaj se toliko spravljajo na MC. Ta se samo trudi dati trgu, kar to od njega ZAHTEVA.

To tudi v filmu povsem jasno povedo. Če bi cesar organiziral teame specialcev, ki bi čez noč pobili vse, ki delajo v MCjih vsepovsod po svetu, bi se trg enostavno obrnil na konkurenco- ljudje se zaradi tega ne bi nehali nažirati.

Tovrstna hrana je pač taka kot vse druge razvade kapitalističnega sveta- lahko je žegen, če jo znaš pravilno uporabljati, lahko je pa pekel, če si kreten.

Tudi kriteriji, ki si jih je zadal tip ne govorijo kaj dosti proti MCju. Če bi igral po nekaih pravilih igre in bi hodil v recimo mehiške, kitajske, indijske ali pravzaprav katerekoli druge restavracije cel mesec vsaj 3x na dan in si privoščil solidne jedi, bi se ravno tako prenažrl, da o čisti vegetarijanski hrani ne govorimo.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

cortez ::

Ojojoj.

Epopejo sem si že pred časom ogledal. Nč novga za Europejce, zgleda pa, da je neki novga za jenki dudle dendije. Opisuje vsakodnevno Corporative Ameriko, ki jo američani ne zaznajo, ko garajo noč in dan. Seveda, pol pa zmanka cajta, da'b si doma kaj skuhal, pa grejo kolektivno (družina…) na pizzo, burgerje in podobno.

Če še ne veste kako je Amerika Skomercializirana, samo en primer :

V neki šoli (seveda v Ameriki) imajo kao Coca Cola day. Pa se je najdu en model, ki je pršu v šolo z majco, ki je imela logotip PEPSI-ja. In kaj se je zgodilo..na skupinski sliki je bil ta model viden na sliki, tko da se je lepo videl logotip pepsija; seveda so pri Coca Coli popizdili in odtujili del sredstev šoli. Tipček je bi izklučen za par dni (?), PEPSI pa mu je , kot pravemu patriotu!, dal ducat zabojev pepsija, pa še cel sortiment mechandisa.

Sam ene proti drugem jih je treba naščuvat.

dela ::

Ah, Mc je kriza glede cen. Včasih so dali McChickene v akcijo, pa so bli za časa akcije še manjši kot drugače. Lahko bi naredili en velik burger... magari za 600 sit- pa da je dovolj za en obrok. Bi imeli več prometa po moje.

Zato pa naši albanski prijatelji delajo super burgerje in ko se le da zavijem tja. Cena je ok (Pojem 2 in ne morem več dihat :D). Meso grillano, sveža solata, čebula...
Ne vem, ampak ti albanski izdelki se mi ne zdijo pretirano nezdravi. Ko se moja draga mati odpravijo v kuhinjo, mislim, da v večini primerov pričarajo še kaj manj zdravega. Ali vi drugače doma jeste samo zelenjavo in podobno?

Ta eksperiment pa je tako-tako. Že, če cel mesec lenariš, boš postal fino zalit. Je pa logično balansa malo zje*ana, če cel mesec zahajaš v Mca. Tisti lahek kruh ne da nič oglj. hidratov, po drugi strani pa dobiš ogromno maščobe in beljakovin.

Sicer pa kljub vsemu mislim, da so prav vsakemu Mcove zadeve okusne, le da tega nekateri nočejo priznati. In če so okusne, boš jedel več... in zato so američani tako zajetni :D

bog blagoslovi naše južne prijatelje, ki nam tako marljivo pripravljajo odlično hrano. In to mislim smrtno resno! V ameriki jih ni. Pa si jih oglejte :D

dela ::

Edini človek na svetu, ki je delal reklamo za coca-colo IN pepsi (Dave Chappelle), pravi da je pepsi boljša. (ampak le, kot priznava sam, ker je zanjo delal nazadnje reklamo :D). Sicer pa... Je kdo videl reklamo z 2 tovornjakarjema- eden prevaža pepsi, drugi pa coca-colo, sporočilo v tej reklami pa neverjetno direktno: pepsi je boljši od coca-cole. Reklamo sem gledal z odprtimi usti. Najverjetneje so sledile astronomske pravne posledice.
Je sploh dovoljeno, da v reklami za nek izdelek OMENIŠ ime konkurenta?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dela ()

krho ::

Malenkost offtopic:

Pepsi in koka kola se lahko skrijeta pred našo Kokto.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Matev ::

ah
kokta je navaden cukr
pa tudi kokakola in pepsi
ali pa sola

vse je samo za zredit se

Ziga Dolhar ::

> vse je samo za zredit se

Right ... >:D
https://dolhar.si/

darh ::

True -- cokta je neverjetno boljša karkoli konkurečnega.
Excuses are useless! Results are priceless!

Microsoft ::

Eh, na koncu, ko primesas malo rdecega vina, je lahko karkoli, pa je zelo dobro.;)

Sem si pa sedajle ogledal film. Pac, dosti drugaceno je tam, kot pri nas. Sploh tisto, ko je prehrambnenan industrija prisotna v soli, potem da se verjetno zakoni (ne)pisejo njim v prid. Samo vsa stvar, kot kaze, je tako dobro zastavljena, da se je ne znebis kar tako.

