» »

Sigma Design

Sigma Design

Slo-Tech - Pozdravljeni spet po dolgem času. Kot vidite, sem bil zadnje čase bolj malo, oz. nič aktiven, vendar ne zaradi lenobe. Prvi razlog za neaktivnost je počitniško delo, ki ga opravljam v nekem podjetju, zato sem vsak dan precej sesut. Drugi razlog pa je, da računalnik na katerem delam ni v moji, ampak v družinski lasti, zato moram včasih mašino prepustiti tudi komu drugemu. Upam, da bom kljub velikim obremenitvam še našel, da kaj napišem in preprečim obdobje kislih kumaric. Mislite, da bo 6-8 novic na dan dovolj?
No, da ne bom samo nakladal o svojih osebnih travmah, bom spisal še kakšno novico. Kot gotovo veste, smo pred letom ali dva doživeli pravo poplavo raznih DVD predvajalnikov (predvsem iz daljnega vzhoda). Tokrat pa se nam mogoče obeta še ena predvajalniška revolucija, samo da tokrat ne bodo to DVD playerji, ampak DiVX playerji. Da, prav ste prebrali - DiVX playerji. Format se v legalnem svetu ni posebno prijel, na piratskem trgu pa format DiVX cveti, saj je mogoče običajen DVD film (sem ne štejemo dodatkov) pretvoriti na malce kvadratni DiVX in ga enostavno zapeči na navaden CD. Če nekateri pravijo, da je MP3 format še nekako legalen, za DiVX to ne velja. Vendar legalnost gor, legalnost dol, proizvajalci se ne bodo obremenjevali s tem stvarem (samo da je denar). Tudi Sigma Design, ki je naredila odkodirni čip, ki se utegne znajti v množici DiVX predvajalnikov. Specifikacije tega čipa si lahko ogledate tukaj. Thanx, Dejan.

4 komentarji

Highlag ::

Hmm... A ni DivX še v razvoju? Mislim, da sem nekej prebral da še ni končne različice standarda.

Verjetno se pa motim:8)

undefined ::

Slycer:

1.) 1CD DivX ni popolnoma nič "kvadraten", če vklopiš CPU filtriranje. Jaz ga imam na 1GHz Celeronu vedno na max - 4, in je slika vedno visoke kvalitete, brez vsakih "kvadratov".
Najboljši player za DivX pa je še vedno Windows Media Player 6.4.

2.) Nelegalen je le DivX 3.*, DivX 4 pa je popolnoma legalen, saj ni hackan MS codec tako kot 3.*, ampak je narejen popolnoma na novo iz nule.

Highlag:

V razvoju je DivX 4. DivX 3.11 (ali 3.20 z VKI) je pa že finalna verzija.

slycer ::

Hm, kolikor jaz vem, boš pri hitrih prizorih še vedno lahko opazil nekaj kvadratkov. Drugače, pa ko smo že pri DiVX formatu, stvar nebi smela biti tako požrešna do procesorja, ampak meni DiVX-i na BSplayu štekajo že pri kvaliteti na 1. Procesorj je sicer že rahlo ostareli Celeron 500, ki pa bi moral svoje delo opravljati popolnoma solidno. Pravi, da hardware ne podpira arithmetic strechinga. Nvidia stuff? Mogoče. Imaš kakše prdlog za kak predvajalnik, ki bi bil malo manj strojno požrt?

undefined ::

Slycer, jaz ti priporočam, da uporabiš Windows Media Player 6.4, in si nastaviš CPU filter na 1 (na skali 0-4). Pri tem ne smeš opaziti kvadratov, razen mogoče blur, ker bistvo filtra je, da 'zablura' kvadratke. Pri tej nastavitvi (na 1) bi ti mogli filmi laufat na C500 gladko. Lahko pa probaš it še pod Options, pa nastaviš še Hardware accel. na 1 (na skali 0-3), meni je to malo pospešilo na V5. Drugače pa jaz nimam težav na 1GHz Celeronu vse filme laufat s filtrom 4, pa mam še vedno okoli 40% procesorja free.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dosnemavanje DVD-ja

Oddelek: Pomoč in nasveti
7891 (775) StajercSSS
»

Pomoč pri izbiri sorrund sitema oz. mnenje o izbiri lokalnega hi-fi razturača

Oddelek: Zvok in slika
103400 (3002) PeterII
»

Nov članek: Mehki igralniki videa

Oddelek: Novice / Nova vsebina
232566 (2566) Matek
»

AC97 na ABITKD7 + zvok na bsplayerju

Oddelek: Pomoč in nasveti
121094 (996) Blup
»

DivX

Oddelek: Zvok in slika
91042 (842) matevzm

Več podobnih tem