» »

umirajoci diski

umirajoci diski

matevzm ::

Grr, v 14 dneh sta mi zacela umirati 2 diska. Skupaj 60G (7200), popackanih z bad sectorji..
Ima kdo izkusnje z vzroki za tako obnasanje? Dva druga diska, oba 5400, DVD in pekac se veselo brencijo. Zadeva je bila priklopljena na BX6r2 kontroler.
Malce sem osumil napajalnik (nov 300W), a potem bi imele tudi ostale enote verjetno kaj problemov in mislim, da je zacel en disk umirati malce pred nakupom le-tega.
Ce je kontroler na BXu, je tudi cudno, ker sta zacela umirati secondary slave in primary master.
Ima kdo kaksne ideje? Ne bi rad ponovil zgodbe, ze sedajle je stala, ker moram resevati podatke iz glavne sistemske NTFS particije (drugi je bil samo muzika, lahko vse restavriram s CDjev). Bo se pestro, ce ne bom mogel pobrati dol..

Miran ::

Enkrat je tud mene kista ful zajbavala, pa mi je dosadil, pa sem jo brcnu pa ni nic zaleglo ...
Čez pet minut se mi je pa čist udpull. Zagrabm gajbo jo močno zabrišem ob tla jo pohodim si ob njo obrišem čevlje in zaplešem obredni ples okoli svoje 'žrtve' ...
Naslednji dan me je 'žrtev' nagradila za polnim diskom presenečenj ...
Od takrat tega ne počnem več in se grem ob morebitnem poslabšanju psihofizičnega razpoloženja znašat nad čim/kom drugim !:D:D>:D
Ali je mogoče tvoja zgodba podobna ??
Overclock yourself !

matevzm ::

Ne, nic nenavadnega nisem pocel. Obcasno sem preklapljal diske, a to je tudi vse. Se mi je prej dogajalo, da mi diska ob bootu ni nasel, a sem obicajno odprl racunalnik, frcnil kable in je bilo vse v redu.
Seadj kabli niso problem (vsaj ne glavni), ker oba diska padeta na SMART testu (v Seatools oz PowerDiag), ki nima veze s kablom, povrh vsega pa pravi, da je kabel ok.
Slisal sem, da so se ljudjem pojavljali problemi z umiranjem IBMov, a to je bilo omejeno na win98, tako da tudi to ne bi smelo biti. Pravzaprav imam nekaj casa sedaj tudi ME, ce so ti krivi, jih poradiram po DOD standardu..

Sirki ::

Nekje naSlo-techu je že pisalo nekaj o problemih WinME in diskov. Baje se WinME prehitro ugasnejo in potem imajo določeni diski probleme s tem in radi malo crknejo. Mal pobrski po forumu za podrobnejše info.

Quickbeam ::

Umiranje IBM diskov na win98? Ve kdo več o tem? V dveh mesecih se mi je to zgodilo na dveh takšnih diskih (IBM 15GB, 7200). Na vsem lepem začne kvarit podatke na disku, iz datotek dela krompir (kot da bi bile zapisane v kitajščini), tega se ne da potem zbrisat ampak morem formatirat, samo potem je problem ker se ne da windowsov nazaj posnet... Sem mislil da je problem stara matična plošča ali mogoče nekompatibilnost s kakšnim drugim hardverom?
Škoda da nisem shranil slike ko so mi windowsi objavl da zasede quake2 3TB :))

matevzm ::

Mislim, da je MS objavil en patch za te zadeve, samo je treba dati na svezo instalacijo, drugace ne dela (bojda preskuseno).
Mogoce se motim, nekaj je bilo nekje napisano, a nimam niti svojega sistema sedajle in pisem bolj na pamet.
Jaz sem pognal MEje mogoce 8x, pa drugi disk mi je odletel brez poganjanja MEjev. Tako da je to tezko razlog.

Caboose ::

>:D
A vete kaj, men se sicer kaj takega ni zdodilo (knock, knock na les) sam mislim, bi lahko probal z novimi BIOS-i in matično? oz. čisto novimi diski...te pa prodaj slepemu afrikanskemu domorodcu kot zelo trdo stvar, ki so ti jo dali bogovi...HOWK aja Windows ME S U C K S !! mam rajš moje 98..ki so dodelani :)) :\
If you can't explain it simple, than you dont know it good enough.

Blue3D ::

Prejsni teden sem nesel disk k kolegu seagate 2g ga prikljucim v biusu dam na avto, pride v winse pa je ble gor kitajscina, pol ga dam manesto cd roma in se vse enkrat dam na avto pa dela nic unicenih podatkov, baje je tudi krivo ce mas v biosu nastelan disk one cilindre pa to najboljse je da mas vse na avto, baje da kao disk prisili bios al nekaj takega...

Cr00k ::

Bogi diski..jst jim ponavad dam ene par aspirinov..pa tut Daleron..je tut pomagu...zdej je pa zdrav k riba...use prebere..:))

matevzm ::

Ne vem, ce bi lahko moje diske komu prodal. Pravzaprav bi Maxtorja lahko, ker je tezko opaziti napako.
Anyhow ni problema, ker sta oba v garanciji. Barracuda II je bila stara komaj 14 dni. Zabava: vceraj me klice prijatelj, s katerim sva skupaj kupila disk. Je za vsak primer pognal SeaTools in dobil napis, da je disk hin. Samo njemu se dela. Garancija, here we come!
Moj Maxtor je star 8 mesecev in je zelo lepo delal. Sem vceraj poslal mail na Maxtor. Tudi Maxtor s Power Diag namrec rece, da je hin. Sem jim poslal kodo napake in so mi odgovorili v 15 minutah. Da gre za hujso napako in da naj disk posljem v zamenjavo. Jaz bom odkorakal do prodajalca, za vsak primer sprintal mail, ce so extra trde glave, bom pa res direktno Maxtorju poslal.
Sedaj morava samo se ugotoviti s prijateljem, kam skipati 90G za vmesni cas.
Ce ima se kdo probleme z diskom, naj si potegne dol utility proizvajalca. Vsi novi diski imajo kot kaze vgrajeno kar dobro diagnostiko in se sami stestirajo in povejo, ali so OK. Na ta nacin se tudi izkljuci moznost napake zaradi kabla ali kontrolerja.

matevzm ::

En plus za avstrijske trgovce z racunalnisko kramo.
Oba diska so mi zamenjali brez dodatnih vprasanj (Birg in CCS Gericom).
Sedaj moram samo se nazaj postaviti vse programe.

JLP ::

Hm mogoče so pa diski občutljivi na sončev veter.:))
Je lih en maksimum aktivnosti sonca zej.
Nkol se ne ve.:))
Live long and prosper!

Loki ::

Umm Miran poj si se pa zbudil in ugotovil, da si se poscal:D:DBlue3D pejt na Windows Update pa si s tem prenesi tisti patch. Pa dej se zvocnike malo bolj stran od diska (zvocniki so vir magnetnega sevanja, ki lahko moti diske).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RAID 0 in izgube podatkov

Oddelek: Strojna oprema
301758 (1104) Vlady
»

Kolikim je umrlo IBM IC7 40Gb diskov? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
19310964 (6592) ChiefThunder
»

Umiranje IBM-ovih diskov

Oddelek: Strojna oprema
252205 (1261) windy
»

DMA v win2k

Oddelek: Strojna oprema
91470 (1351) matevzm
»

IBM DTLA serija

Oddelek: Strojna oprema
181920 (1492) Mac

Več podobnih tem