» »

SAMSUNG 193P in zakaj ne?

SAMSUNG 193P in zakaj ne?

TRIROG ::

Torej ... Ker sem se resnicno ogrel za nakup tega 193pja vas ( vse lastnike omenjenega sliko kazatelja ) Da napisete vse slabe lastnosti ki ste jih odkrili...

Polagam vam na srce da ste pri tem !!! CIMBOLJ OBJEKTIVNI !!! in mi poveste tudi ali bi DANES zopet kupiti ISTI MONITOR, ali bi se odlocili za kaj drugega?
  • spremenil: boštjan ()

boštjan ::

sicer monitorja nimam,sem pa skoraj 7 mescov buljil v njega in jih par tudi prodal.Za + bi štel zelo dobro sliko-žive farbe,kontrast,dvi+vga priklop,rotacijo(če rabiš),dizajn in seveda več barv ohišja(silver,black,blue in res),tudi vidni kot je zelo dober.v igrah in filmih nisem opazil ghostinga,kljub 20ms OČ.
za minus pa bi štel to,da je brez gumbov in da ma zunanji napajalnik(ampak zarad tega je ekran zelo tanek).tako to je iz moje strani kot pasivni uporabnik
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

Stepni Volk ::

Teoretični odgovor: ker so vse nastavitve monitorja software-ske, to pomeni, da ne moreš tako poljubno menjati operacijskih sistemov... vprašljiva je tudi podpora čez nekaj let.
Kupim ga vseeno, samo cena mora pasti na 120K SIT :)
V CHIP.de je bil nekaj časa najboljši 19" monitor.

Gandalfar ::

Imam ga. Bil bi popolen, ce bi mel zunanje gumbe. Tako pa je veliko razocaranje saj moram preko nvidia gonilnikov nastavljat svetlost, kar mi pa seveda ni optimalno kot nekomu, ki se dosti igra z razlicnimi sistemi in tudi gonilniki.

TRIROG ::

*bump*

Se kdo ?

boyan64 ::

Mam ga tud jaz v službi. Jaz sem zadovoljen in me ne motijo tiste nastavitve, saj imaš dostop do treh prednastavljenih svetilnosti z desnim klikom. Jaz v času odkar ga imam (cca. 8 mesecev) še nisem kaj dosti nastavljal zadev, ker se mi ni zdelo potrebno.

Nisem pa nikoli delal primerjave z drugimi LCD-ji (tega sem nabavil zaradi dobrih odzivov in priporočil predvsem na tem forumu), saj za to nimam časa .

Gemm ::

Imam.

Pri zelo hitrih 3d streljačinah te bo mogoče motil rahel ghosting, ampak v normalnih igrah in filmih ga sploh ni. Toplo priporočam.

Če bi kupoval, bi verjetno znova vzel 193P.

Racunalnik ::

Na Tem linku imas test tega monitorja in podrobne slike kako izgleda.Na tej strani testirajo monitorje z 3 spili in z neko sliko iz filma MATRIX in na tista slika se je malo vsrala,v bistvu je kazala bolj sprano sliko kot na drugih monitorjih.Ampak to ni nic in jest bi ga kupil.Kupil sem pa 910t ki ima 25ms pa je cist vredu slika je lepa ghostinga pa tudi ni ce le to nise neke hitre streljacine.

frenk ::

za moje pojme trenutno najboljši 19" lcd monitor, z zelo dobrim kontrastom, odličnim vidnim kotom in zelo lepim dizajnom

Slabosti: -manjši ghosting, ki se ga opazi le pri hitrejših igrah...pri filmih se ga ne opazi, ker je že film sam po sebi veliko bolj neoster kot pa igra
-ni zunanjih gumbov, sicer pa je auto nastavitev zelo dobra

...najbol če si na cd al pa usb ključek posnameš stvari s katerimi bi rad stestiral monitor, pa se oglasiš v bof-u pa monitor do konca sprobamo;)

...samo prej se pozanimaj če je na zalogi

balz ::

Jaz se tudi zanimam za nakup samsunga 193p. Vendar bi ga uporabljal samo kot televizijo, pa me zanima kako bi lahko priključil DVD recorder na monitor? in kateri je to 15 pin d-sub priključek?

