Forum » Zvok in slika » NTSC v PAL converter
NTSC v PAL converter
Jedi Master Yoda ::
Problem je naslednji: nedavno sem si omislil yamado 6700, imam pa veliko filmov na dvdju ki so v ntsc formatu. Ti pa se na tvju zatikajo, ker tv podpira samo pal. Če pa na yamadi nastavim ntsc izhod pa filmi gredo gladko, samo slika je pa črnobela. Na netu sem opazil da obstajajo ntsc to pal converterji in obratno. Zanima me če se jih pri nas dobi, kakšne so cene, in če so kvalitetni, da se slika slučajno ne zatika. Iz računalnika na tv tudi ntsc filmi delujejo gladko - torej ima neke vrste converter vgrajen. Ali je mogoče v V2 yamadinega firmware to popravljeno, sam mam gor pyps v1?
CaqKa ::
če je slika črnobela potem si dobi boljši kabel. še boljše pa je da kar preko kompozitnega priklopiš. potem bo slika barvna.
Khm slika je črnobela ker tv ne podpira NTSC. Mam preko kompozitnega, ampak moram met PAL in slika je normalno barvna. Rabil bi konverter, na netu sem videl da obstajajo, mene pa zanima če in kje se ga dobi pri nas in katerega, ki je dovolj kvaliteten. Sej YAmada ima vgrajenega, zato lahko ntsc film predvajam v pal načinu, ampak je cenen, ker ne deluje gladko. Na računalniku na primer, pa deluje gladko tudi na tv.
Scorpia ::
Maš mogoče kakšen video? Jaz imam video PHILIPS ne vem točno kater model pa mi podpira ntsc/pal, če dam na računalniku ntsc mi video lahko naprej na tv posreduje v pal načinu
OldSkul ::
NTSC filmi bi moral delat na Divx komponenti. Mam prov?
Ker jaz imam doma precej takih filmov, v prihodnosti pa nameravam kupiti še Divx komponento.
Ker jaz imam doma precej takih filmov, v prihodnosti pa nameravam kupiti še Divx komponento.
Filmi delujejo na komponenti, samo ntsc filmi se v pal načinu ne predvajajo gladko, kar je precej moteče. Video mam vendar prestar in mi konverzija ntsc/pal ne deluje. Mogoče kaj novejšega bi delovalo, tud kak satelitski reciver, ki ima poleg izhoda še scart vhod. Hvala za nasvet Mario18, bom poiskusil.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jedi Master Yoda ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DVD regija 1 ter NTSCOddelek: Zvok in slika | 3400 (2364) | mtosev |
» | [DivXviD] Pioneer predvajalniki (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Zvok in slika | 72236 (16998) | LexLuthor |
» | tv out= čb slikaOddelek: Zvok in slika | 3311 (2844) | romario |
» | ATI RADEON 9000PRO TV OUT - CB SLIKA - STOTIC !!!Oddelek: Zvok in slika | 1387 (1137) | mitjaxp |
» | S-video in Chrontel??Oddelek: Zvok in slika | 2021 (1877) | koco |