» »

nakup 19' LCD

nakup 19' LCD

losnah ::

Trenutno mam 15' LCD :Hansol pa mi je mal premejhn. Zdej bi pa rd mel vsaj 19' LCD pa ne vem kaj bi izbral.
Gledal sem Samsungove npr SM 193P cena 149k sit. Pol sm pa lih naletu na HP 1955 ki stane 145k sit.

A ma kdo kšne izkušne s HP-ji, a so to dobri monitorji. A mogoče priporočate kej druzga.

Rad mi monitor
: 19' LCD
: DVI vhod
: kontrast od 1:800 naprej
: svetilnost od 250
: odzivnost manj od 20ms
: cena do 150k sit

Cene so iz enaA.

AnWar ::

Model: Samsung 19" SM193P LCD monitor
Tip zaslona: a-si TFT/TN
Velikost: 19"
Točka: 0,264 mm
Svetilnost: 250 cd/m2
Kontrast: 800:1
Vidni kot: 178°/178° (H/V)
Odzivni čas: 20 ms
Vhodi: analogni / DVI
Horizontalna frekvenca: 30 - 81 kHz
Vertikalna: 56 - 75 Hz
Max resolucija: 1280x1024
Barvna paleta: 16,2 Mil.
Poraba: 40 W
Zvočniki: brez
Ergonomija: TCO 03'
Dual Hinge stojalo
Dimenzije (ŠxVxG): 382 x 395 x 236 mm
Teža: 6 kg
Garancija: 3 leta

CENA: 146.000 SIT

Link: http://www.nakupovanje.net/catalog/p110...
[Asus ROG Strix SCAR III]

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: AnWar ()

Border ::

Ne kupovat preko on-line trgvovin!

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: Predator ()

losnah ::

NE KUPOVAT PREKO on-line TRGVOVIN!!!!!

Zakaj ne. Povej kje je kej cenej?

Eddy ::

Lahko kupiš, samo osebno prevzemi in preveri monitor....
www.ekwaterblocks.com

AnWar ::

Ce gres kupovat,ga osebno poglej ,.... in prevzemi.

Lp David
[Asus ROG Strix SCAR III]

marnit ::

A v enaa ti robo dovolijo da preden plačaš da pregledaš (meni je bilo rečeno da tam ne morem nič sprobat - ko sem še kupoval crt)?

Aja glede nakupovanje.net. Tam sem kupil fotoaparat (poleti); to sta v bistu dva fanta, ki mata trgovino v pritličju ene hiše. Men sta bla kr kul, tako da pomoje bi ti onadva dovolila sprobat zadevo.

mimax ::

Jaz sem imel 193P in HP1955 oba hkrati doma na preizkusu. 193P sem si sposodil pri BOF-u, HP1933 pri Mikro d.o.o. (založil gotovino). Izkušnje sem popisal že na 'LCD od A do Ž'.

- Samsung 193P
dobro : malo manj utruja oči, na praske manj občutljivo steklo, primerna svetilnost, delo z njim na namizju in internetu
slabo : ni zunanje nastavitve (toda ima Natural Color program), nekatere slabše barve v filmih (nimajo prave globine, črna v filmu je kot mat packa), več blura ob robovih figur v filmu kot pri Sony HS94P (manj ostrine)

Četudi se pri Doom3 in NFS:UG2 Samsung 193P precej dobro obnese ima problem pri GTA Vice City. Problem se pojavi, ko se pelješ z avtom in kadarkoli zaviješ ali zanihaš v smeri postanejo vsa nasproti in tudi pred tabo vozeča vozeča vozila pravi zmazki, medtem ko to 'on foot' ni opaziti (problem vseh LCD-jev).
Pri gta imam na 193P resolucijo 1280×1024 (32-bitno, ATI Catalyst) in je slika (kadar se ne premikaš) precej lepa. Zabrisanost se pojavi, kadar npr. z avtom naglo zavijaš ali spreminjaš smer vožnje glede na nasproti vozeča vozila (ta se takrat prečno zabrišejo/zameglijo). Podobno je pri Mafiji (on foot sicer), ampak na to se tudi ščasoma navadiš. Pač odzivni čas 20 ms.

