»

Linksysov (beri bivši KISS) DP-1600 novi Divx/mrežni predvajalnik

golem.de - Za 61 milijonov ameriških dolarjev gotovine je Cisco Systems, oziroma njihov oddelek z imenom Linksys, čisto potiho kupil mamo vseh Divx predvajalnikov: podjetje KISS. Večina modelov je tako prenehala prihajati na svet. Ostal je le še DP-600.

Novi Linksys DP-1600, ki je dejansko še vedno pravi KISS, bazira na Sigma Design čipu EM8622L. Podpira večino video in avdio kodekov ter se povezuje v omrežje tudi preko WLAN-a. Med ostale vhode in izhode štejejo še: SCART, composite, S-video, HDMI, optični in koaksialni S/PDIF in USB.



Kot ena prvih tovrstnih naprav, naj bi služila tudi povezovanju z Visto preko Microsoftovega Media Center Extenderja. Poleg Linksys išče partnerje v Evropi za...

9 komentarjev

DVD/Divx/mp3 predvajalnik za lenobnejše

Hartware.net - Marsikdo si želi posedovati DivX predvajalnik brez ploščkosuka. S tem namreč odpade zamudno presnemavanje na CD/DVD medije. Bližnjico na tem področju ponuja sedaj tudi Yakumo s svojim Moviemasterjem. Zunanji trdi disk, ki ga polnimo preko USB 2.0, zna predvajati multimedijske vsebine tudi na TV ekranu. Za ta namen ima scart, S-video, ter digitalni in analogni audio izhod. Prežvečiti zna DVD Video, VCD, SVCD, DivX in Xvid, kot tudi mp3, wav, jpeg... Daljinec je priložen, ostali tehnični podatki v...

66 komentarjev

MPAA toži Mediatek in Sigma Design

BBC - Mediatek in Sigma Design sta na tej strani, še posebej v forumu, poznana kot izdelovalca videočipov, ki omogočajo DVD-predvajalnikom predvajanje DivX/XviD-filmov ( DivX/Xvid komponente). MPAA (The Motion Picture Association of America) ju uradno toži zaradi drugih "sposobnosti" njunih procesorjev, čeprav vsi dobro vemo, da jim gresta v nos sistema divx in xvid. Klik!.

Tožbo proti stvariteljem omrežij P2P so izgubili, zdaj pa bodo očitno udarili povsod, kjer le morejo, a svojega načina distribucije, prodaje in mastnih marž ne bodo spremenili. Kot da jim ne bi že pri Jabolku pokazali, kako se tem stvarem streže. Seveda ne pri tistem, ki ga je hotela in dobila Eva (čeprav so posledice podobne), temveč pri Applu in njihov spletni iTunes.

7 komentarjev

Sigma Design kršil GPL

Slo-Tech - Fantje skupine XVID, ki piše zastonjske mpeg kodeke pod licenco GPL, so ugotovili, da komercialno podjetje Sigma Design uporablja njihovo izvorno kodo in nato program prodaja naprej kot del lastnega produkta. Po tem, ko so našli takorekoč popolno binarno kopijo svojega programa znotraj Sigmnih produktov, so zagrozili Sigmi in ta je obljubila, da bo v različici 1.1 RealMagic codeca problem odpravila. V resnici so ugotovili, da je Sigma le uporabila nekaj novih trikov (različni parametri prevajalnika, ipd.), da bi zakrila sledove ukradene kode. Iz protesta so fantje prenehali z razvojem kodekov, verjetno pa jim bo FSF pomagal tožiti podjetje.

5 komentarjev

Prvi hardwareski MPEG-4 dekoder

Tom's Hardware - Pri Tomu so na test vzeli Sigma Design PCI kartico z Realmagic EM8475 čipom. Skupaj z njo dobimo v paketu še lepo število kablov ter daljinec, vse skupaj za borih 99 amerikanerjev. Kako se adeva obrestuje v rabi? Ugotovili so, da lahko sedaj tudi s starim PII 300 gledamo filme v MPEG-4 formatu v celozaslonskem načinu brez težav. Zaključijo s tem, da je izdelek zelo primeren za tiste z bolj počasnimi računali. Klik!

3 komentarji

Sigma Design

Slo-Tech - Pozdravljeni spet po dolgem času. Kot vidite, sem bil zadnje čase bolj malo, oz. nič aktiven, vendar ne zaradi lenobe. Prvi razlog za neaktivnost je počitniško delo, ki ga opravljam v nekem podjetju, zato sem vsak dan precej sesut. Drugi razlog pa je, da računalnik na katerem delam ni v moji, ampak v družinski lasti, zato moram včasih mašino prepustiti tudi komu drugemu. Upam, da bom kljub velikim obremenitvam še našel, da kaj napišem in preprečim obdobje kislih kumaric. Mislite, da bo 6-8 novic na dan dovolj?
No, da ne bom samo nakladal o svojih osebnih travmah, bom spisal še kakšno novico. Kot gotovo veste, smo pred letom ali dva doživeli pravo poplavo raznih DVD predvajalnikov (predvsem iz daljnega vzhoda). Tokrat pa se nam mogoče obeta še ena predvajalniška revolucija, samo da tokrat ne bodo to DVD playerji, ampak DiVX playerji. Da, prav ste prebrali - DiVX playerji. Format se v legalnem svetu ni posebno prijel, na piratskem trgu pa format DiVX cveti, saj je mogoče običajen...

4 komentarji