» »

Umiranje IBM-ovih diskov

Umiranje IBM-ovih diskov

Boky ::

Glede umiranja IBM-ovih diskov(predvsem modela 75gxp ) je bilo ze dosti povedanega. Na StorageReview tece ravno OBSEZNA debata na to temo. En tip(dudeX) meni, da je kriv napajalnik. TUKAJ poiscite njegovo iskusnjo z menjavo napajalnika na sistemu z IBM-ovim diskom.
  • spremenil: Boky ()

Boky ::

Any comment ?

TribesMan ::

Jest mam 20GB DTLA in mi je dolgo casa sral, zacelo se je s tem ko sem ga precej prenasal okoli in enkrat mi je zacel skripat in pokat medtem ko ga je bios detectiral. In dokler nisem iztaknil konektorjev in jih na novo priklopil disk niti po bogu ni deloval. Nato pa sem enkrat iz obupa z diska odstranil ploscico z vezjem in pod njo sem ugledal kaksen beden sistem ima IBM za kontakte ki peljejo signal do bralno pisalne glave. Kot nekaksne igle na vzmeteh se pini dotikajo tiskanega vezja?!? Ko sem te pine in kontakte zbrisal z alkoholom je zadeva delovala brez problema in se vedno 4 mesece je od tega deluje kot metek. Pa ga prenasam okoli kot prej.
Tako da ce imate tezave z IBM-i in ne veste kaj bi poizkusite s ciscenjem kontaktov.
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Binji ::

Ja zgleda da je IBM zgbu mal ugleda zadnje cajte. Jst mam Quantuma Fireball pa dela ku more - hitru in tihu. Edin greje se mal prevc.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

bastadu ::

Jaz imam 45GB DTLA in mi že več kot pol leta dela prez problemov...

danielka84 ::

kolko sem jas čul, ne smeš imeti ABITovih plat, in manj kot winME!
Če imaš neABIT plato in win2000 ali XP:D si po moje lahko brez skrbi...
ni-da-ni

bastadu ::

Kaj boš pa rekel na to:
Jaz imam ABit BE6-II plato (z HPT366) in DTLA 45GB. Zdaj furam Win2k, prej sem mel pa dualboot z WinME pa je tudi delalo prez problemov.

Shadowman-x ::

IBM SUX!!! Imam IBM-ov SCSI disk, kateri je na lepem prenehal delovati - brez razloga. Disk se ne zavrti oz. sistem ga ne zazna - zmrzne.
Kličem IBM Slovenija in v Nemčijo, pa so mi rekli, da brez originalnega računa, kateri se mora glasiti na moje ime ne gre!!! Halooooo, kje živimo. Garancija ni prenosljiva!!!
Se odpovedujem IBM-ovim diskom, raje kaj drugega, pa četudi bo šlo malo počasneje, bo pa v primeru reklamacije le-to lažje uveljavljati.
Pa še en primer uveljavljanja reklamacije, kateri je lahko za vzor prodajalcem. Na PCX-u so mi zamenjali disk, za katerega nisem imel račun. Pregledali so evidence, ugotovili, da je bil disk prodan preko niihovega podjetja in zamenjali takoj! Tako se to dela!
FUCK IBM!!!

danielka84 ::

nekaj mi ni jasno:
DTLA so diski iz družine 75GXP in 40GV, ane?
taprvi so 7200rpm drugi pa 5400rpn?

A obojni tak crkujejo, al samo 75GXP?
ni-da-ni

danielka84 ::

a res noben ne ve?
ni-da-ni

Sponka ::

Ne vem ... Imam pa ravnokar doma DPTA-372050 --> 20.6 Gb 7200 disk, kateri je bil kupljen skupaj s se dvema lansko leto januarja (garancija je 3 leta, racun pa tudi imam, tako da ni sile).

Pri vseh diskih je slo enako ... najprej jih ni BIOS zaznal, potem pa so zaceli oddajati cudne zvoke (nekaksno ritmicno praskanje po disku) in racunalo se ni zbudilo. Razlaga je nakako taksna, da se je "podrla" FAT tabela --> izgubil je podatke o particija, docim sami podatki so bili OK in se jih je dalo resiti.

Teorija o platah tu ne zdrzi ... Ena je Abit KT7, druga Asus A7V in tretja LuckyStar K7VAT, vse z Win2k. Diski se niso nic prenasali, napajalniki pa so vsi 300 ali pa 350W (sem jih sam posebej nabavljal).

Moje mnenje je, da so ocitno imeli slabo serijo, saj mi ostali IBM diski dobro delajo (tako IDE kot SCSI), pa z nekaterimi delam prav grdo. V tolazbo mi je primer WD diskov, ko sem jih na pol leta menjal in vsakic dobil novejsega, vedno pa so bili vzrok "bad" sektorji.

b.

mico ::

resitev je preprosta...ce vam disk ze skrta si potegnite Drive Fitness Test al neki takega iz ww.ibm.com in vam bo vse zanaliziral(od mehanike samega diska do gruc), nakar bote vidli ce mate napako na disku...ko je men zacel skrtat sm sou ta test naredit in sm mogu z nekim cudnim formatom ki tk btw. traja 1 uro zbrisat use, ampak od takrat naprej skrtanja ni bilo vec in tudi nobenih drugih problemov ne :))

