» »

abit ali gigabyte?

abit ali gigabyte?

webcreator ::

ktero plato se bolj splača kupt (pa ne samo cenovno)?

ne morm se odločt med GigaByte GA-7N400 Pro 2 in pa ABIT NF7-S 2.0. Kaj predlagate?

PS:
gor gre še barton 2500+, gainward fx5600 ultra, corsair XMS 512.
To all the virgins: "Thanks for nothing!"

humanoid ::

Jaz bi ti predlagal Gigabyte. Ne vem kako je z on-board audio pri PRO 2 ampak Abit ima Soundstorm, če rabiš dobro on-board zvočno se pozanimaj. Sicer pa ni za izključit niti model 7NNXP, če finance niso težava.
POglej, kje po štacunah, če še kje dobiš Gigabyte GA-7N400PRO, prva izvedba, ker je nekoliko boljša predvsem glede navijalskih sposobnosti. Druga verzija je precenjena saj so stroški izdelae nižji (izdelana na 4 layer PCB) vendar ima gigabitni lan kontroler. Pazi, če kupiš Gigabyte lahko pozabiš na hladilnike kot so Zalman 7000A ali katerekoli druge, ki uporabljajo vijačni sistem pritrjevanja (ta plošča nima 4 lukenj pri socketu). Ima pa cel kup drugih bombončkov. Če hočeš več info o Gigabyte odsurfaj na tw.giga-byte.com in najdi ploščo ter preberi opis in si poberi manual, kjer boš videl na lastnosti plošče in ostale potrebne nastavitve, da ne boš čudno gledal po nakupu.
LP

webcreator ::

predlagu si mi gigabyte, sam potem si pa naštevu dobre lastnosti abitke (sound je sais) in pa slabe gigabytke. Zakaj bi jo pa ti mel raj?
(osebno jst zarad dual 400rama, dual biosa, raid IDE in raid Sata)
To all the virgins: "Thanks for nothing!"

humanoid ::

OK se nisem pravilno izrazil, predlagam ti nakup Gigabyte GA-7N400PRO, ti pa si napisal GA-7N400PRO 2, ki je slabša ;). To kar ti misliš, da so slabe lastnosti Gigabyte-ove plošče so le pomanjkljivosti, ki pa niso tako pomembne (recimo namesto Zalmana 7000A lahko gor vseeno spraviš SLK 900A). Prednosti pa si itak že sam povedal (Dual BIOS, GigaRaid, GigaLan, 6 kanalni audio, )
Če bi jaz izbiral med Gigabyte GA-7N400PRO 2 in Abit NF7-S 2.0 bi izbral Abitko, ker so Gigabytovci naredili slabo potezo z novo ploščo. Če pa bi kje dobil Gigabyte GA-7N400PRO bi pa rajši to nabavil, ker je identična kot veliko dražja GA-7NNXP (okrog 50 tisočakov).

Dual Channel DDR podpira tudi Abitova plošča.

Še enkrat, ponavljam, priporočljivejši nakup je Gigabyte GA-7N400PRO poglej po štacunah, če je ne dobiš, pa vzami rajši Abitovo. Naj te ne zmede številka 2 pri 7n40pro2, ker ni vedno boljše kar je izdano pozneje ;)

Poglej si tudi ta forum: http://www.amdforums.com in pojdi v sobo Gigabyte, ki jo najdeš pod naslovom motherboards. Tam boš videl kako so nekateri uporabniki PRO2 verzije besni, ker ne dosegajo niti podobnih rezultatov, kot tisti z ga7n400pro.

LP

humanoid ::

Še to, zakaj bi jo jaz imel. Simpl, čez 1 ali 2 tedna dobim Gigabyte GA-7NNXP, čeprav ima visoko ceno, mi zanjo ni žal niti tolarja. Ta plošča pa je identična kot GA-7N400PRO s to razliko,d aslednja nima DPS (Dual Power System) modula in Gigabitnega lana. To pa je vse (7nnxp ima soundstorm, za 7n400pro pa ne vem).

Pri Gigabyte ploščah mi je všeč Dual BIOS, GigaRaid (tudi podpora SATA raidu), Gigabitni LAN in predvsem 3-letna garancija.

Odločitev pa je tvoja.
LP

PS.: Kaj ne bi ti rajši vzel Radeona 9600PRO kot FX5600U ???
Konfiguracija je podobna moji:
GA-7NNXP
Corsair XMS C2 512MB
WD Raptro SATA 36GB
Gigabyte Radeon 9600PRO
Barton 2500+...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: humanoid ()

webcreator ::

50k mi je mal velik ..., bom probu PRO (ohne 2) dobit, pa če mi bo ratal bom vzel to, če ne pa NeedFor7-Speed.

Hvala ti.
To all the virgins: "Thanks for nothing!"

schurda ::

Ma dejstvo je, da se z Abitko da boljše navijati. Gigabyte pa so zame pojem funkcionalnosti in imajo ponavadi vse gor kar rabiš. Kaj boš delal z njo, pa je odvisno od tebe.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

humanoid ::

Pri Gigabyte-u so naredili velik korak naprej v navijanju, saj se njihova plošča navija veliko boljše kot Abit NF7-S (vsaj ga-7nnxp). Če pa hočeš iti v extrem in naviti procesor in vse ostalo do maximuma si naloži PR3ACH3R-jev BIOS in se čudi. Vendar boš za to početje po vsej verjetnosti poteboval vodno hlajenje (odvisno kakšno pohitritev želiš), moraš pa imeti tudi takšen proc, ki do dovoljuje.
PR3ACH3R-jev BIOS najdeš na raznih forumih tudi na amdforums,...
LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Matična plošča Asus A7N8X Deluxe vs. Abit NF7-S

Oddelek: Strojna oprema
291334 (1074) Caligula
»

Lastniki MB Gigabyte Ga7-N400 Pro2

Oddelek: Strojna oprema
121165 (943) humanoid
»

Matična plošča za AMD!

Oddelek: Kaj kupiti
371512 (929) Fury
»

Zamenjava plate NFS7S za GA-7NNXP

Oddelek: Kaj kupiti
9793 (669) boštjan
»

Gigabyte GA-7NNXP nForce2 Ultra

Oddelek: Strojna oprema
10947 (813) TribesMan

Več podobnih tem