Hvala že vnaprej za odgovore.

balz

Stepni Volk ::

balz - ne kupuj ga namesto TV-ja. Za geldanje TV-ja so enako dobri veliko "slabši" in cenejši monitorji (TV resolucija 625 horizontalnih linij in DVD max 720 x 576 - D1 PAL square pix).
To je monitor za gledanje na "ročni" razdalji.

balz ::

Stepni Volk,

najprej hvala za odgovor. Ampak oprosti moji nevednosti: zakaj rabim "slabši" monitor, saj ga bom vendar gledal na razdalji 2. metrov? In katerega bi ti priporočal za gledanje TV? Oz. ali naj kar kupim klasično TV?

Hvala,

blaz

drejc ::

Mam namen enga nabaut, pa me zanima kere barve boljs izpade...srebrn al crn? (mam srebrnocrni cherryev komplet na mizi :) )

Ma kdo veljavno kodo za enaa.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: drejc ()

SonGoku ::

Jaz sem v začetku mel srebrnega, potem ko je blo z njim nekaj narobe, so mi dali črnega. Osebo mi je srebrn bolj všeč, še posebej zato, ker se manj vidi prah na njem:D .

lp

drejc ::

Nabavu sm ga. Slika je superb! Zakasnitveni cas se opazi le v hitrih igrah (PES4), ce si navajen crtja, a se navadis po 15min.

@songoku: kaj je blo pa narobe s tvojim?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: drejc ()

Stepni Volk ::

balz - to je že druga tema. Samsung 193P je eden najboljših MONITORJEV v svojem razredu. Ti bi ga pa rad uporabljal za TELEVIZIJO. Karikiram: ne boš kupil televizije, da boš nanjo priklopil računalnik... in ne boš kupl kolesa, da boš potem peš hodil ob njem?

batista ::

Hmm, glede na to da je cena za ta model že okoli 128.000, ali je že čas za nakup?
A je za pričakovat da bo cena kdaj padla pod 100.000, kaj menite?
Nebi rad predolgo odlašal z nakupom, da ga ne bodo nehal prodajat. Bi mi bilo pa bad če bi ga kupil, nasledni mesec bo pa cena za 20 jurjev nižja.

Gandalfar ::

to bo v vsakem primeru :)

nodes ::

Mislim da so cene na svetovnem tržišču LCD-jev trenutno dosegle dno.

A je to v SLO že? kakšn newegg in primerjat

:)

McSpike ::

batista,

kje hudiča si pa ti vidu da je za ta model cena že okol 128.000??
---------------------------------------------------- Če ne gre na silo, uporabi večje kladivo! ----------------------------------------------------

batista ::

Na mimovrste al pa na enaa je cena okoli 128, 129 jurjev. Mlacom ga ma pa za 134.
Men se nekako zdi da bo cena za nov model težko padla pod 100.000. Ga bodo prej nehal prodajat.

drejc ::

Kake mate kej nastavitve? (gamma/brightness/contrast)

p.s.: probi nastavt gamma v natural color na R/G/B 1.82/1.57/1.42

Keyser Soze ::

Na DVI potreba po samem nastavljanju odpade. Nastavil sem ga samo prvič, ko sem ga dobil. Pa še takrat sem v priloženem programu za kalibracijo videl, da ni potrebe po spreminjanju nastavitev. Od takrat(pol leta???) sem dvakrat formatiral računalo (XP/linux/XP) in nikoli več nisem namestil softwarea ali driverjev.

Tako da, odsotnost gumbov je prednost na področju oblike.

Edina slabost za moje pojme(kot da nisem že stokrat povedal po drugih temah) je ločljivost zaslona oz. velikost pike. PREVELIKA PIKA. Kar ga naredi deloma neuporabnega za uporabo "na dosegu rok" pri CAD aplikacijah.

Zunanji napajalnik pa ni omembe vreden. Glede na velikost.:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse o LCD od A-Ž (strani: 1 2 3 4165 166 167 168 )

Oddelek: Kaj kupiti
8372981332 (46168) hariscorale
»

20'' LCD monitor za približno 100k

Oddelek: Kaj kupiti
182060 (1507) Trdi
»

Samsung 193P ALI Samsung 193P+ (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1329477 (6173) Person
»

Kateri LCD 19"

Oddelek: Kaj kupiti
101465 (1167) batista
»

nakup 19' LCD

Oddelek: Kaj kupiti
222225 (1544) okfec

Več podobnih tem