» »

DMA v win2k

DMA v win2k

asPeteR ::

Kako zavraga se aktivira DMA v win2k, če sploh?
Mogoče kdo ve za kakšen dober članek za optimizacijo sistema v win2k.

JLP ::

Mislm da je DMA avtomatsk vključen v Windows 2000. Seveda če HW to podpira.
Live long and prosper!

asPeteR ::

DMA win2k nima avtomatsko podprto kajti sistem se ''sesede'' ko kaj kopiram npr. iz CD-ROM-a. HW podrira DMA tko da to ni problem,...
Pa tud za HD ne morem vključiti DMA. Kajti ni nikjer te funkcije, čudno,...

matevzm ::

Funkcija seveda je, samo ni pod diski kot v 9x, ampak pod kontrolerji. Poglej properties, pa bos nasel (PIO Only / DMA if available).

Ko smo se ze lotili teme: mene zadeva zafrkava, pa tudi kolega od vceraj. DMA je enablean, disk ga podpira, w2k pa se odloci, da bo disk na PIO. 7200 disk na PIO, kdo je ze to videl..Zanimivo, da sta oba diska lepo delala v DMA, potem pa naenkrat nic vec. Jaz sem mojega prejle prestavil na HotRoda in ta mi je napisal MW DMA 2 in DMA tudi res dela. Ideje, anyone?

Tiger ::

v Device Manager -> IDE ATA/ATAPI controllers -> Primary IDE Channel, pod Advanced Settings, daš Transfer Mode na "DMA If available". Enako narediš za naprave na Secondary IDE Channel.

whatson ::

v win2k je to malo cudno.. ko sem instaliral PowerDVD 3.0 me je po instalaciji vprasal ce hocem enablad DMA... pa sem klikno na yes... pa je zdaj baje enablan.... cunno v glavnem... :O

andrej ::

za prvi kanal bi ti mogo w2k sam ugotovit ce je DMA mozen - torej bi moglo po defaultu bit na DMA if available.
Za sekundarni je po defaultu na PIO only, zato moras sam nastavit na DMA if available... problem so predvsem nekatere naprave, ki sicer recejo, da DMA podpirajo, vendar ga ne, potem pa mas veliko tezav...

Noodles ::

Jst imam disk IBM ATA100(DMA5) in mi ga v W2K ne podpira kot DMA5, in dela full počas, ampak obstaja za diske ATA100 obstaja popravek ki ga je izdl microsoft.Dobiš ga pa DMA5 Upam da bo pomagalo.
Noodles

andrej ::

kateri chipset imas? bli so doloceni problemi z VIA chipseti...

matevzm ::

Meni ne bo, ker imam BX chipset (BX6r2). Kolegu ne vem, ima Asus K7M, pa ne vem, kaj je en kontroler gor. Samo ima na istem kablu Barracudo I za masterja in Barracudo II za slave. In ta prva (master) se je postavil na PIO. Pri meni pa se je na PIO postavil Maxtor, ki je secondary slave, masterja trenutno ni.
Disk (vsaj moj Maxtor) je v redu. Sem preskusil z MaxDiagom. Ker se mi je zgodilo, ko mi je umirala Barracuda, da je zgubila na koncu DMA. Mogoce ni bil kriv disk pravzaprav. Samo takrat na to nisem pomislil. V glavnem sedaj to ni krivo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenosnik brejka?

Oddelek: Pomoč in nasveti
141353 (1135) darkolord
»

Data rate

Oddelek: Pomoč in nasveti
211329 (1046) Hana
»

Disk v PIO-mode

Oddelek: Strojna oprema
141155 (970) HroSCeK
»

Iz PIO Moda v DMA Mode

Oddelek: Pomoč in nasveti
81487 (1330) q:-p
»

Seagate 30 GB na PIO Mode namesto DMA !?

Oddelek: Pomoč in nasveti
151514 (1299) Dami

Več podobnih tem