» »

ocenite stran

ocenite stran

Sivina ::

Zdravo, sem cisti zacetnik, pa me zanima kako se vam zdi stran www2.arnes.si/~gilas/
Naredil sem jo s frontpagem in dela v internet explorerju tako kot mora v firefoxu pa se vidijo okvirji. V html validatorju mi govori o napakah pa jih ne znam popraviti. Lp, sivina

Bob Rock ::

za zacetek...kaj je sploh bistvo strani?
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

Sivina ::

ah, bistvo, kaj je sploh to? Zaenkrat ga se nima, pa ga tudi ne bo imela - stran je nihilist. Najbrz mislis namen! Potem ko bom obvladal postavitem strani, bi bila to najina predstavitvena stran in sicer predstavitev fotografij na eni strani, na drugi pa teksti (prosto dostopni pa tudi lastni: o filozofiji, politiki in sociologiji). S tem, da bo bolj za prijatelje kot za splosno javnost - a ravno za te mora rec dobro zgledat. Lp, sivina

Tody ::

No če imaš namen se naučit pač študiraj CSS in HTML. poglej malce druge strani poglej kako kodo imajo in to je to.

Sivina ::

bom pa se drugace vprasal: kako naj popravim tole (kopiram iz html validatorja):

Line 7, column 49: there is no attribute "LEFTMARGIN"

...r="#808080" topmargin="1" leftmargin="1" rightmargin="1" bottommargin="1" sty

hvala

kaj pa stil strani - vam je vsec?

Iskraman ::

ne maram sive barve :P

Pithlit ::

Ne delat strani s FrontPage! Navad se CSS pa HTML uporabljat. Je bolj koristno. Kar pa se same strani tiče je preširoka. Zrihtaj tako da se sama prilagaja velikosti browserja. Preveč je sive (čeprav mi je siva vče,). Dej si eno barvno paleto zrihtaj. Mogoče s tem (una rdeča v okvirjih definitivno nima kaj tam delat).
Life is as complicated as we make it...

Backup22 ::

Siva barva je ql, zamenjaj fonte - kaki sans-serif maybe, pa meni ma naj table border 0, pa align daj na center, pa kaki hover maybe...
//

Tody ::

Validator gleda na standart strani in v standardu so zapisani taki in taki "tagi" in teh leftmargin ni več v standardu oz je depriciran. Nevem govorim na pamet pojdi na sem in si poglej specifikacijo. Mene bi bolj skrbel kej drugega kot pa validator:D

alum ::

stran zgleda prazna. borderji sploh ne pasejo, ce ze pol kvecjemu kaki css borderi...stran je nagnjena na levo (morda namerno?)...header je prazen...s kako header sliko zapolni celotni header...pa odloci se, kak bos mel ( ce bodo gumbi zgoraj, na sredini al povsod)...konc koncev lahko tud gumb oblikujes s kakim CSSjem...

Sivina ::

rdeca?, jaz ne vidim nobene rdece8-)

mte ::

Pa je rdeča. To pa zato ker delaš stvar v frontpage-u brez da bi vedel kaj določene stvari pomenijo. Za začetnike je to najslabša varianta (razen če delaš stran zaradi "kul faktorja", kar pa vidim da tebi ne gre za to)! Vzami izvorno kodo s tvoje strani in pojdi na link ki ti ga je dal Tody zgoraj, nato pa preglej VSAK ukaz in atribut na tvoji strani in ga najdi na tisti strani in se nauči kaj pomeni. Boš hitro videl če ga rabiš ali če ga ne rabiš. Pa tudi barve preglej - vsako barvo ki je v izvorni kodi vpiši nekam kjer jo boš lahko videl - pa boš tudi rdečo našel. Boš videl koliko packarij ti je naredil frontpage.
Pa preišči forum za linke to HTML (ali bolje XHTML) in CSS tutorialov! To je edini način da se naučiš delat dobre strani.
lp

mte ::

pa še - ne uporabljaj font tagov, najdi ustrezno rešitev v CSS-ju. Ne uporabljaj frame-ov, še posebej iframe-ov ne, ker znajo bit problemi z raznimi neželenimi scrollbari. pa tole:

iframe name="I1" src="sivina.html" width="875" height="970" border="0" frameborder="0">
Your browser does not support inline frames or is currently configured not to display inline frames.
/iframe>

