» »

DNA copyright

DNA copyright

News.com.au - Zadnje čase je moj največji problem pomanjkanje časa, saj mi vsega pobere šola. No, vendar pa si vseeno kdaj pa kdaj vzamem nekaj minutk, da še kaj spišem. Zaradi rahle odsotnosti so moje novice sicer ustrezno zastarele, vendar pa se trudim, da iz svojega velikega arhiva povezav izberem le najbolj zanimive in še vedno aktualne :).
Tale je že ena izmed takih, govori pa o t.i. DNA Copyrightu. Kaj to pomeni? Gotovo veste, da velika večina podjetij veliko da na razne avtorske pravice, ki največkrat pokrivajo razne članke, spise, programsko opremo in še kaj. Zadnje čase pa se na zahtevo raznih filmskih zvezd in ostalih znanih osebnosti uveljavlja tudi DNA copyright, saj so prej omenjene zvezde izrazile skrb o raznih klonih, ki bi jih lahko pridobili iz njihovega DNA-ja. Na njihove skrbi se je odzval The DNA Copyright Institute of San Francisco, ki za ne tako zelo majhne denarje ponuja copyright na DNA zapis. Noro? Presodite sami.

1 komentar

kuglvinkl ::

Kar se tiče copyrighta. V ZDA moraš avtorsko delo registrirati, da je potem tudi pravno zavarovano. V kontinentalnem pravu (vsa Evropa razen UK), pa avtorska zaščita nastopi že s samo kreacijo (ustavritvijo) dela, tako da postopek registracije NI potreben (za izume je pesem drugačna). Zato me vedno zabava, ko folk lepi c v krogcu k page-em.:D.
DNA je varovan z osebnostnimi pravicami, človek nikakor nima avtorkse pravice nad svojim DNK-jem. O bog[:\]


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Komu vse moram placati, da lahko poslusam glasbo?

Oddelek: Loža
162952 (1607) mzakelj
»

Kitajski vzporedni kibersvet

Oddelek: Novice / NWO
4622636 (20182) SkipEU
»

Microsoft prodaja Linux (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
9610346 (7012) 'FireSTORM'
»

Definicija človeka (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
657534 (6180) _marko
»

Evolucija & Seksualna dozorelost/aktivnost...

Oddelek: Znanost in tehnologija
382978 (1948) Thomas

Več podobnih tem