» »

Podražitev pomnilniških modulov

Podražitev pomnilniških modulov

Overclockers.com.au - Nekaj časa se že govori, da se bodo pomnilniški moduli drastično podražili. Ne, razlog ni nič kaj preveč drastičnega, kot na primer stečaj Microna ali karkoli drugega, kar lahko pade človeku s preveč domišljije ter naspidiranim delom možganov, ki premlevajo teorije zarot, na pamet. Razlog za tokratno podražitev, ki naj bi se gibala okoli 30 do 40 odstotkov je prenovitev proizvodnih linij podjetja Hynix (ki je vam najbrž dosti bolj znan pod imenom Hyundai). Med sámo prenovitvijo naj bi prišlo do pomanjkanja zalog, kar naj bi se posredno odražalo v tej podražitvi. Cene naj bi se spustile nazaj nekje do novega leta, če ne še kak mesec kasneje. Navali narode na pomnilnik - ali pa čakaj do pusta .

Dodatek k novici, 20:19 - Še malo sem brskal ter uvidel, da x-bit labs mislijo drugače. Njihova razlaga za tako podražitev pomnilnika naj bi bila prav neka vrsta zgoraj omenjene teorije zarote, saj x-bitovci nakazujejo, da so se proizvajalci pomnilniških modulov preprosto domenili za podražitev - enoglasno. Zakaj? Vidimo lahko dejstvo, da so imeli prav vsi proizvajalci pomnilniških modulov s svojim delom ogromne izgube. Ta grdi kapitalizem je proizvajalce prisilil celo v prodajo modulov pod svojo dejansko proizvodno ceno. Naslednje dejstvo, ki tudi nekako potrdi tezo o tem, da so se za podražitev proizvajalci enostavno domenili, je tudi dejstvo, da se je DDR pomnilnik podražil manj od SDR inačice. Huh, temu se pa reče obvladovanje trga ter nadzorovanje njega razmer.

1 komentar

tha_man ::

Tud DDR se je zelo podražil, rambus pa tud nič ne zaostaja (kar je škoda, glede na to da Rambus že sedaj ni prinašal izgube proizvajalcem - če se ne bi bistveno podražal bi sedaj kar naenkrat postal *zelo* zanimiva alternativa DDR-u). Pa ravno ta teden sem mislu nov računalnik kupit . Sedaj se zna zgoditi da bom vzel kar kakega Celerona in noter dal 128 mega rama iz stare kište (na srečo je že PC100).




Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V kratkem podražitev hrane v Sloveniji 2017 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19236548 (32174) Utk
»

Euro in podrazitve

Oddelek: Problemi človeštva
353787 (2056) grex
»

Dražji pomnilnik aprila

Oddelek: Novice / Pomnilnik
102071 (2071) bf4ed
»

GeIL GT 2 Radeon 9800 Pro -- najhitrejša grafikulja na zemljinem obličju?

Oddelek: Novice / Grafične kartice
142155 (2155) monster-x

Več podobnih tem