Sicer pa. Ali res tam delajo toliko casa, da jim ne ostane nekaj casa se za telovadbo, ce je ze ta potrebna? Vsaj enih 15 minut hoje po gozdu, recimo.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Gandalfar ::

Microsoft: pa si ti ze kdaj bil v kaksnem mestu, ki je malo vecje od Ljubljane?

cortez ::

FaLcOn3y3:

A si mogoče vidu tisto reklamo, ko gre otrok do piksn avtomata, pa ne more dosežt željene pijače, pa prvo vzame Coca Colo in jo uporab za podstavek, da pride do Pepsija.

Tle so tud uporabljal cel logo od Coca Cole, pa se ni noben pritožu.

Ziga Dolhar ::

Seveda, ker glede primerjalnega oglaševanja v ZDA in pri nas obstajajo občutne zakonodajne razlike.
https://dolhar.si/

Matev ::

mene v filmu čudi to da se model pritožuje nad prevelikimi porcijami

pri nas so tako micene da dvakrat ugrizneš - si usta umažeš in je konc

naš še pri nas supersize stvari uvedejo
mljaska

dela ::

cortez: sm tud vido ja... sam ona truckerska je bla še bol hinavska :D

Tear_DR0P ::

McDonalds sicer lahko tudi rešuje življenja, sam to sam nam razvajencem, ki bi drugače driskal in bruhal, če bi jedl lokalno hrano :) pač obstajajo tudi taki kraji na svetu.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Gundolf ::

Tisto kar je najbolj zanimivo v filmu in prikazuje dejanske razmere v ameriki je, da doktorji na začetku niso predvidevali nobenih resnejših posledic zaradi take diete. Pa jim je točno povedal, da ne bo jedel nič, kar ne bi mogel dobiti over the counter v Macu. Se pravi, če zdravniki rabijo študijo da ugotovijo res kako nezdrava je taka hrana, potem ne mislit da je to prebivalstvu vsaj približno jasno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gundolf ()

alexb ::

Sej ce bi se vsak dan 3x naziru s kranjsko klobaso pa s pirom zraven bi tud verjetn potegnu ksno posledico.
Pac vsakega mora bit zmerna meja.

Matev ::

če bi v normalni restavraciji ali menzi jedel se mu to ne bi zgodilo

mcdonalds hrana je dejansko premastna

Gundolf ::

JA ampak on ni jedu kranjske klobase in piva. On je jedel VSE kar ponujajo pri Macu. In sem spada tudi voda, solata in ostalo nemesno a vseeno svinjarijo. Med drugim se izkaže da le v nekaj (<10) izdelkih ni sladkorja. Med te izdelke ne spada solata. Tako da če že primerjaš s kranjsko moraš dodati vsaj še zelje in še nekaj lokalne hrane za zraven.

In če v Macu trdijo, da njihova hrana sploh ni nezdrava potem je bilo še kako dokazano nasprotno.

snow ::

McDonalds je kul na bone za jest, drugače je predrago ja.

Sem pa tja, parkrat na mesec grem jest tja.

Drugo je če bi skos jedel tja, verjetno bi tud po večini katerekoli druge tako neraznilike hrane fasal kake hgude zadeve. No če oni v MCD trdijo, da je pa zdrava... hmm, ta je mal mimo ja.


Ja v tujini maš take place z fastfoodi, kot je pri nas pol cityparka v btcju. :D
Hodiš okol pol ure, pa izbiraš, pol ko si pa že tolk lačen, pač vzameš kjer pač si :)

Maš pa tud kake bolj kulske fastfoode. Kake japonske, alpa kitajske...
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

Tear_DR0P ::

Hmmm spomnu sem se da sem enkrat bral neko knjigo, avtor je nemec - ne spomnem se niti njegovega imena, niti naslova knjige.
Tema knjige je pa bla da se je ta tip (bil je blont in mel je modre oči), po poklicu novinar, preobrazil v turka, kao. In je za nekaj časa živel in delal kot turk, pod krinko seveda.
Delal je vse sorte svinjarij,od težkih gradbenih del, do čiščenja cevi v notranjem krogu nuklearke, vmes pa je delal še v McDonaldsu in tam notr piše kako je delat v Macu in kako zgleda hrana. Sicer je stvar iz 80 let in se je verjetno že kej spremenil, sam je zelo dober.

A je mogoče kdo to bral??
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Tear_DR0P ::

Ej mislim da sem se spomnu kdo je avtor.

Gunter Wallraff, Čisto na dnu
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Burger king v btc (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Loža
964184873 (9936) ahac
»

McDonald's - Ptuj & Lesce (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6417823 (13183) Gremio
»

Mc'Donalds (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Loža
770143879 (117939) Spock83
»

McDonalds (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8110277 (8339) perci
»

McDonald's (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
766718 (6058) blue96

Več podobnih tem