HP L1955 pa ima 1000:1 kontrast in 16 ms odzivni čas, kar je kar dobro za 19'. Stane 136.000 SIT.
V primerjavi s Samsungom 193P bolje prikazuje igre (manj ghostinga zaradi hitrejšega odzivnega časa, npr. pri GTA VC). Lepše prikazuje svetlejše barve v Divx filmih, medtem ko se pojavi resen problem pri temnih prizorih (hitri premiki v noči/temnem ozadju), kjer včasih nenadoma spusti sled svetlejših pik.
Po daljšem gledanju HP L1955 sem ugotovil da le ni tako dober kot se mi je zdel. Na začetku, ko sem ga prinesel domov, mi je bilo všeč po višini nastavljivo stojalo, tipke za nastavitev, odzivnost itn. Potem sem opazil drobcene bele sledove pri prikazovanju oseb v temi, ugotovil da barve sploh niso prave oz. ne pozna vseh (predvsem vmesnih odtenkov, kot 16-bit namizje na winXP) ter prišel do zaključka, da za prikaz slike res ni preveč dober.
Zato pa je boljši pri igrah (še vedno je merilo GTA VC zaradi ghostinga, tam ga najlažje opaziš pri hitrem zavijanju z avtom), kjer mu krepko pomaga 16 ms. Ampak tak odzivni čas je nastal na škodo barv.
In končno, pri črkah v Wordu se malo preveč vidi, da so sestavljene iz pikslov in ne ena sama celota, za nekatere se zdi da so debelejše od drugih (kljub nastavitvi).

Tako sem vzel raje 193P in sem zadovoljen. Na ghosting (samo v nekaterih igrah) sem se navadil oz. imam po potrebi zraven CRT.

Poskušal sem na VGA in DVI kablu, pa so slike relativno podobne na oba načina.

Če se ti ne mudi, počakaj na Samsung SyncMaster 913N ali poglej še Philips 190S5FS. 19' LCD-ji še niso dovolj razviti, da bi lahko zadovoljili vse potrebe, jaz imam za posebne primere pač zraven CRT, delam pa raje na LCD.

marnit ::

Eni pravijo da LGiji in Philipsi lažejo o svoih odz. časih (čeprav testi kažejo da se philips 190s obnese dobro v špilih). Zdej če to (še vedno) drži bom mogu pač sam sprobat...

mimax: a je blo mogoče kej problemov (je kdo kej težil...) pri vračanju monitorjev nazaj?

mimax ::

@loup >> glede na to, da sem za monitorje založil gotovino v višini njihove prodajne cene, ter se že vnaprej zmenil, da gre za reverz in ne nakup, problemov ni smelo biti. Pri BOF-u imajo uradno potrdilo o prejetju kavcije+predračun, pri Mikro d.o.o. pa neka vrsta računa+na roko napisano potrdilo o prejetju denarja.
Ko sem monitorja vrnil (910T in HP1955, 193P pa sem obdržal), je v BOF-u zapravil vsaj 10 min, da ga je razpakiral, sumničavo pregledal, priklopil na računalnik in stestiral kot da bi ga on kupoval in jaz prodajal. Pri Mikro pa ga še pogledali niso, vse je bilo v redu.

WildTHink ::

@mimax: Kako si si lahko sposodu v BOF-u LCD(Samsung 193P)? Moje včerajšne izkušnje so bile precej drugačne, ko sem vprašal ali je možno dobit LCD na preizkušnjo. Odgovor prodajalca:"Dobra roba se sama prodaja!" 8-O

Še nekaj.. na uradni strani je kontrast 1000:1?
So... are you red or blue?

Zgodovina sprememb…

Border ::

>>>>> Odgovor prodajalca:"Dobra roba se sama prodaja!


LOL... mors se zbunt rec da bos zahteval sefa... da je to vse povsod enako po BOFih.... oni morjo dat na preizkusnjo domov dva ni...

Jaz sem BOFovce tak nategno... ce so glupi ko pesi... prnesejo mi 193P in jim recem da ma DP... oni mi vrjamejo... jaz jim recem, da ga kupim za ustrezen popust... LOL LOL... ini mi g adajo... prilicno sem dobu brezhiben LCD z velikim popustom...

mimax ::

@WildThink >>
Najprej so naredili predračun, potem pa še blagajniški prejemek za prejetje varščine (kavcije) v višini 149.990 SIT (nakupna cena).
Torej, če jim daš denar kot kavcijo, ni nobene ovire. Rok vrnitve je 8 dni (tako piše na potrdilu). Če izdajo tako uradno potrdilo o prejetju varščine, potem je jasno, da gre za ustaljen postopek, da to že nekaj časa počnejo, in da tudi ti ne bi smel imeti s tem problemov (razen v primeru, da si mislil vzeti LCD brez plačila kavcije).

Samsung ima seveda (enako) dober kontrast, toda pri HP me je zanimal predvsem odzivni čas 16 ms.

Lahko pa seveda naletiš tudi na 'prijaznega' prodajalca. Moja izkušnja s prodajalcem v Harvey Normanu - ko sem omahoval med Epson R300 in Canon IP4000 (tega sem nato vzel) ni vedel nobenih specifikacij, in rekel, da je moja stvar ali ga vzamem ali ne, da on tam samo nosi škatle !?

