» »

DDR proizvajalci in njih načrti

DDR proizvajalci in njih načrti

X-Bit Labs - Fantje pri XBit Labs so se potrudili in zbrali mnenja, načrte in pričakovanja nekaterih največjih proizvajalcev pomnilnika. Gre se seveda za vprašanje DDR DRAMa:
  • Hyundai: Hyundai, eden izmed največjih proizvajalcev pomnilniških modulov, je res pozitivno nastrojen glede DDR DRAMa, v katerem vidijo veliko prihodnost. Po njihovem bo ta pomnilniški standard popolnoma prevladal v letu 2001 in seveda ne mislijo sedeti križen rok. Proizvodnjo DDRja bodo drastično dvignili, na kar 20% vse njihove pomnilniške proizvodnje, oziroma okoli 627 milijonov kosov.
  • Micron: Tudi Micron je eden izmed velikih podpornikov DDRja in tudi oni bodo v bližnji prihodnosti precej povečali proizvodnjo. 64MB čipe že masovno proizvajajo, medtem ko proizvodnja 128MB modulov še ne poteka...
  • Infineon: To podjetje DDR smatra za definitivno prihodnost pomnilniškega standarda, toda trenutno ne vidijo velikega povpraševanja in so zato zelo previdni v proizvodnji, ki trenutno dosega le 5% njihove celotne.
  • Samsung: Samsung je eden izmed trenutno najmočnejših proizvajalcev, saj so uspeli obdržati spodobno proizvodnjo vseh pomnilniških tipov. Proizvodnjo DDRja bodo povečali, toda z njo tudi proizvodnjo RDRAMa, od katerega trenutno pobirajo mastne denarce.
  • Elpida: Podjetje sicer poroča o dobri prodaji DDRja na Japonskem, toda trenutno ne vidijo velikega povpraševanja na drugih trgih in so zato zelo zadržani to DDR DRAMa. Zato trenutno nekako preizkušajo trg in proizvedejo le nekaj stotin tisoč pomnilniških čipov mesečno.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rambus z lastnimi čipi

Oddelek: Novice / Pomnilnik
2812996 (10788) fujtajksel
»

Požar v Hynixovi tovarni začasno prekinil proizvodnjo pomnilnika

Oddelek: Novice / Ostale najave
479440 (5641) Tilen
»

Elpida v škripcih, trg pomnilnika se konsolidira

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
95159 (4474) vidz81
»

Samsung bo ponudil pomnilnik DDR2 z večjo gostoto zapisa

Oddelek: Novice / Pomnilnik
63341 (2980) FireSnake
»

ATI pokazal zobe

Oddelek: Novice / Grafične kartice
51759 (1759) Senitel

Več podobnih tem