»

Ne klikajte!

Wired News -

Ne kliknite tega linka pod nobenim pogojem! Resno.

Torej, koliko vas je vseeno kliknilo? In zakaj? V spletu naletimo na takšne povezave, ki nas svarijo pred klikom, premnogokrat. Nekatere strani vam odprejo le nešteto brskalnikovih oken, drugi vam povzročijo kakšno večjo preglavico. Zakaj nekateri kljub svarilu kliknejo na tovrstne povezave, so se spraševali na Wired v svojem članku. Kaj sili ljudi, da kljub jasno napisanemu opozorilu, klikajo takšne povezave ... Človeška radovednost pač ne pozna meja.

In, da, zdaj lahko brez skrbi kliknete tudi prvi link. Ako tega res niste storili dozdaj. [>:D]

26 komentarjev

Intel napada: Celeron udaril na 2 GHz

Tom's Hardware - Na Tom's Hardware so si pravkar ogledali najnovejšega Celerona, ki reči in piši, tiktaka že pri celih dveh milijardah urnih ciklov v sekundi. Intel se je tokrat potrudil in zadevo izdal na Northwood jedru (0.13 mikronska tehnologija izdelave), vendar žal obdržal klavstrofobičnih 128k drugostopenjskega predpomnilnika in borih 100 MHz zunanje hitrosti vodila. Za kaj več o zmoglijvostih ter navijalskih zmožnostih pa kar hitro skočite na to stran!

15 komentarjev

Pentium4: DDR ali RAMBUS?

HardOCP - Kaj kupiti, če se odločate za nakup nove osnovne plošče ter Pentium4 procesorja? Prodajalci vas bodo zagotovo prepričevali, da je RAMBUS pomnilnik tisto pravo (ker je pač dražji). Kaj pa se bolj splača za nas, overclockerje?

S tem so se ubadali na Tech PC, kjer so testirali dve matični plošči za Pentiume: Abitovo IT7-MAX2 (DDR) ter Asusovo P4T533 (RAMBUS). Prišli so do zelo zanimih zaključkov. Klik!

1 komentar

Intel: November?

Slo-Tech - Jep, obetajo se nam novosti. Naj jih naštejem nekaj malega:

 • 4. novembra se nam obeta nov padec cen.
   
 • Proti koncu istega meseca lahko pričakujemo izid 3.06 GHz P4 procesorja, še vedno bo zgrajen v 130-nanometrski tehnologiji, poraja pa se problem napajanja, saj naj bi porabil preko 70W.
   
 • Septembra se bodo proizvodne linije poslovile od 1.8 GHz P4 procesorja ter mesec kasneje še 1.9 GHz P4..
   
 • Celeroni? 1.2 GHz bo adijo rekel septembra, oktobra bo salutiral 1.3 GHz, 1.4 GHz pa bo svoj Amigos Para Siempre zapel decembra.
   
 • 3 nove matične plošče. "Silver Reef" (integrirana zvočna karta, usb2, ddr 333...), "Ashland 2" (audio, grafični čip, 533 MHz FSB), "Blue Mountain 2" (raid, 6-kanalna integrirana zvočna kartica, lan, ..., SATA).
Zaenkrat bodi to vse [0:)]. Ne bi rad, da mi na vrata potrka najhujša nadloga po Borgih...

1 komentar

Pentium 4 2.2M v ponedeljek

News.com - Kot kaže, se bomo lahko kaj kmalu nadejali še hitrejših notesnikov, saj bo Intel v ponedeljek izdal že kar 2.2 gigaherčno izvedenko svojega Pentium-4 Mobile procesorja, namenjenega izključno za uporabo v prenosnikih. Od svojega počasnejšega bratca, Pentiuma 4 2.0M, se procesor, razen po frekvenci, ne bo razlikoval. Proizvajalci prenosnikov nameravajo ta procesor vgraditi v vrhunske prenosnike, katerih cena se začne pri 2000 dolarjih. Več informacij tukajle.

0 komentarjev

Parodija na Tom's Hardware

Slo-Tech - Vsi že vemo, da je Tom pred dnevi objavil test Intelovega Pentiuma 4, ki naj bi deloval na pošastnih 3600 MHz. O dvomljivi pravičnosti testa so govorili že v nemških ter angleških forumih, a moje mnenje nekako kroži okoli dejstva, da je Tom dejansko imel inženirski primerek, ki je odklenjen, ga navil preko FSBja ter enostavno sklepal. A pustimo to. Raje si za olajšanje od včerajšnjega petka trinajstega preberite parodijo na njegov test. Smeha na tone [:D].

5 komentarjev

Je test 3.6GHz P4 lažen?

3dcenter - V torek je Sergio pisal o testu Pentiuma 4 3.6 GHz na tomshardware.com. Sedaj pa se pojavilo vprašanje, ali je bil test res opravljen na 3.6 GHz primerku ali pa gre za kaj drugega. No, te debate naj bi se lotili na forum-3dcenter.net. Sicer je debata v nemščini, a je vseeno zanimivo branje. Za tiste, ki ne znate nemško, je tukaj še ena povezavica, ki vas odpelje na MadOnionov forum, kjer poteka podobna debata. Ali so nas po domače povedano "nategnili", pa presodite sami.

2 komentarja

21.504

Overclockers Australia - Najbrž se sprašujete, kaj pomeni dotična številka. Torej, 21.504 ali enaindvajset tisoč petsto štiri je število točk, ki jih je v 3D Marku 2001 SE dosegel neki Japonec po imenu Holicho. Vsaj tako pravijo na Overclockers Australia, kjer so zasledili ta zavidanja vreden dosežek. Bolj kot nad rezultatom pa so bili preseneči nad tem, kako je ohladil svojega P4 in Radeona 9700. Verjetno vas ni veliko, ki bi kaj podobnega imeli doma.

Sicer sem pa vedno menil, da Japonci niso čisto pri pravi...

7 komentarjev

Pentium 4 3.6 GHz

Tom's Hardware - Ja, vojna bo zagotovo krvava. Se vam zdi nenavadno, da je Intel vzporedno z AMDjevo detajlno klasifikacijo ter datumi izida družine Opteron dal Tomu na test Pentiuma 4 3600? Enivej, procesor kani Intel dati v roke javnosti šele v prvi polovici naslednjega leta, a vseeno, kliknite in se slinite, kaj ta beštija dejansko zmore. Z množilnim količnikom 27 ter zunanjo frekvenco 533 (quad-pumped 133×4), logično pusti za sabo Thunderbirde ter Thoroughbrede. Primerjali so ga v večih programih, od Quake III, 3D Marka 2000 ter 2001, preko kodiranja MP3 datotek, do Sandre 2002 ter uporabe v programih. Definitivno vredno izločanja sline iz žlez, vam povem.

A tu mora zagotovo stati moje mnenje, saj kot urednik slovenske računalniške spletne strani ne pridem do ekskluzivnih primerkov strojne opreme, ampak le-to testiram skupaj s prihodom na naš trg. Menim, da je test procesorja, ki bo na trg prišel čez pol leta, nesmiseln. Cenovni pogoji so še neznani, konkurenca še ni prišla na trg s svojimi...

7 komentarjev

Mega download

Jaz - Hehe, kar oglejte si to slikico in se slinite. Samo potem ne pozabit pobrisat tal pod sabo. Meni se je namreč pol spodrsnilo in sem se grdo poškodoval [:)]. Ne, res... kaj bi dali za takšno download hitrost? Jaz vem, da marsikaj. Za izločanje slin krivite Zigyja!

19 komentarjev