» »

Metamorph v Benetkah

Metamorph v Benetkah

Slo-Tech - Dejstvo, da je skokovit razvoj računalništva v zadnjih desetletjih omogočil napredek tudi na mnogih drugih področjih, je splošno znano. Eno izmed področij, kjer je računalnik postal ne samo pomožno, marveč zadnje čase tudi edino orodje za delo, je arhitektura. Oblike ki bi jih bilo nemogoče izrisati zgolj s pomočjo ravnila in šestila so postale vsakdanje, saj računalnik omogoča natančno upodabljanje in načrtovanje arhitektovih sanj.

Nikjer ni to bolj vidno kot na največji predstavitvi svetovne arhitekture v našem koščku planeta, beneškem Arhitekturnem bienalu. Vsake dve leti svoja dela tu predstavi vrh svetovne arhitekturne srenje, in letošnja tema "Metamorph" je privabila nekaj prav posebnih izdelkov. Prebrskajte po galeriji razstavljenih del, preberite poročilo na Archinectu in spoznajte, kakšne vizije nam pomaga realizirati moderna tehnologija. Guggenheimov muzej na Tajskem, delo v Veliki Britaniji šolane iračanke Zahe Hadid Mercedes-Benz muzej v Stuttgartu, Ben van Berkel

8 komentarjev

Z-lot ::

Heh, nekatere ideje so precej startrekovske.. no, futuristične. Ni mi pa jasno, s kakšnimi materiali bi jih lahko (nekatere) postavil v realnosti..

P.S.: Manjkata 2 vejici in z v besedi ra(Z)stavljenih.

sketch ::

Z-lot z mikroarmiranim betonom lahko delaš svašta... in če ima lahko graški center za umetnost nekaj sto 15mm debelih steklenih plošč, od katerih so vse prosto krivljene v 3D in je vsaka zase individualna... potem lahko tut take stvari izvedejo :)

lp
s.
Adapt and overcome.

dëych ::

A bi se dalo tko nardit, da bi bili vsi linki (povezave) poudarjeni (krepko-bold)? Pač predlog...;)

Lp

Gandalfar ::

a to, da so podcrtani ti ni dovolj?

Jaffa ::

Odvisno, kak ma ker nastavljeno v browseru. Jaz mam recimo modere linke...
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

dëych ::

Nastavljeno imam hladno modro temo al kaj je že in je barva povezave skoraj identična barvi teksta in potem moram vohat povezave med novicami.:8)

Sj to me tolk ne mot, tko da se ne preveč obremenjevat s tem.;)

test

test bold


Lp

CaqKa ::

svetovne arhitekturne srenje, in letočnja tema "Metamorph

srenja?
letočnja?

OwcA ::

srénja -e ž () 1. nekdaj skupnost upravičencev do skupnega premoženja ene ali več vasi: srenja je kajžarjem razdelila nekaj srenjskega sveta; zborovanje srenje / planinska srenja // sestanek te skupnosti: napovedati srenjo; razglasiti, kaj so sklenili na srenji 2. star. prebivalci kakega kraja in bližnjih krajev, ki so med seboj povezani: vsa srenja je šla na svatbo; govoriti zbrani srenji / vaška srenja 3. ekspr., s prilastkom ljudje, ki jih povezujejo skupni interesi, dejavnost, družbeni položaj: to je bil velik dogodek za našo kulturno srenjo; ob tem se je zganila vsa slovenska srenja vsi Slovenci; učiteljska srenja učitelji, učiteljstvo ● če boš umrl, bodo otroci prišli na srenjo nekdaj bo morala zanje skrbeti srenja; star. najbogatejša hiša v srenji v soseski
Otroška radovednost - gonilo napredka.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

30 let x86 arhitekture (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Kiberpipa
22521744 (10201) BigWhale
»

Burj Dubai in ostale visoke zgradbe (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
55982742 (26545) msjr
»

Vzhodni del ZDA - potovanje

Oddelek: Loža
3110825 (8042) jernejl
»

Skupaj proti dolgčasu :) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Sedem umetnosti
10629095 (21381) Damjan Jagar
»

Članek o zgodovini računalništva

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
224817 (3827) pagat34

Več podobnih tem