» »

Windows Vista, podrobnosti nove licenčne pogodbe in datum izida

opeter ::

Sicer pa ne razumem, zakaj take novice/teme vedno končajo v Windows vs. Linux oz. kontra bitki...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Crimson_Shadow ::

Če bo Vista res neprestano komunicirala z Redmondom, se ji odpovem iz enega samega razloga - nezaupanje.


A veste, da to s strani MS pomeni tudi to, da tudi legalnega kupca ne spoštujejo. In da imajo (po njihovi presoji in ne "moji, kupčevi") pravico vedeti kaj delaš z njihovim "delom"

In naj se enkrat že izjasnijo (velja za vse razvijalce, ki razvijajo komercialno programsko opremo), je Vista (kot programska oprema) produkt ali "storitev"? Zanima me kaj sem sploh plačal?

Saj vem, plačal sem licenco oziroma pravico, da programsko opremo sploh lahko uporabljam. Sedaj pa tako retorično in filozofsko vprašanje. Od kdaj se za "pravico" plačuje"??? :\
We create worlds

Zgodovina sprememb…

Ziga Dolhar ::

> Od kdaj se za "pravico" plačuje"???

Odkar si v štacuni plačal, da si smel odnest računalnik.

Odkar si za ono kilo kruha mogu plačat.

(Odkar je pravica predmet pravnega prometa.)
https://dolhar.si/

Crimson_Shadow ::

Pravica kot termin (v dobesednem pomenu) ni in ne more biti predmet ekonomske menjave. Ekomonska menjava je vedno: (Sploh v tako demokratičnem in "pravičnem" zahodu. Še posebej pa v ZDA.)
denar >< blago/storitev
blagoX >< blagoY/storitev
storitev >< storitev

Edino kjer pride "pravica" vmes, je, da je menjava ali pravična ali nepravična. :D

Drugače je "ta pravica" samo korporativna terminologija dodeljevanja izumov, intelektualnih dosežkov in patentov drugim podjetjem v omejeno uporabo.

Človek kot posameznik ne rabi biti še dodatno omejen s strani korporacijh in podjetij. Že tako je posameznik hierarhično pod korporacijo. V nasprotnem primeru smo na dobri poti v korporativno diktatorstvo.

Sploh ko začnejo korporacije tudi legalne kupce tretirati, kot da so "pirati". Oštja! Če me že majo za "pirata", pa čeprav sem kupil njihov OS, bom pa še res to postal! :D :\
We create worlds

Zgodovina sprememb…

aljazh ::

Hux, prosim za odgovor na preprosto vprašanje:

Če Microsoft ne zaupa meni, zakaj bi jaz zaupal Microsoftu?

Če MS ne zaupa meni, da bom kupljen operacijski sistem uporabljal v skladu z licenco, zakaj bi potem jaz zaupal Microsoftu, da Vista v Redmond ne pošilja še kakšnih drugih podatkov in ne samo tistih, ki so potrebni za preverjanje legalnosti operacijskega sistma? A zato, ker so korporacije "dobre" (že samo zaradi tega, ker nam nekaj omogočajo), uporabniki smo pa po defaultu "evil"?

d0rK ::

VolkD, tist vprasanje je blo retoricno. Mene briga kok in kaksne izkusnje mas ti.


Osnova more bit celostna in to tako XP kot Vista je. Sploh pa ne vidm kje ti vids problem. Mas pa Visto Home. Al je 45k tut prevec?

darkolord ::

aljazh: preverjanje poteka praktično povsod.
A banki tudi ne zaupaš, zato ker na bankomatu hočejo tvoj PIN ("hej, če mi ne zaupajo, da je to res moja kartica, zakaj bi jaz njim?")? Policajem ne zaupaš, ker preverjajo, če voziš v skladu z zakonom? Trgovinam ne zaupaš, ker varnostniki (in naprave na izhodih) gledajo, če nisi česa sunil? Letalskim družbam in letališčem ne zaupaš, ker pregledajo tvojo pritljago? itd, itd..

kriko1 ::

A banki tudi ne zaupaš, zato ker na bankomatu hočejo tvoj PIN
PIN se uporablja za dostop do tvojih storitev in je kriptiran , banka noče tvojega pina zato da razpolaga s tvojim denarjem.