Imam pa IBM DTLA 30 GB z 7200 obrati

danielka84 ::

še zaj nisem dobil odgovora....
ni-da-ni

Bockor ::

Tudi jst mam IBM-ov 30Gb DTLA-307030 pa mi je pol leta delal brez problemov nato mi je pa v winsih tud začel škrtat in štekat, pa še bad sektorji so nastajali. Dokončno je pa svojo slavo končal v LINUXih. Dal sem reklamacijo pa ne vem če bojo priznal kaj (upam), če ne ga bom nekomu v glavo pognal;((;((

Yohan del Sud ::

jest prodajam enga. kdo kupi? ugodno. brezhiben je. >:D res.

tec ::

Jest sem nabavil IC35, ki je po 14 dneh dobil bad sectorje, poleg tega pa se je tako svinsko grel, da se ga nisem upal dat dol iz venta (8x8 na 7V). Sem ga nesel zamenjat, dobil novega, ki se se zdaj pol toliko ne greje brez venta kot tist z ventom in dela ko sus. Plata je bila abit KT7A
Je pa kolega menjal 3 DTLA v roku 2 mesecev. Skrtanje in bad sectorji.
Ampak kateri disk se pa potem sploh splaca kupit ? Vsi neki crkujejo.

Dami ::

Ti prvi (vsaj jst še nism drugega čul), ki je prijavil probleme pri IC35. Torej tud pri tej novi seriji ni vse lepo in prav. Jst grem na Maxtorja in fertik. Me baš boli kaka bo nova serija IBM diskov ki pride zdele ven.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

tec ::

Yohan del Sud: Kaksen pa je ? Ker jest iscem ze pol leta IBM 10.1gb, ki bi imel kake bad sectorje gor in zato bolj ugodno ceno. U bistvu potrebujem samo plosco z elektroniko, ker je na mojem disku cipe skuril, pa bi rad dobil podatke nazaj.

jerry2000 ::

Imel sem 2 DTLA 45Gb diska, oba sta crknila v razmaku 14 dni (pred nekako tremi tedni). Click of death pri enem, pri drugem pa slabi sektorji in potem ga bios ni vec zaznal...

SMART jasno nic ne pomaga. Zdaj nimam IBM diskov in imam trojni backup... Dvojni je ocitno premalo.

Jerry

Yohan del Sud ::

30 GB. Dam za 30ksit

Maxtor ::

Mico: Ta IBM fitnes test je prava beda. Meni je disk škrtal, kot zmešan, ta test pa ni našel nobenih nepravilnosti. Nato sem disk zamenjal za Maxtorja, ker v IBM-u nisem videl več smisla, pa moram povedat, da ga ne zamenjam za 5 IBM-ov, pa še zlati so lahko.

tec ::

Yohan del Sud: Uh ne..prevelik(o). Ima drugacno elektroniko kot moj. Potrebujem tocno takega. No vseeno hvala

Boky ::

Ravno danes je kolegi zacel IBM 30Gb@7200 star kako leto spuscat cudne zvoke. Zgleda da ne bo vec dolgo. :(

bastadu ::

Zgleda da bo tudi moj počasi šel nekam, in sicer je pred kakim tednom začelo nekaj škrtati po njem in sem ga nesel na servis, kjer so ga pregledali z DFT. Serviser mi je rekel, da je po njem polno slabih sektorjev in ga bo poslal v garancijo... no odgovore še nisem dobil, najverjetneje mi bo dal drugega, vsaj upam:P

ender ::

Imam IBM DTLA-305040 (40GB, 5400 obratov), že skoraj eno leto na ABIT KT7-RAID, Win98/Mandrake 8.1, in stvar dela brez problemov (kljub temu da sem disk iz Mlacoma pripeljal čez celo Ljubljano na kolesu)...

windy ::

No tko za se en slab zgled IBMa:
Meni so crknili v zadnjih ca. 2 letih 4je diski DTLA serije, 3kom 40GB 5400rpm in 1kom 46GB 7200rpm. Ker so vsi crknili sele po prvega pol leta, ko IBMova garancija menjave za drug disk z doplacilom ni vec efektivna, mi zdaj ze skoraj dve leti nategujejo z stalno zamenjanimi popravljenimi diski, od katerih je vsak slabsi.. tisto o vplivu napajalnika ali plate nima veze, jih uporabljam vecinoma prek firewire zunanjega vmesnika z lastnim 50W napajanjem... isti kurac.. ali na VIA chipset platah, ali na Intel BX, 815, ali novih 850.. ..se vsak je crknil, vsak naslednji prej ;)

Sedaj prisegam na maxtor, nobenih tezav nikoli.. Hvala bogu..


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hitachi Deskstar 180GXP

Oddelek: Novice / Diski
182178 (2178) Jinxy
»

IBM => a sploh še kakšen disk dela?

Oddelek: Strojna oprema
231247 (734) Clemento
»

Kolikim je umrlo IBM IC7 40Gb diskov? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
19310876 (6504) ChiefThunder
»

kateri disk kupiti

Oddelek: Kaj kupiti
483035 (2227) MadMax
»

Izkazalo se je za resnično...

Oddelek: Novice / Diski
381894 (1894) branko_bm

Več podobnih tem