Na Sudhian Media so objavili nov test, v katerem so si ogledali matične plošče. Tokrat so ocenili šest osnovnih plošč na naboru nForceII:
ABIT NF7-S
ASUS A7N8X Deluxe
Biostar M7NCG
Chaintech 7NJS (Zenith Package)
Epox 8RDA+
MSI K7N2G
Rezultati, ki so jih dobili, so bili zelo zanimivi. Kot najboljši navijaški plošči sta se izkazali Chaintechova ter asuska, kot plošči z najboljšim cena/zmogljivosti razmerjem pa Biostarjeva ter abitka. Test.
Ali ima kdo izkušnje z novejšimi matičnimi ploščami Chaintech? Stare (Slot 1 ipd.) so bile res zanič, ampak novejše se mi zdijo precej v redu (tako oblika kot performance)
Nekaj mi ni jasno pri zaključku tega testa... in to pri Best Quality Budget Board: ... ... oni pravjo, da stane Abitka 126 $ ... mlacom pa pravi čisto nekaj drugega...
ABIT NF7-S NFORCE2 DDR +SB+LAN+SATA 35.400 42.480
EPOX je pol za 8k cenejši... se pravi je EPOX na slovenskem trgu totalni zmagovalec?!?
Mi lahko kdo pove če ma ASUS A7N8X nalotan tist tabulši SB (s tem mislm ASUS verzijo brez DELUX). Jutr grem v nabavo. Pa ne mi govort da naj vzamem Epoxa ker je cenejš.
drugac pa so mi testi maticnih z istim cipsetom mal groteskna stvar. prvic ce bi se malo poigrali z bios nastavitvami, bi dobili cist druge rezultate drugic ce bi flesu bios z najnovejsim, bi ble stvar spet drugacna... hocem povedat, da pri nakupu plate ne smes gledat sam preformerse, ker je razlika sam tistih neki prmilov bolj se mi zdi pomembna stabilnost, navijalnost , pritikalije...
Jap, Epox plata ni bla prva samo zato, ker jim Tech-support ne dela kot je treba. Jest stabilno laufam moj procesor na 212MHz FSB in to v Dual DDR načinu na 3-3-2-2 timingih. Mogoče bom vzel za primerjavo še Asusko ne-delux in primerjal obnašanje, ker je res, da se včsih z Epox plato jebe.m tud po uro, da jo spravm pokonc.(če elektrike zmanjka, morš EPROM reseterat, ...) V glavnem plata je noro dobra in pelje scat marsikero drugo, pa še voltmod se da lepo narest. Za ASusko še nisem zaseldil voltmoda in ne vem če je enako enostaven.