» »

Pentium 4 3.6 GHz

Pentium 4 3.6 GHz

Tom's Hardware - Ja, vojna bo zagotovo krvava. Se vam zdi nenavadno, da je Intel vzporedno z AMDjevo detajlno klasifikacijo ter datumi izida družine Opteron dal Tomu na test Pentiuma 4 3600? Enivej, procesor kani Intel dati v roke javnosti šele v prvi polovici naslednjega leta, a vseeno, kliknite in se slinite, kaj ta beštija dejansko zmore. Z množilnim količnikom 27 ter zunanjo frekvenco 533 (quad-pumped 133×4), logično pusti za sabo Thunderbirde ter Thoroughbrede. Primerjali so ga v večih programih, od Quake III, 3D Marka 2000 ter 2001, preko kodiranja MP3 datotek, do Sandre 2002 ter uporabe v programih. Definitivno vredno izločanja sline iz žlez, vam povem.

A tu mora zagotovo stati moje mnenje, saj kot urednik slovenske računalniške spletne strani ne pridem do ekskluzivnih primerkov strojne opreme, ampak le-to testiram skupaj s prihodom na naš trg. Menim, da je test procesorja, ki bo na trg prišel čez pol leta, nesmiseln. Cenovni pogoji so še neznani, konkurenca še ni prišla na trg s svojimi 64-bitnimi enotami, cene pomnilnika se bodo lahko korenito spremenile, in tako naprej. Da, 3600 MHz Pentium 4 na 533 MHz zunanjem vodilu, sparjen z RDRAM pomnilnikom, so zagotovo sanje vsakega entuziasta. A to so sanje za danes. Čez pol leta, ko bo enota dejansko izšla, jo bo Tom primerjal s Clawhammerji. In le Vrhovni™ ve, kako si bosta enoti konkurirali med sabo. Le moje skromno mnenje, ki lahko pošteno divergira od dejanskega stanja...

7 komentarjev

Thomas ::

Všeč mi je kako si tole napisal Sergio.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Mr.B ::

sicer je treba malo razmisliti :Fake ?
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Sergio ::

fake -- dvomim. tom ni tok nor.

Da bi pa Intel vzel NAJBOLJŠI primerek ter mu odklenil multiplier, rekel Tomu naj ga preko le-tega navije, dobi največjo stable frekvenco... mogoče. ugibam.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

AtaStrumf ::

Intel očitno čuti pritisk, zato je pa začel vem metat procesorje k zmešan. Bje ima tudi že Granite Bay Chipset (dual chanel DDR) pripravljen in samo še čaka pravo priložnost, da ga izda. Vse je sedaj odvisno od AMD-ja. Če bo AMD kmalu ven spravil nove Athlone, bo moral tudi Intel in prej ko bo zunaj Clawhammer, prej bomo videli 3,6 GHz PIV v štacunah. Pa sedaj še obetajo še pocen RDRAM 1066 platke od SiS-a in Intel je na konju.....če ga ne bo AMD tolk sesul kot je sedaj ATI nvidio, tako da si nvidia še 3-4 mesece ne bo opomogla, takrat pa vprašanej kje bo ATI. Ni videti, da bi počival. Intel se očitno uči na napakah drugih:D. Pohvalno!

Mr.B ::

Sicer kar se tiče ATI proti Nivida.
Žal ATI ni sposoben v dovolj velikih količinah narediti r300 , zato je cena kakršna pa je. ...... In če bi hotel ati spraviti nivido na kolena bi moral biti saj pri nas r300 do 100.000 sit in ne 140.000 sit. žal pač bo tisti ki bo to kupoval raje izbiral med ti4200 do 4400. poleg tega bi moral dati še ven r300le. tako bi nividi do božiča pobral delež ki bi ga imela nivid z izidom nv30 .... takrat pa bo nivida imela proizvodnje sposobnosti da masovno ne samo izda nv30 ampak tudi preplavi trg.
sicer je moje mnenje še vedno da pri ati-ju počakaja directx9 , do takrat pa držijo image najhitrejšega za igre
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Arthur ::

za ta procesor se mi zdi še 533 MHz vodilo preozko. zato mora imet pa kar 27-kratni množilnik.

OZZY ::

Hm. A je kdo opazu, da so uspel navit xp2600 na xp3400. Za 500Mhz.
Go with the flow.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD X2 Brisbane, Windsor 65nm - dobri navijalci (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
647111 (4940) MEDENA
»

Imperij vrača udarec: Intel Core 2 Duo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
7510997 (7870) Jan987
»

Intel ali AMD? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
635025 (3982) batiushka
»

Koga ima AMD za norca? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
15611256 (7597) TheJack

Več podobnih tem