Policajem ne zaupaš, ker preverjajo, če voziš v skladu z zakonom?
Policija je organ v sestavi ministrstva za notranje zadeve in imajo posebno vlogo, ne mešat sem noter korporacij kot microsoft. Bog ne daj da bi imel microsoft kdaj tako moč.

Microsoft lahko preverja če ti uporabljaš njihov produkt v skladu z licenco, vendar samo to in nič drugega (nobenih osebnih podatkov).

Gregor P ::

"Microsoft lahko preverja če ti uporabljaš njihov produkt v skladu z licenco, vendar samo to in nič drugega (nobenih osebnih podatkov)"

Že to je preveč! Vse kar ima zveze z MS, se je že zgodilo ob nakupu; prodajalec (zastopnik MS-a) je preveril moj denar, jaz sem vzel/kupil produkt in ciao. Vendar ne; očitno gre tu za neke vrste najemnine OS-a. Sploh ne razumem tega s periodičnim preverjanjem pri software-u? Kupim produkt, produkt naj bi bil moj, vendar ni, ker so mi omejili uporabo produkta. Kaj ima to sploh zveze s tem, kakšen je moj PC in kolikokrat ga posodobim?! Saj ne kupujem hardware-a pri njih (in pa kaj njih sploh briga, kaj jaz počnem s posamičnimi komponentami etc.)

Povrhu pa še konstantno preverjajo moje "osebne" podatke ipd. (sam pa v bistvu ne morem res preveriti, kaj oni preverjajo) kaj pa, če hočem ostati anonimni kupec? Zakaj sploh potrebujejo kakršnekoli podatke, če jih sam nočem posredovati. In zakaj potrebujem internet, da lahko produkt sploh deluje, ali bog ne daj, da bi ga moral aktivirati prek telefona (in jim tako spet posredovati osebne podatke)?!

Vem da je rešitev presedlati na drug OS, ampak če je danes očitno že nekaj povsem normalnega kar počnejo pri MS-u, kdo mi lahko zagotovi, da ne bodo to počela še ostala podjetja?! Kupec je avtomatično obravnavan kot potencialni kriminalec in pa njihov totalni odvisnik.

Poleg uporabe alternativnih OS-ov, je očitno potrebno v šolah uvesti tudi poseben predmet, kjer bi si učenci sami sprogramirali/sestavili svoj OS ter osnovne programe ipd.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

thezerox ::

V določenih primerih windowsa kot OS pač ne moreš nadomestiti z neko alternativo, ker neka organizacija (podjetje ali država) uporablja aplikacije, ki so pisana za windows (aplikacij za alternativo pa ni), te aplikacije pa so za delovanje organizacije nujno potrebne. Tako pač je.

Ampak počasi se organizacije zavedajo, da sredstev za financiranje plačljivih aplikacij ni na pretek.

In tam kjer se to da, se nameščajo odprtokodne rešitve.

Glede teh ikon in človeških navad, da so navajeni kaj klikajo...to je zgolj psihološki efekt. Kaj se je v dejanskem primeru zgodilo: na računalnik, na katerem laufa windows, se je namestil openoffice. na namizju se je namestila ikona za writer in calc, pod ikono pa je pisalo WORD in EXCEL (po posegu administratorja). In ljudje brez problema uporabljajo openoffice.

kriko1 ::

Vse kar ima zveze z MS, se je že zgodilo ob nakupu;
Točno tako, in ob nakupu dobiš licenco za uporabo produkta (na zadnji strani, ponavadi piše da se strinjate z licenco na spletni strani....).
Kaj pa če jo ti kršiš, kako bo nekdo vedel da ne počneš tistega kar ne bi smel? Tako da se preverja.
Sicer če se ne strinjaš s pogoji, lahko produkt pustiš na polici.

