»

Biostar M7NCG

vir: Bjorn3D
Bjorn3D - Na Bjorn3D so si ogledali matično ploščo podjetja Biostar, M7NCG imenovano. Plošča podpira procesorje s Socket A podnožjem ter prednjim vodilom 200 / 266 / 333 MHz. Temelji na nVidia nForce2 vezju, na njej pa najdemo 3 PCI reže, AGP 4x/8x režo, 3 DDR reže za pomnilnik (do 3 GB), IEEE1394a vrata, itd. Poleg same matične plošče bomo v škatli dobili tudi kablovje ter potrebno programsko opremo in priročnik. Priporočajo jo predvsem nezahtevnim domačim uporabnikom, saj na njej najdemo tudi integrirano GeForce 4 MX grafiko. Ploščo so stestirali in ji dali povprečno oceno 7.5 od 10, zaradi dokaj težke namestitve pa je ne priporočajo...

0 komentarjev

Albatron in Chaintech plošči

Monkey Review - Na Moneky Review so si ogledali to matično ploščo za Intelove procesorje. Matična plošča je posebna zaradi tega, ker ima podporo 800 MHz FSB in to tistim procesorjem ki niso naviti. Ima tudi AGP 8x režo. Ploščo so testirali v nekaj programih in igrovjih. Poskusili so jo tudi naviti in se je izkazala kot zelo dobra. Ob koncu so jo zelo pohvalili kot hitro ploščo, ki ji ne manjka dodatkov. Če boste še malo počakali, da se poceni boste lahko uživali v odlični matični plošči. Članek je kar zanimiv. Klik!

Dodatek: Matično ploščo namenjeno konukrenčnim, AMD procesorjem, 7NJS Zenith, pa so si ogledali na ExtremeOverclocking. S 160 dolarji vrednim izdelokom so bili zadovoljni, prisodili so...

1 komentar

Epox naznanil 8RDA3+

vir: Epox
Amdmb.com - Po velikem uspehu z matičnimi ploščami EP-8RDA in EP-8RGA je svetovno znano podjetje EPoX naznanilo novo matično ploščo 8RDA3+ izdelano za AMD procesorje. Plošča je narejena za tiste, ki od nje pričakujejo kar največ. Osnovana je na nVidia nForce2 SPP in MCP vezju, na njej pa se nahajajo AGP 8x priključek, 6x USB 2.0, 3 DDR reže za pomnilnik, 3 IEEE 1394a vrata, 5 PCI rež, ... Ne pozabimo tudi omeniti krmilnika Serial ATA. Kot tudi ploščini predhodnici, EP-8RDA in EP-8RGA, se naj bi dala tudi 8RDA3+ odlično naviti....

9 komentarjev

Test matične plošče Epox 8RGA+

t - break - Na vrhu izbire matičnih plošč za AMD procesorje so prav gotove tiste z nForce2 čipovjem. Epox je predstvil novo mamaplato, bazirano na nForce2 čipovju, 8RGA+ poimenovano. Na T-break so si ogledali točno ta primerek.

Ta osnovna plošča se razlikuje od ostalih po tem, da vsebuje tudi integrirano grafično kartico. Ta je namreč iz nVidiine serije NV17. Matična plošča ima 2 VGA izhoda, a nobenega izhoda za televizor, kar so na testu zelo pogrešali. Plošča je drugače zelo hitra, se dobro navija, je zelo stabilna ter ne nosi previsoke cene. Na testu so jo priporočili kot odličen izdelek, a so vseeno pogrešali razne dodatke kot so RAID, TV izhod, itn. Za podrobnosti pa...

1 komentar

Test nForceII matičnih plošč

vir: Sudhian
Sudhian -

Na Sudhian Media so objavili nov test, v katerem so si ogledali matične plošče. Tokrat so ocenili šest osnovnih plošč na naboru nForceII:

  • ABIT NF7-S
  • ASUS A7N8X Deluxe
  • Biostar M7NCG
  • Chaintech 7NJS (Zenith Package)
  • Epox 8RDA+
  • MSI K7N2G
Rezultati, ki so jih dobili, so bili zelo zanimivi. Kot najboljši navijaški plošči sta se izkazali Chaintechova ter asuska, kot plošči z najboljšim cena/zmogljivosti razmerjem pa Biostarjeva ter abitka. Test.

...

18 komentarjev

Diskovna zverina

X-Bit Labs -

Na X-Bit Labs so objavili nov test, ki spada v skupino storage. Uganili ste, testirali so trdi disk. Tokrat so si ogledali izdelek podjetja Western Digital, ki ima deklarirano kapaciteto 200 GB. Merjena je sicer v desetiškem sestavu, tako boste v resnici ob 14 GB, a to ne pokvari dejstva, da je disk resnično velik. Disk so testirali v razno raznih benchmark programih, ugotovili pa so, da je disk dokaj dober, a 8 MB predpomnilnika bi mu prišlo še kako prav. Povezava do testa.

0 komentarjev

nForceII osnovne plošče na kupu

AnandTech - Včeraj smo objavili novico o megatestu SiS648 osnovnih plošč, danes pa še podobna novica iz nasprotnega tabora. Na AnandTech so si namreč ogledali kar šest osnovnih plošč za AMD procesorje na trenutno najbolj vročem čipovju, nForceII. Tokrat so testirali osnovne plošče podjetij Abit, Asus, Chaintech, Epox, Leadtek ter MSI. V kolikor ste od vseh testov že malce zmedeni, si le poglejte vse plošče na kupu pod istimi testi. Klik!

Dodatek (15:37): Podoben test so opravili tudi na Digit-Life, kjer so prav tako testirali nekaj podobnih plošč. Hvala boštjanu za to povezavo.

8 komentarjev