Ali res hočeš da uporabniku, kateremu brskalnik ne podpira iframe-ov POPOLNOMA onemogočiš vpogled na stran? Jaz ne bi.
Prečisti kodo na način ki sem ti ga podal zgoraj, če pa ti kaj ne bo jasno pa vprašaj.
lp

zenith1 ::

Kakšna se mi zdi stran? Takšna kot je bila moja prva, ko sem se seznanil s Frontpagom. In to je začetek. Sedaj se pa poskusi v razumevanju HTML kode in tudi da greš korak naprej, kar je CSS.

Tukaj imaš par linkov glede CSSja:

CSS Creator
W3C School CSS
W3C School HTML

Slike živali so pa všečne. LP

Sivina ::

Hvala za vse nasvete. Torej me caka veliko ucenja in delitiranje frontpage z racunalnika; sem si ze instaliral dreamveaverja - boste kmalu videli rezultate. Me za "for the time being" zanima, da dokler ne naredim nove strani, v tej stari popravim, da se bo prilagajala resoluciji drugih brovzerjev - to me v bistvi najbolj moti. Hvala se enkrat:)

Bob Rock ::

Probi za sirino in visino uporabljat procente.
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

mte ::

table border="1" cellpadding="0" cellspacing="0" width="1009" height="1106" bgcolor="#808080" bordercolor="#FFFFFF" bordercolorlight="#808080" bordercolordark="#808080">

tukaj točno vidiš - width="1009" height="1106" velikost tabele je podana absolutno v pikslih. Dovolj za prilagoditev (za začetek) je že da to spremeniš v procente - width="100%" height="100%" (nisem prepričan če je atribut height sploh "dovoljen" ali bi ga moral kar izpustiti, poglej na w3c strani, ne sme biti deprecated) oz. malo manj - ne izgleda lepo če je stran zafilana od roba do roba - pač po občutku. Pri prilagajanju za različne resolucije in različne brskalnike moraš stremeti za tem da je stran narejena čimbolj univerzalno, brez kakega javascripta ki je namenjen določitvi brskalnika in nato prilagotitvi le-temu. Tu pridejo v poštev ti procenti, v CSSju pa še enota "em", ki pomeni relativno velikost glede na velikost pisave. no v kakem tutorialu boš našel to boljše opisano. Čimbolj se izogibaj absolutnim velikostim.
Le če se boš tako potrudil bo stran optimalno narejena in ne prevelika. Namreč ni tako hudo če je stran manjše sorte - problemi nastanejo pri večjih straneh z večjim obiskom, posledično več ustvarjenega prometa kot bi lahko bilo in tako bolj zafilana pipica. Ampak ne vem zakaj bi bila manjša stran izgovor za lenobo in neupoštevanje standardov in splošnih smernic za izdelavo strani.

Dreamweaver je že en korak naprej v primerjavi s frontpageom, vendar to še ni izgovor, da ne sproti gledaš v kodo, ki ti jo program zgenerira in se ob tem učiš ali pa jo celo ročno izboljšaš.
lp

hacker13 ::

Me prav zanima s katerim orodjem ustvarjaš spletne strani. :\

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: Tody ()

hacker13 ::

Edini problem ki obstaja za mene je ta da ne vem kako postavit spletne strani.:D

Sivina ::

Me prav zanima s katerim orodjem ustvarjaš spletne strani.
Edini problem ki obstaja za mene je ta da ne vem kako postavit spletne strani.

hacker13 - ali to sprasuješ mene :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Izdelava spletišč
1297331019 (55168) htmltroubles
»

CSS in začetniški problemi

Oddelek: Izdelava spletišč
71415 (1231) t3hn0
»

Dreamweaver in tabela

Oddelek: Izdelava spletišč
151257 (1144) veteran
»

glow efekt s css v FF / dinamicen width s CSS v FF

Oddelek: Izdelava spletišč
181491 (1333) Lee_Nover
»

Oblikobvanje besedila s CSS na web strani

Oddelek: Izdelava spletišč
71408 (1334) pivmik

Več podobnih tem