Loki ::

Kupec je avtomatično obravnavan kot potencialni kriminalec in pa njihov totalni odvisnik.

v bistvu se imas za to zahvaliti prvo sebi, ostalim slotecherjem in ostalemu svetu (oz. _vecini_), saj s(m)o za to krivi sami uporabniki.
ce bi bil toliksen procent npr. avtov ukraden ali denarja ponarejen, bi tudi policisti in prodajalci izredno poostrili varnostne razmere - temeljitejse preverjanje, da je avto res tvoj, da voznisko ali prometno ni ponarejeno, skenerji denarja, da le-ta ni ponarejen........
tako da se ne mores jezati samo na microsoft.

ce delas kaj uporabnega v sluzbi (recimo, da si naravoslovec), se zmeni z narocniki kaksnega vecjega projekta (par ljudi recimo par mesecev, recimo da je skupno st. vlozenih ur 1-2 leti), da jim bos izdelek preprosto podaril, jim ne bo treba placati, ti pa od projekta ne bos dobil tolarja place. ce je bil par mesecev fulltime, to pomeni, da bos brez place toliko mesecev.

potem pa pizdi na ms. itak so najglasnejsi kaksni taki, ki dela niso videli od blizu, doma imajo pa seveda piratsko kopijo winsev (ali vsja kaksen program prek vine), poleg kaksne piratske kopije linxua po moznosti (tudi distri niso zastonj, mind you). take fanatike pa rabimo kvecjemu v LJ-Polje, begunje, idrija.
I left my wallet in El Segundo

madviper ::

Brisano vse kar ni vezano z Windows Visto in podkreplejeno z argumenti.

Linux VS Windows vojne se ne bote šli v tem oddelku!

Lp, madviper
I'd like to do something crazy!

asdasd11 ::

ja sam bom počakal da bo na netu torrent za visto potem bom pa nasnel in jo bom mel dokler se ne sesipa pol bom pa vidu kko je .. upam da bo zdržala saj RC2 je kr lepa oz lepo izgleda. Drugače pa grem nazaj na XP
.:Phoenix:. C.S.I.

Gregor P ::

Najboljše da mi potem dajo poleg 150.000,- tolarjev vrednega produkta licenco, ki mi na mojem računalniku samo dovoli gledati Visto od daleč (recimo 3m);( ... v bistvu bi lahko še omejili čas gledanja na ene 15 min>:D ... ko bi pa kupil nov monitor, bi moral kupiti tudi novo licenco;((
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

sverde21 ::

Folk pa kaj vam ni jasn... zdej, ko so Windowsi po 50 kSIT gre ves denar Microsoftu (normalno), ampak on ne plača zato delavce kaj bolj, ampak kopiči tisti denar na bankah in Billy ima lahko neko hi-tech vilo na nevem kolk m2, če pa bi bili Windowsi tam okoli 15 kSIT bi pa prav tako M$ zaslužil veliko, mogoče še celo več, ker nebi bilo toliko piratstva. Ampak nekateri kot npr. Gatesov Billy :\ so tolk požrešn, da hočjo več in več in več denarja, čeprav je v resnici že NAJBOGATEJŠI na svetu. Ne vem ampak pomoje bi tudi delavci raje delali, če bi sebi malce denarja oškrnil in tisto za plače namenil, pomoje nebi bilo potrebno veliko odškrniti pa bi imeli delavci že kar lepo večje plače...

Glede zaščite je pa takle... tudi pri XP-jih so rekl da je nazlomljiva, pa je crack bil men se zdi da prej zuni, kot pa so uradno izšli XP-ji.
<?php echo `w`; ?>

tsatthoggua ::

Zdej kolk ima Billy denarja niti ni važno. Če menijo da je produkt toliko vreden naj ga za toliko tudi prodajajo ( pač izgubijo velik dežež folka, ki toliko ni pripravljen plačati in ostanejo na prejšnih verzijah OS ali šaltajo na odprtokodne OS).

Bolj me moti to, da zaradi telih zaščit najbolj najebe sam kupec. OS nima popolnoma nobene veze s tem da menjam mama plato vsak teden, mojih osebnih podatkov ne želim pošiljat nobenemu itd. Vista bi bila zame zanimiva predvsem zaradi DX10 in iger ampak jebat ga - s takim foram res ne hvala.

Smešno pa to da vsi tolk lajate čez pol leta boste mel pa vsi v podpisu ponosno Windows Vista poleg compa napisan :D

Sam še vedno ostajam na win2k, Vista pa ignore. Zakaj pa mislite da se jim da jebat s takimi scenami? Mogoče zato ker na katerikoli forum pogledajo ima folk debato - počutijo se da boga za jajca držijo in stiskajo kolikor jih je volja. Če jih nebi jebal 2% bi kmal zamenjal CD in bi se vsaj mal začel prilagajat.

