» »

Rezultati kompresorskega hlajenja

Rezultati kompresorskega hlajenja

Cwetto ::

No, kot sem rekel, sem se lotil tega testa, saj me je zanimalo, koliko lahko zrak iz kompresorja ohladi procesor. Kompresor sem uporabil v delavnici, kjer deluje na 7 barih. Prinesel sem svojo kišto in da ne bi šef preveč videl, sem temperaturo spremljal v BIOS-u. Procesor je AMD K6-300@315 na plati ASUS P5A-B. Navit je samo na 315 MHz, ker samo pri tej frekvenci lepo delujejo filmi. Drugače mi ga je uspelo naviti na 500 MHz, ampak potem filmi niso lepo delali, kar ene svetle pike in črte so ble po ekranu.
No procesor sem najprej pustil delati z original hladilničkom in ventilatorčkom, potem pa to odstranil s procesorja in hladil kar na roko s pnevmatsko pištolo.

REZULTATI:


MOTHERBOARD: 30 28
PROCESOR : 49 36
Prvi stolpec je z navadnim hlajenjem, drugi stolpec s kompresorskim.

Na motherboardu so pač tako majhne razlike, ker sem pihal na procesor, ne celoten računalnik. Najprej sem računalo pustil delovati ene 10 minut z originalnim hlajenjem, potem pa pihal na goli procesor in v eni minuti se je ohladil z 49 na 36 stopinj.

Torej zaključek? Se splača probat priredit 12 voltni kompresorček za hlajenje? Zaradi toplega zraka bi bilo sicer treba vgraditi nekakšen intercooler (to je povedal v prejšnjem postu eden, jest nisem tolk pameten :)), ampak stvar bi mogoče delala. A kdo posod 12 voltni kompresor za ene pol meseca? Drugače bi pa rad naredil še vodno hlajenje, da bi videl razlike...
  • spremenil: Cwetto ()

VASkO ::

malo mimo teme, ampak vseeno. ce se ti pri 500 mhz zacnejo pojavljati pike in crte pomeni, da imas procesor z napako. poglej malo pod novice pred kasnimi tremi dnevi, nekateri k6 imajo to napako in prodajalec ti ga mora zamenjati. probaj nagovoriti sefa, mogoce dobite celo hitrejsi procesor, ker mislim, da 300mhz vec ne boste dobili...

msmiha ::

Kar inpresnivno ni kaj. Slo-techarji se res vsega domislimo:D
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

eraserr ::

zanimivo ampak naj te opozorim, da je 12v kompresorček zelo glasen in pozrešen in se precej greje, zato pomoje za normalno delo ni primeren. če pa ti uspe to lepo speljat pa poročaj! veliko uspeha!

krucymucy ::

Bistvo vodnega hlajenja je tisina - ti se pa tle spuscas namontirat 12V kompresor v kisto!!! Joj to bo najbrz to - za ponoc na netu - takrat je se ropot tipkovnice odvec, ne pa kak kompresor!!!

Sicer pa pohvalna domislica - zelo v redu!!!
In zanimivi rezultati!!! :D

cestitam za domislico, da ne bos reku, da sam kritiziram

dexter ::

Hello!

Cwetto,v google si vpisi hilsch vortex tube pa mal pocekiraj rezultate hlajenj s kompresorskim zrakom.

LP
"...And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the Lord when I lay my vengeance upon you"part of Ezekiel 25:17

kayot ::

Jest se nič ne pritožujem nad tem hlajenjem. Zame je še vedno najboljše vodno hlajenje.

Neo32 ::

Ok zadeva je taka jest mam isti procesor pa isto plato, sam Cwetto, kaksen hladilnik pa mas ti, da mas 49 stopinj. Jest mam navitga na 350 pa mam najvisjo temperaturo okol 40 stopinj. Mislm sam tko zanima me :\:\:\.

Cwetto ::

navaden hladilniček in ventilatorček za socket 7. Samo 50 stopinj mi doseže, če mam vklopljenega setija, recimo. Drugače je tudi na 32 idle.
Je pa res, da če ga navijem na več kot 315 MHz, mi pri predvajanju filmov kaže črte, in eden izmed slo-techarjev je povedal, da je procesor zanič, torej...

Neo32 ::

Ja sej to je res da je procesor zanic. Najbol dela na 300mHz, sam men dela cist dobr na 350mHz na njemu mam pa mal predelanga SilverOrba in tud ce mam vkloplenga Seti-ja temp ne preseze 40 stopinj. Sicer pa boli te k***c, vazn da dela:D:D:D.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LittleDevil's PhaseChange (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
27622856 (13729) LittleDevil
»

Navijanje athlon(xp)-ja

Oddelek: Navijanje
331498 (1054) jest10
»

AMD K6-2

Oddelek: Navijanje
161083 (915) Koci
»

a se mi splača?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
161157 (924) Yohan del Sud
»

Freonsko hlajenje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
142553 (2339) luni

Več podobnih tem