Forum » Kaj kupiti » Katero maticno plosco za Athlona 2200+
Katero maticno plosco za Athlona 2200+
Death Knight ::
V mislih imam naslednjo konfiguracijo, pri kateri pa se vedno manjka plata: procesor Athlon 2200+, 512 DDR 2700 pomnilnika, WD 80gb disk ATA 100, Geforce 4 4200 128MB,...
Plata naj bi imela podporo Serial ATA diskom (nevem tocno ali sem sploh napisal pravilno:)), 8x AGP, podporo pomnilnikom DDR 400... skratka cimvec novejsih tehnologij, ki bi jih lahko izkoriscal v prihodnosti.
P.S.: Maticnih plosc z naborom nforce ne bom kupoval.
Plata naj bi imela podporo Serial ATA diskom (nevem tocno ali sem sploh napisal pravilno:)), 8x AGP, podporo pomnilnikom DDR 400... skratka cimvec novejsih tehnologij, ki bi jih lahko izkoriscal v prihodnosti.
P.S.: Maticnih plosc z naborom nforce ne bom kupoval.
Zheegec ::
WD 80gb disk ATA 100
A z 8 MB predpomnilnika - priporočam.
ASUS A7N8X NFORCE2 DeLuxe +SB+LAN+SATA+FW 42.900 51.480
Tale je edina normalna. Zakaj pa ne bi kupil nForce2? Če ne pa lahko kar KT133 probaš, al pa mojga rabljenga P200mmx kupi :)
resno, edino na nForce2 daš lahko več kot eno ploščico DDR400, ima SATA, ima 8x AGP, podpira 400FSB Bartone (neuradno), ima podporo dual DDR. Kaj še rabiš?
Procesor premisli -> raje vzemi XP2100+ ali pa XP2400+, moje osebno mnenje o XP2200+ ni ravn dobro :)
RAM vzemi raje 256 MB DDR2700, saj je ta ram trenutno drag, pa še rabiš ga ne :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Kje jo naj kupim? Mislim, da bom res vzel kar to.
A mi lahko na kratko razlozis kaj sploh pomeni nabor Nforce?
Pa se zanima me, ce ta plata podpira tiste nove diske Serial ATA al kako se ze rece.
A je disk ki sem ga omenil vredu?
A mi lahko na kratko razlozis kaj sploh pomeni nabor Nforce?
Pa se zanima me, ce ta plata podpira tiste nove diske Serial ATA al kako se ze rece.
A je disk ki sem ga omenil vredu?
chucki ::
nabor nforce ima vse od graficne do lana,zvocne.....
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
dexterboy ::
Če si se odločil, potem OK.
Če te zanima pa alterantiva, pa si kupi od Gigabyta 7VAXP Ultra. Ima vse, le grafično si boš moral sam omisliti.
V vsakem primeru ti želim dober nakup!
Če te zanima pa alterantiva, pa si kupi od Gigabyta 7VAXP Ultra. Ima vse, le grafično si boš moral sam omisliti.
V vsakem primeru ti želim dober nakup!
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
DexterBoy:v cem se ta Gigabyte plata, ki si jo omenil razlikuje od tiste Asus-ke?
Res sem zelo hvalezen vasim odgovorom, ker kupujem racunalnik, ki ga bom spet imel par let.
Res sem zelo hvalezen vasim odgovorom, ker kupujem racunalnik, ki ga bom spet imel par let.
nForce2 je pač nabor čipov, tako kot KT333 recimo.
Tale plošča ima integriran Geforce 4 MX440 (ki je sranje) ampak ima frej AGP plac (AGP 8x), tako da lahko kupiš novo grafo in to samo disejblaš. Ja, podpira SATA.
Tale plošča ima integriran Geforce 4 MX440 (ki je sranje) ampak ima frej AGP plac (AGP 8x), tako da lahko kupiš novo grafo in to samo disejblaš. Ja, podpira SATA.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
TheJack ::
Kolikor vem ta plata (ASUS A7N8X NFORCE2 DeLuxe +SB+LAN+SATA+FW 42.900 51.480) nima integrirane grafične... Tako vsaj pravi
test na AnandTechu.
test na AnandTechu.
BroTheR ::
Nimajo vse nForce2 plosce integrirane graficne. Npr: WinFast K7NCR18D Pro (nForce2-ST), stane pa samo 32.000 SIT
TheJack ::
Pokliči tja, kjer jo misliš kupiti in vprašaj. Ali še lažja pot. Pojdi na Asusovo stran in poglej.
StarY ::
NOBENA trenutno dobaljiva nForce2 matična plošči nima vgrajene grafične kartice (IGP).
Matične plošče z IGP-jem bodo na voljo šele po novem letu!
Matične plošče z IGP-jem bodo na voljo šele po novem letu!
Aja, sorry je brez grafe :) Drugače pa je dobra tudi Epox8Rda+. Zakaj pa rabiš "najnovejše tehnologije"? A ni škoda dnarja za take stvari, kot je SATA, ker diskov sploh ni, ko boš pa SATA rabil, boš pa PCI kartico kupil.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
schurda ::
Kupi Abit-ovo. Once Abit, always Abit! KD7 ali AT7. Ne bo ti žal.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)
Jux ::
Mislm da Abitove inkarnacije nForce2 nit lukenj za pritrditev Vodnega&CO nimajo okol socketa!
web&blog&etc: http://lukabirsa.com
gigaherz ::
Kupi Epox 8RDA+, ima integrirano zvočno kartico 5.1, Lan ter ima grafično kartico (GeForce MX 440). Preberi si malo na Mlacomu, a jo ne kupi tam, saj so nezaupni.
"Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul
ash nazg thrakatuluk, agh burzum-ishi krimpatul"
ash nazg thrakatuluk, agh burzum-ishi krimpatul"
schurda ::
Jux, ni vse samo test. So stvari, ki se skrivajo testom, recimo napetosti, ki jih daje vezje ven. Pomeri recimo z inštrumentom napetost na hip kontrolerju, boš videl, kje so fore. Recimo moja Abitka fali na 3. decimalki za 0.006V pri default napetosti 1.75V, GA VAX pa za 0.1V. A ti ta razlika kaj pove?
To je kot ženske, lahko je miss, pa ti ni všeč, lahko pa je na njej nekaj posebnega, pa bo samo tebi všeč. Pax vobiscum!
To je kot ženske, lahko je miss, pa ti ni všeč, lahko pa je na njej nekaj posebnega, pa bo samo tebi všeč. Pax vobiscum!
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: schurda ()
boštjan ::
Kupi Epox 8RDA+, ima integrirano zvočno kartico 5.1, Lan ter ima grafično kartico (GeForce MX 440).
nima grafične še zaenkrat,bo pa kmalu.tudi SATA nima ta epox,SATA ma asusova nforce2 delux plata
nima grafične še zaenkrat,bo pa kmalu.tudi SATA nima ta epox,SATA ma asusova nforce2 delux plata
Tako je
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kakšno mat. ploščo za AMD 2800 (čipovje)Oddelek: Kaj kupiti | 1420 (1238) | Dead_Eye |
» | Katero nForce2 plato (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Kaj kupiti | 31624 (18219) | Jaffa |
» | Katero plato-NUJNOOddelek: Kaj kupiti | 1371 (1038) | boštjan |
» | Nekaj vprašanj za poznavalceOddelek: Kaj kupiti | 1560 (1340) | monster-x |
» | Maticna plosca za Pentium 4 2.4ghzOddelek: Kaj kupiti | 788 (746) | Han |