Spc ::

Moje mnenje je tako.
In sicer če kupim windows-e (bilokatere) lahko menjam plato disk in še nevem kaj pa mi jih ne smejo omejit zato ker sem jih kupil.
Dokler bodo to delali jih jaz nebom kupoval.
Kupil sem legalne win 98 takrat pred časi za nekje 65k sit in kaj mi microsoft naredi ... čez 1 leto mi lepo napiše, da so izšli win 2000 in da MORAM obvezno kupit win 2000 drugače mi nebo šlo več v windowse.
Kakšen odnos je to ?
Od takrat naprej jaz več ne kupujem windows-ev.

Plus tega pa client verzija windows-ev je vedno imela hude omejitve dočim so serverske verzije imele vedno majn omejitev.
Tako je datacenter verzija 2000ke ali 2003ke še najbolj neomejena in tudi nima nobenih aktivacijskih fint .. vsaj pri 2003 ne ker datacenter ni OEM verzija ampak jo lahko dobiš samo z VLKjem.

Sedaj pa ko bo longhorn ( Vista ) datacenter ven prišel pa bomo vidli koliko bo omejen in koliko ne.

Jaz client verzij windows-ev sploh več ne povoham .. to pa zato ker je vse omejeno.
:)
 

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Spc ()

CoolBits ::

Ni večje razlike v EULA med XP in Visto...

http://winsupersite.com/showcase/winvista_licensing.asp

Kenpachi ::

Povzetek: Majority of users won't mind the new terms and will not be affected with the restrictions. As for others (the enthusiastic minorities).... Fuck them.
Zaraki Kenpachi.

Hux ::

Eh sej. Nisem v niti v najmanjsih dvomih da bojo crakcnili te winse. Ker kolko stanejo 60jurjov? Nedam tolko za njih pa da je zadna stvar ki se da kupit na tem planetu pa ce mi dovolijo 100x hardware menjat.
8k bi dal za njih kot za normalni spil vec pa nikakor.
Res je da bojo nove graficne podpriale DX10 in brze viste si ga lahko ftaknes.
JE pa tudi res da bodo nove graficne vsej minimum 50% hitrejse tudi v DX9. Tak da DX10 ni edini vzrok za nakup teh.

BaNdWiDtH ::

BaNdWiDtH, ti si bedak, ker ne vidiš, da je Bili najbogatejši človek na svetu. In tebi je pravično, da je njegova ura vredna 61480 x več kot ura povprečnega Slovenca.
Če bi MS produkti imeli normalno ceno, ki bi pokrivala vloženo delo in prinašala normalne zaslužke, potem se o piratiziranju danes nebi pogovarjali, ker bi bilo ekonomsko neupravičeno in nebi obstajalo. Ne me narobe razumet, piratiziranje je kraja tuje lastnine, a prodaja MS produktov po tako oderuških cenah je prav tako kraja. No terminologija je sicer različena, a to je stvar politike, ki odloča o tem kdo so rdeči in kdo modri. Dejstva pa ostajajo.
Če se kot inženir šteješ za naivnega in premalo plačanega, potem ti moram povedati sledeče: Glede na tvoje izjave, menim, da je prvi del trditve pravilen - res si naiven. Drugi del trditve je hudo napačen. Z tako veliko naivnostjo si , neglede na to koliko, sigurno plačan preveč !
Mimogrede pri MS razvijalci ne zaslužijo bajnega denarja.. ta gre Biliju !


VolkD: V enem izmed tvojih postov sem tut zasledil, da si omenil tvoje izkušnje kot 30 dela v informatiki.. Moje skromno mnenje je da prodavaš buče, vsaj gleda na tvoje komentarje...

Jaz trdim , da DOBER SOFTWARE se naj tudi dobro plača in naj bo tudi ustrezno zaščiten ( briga me če je lastnik firme največji revež ali bogataš ). A ti nebi kupil avto od soseda, pa čeprav ti je všeč?? samo zato ker že ta sosed ima več denarja kot ti.. in bo še celo malce zaslužil na račun tvojega nakupa?? blaah

Kar se pa tiče samih MS produktov, se pa strinjam s-teboj, da so pre-dragi.. So premalo kvalitetni za to ceno. Microsoft je "bog i batina" na področju promocije!! Kvaliteta njihovega ( večina ) produktov je pa druga zgodba... Torej nisem noben MS fan, ker z njihovimi produkti nimam več prav dosti stikov!

