» »

MSN izdal svoj iskalnik

MSN izdal svoj iskalnik

Gnome news - Pri Microsoftu so končno v odgovor Googlovemu Desktop Searchu izdali svoj iskalnik po lokalnih datotekah. Na TechWebu so šefa projekta Yosufa Mehdija povprašali kaj ima njihov, kar drugi nimajo.

Svoj izdelek so poimenovali "MSN Toolbar Suite", ker dobite v paketu več orodnih vrstic in namreč tri. Prva se namesti na namzije, druga v Outlook in tretja v Internet Explorer. Vse tri vrstice omogočajo iskanje tako po spletu, kot po informacijah na samem računalniku. Izpis pa ni tako enoten kot pri konkurentu.

Kar so tudi pri Microsoftu precej poudarili, je dejstvo, da naj bi bolj skrbeli za varnost kot pri Googlu. Tako to orodje ne zapisuje podatkov iz brskalnikovega predpomnilnika in tako prepreči, da bi kdorkoli izvedel, kaj je uporabnik gledal na spletu.

Mnenja uporabnikov pa se že krešejo. Precej jih je navdušenih, toda vseeno opozarjajo, da je vmesnik pri Googlovem iskalniku nekoliko preprostejši.

21 komentarjev

mchaber ::

Čakam na tale plugin za Firefox>:D >:D
.

nicjasno ::

Si mnenja da bos docakal? >:D
www.nicjasno.com | www.vsejasno.com

BigWhale ::

Mogoce je tako lep interface, kot search v WinXP, ko je potrebno trikrat kliknit, da lahko dejansko poves kater file bi rad iskal... ;>

In the other news: "najdi.si izdal svoj namizni iskalnik...."

AGAIN?! ;>

CaqKa ::

hehe kk fajn da je gugl naredil prvo napako. sedaj se lahko drugi pohvalijo s tem da je pa oni nimajo :)

kakorkoli..
z winxp powertoysi si še vedno lahko naštelam iskanje iz adressbara v IEju in klasično iskanje za explorerja.. to je dovolj iskanja zame :)
včasih pogrešam v explorerju hajlajtanje kot ga imam v maxthonu.

mater se človek razvadi..
potem pa še razume misel izpred časa.. browser je OS

mrpiagg ::

itak je pa google se beta verzija ... verjetno da bodo odpravili napako ...

nicjasno ::

med drugim spada tweak ui med osnovna orodja, ki naredijo winxp uporaben. Takoj izklolpis winxp search in omogocis classic search for explorer. Ker ko vidim tiste animirane zivalice mi slabo postane.
www.nicjasno.com | www.vsejasno.com

poweroff ::

Uau, zdaj pa Microsoft skrbi za našo varnost in zasebnost... in to po tem, ko so potihem vgradili GUID v MSOffice... ko začne neka korporacija poudarjati da skrbi za varnost in zasebnost je to znak, da je to edina stvar, kjer so v "prednosti". Očitno je njihov izdelek tako zanič, da je to edino s čimer se lahko "pohvalijo" pred Googlom.
sudo poweroff

andrej ::

spet morete bit pametni kaj. dajte probat tale search pa potem govorite. btw: tale search je tudi beta.

Hm, ne vem zakaj ko nekdo drug naredi napake je to kao prva napaka, ki se jo obeša na zvon, ko pa ms naredi kaj narobe pa je to že kriminal... nihče ni popoln. niti google search niti msn toolbar. vsak naj izbere svojega...

BigWhale ::

Najboljsi search je find(1L) together with grep it simply rocks.

;>

Poldi112 ::

Ce se da komu tole preverit
http://www.inquirerinside.com/?article=...
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

poweroff ::

Ja, da malo pojasnim svoj komentar. Kot prvo Microsoft že nekaj časa samo caplja za Googlom. Najprej so mu sicer skušali prevzeti tržišče (z MSN iskalnikom), vendar jih je Google s svojim iskalnikom učinkovito prejitel s kvaliteto, kasneje pa še celo napadel na njihovem področju (GMail vs. Hotmail). Sledi prevzemanje pobude (Suggest in Dekstop) in sedaj jim Microsoft samo še sledi. Vendar pa mu to ne uspeva najbolje, saj je Google vedno korak pred njim. Mogoče se bo še iz Orkuta kaj pametnega razvilo.

Poleg tega se mi zdi nekoliko patetično poudarjati, da je prednost Microsoftove tehnologije, da skrbi za varnost, oziroma pravilneje bi bilo za zasebnost. Očitno je to edina stvar, ki jo Microsoft lahko puodari kot prednost pred Google Desktopom - če bi bila še kakšna druga prednost bi jo gotovo na veliko razglašali.

Poleg tega je Microsoft znan po tem, da ga za varnost ne skrbi kaj dosti (pravzaprav je šele z SP2 začel nekoliko spreminjati svoj odnos do varnosti), za zasebnost pa še manj. Znana je zgodba z naskrivaj vgrajenim GUID (pač tipična sledina tehnologija), poleg tega pa nekateri poznamo tudi njihove napore okrog Trusted Computinga, da ne omenjam Hailstorma in ostalih "dobrot", ki pomenijo velik poseg v zasebnost. Njihov odnos do zasebnosti je bil, da se jim zanjo preprosto j***, oziroma jim je pomemben njihov lasten dobiček.