Zgleda se bo treba malo zgledovati po Border-ju. :D

carota ::

Pri nakupovanje.net sem nabavil Samsunga 193P. Nima mrtvih pixlov in sem zadovoljen z njim. Tudi ostalo kar sem od njih nabavil je bilo brezhibno.

Lp,
Martin

WildTHink ::

Sej ne da se ne bi kregal... samo me je z odgovorom tako šokiral, da sm šel rajš vn!

Naj se roba sama prodaja!:D
Nč čudnga da majo zgubo>:D

Lastniki 193P ste zadovolni? Ghosting pri igrah?
So... are you red or blue?

carota ::

Glede ghostinga pri 193P - moje mnenje: prvic ko sem se usedel zanj in pognal igro sem bil malo sokiran (prej nisem nikoli delal za LCD-jem). Po par minutah sem se navadil. Sedaj ga opazim samo ce ga prav hocem. GTA nisem igral. Filmov sem gledal le par in tam nisem opazil ghostinga - ga ni bilo dovolj da bi me zmotil.

Lp,
Martin

bigbug ::

Imam samsunga SyncMaster 910M in sem zadovoljen.Iger sicer ne igram veliko vendar tiste,ki jih z njimi nimam problemov.Slika pri filmih je super,le Tv-tuner ima slabso sliko vendar pomoje zato ker je star in ima najvisjo resolucijo 640*480.

Drugace pa po odzivnem casu je LG dober 12ms samo ima slab kontrast 500:1.(Testiral)Drugace pa sony HS93

marnit ::

border: in kok je blo tega popusta?

GoUp ::

193p se za filme ne obnese ravno najbolje - sploh pri temnejših barvah. Jst itak gledam filme na TV (prek TV-OUT). 10 dni po nakupu se mi je že pojavil tudi prvi DP (črn na beli podlagi), vendar me sploh ne moti , tako da bom še počaku nekaj časa , če se slučajno še pojavi kak( garancija je itak 3 leta).

Vendar da ne boš mislu, da kritiziram ta LCD - men se še vseeno zdi odličen in moj najboljši nakup- odličen vidni kot, osvetlitev dobra vsepovsod po zaslonu (nimam nikjer svetlejših ali temnejših zaplat), barve so odlične ... ghostinga prav tako ne opazim nikjer ...

Priporočen nakup!:D

boštjan ::

WildTHink,da da tudi taka roba obstaja,da se sama prodaja.je pač bil prodajalec mnenja,da bo monitor prodal ne da bi ga moral davat na preizkus.Sploh pa takrat,če je zadnji ali predzadnji model.
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

mimax ::

Ne bom rekel, da je najboljši kar se jih da dobit (za to treba mogoče pogledat HS94P, če lahko živiš s tem odsevom, ali pa počakat kak novi model), ampak je all-around toliko dober, da zadovolji večino potreb. Dobro, pri filmih je res črna barva bolj mat packa, pri nekaterih igrah je ghosting ker ne prenese razlike med hitrostjo on foot in v avtu, hitrih obratov ipd. LCD-ji v igrah in filmih seveda šepajo za CRT-ji (barve, odzivnost), ampak na to se navadiš, da ščasoma skoraj ne opaziš več.

Mogoče bi se splačalo počakati kak Samsung 913, pogledat novega Philipsa za 150k, ampak tudi z 193P ne moreš veliko zgrešiti. Je pač sigurna karta, čeprav morda rahlo starejši od nekaterih konkurentov.

WildTHink ::

@Boštjan: Sej ni noben reku, da bi mi ga mogu dat na test. Samo drugačen odgovor sem pa pričakoval.
So... are you red or blue?

okfec ::

Kolega je ravno 2 dni nazaj kupil pri www.nakupovanje.net in se je brez problema zmenil za pregled pred nakupom, ceprav so spletna trgovina. Takrat ko ga je nabavil, so imeli se nekaj kosov na zalogi!

Monitor sem bezno videl, se mi je zdela res fajn slika... samo bezno.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse o LCD od A-Ž (strani: 1 2 3 4165 166 167 168 )

Oddelek: Kaj kupiti
8372979485 (44321) hariscorale
»

Samsung 193P ALI Samsung 193P+ (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1329460 (6156) Person
»

LCD 17'' za 80k ali 19'' za 100k?

Oddelek: Kaj kupiti
342973 (1857) milica
»

LCD monitor

Oddelek: Strojna oprema
141361 (1053) Loki
»

Kater 19"LCD kupit od nastetih?

Oddelek: Kaj kupiti
81622 (1353) Grey

Več podobnih tem