Glede priatstva imaš prav,ampak ne pozabi.. meni se zdi samoumevno , da je vendarle težje vkrast AUDIA za 10 mio kot pa YUGO-ta.. Tako. da so dodatne "anti-piratske" zaščite zaželjene in jih podpiram!!

No kakorkoli, moj namen prvega postaj e bil predvsem zaradi tega, ker se nekaterim zdi popolnoma prav , da je programska oprema zastonj! Oz , da je za kakršenkoli program škoda plačat!!

LP!

Gregor P ::

Ni prav nobenega problema z Visto za tiste, ki jo ne bodo kupili oz. bodo imeli različne scrackane piratske verzije; največ problemov bodo imeli ravno kupci tega OS-a in v tem je problem:\
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Gregor P ::

To s temi licencami je šlo že tako daleč, da ima nek moj kolega doma originalne XP-je, še vedno zapakirane v škatlici, uporablja pa piratske>:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

borchi ::

> Ni večje razlike v EULA med XP in Visto...
http://winsupersite.com/showcase/winvis...

by Paul Thurrott. nekam znano se mi zdi to ime?! no, ampak tolk bedarij je stlaču v eno stran, da je tip verjetno pozabu vzet zdravila. al pa še ne ve, da bi jih mogu jemat?!
l'jga

celada ::

Jeblalae vas igrice. Najbolj patetičen izgovor za uporabo M$-OSa je igranje iger.

Otročki ki bi radi nabijali igre si lahko omislijo tudi konzolo pa bo mir.
Če še ne veste je njena primarna in skoraj edina funkcija igranje iger.


Ne ti ljudje vecinoma poganjajo piratizirane igre , ki pa jih je precej tezje poganjat na konzoli.

globoko grlo ::

a mogoče kdo ve kok cajta bodo XPji še podprti

Pa ni mi jasn, če že kupiš original, zakaj bi moral malimehki stalno preverjat al ga maš še al ne

pirati bojo itak piratizirali, tko da je tako preverjanje vseen, zjebal bodo itak original kupce

MEDENA ::

roscha : a bo dovolj medijev za 1 čas ? :D

Hux ::

Saj oboje sestavljajo ljudje, ali?


Jah pa obejni jemo pa pijemo...

To je taki primer kot da ti rece kaj te uporabljas WindowXP uporabljaj reje Dreamweavera kot operacijski sistem. :\

Orchestra ::

Med drugim bomo lahko prenesli licenco novih Windows-e na drug računalnik samo enkrat


Dobr vic, ni kej.Očitno se bomo še naprej zadovoljevali z Linuxom/winxp.

A potem bojo gejmerji vsake 3 mesce novo Visto kupili?

Zgodovina sprememb…

darkolord ::

Kupijo gejmerji nov računalnik vsak mesec in pol?

Tr0n ::

Nov racunalnik ne, se pa komponente dokaj pogosto menjavajo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

Gregor P ::

"Med drugim bomo lahko prenesli licenco novih Windows-e na drug računalnik samo enkrat"

Je še huje; sploh ne bom smel spreminjati pomembnih komponent na PC, na katerem je že nameščena Vista. Pa oni me direkt silijo dl scrackano verzijo;(

Da se razumemo, sem že veseli uporabnik linuxa, ampak imam pa kar nekaj dragih programov, ki delujejo samo v ms win okolju, pa tudi igre igram občasno na windowsih in sem jih tudi še mislil igrati na visti (ta nove ipd.), vendar se bom temu očitno moral odpovedati, stare programe pa vreči v arhiv:\
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

MTm2H37rqt7B ::

Torej ce pravilno razumem:

Dvakrat sformatiram disk (dve aktivaciji) in je konec?

...tolk ma vsak za pripomnt da sm se zgubu in falil bistvo....

darkolord ::

Ne, ne, NE!

