» »

še eno extremno hlajenje

še eno extremno hlajenje

Cwetto ::

a j že kdo pomislil da bi hladilno rebro na procesorju hladil s stisnjenim zrakom? samo vprašanje, koliko bi bilo to glasno. In če je un kompresor za 12 voltov dovolj močan, da bi zagotavljal zrak. Če ima kdo doma delavnico in tavelk kompresor, pol sploh ni problem :)))

Tjulenj ::

ce bi ze imel kompresor, bi raje probal z amoniakom. ima dokaj ugodno izparilno temp. ce se ne motim :D

amoniakom??? da bi šprical amoniak na rebro??? in kako bi to izvedel? tesnenje, VONJ!!!!

Mate ::

Cwetto... a ti mislis da bi mel to kasne hude rezultate, oziroma da bi razteg zraka odvzel tolk toplote oziroma energije... predstavlji si priblizno 50J toplote odvzet v eni sekundi s tem sistemom?

in zakaj ne bi mogel ohladit? a si že bil u delavnici, kjer je kompresor in zrak pod sedmimi bari? jaz sem ravno danes probaval pihat na jekleno ploščico, in po parih sekundah se je ZELO!!! ohladila, debela je bila približno 4 milimetre.
a ma kdo un kompresorček na 12 voltov, če mogoče ve, koliko barov ima tisti?

razmišljam, da bi naredil neko šobo, in v delavnici potem sprobal, kako reč deluje..

Mate ::

hmm.. zanimivo... samo a ni kompresor glasna stvar. Dej poskusi zmert temperaturo bakra po kasni minuti hlajenja

MadMax ::

Halo, mozje (Cwetto), ne spricat fiziko in podobne predmete!
Zracno hlajenje s kompresorjem gre, ampak je treba stisnjen zrak vmes hladit (intercooler).
Med stiskanjem se namrec segreje in ce ga takoj (vrocega) spet expandiras, nisi naredil nic.
Ce pa ga vmes ohladis, se temp pri expanziji pod temp. okolice.
Pa se glasnejse je od turbo ventilatorja na hladilnem rebru:(
Glede unga malega kompresorcka:
vem, da se kakega da spravit na 7 barov. Toda a si kdo predstavlja, da bi imela tista igracka 300l/min pretoka?? Za to rabis ze 2kW kompresor v pravem pomenu besede...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

no, sej ql, samo naglas sem razmišljal...

aja, za 7 barov sem navedel podatek od kompresorjav delavnici, kjer delam (ogroooomen kompresor).

res da je glasno, ampak recimo, če bi že to delal, bi lahko kompresor dal v drug prostor (garažo, klet), in speljal zrak po cevčici do compa.

ej, dej povej, kako bi lahko improviziral intercoller? če bi speljal zrak po kakšnem bloku z zavitim kanalom, bi to zadostovalo?? dej povej, če maš slučajn idejo...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stisnjen zrak

Oddelek: Kaj kupiti
152819 (2501) St235
»

Ali je to možno? (procesor okrog 90 C)

Oddelek: Pomoč in nasveti
495241 (4403) bond007
»

LittleDevil's PhaseChange (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
27623672 (14545) LittleDevil
»

Water chiller!!! (strani: 1 2 3 4 5 )

23420362 (13999) steev
»

Rezultati kompresorskega hlajenja

91197 (849) Neo32

Več podobnih tem