Tako da je sklicevanje na zasebnost pri MSN Toolbar Suite rahlo patetično in dvolično. Moje mnenje pač.
sudo poweroff

Beernarrd ::

Nagradno vprašanje: čez koliko časa bo Microsoft kupil Googla?

darkolord ::

Ne bo dokler ne bo GoogleOS

andrej ::

drzi. google ima trenutno premoc. google web search je boljsi od msn. google je tudi prej izdal desktop search. o tem ni debate. vendar je potreba pogledat kolikokrat je bil ms sploh kjer PRVI. hkrati pa pogljejmo kje je prakticno zdaj edini...

tale finta z varnostjo in zasebnostjo je tak cisti marketing. google ima tukaj problem, msn nima, zato je to treba iz marketinskega stalisca izkoristit.

da MS varnost NE skrbi ni res. MS zadja leta zelo veliko dela na varnosti. te zadeve pa trajajo. kar MS dela danes bo na trgu veni cez 2 leti, isto je z varnostjo. ce danes zacnejo bodo rezultati cez 2 leti. Trusted Computing ni noben bavbav, pri Hailstormu si pa tudi ocitno napacno obvescen.

se mi pa zdi bedno, da se vedno ko MS kaj naredi je MS tisti grdi, vsi ostali pa so cisto okay. v zadnjem casu je v bistvu vsi proti MS-ju, vsaj na straneh kot je slo-tech. v poslovnem svetu odzunaj pa nekoliko drugace...

MS je ze zelel kupit googla pa jim ni ratalo :)

Ziga Dolhar ::

V novico bi lahko dodal še direkt link do te stvarce, ne pa da moramo preklikavat. Klik!

(Ali pa bi bilo to v nasprotju s politiko Slotecha?)

--

Bah, ne dela na w2k3.
https://dolhar.si/

poweroff ::

Andrej, predlagam, da si prebereš "Why Information Security is Hard - An Economic Perspective" od Rossa Andersona, pa CyberIncesurity: The Cost of Monopoly, ki so ga napisali ugledni strokovnjaki iz področja informacijske varnosti. Ne, Microsoft za varnost ne skrbi.

Glede Trusted Computing si pa tudi preberi od Andersona tekst na to temo. (Anderson je profesor na Cambridgeu). Glede Hailstroma si pa preberi kaj je imela EU pripomniti na to temo - zakaj je v nasprotju z data protection.
sudo poweroff

darkolord ::

pravzaprav je šele z SP2 začel nekoliko spreminjati svoj odnos do varnosti

SP2 so začeli delat že lep cajt nazaj, tko da se ne bi glih strinjal s tem, da se z varnostjo ne ukvarjajo glih...

bradek ::

Razlika je edino v tem, da so zaceli skrbeti za varnost ker so uporabniki pritiskali na njih in ker je to postala najvecja pomanjkljivost Win sistemov in najvecji argument "drugih strani", in ne zato ker so dobre duse in radi pomagajo uporabnikom. Kar jih locuje od "drugih strani".

Ampak to je pa ja logicno! MS = podjetje.

darkolord ::

Navsezadnje je to res logično, "dobre dušce" se ne bi imho na trgu prav dolgo obdržale

Pithlit ::

Malček offtopic...

ljudje so pač ovčke. Pastir jim pokaže travnik, počaka da se napasej in jih na koncu velikodušno spusti v širni svet. Hkrati pa jim pozabi povedat da je bila trava na tem pašniku genetsko spremenjena tako, da lahko vsaki ovski ki jo poje sledi kamorkoli. Seveda ovcki ta genetska spremeba tudi prepreči pasenje katerekoli druge trave, razen če ji pastirček to dovoli.

Rahlo satirična alegorija na TC... ker očitno zelo malo ljudi ve kaj to pomeni. TC is bad.

back on topic: osebno mi # locate to-pa-to popolnoma zadostuje. Pa že en lep čas ni beta. Pa tud security hole je zlo redek pojav.
Life is as complicated as we make it...

Vens ::

Patetični majkrosoft samo še ponavlja za google-om. Še nobena ideja v teh sferah ni bila njegova...Patetika MS...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google namerno zaobšel nastavitve brskalnika Safari, da je lahko sledil uporabnikom

Oddelek: Novice / Zasebnost
3316925 (14105) bojsi
»

Windows Vista, podrobnosti nove licenčne pogodbe in datum izida (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
25322653 (13448) Paramedic
»

ZDA spet cilj obveščevalnega hekanja?

Oddelek: Novice / Varnost
72798 (2378) gzibret
»

Po rahlem predahu se boj med Google in Microsoft nadaljuje (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
749263 (6801) BigWhale
»

Avtonomni botnet z 1,5 milijona (asimiliranih) računalnikov

Oddelek: Novice / Varnost
465168 (3519) Matevžk

Več podobnih tem