» »

kupovanje preko interneta

kupovanje preko interneta

sleby ::

hoi .. mene pa zanima, ce je ze kdo od vas kdaj karkoli kupoval preko interneta.

v kratkem si namrec nameravam kupiti par raverskih cevlov iz juzne afrike, tocneje iz johannesburga in me skrbi, da za posto, poslano preko hitre poste DHL ne bom dal celega premozenja. nekaj casa nazaj sem iz amerike narocil quake 3 in postnina je znasala nekje 9-10k sit, in ce bo tako tudi sedaj, bo kar uredu, vseeno pa me zanimajo tudi vase izkusnje ! hvala !

TheHijacker ::

Hja... Poštnina te res ponavadi košta več kot naročilo, je pa odvisno kakšno dostavo želiš. Preko navadne letalske pošte boš plačal veliko manj kot pa preko kakšne hitre službe. Če si pripravljen počakati kakšen teden ali dva potem raje izberi navadno pošto. Sam sem že naročil stvari iz vseh možnih kontinentov razen Azije pa sem še vedno dobil kar sem hotel in dokaj hitro. Mislim, da je še najdle trajala pot ene revije, ki sem jo naročil iz New Yorka in sicer 14 dni. Bodi pa tudi pazljiv na slovenske carinike, ki ponavadi paket odprejo in prešnofajo, kaj je not in zelo klavrno nazaj sestavijo. Poleg tega ti nabijejo še carino, če vrednost presega ? SIT. Sam sem recimo naročil nekaj OC stvari iz Anglije in je bila vrednost paketa več kot 35k SIT. Paket dobim na dom in že sem mislil koliko bom plačal, ko vidim, da paketa tudi odpli niso. WTF? Drugi dan me stric pokliče in pravi, da ga je en njegov prijatelj na carini spraševal, če pozna naslovnika paketa, ker se isto piše in živi v isti bajti. Je stric rekel, da on ni nič naročeval, lahko pa je nečak, ki je computer freak. Un model je rekel ok pol bom dal paketek, kar lepo naprej pa pozabimo na kakšni carinski dodatek. Uf... sem šel malce offtopic ampak vseeno. Poanta je, da od takrat naprej podjetju ali posamezniku, pri katerem kaj naročam, povem, da naj na paket napiše manjšo vrednost kot je v resnici, tako da sem oproščen plačila carine. Moram pa dobit tistega modela na carini in ga malce povprašati, do kakšne vrednosti si še oproščen carine in ali mi lahko še kdaj pogleda skozi prste. Aja pa še to. Plačati bi moral 17k SIT za paket vreden malce čez 30k SIT. Torej sem prišparal 17k.

Plačam pa vedno s Eurocard/Mastercard, kartico, s katero do sedaj nisem imel še nobenih problemov.
http://www.google.si

Yohan del Sud ::

Zadnjič sem plačal 5ksit samo za carinski postopek za štiri knjige, pa še carino, pa tri dispozicije sem napisal pa še 14 dni je trajalo. Ampak to je bilo bolj izjema.

sleby ::

No kul .. drugac pa pametna ideja to z carino .. da naj napisejo manjso vrednost :)

tnx za vse ane .. ko bom pa dobu paket bom pa povedal kako je slo :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Carinska pošta (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
344104079 (58940) Mare2
»

Carina iz USA (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7219265 (5995) St235
»