Komponente (razen plošče) lahko poljubno spreminjaš in menjaš. Ploščo pa lahko zamenjaš enkrat, v kolikor le-ta ni v okvari. Če je pokvarjena (definicija okvare je mimogrede lahko kar široka), jo lahko normalno zamenjaš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

MasterBlaster ::

Vista bo imela vgrajen algoritem, ki se bo na podlagi točkovanja odločil, ali je potrebna nova aktivacija. Ena izmed komponent, ki bi naj zahtevala zamenjavo, je tudi zamenjava trdega diska. To je pa lahko kar hitro problem. V današnjem času prostora na disku hitro zmanjka.
Tk je pa pika .

darkolord ::

MasterBlaster: aktivacijo ja, samo boš pač ponovno aktiviral in bo vse v redu. Saj je že zdaj tako

MasterBlaster ::

Res je, vendar boš lahko to storil samo ekrat. Nasledjič bo pa treba v torgovino po nove windowse.
Tk je pa pika .

darkolord ::

Ne. Kolikokrat boš želel. Licenco boš lahko PRENESEL na DRUG računalnik samo enkrat

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

Gregor P ::

In drug računalnik pomeni, ko na tvojem računalniku zamenjaš par pomembnih komponent. Res super;( Da o ponovni povsem odvečni aktivaciji sploh ne izgubljam besed.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

darkolord ::

Jao ste trdi.

Drug računalnik je druga plata, če ta ni bla v okvari. Vse ostalo lahko menjaš po mili volji

KoKi ::

kaj pa ko ti podtaknejo drugo plato, ker te ni na zalogi?
# hackable

C_maniak ::

ja pa dobr, tud ce se gre samo za plato. a plate pa ne smem menjat vsak tedn, ce se mi zljubi?!

3p ::

Nabijate, nabijate, nabijate, brat se pa nikomur ne ljubi. Omejitve so pri OEM Windowsih, ki so na nek način vezani na sistem. Če boš kupil box boš lahko namestil tudi žnj krat.
Še nekaj: Ja, seveda bojo Visto scrackali, ampak to pomeni, da najbrž za tak primerek WInsov ne bo nadgradenj. To pa potem le ni to, razen če si zbiralec virusov in trojancev.

borchi ::

> Če boš kupil box boš lahko namestil tudi žnj krat.

ne nabijaj! beri.
l'jga

darkolord ::

kaj pa ko ti podtaknejo drugo plato, ker te ni na zalogi?

Je to čisto v redu. Pa tudi čisto nihče ne bo preverjal, ali se ti je plata zares pokvarila, ali si jo ti pokvaril, prodal sosedu, zažgal, prelomil na 3 kose, ... .

KoKi ::

ne to, da bo kdo preverjal ...

primer: kupim PC z z OEM Visto, vendar plata ne deluje. nesem nazaj, ker pa te nimajo mi dajo drugo, se pravi drug proizvajalec, chipset ... (se mi je ze zgodilo), pol se pa odlocim, da bom po enem letu plato menjal, samo problem je, da bi to bila zdaj ze tretja...
# hackable

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KoKi ()

borchi ::

@koki: 1 OEM licenca - 1 plata. če ti jo v garanciji zamenjajo se boš verjetno z MS slovenija zmenu, da ti omogočijo uporabo iste OEM licence. seveda boš moral upoštevati, da fantje tam gredo domov ob 16. in da v soboto in nedeljo ne delajo... standardna procedura pač.
l'jga

darkolord ::

Tudi če ti jo po poteku garancije menjajo - sej je vseeno. Če je se je plata pokvarila in imaš sedaj drugačno, moraš zadevo sicer še enkrat aktivirati, ampak to pač poveš in ni problema

MTm2H37rqt7B ::

Samo tale info rabim: ce kupim BOX verzijo oz DSP, ni omejitev kolikokrat instaliras na ISTI komp?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Powertoys-like program za Visto?

Oddelek: Operacijski sistemi
6992 (894) PromeuZ
»

smart folders za xpje?

Oddelek: Operacijski sistemi
132265 (1742) CaqKa
»

Novosti v Vista jedru - 3. del

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
356002 (4325) Lamur De Zur
»

Internet Explorer je bil v letu 2006 ranljiv 284 dni

Oddelek: Novice / Varnost
334121 (2681) darkolord
»

Vista Upgrade ne gre na prazne diske (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
11814458 (10091) MrStein

Več podobnih tem